Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Festas do Povo i Alentejo

I den portugisiske by, Campo Maior, finder der en yderst farverig festival sted. Festivalen hedder Festas do Povo, som oversat til dansk, betyder Folkets Fest.

Hvad gør festivalen speciel?
Det, der gør festivalen så speciel er, at gaderne i den lille by bliver pyntet med papirsblomster, der op til festivalen laves af 7.500 frivillige.

Ved den seneste festival, som i øvrigt var i 2011, blev der brugt 30 tons materialer til fremstilling af dekorationerne.

Sammen med blomsterne bliver der også hængt lanterner op, som oplyser de farvestrålende dekorationer efter mørkets frembrud.

Campo Maior
Campo Maior er en lille portugisisk by, der ligger ved grænsen til Spanien i Alentejo regionen. Byen er med sine 8.500 indbyggere kun en smule større end Ebeltoft.

Læs mere om Alentejo - det nye Toscana 

Dog stiger antallet af mennesker betydeligt under festivalen. I 2011 besøgte intet mindre end en million mennesker byen under Festas do Povo.

Byen Campo Maior får egentlig deres hovedindtægt fra kafferistning og pakning af kaffe, da Delta Café, som i øvrigt er markedsføreren på markedet for kaffe i Portugal, er en af de største arbejdsgivere i byen.  

Udover kaffe er de vigtigste industrier i byen deres landbrug, hvor særligt olivenolieproduktion og hvede er af stor betydning. Her produceres også skinke fra iberiske svin.

Festas do povo Alentejo 

Festivalens historie
Traditionen om at dekorere gaderne startede i 1909, som også er blevet året, der markerer begyndelsen på Festas do Povo. På de 106 år har festivalen kun vokset sig større, og antallet af dekorerede gader er blevet flere.

Tidligere var det blot 15-20 gader, der blev dekoreret og langt færre besøgende. I dag er der 104 gader og omkring en million besøgende - hvilket er mere end en fordobling siden festivalen i 1984. Dette tegner et tydeligt billede af, hvor stor betydning festivalen også har for byen.

Dog er festens afholdelse sjældent sket regelmæssigt. Dette har skyldtes politiske årsager og uroligheder eller også at der har manglet tid og overskud hos beboerne i byen. Festivalen finder sted, når de lokale ønsker det.

For når de lokale ønsker det, så finder de også tiden og overskuddet til at melde sig som frivillige og få stablet arrangementet på benene.

Og det kræver en masse forberedelse. Der ligger intet mindre end 7 måneders arbejde forud for festivalen i Campo Maior - arbejde som alt sammen bliver hængt op i løbet af en enkelt nat, der medfører at byens indbyggere vågner op til en helt forvandlet by i alverdens smukke farver.

Det er en overraskelse for alle andre end de involverede, hvordan de forskellige gader og stræder kommer til at blive dekoreret, da arbejdet bliver holdt hemmeligt - selv for venner og familie til de frivillige. Dekorationerne bliver først offentliggjort til ”na noite da ’enramação” - natten hvor gaderne bliver dekoreret.

 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer