Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Kontorleje-priser i Lissabon er stigende ifølge Colliers – i Warszawa, Kiev, St. Petersborg og Minsk falder priserne

Lissabon er blandt de storbyer i Europa med den højeste procentvise stigning i prisen på kontorlejemål.

Den internationale erhvervsmægler Colliers har undersøgt priserne i en række byer og tendensen er klar.

Prisfald i Rusland, Ukraine og Polen
I store russiske byer, i Kiev (Ukraine) og i Minsk (Hviderusland) falder priserne på kontor-kvadratmetre som følge af den økonomiske situation. Største fald over de sidste 12 måneder ses i Kiev med minus 6,5% og i St. Petersborg med minus 6,4%.

I Warszawa er prisen for kontorlejemål også faldet (med 4,2%) over de sidste 12 måneder. Warszawa er speciel derved at prisfaldet i høj grad skyldes at der bygges nye kontorbygninger i den polske hovedstad i et omfang, som markedet ikke på kort sigt kan nå at udnytte. Der er sågar sat kontorbyggerier i stå I Warszawa, fordi der er mangel på lejere.

Resten af øst- og centraleuropa har nogenlunde status quo på kontorlejepriser bortset fra Bratislava i Slovenien, hvor priserne er steget med hele 6,9% over de sidste 12 måneder.

Kontorlejemål i sydeuropa stiger i pris 
I Madrid har stigningen i priserne været på beskedne 2%, mens priserne på kontor-m2 i Barcelona-området er steget 2,8%.

Den italienske forretningsby Milano har oplevet stigninger på 2,5%. Lissabon fører an i Sydeuropa med en stigning i priserne på leje af kontor på 4,0%.

Største prisstigninger på kontorlejemål i Europa
Belfast oplevede den største stigning i Europa med 6,9% over de sidste 12 måneder (til og med første halvår 2015) skarp forfulgt af Bratislava (også 6,9%) og med Manchester (4,6%) og Lissabon (4,0%) på de næste pladser.

Undersøgelsen omfatter kontorlejemål i såkaldte prime-locations; dvs. centralt beliggende kontorer af høj kvalitet i de største byer.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer