Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Franskmændene indtager Lissabon – Portugal ny favoritdestination for franske turister og pensionister

Lissabon har oplevet en sand invasion af franskmænd, som ønsker at slå sig ned i byen for en kortere eller længere periode.

Stigning i antal franske turister
Mere end 200.000 turister fra Frankrig kom til Lissabon i de første seks måneder af 2015 og det er en stigning på 17 procent i forhold til året før.

Det er samtidigt også flere besøgende end fra henholdsvis Spanien og England, som traditionelt er de to lande som sender flest turister til Portugals hovedstad.

Franskmændene har valgt Lissabon, fordi deres normale turistmål, Tunesien, Tyrkiet og Afrika, er blevet en tand for risikofyldte for dem.

Flere franske pensionister vælger Portugal
De kunne vælge den franske riviera, men flere og flere franske pensionister vælger Portugal og finder nu en permanent bolig i det lille, solbeskinnede land på den iberiske halvø.

Der er sket en tredobling fra 2014, hvor 7000 fandt et nyt hjem i Portugal, til, hvad der anslås af de portugisiske myndigheder, at være 20.000, når 2015 går på hæld.

Grunden er indlysende. Portugal ligger kun 2,5 timer væk fra mange franske lufthavne med billige ruteflyvninger. Leveomkostningerne er på bare en tredjedel og de sædvanlige omstændigheder som tiltrækker enhver til Portugal, så som behageligt klima, lækre strande og en afslappet atmosfære med god vin og mad, gør det noget nemmere for franskmændene at give afkald på det, de dog også selv kan mønstre i hjemlandet.

Meget mere for pengene
Men det er naturligvis de høje skattetakster i Frankrig, som er det egentlige incitament for at flytte til Portugal. Der er en økonomisk fordel ved at slå sig ned udenfor landets grænser, fordi man får meget mere for de samme pensions-euro.

Det franske sprog giver nye udfordringer
Det har givet ejendomsmæglere og ikke mindst forretningsdrivende lidt sved på panden. Naturligvis er de glade for de nye muligheder, som nytilkomne med penge på lommen giver, men de mangler sproglige færdigheder. De fleste portugisere i Portugal taler engelsk og ikke meget fransk. Stort set alle franskmænd taler… fransk - også portugisere i Frankrig (men de behøver naturligvis ikke tale engelsk i Portugal).

Der bor i dag omkring 1.2 millioner portugisere og efterkommere i Paris. Frankrigs hovedstad er sjovt nok Portugals 3. største by – næstefter Lissabon og Porto.

Læs hele Politicos artikel fra 31. august 2015, hvor et par af de franskmænd (og – kvinder), som har valgt at slå sig ned i Lissabon, fortæller om deres oplevelser og hvorfor de ikke fortryder deres valg..


Kommentarer

Endnu ingen kommentarer