Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Hvorfor skal man vise boarding pass i lufthavnen, når man shopper?

Det er ikke på baggrund af sikkerhedsmæssige årsager, du skal fremvise dit boarding card. Det er for butikkernes skyld.

Hvorfor vise boarding pass i lufthavnene?
Ifølge den engelske avis The Independent viser du ikke boarding pass i lufthavnene på grund af sikkerhedsgrunde, men udelukkende for at medvirke til at give butikkerne ekstra fortjeneste.

Butikkerne kan nemlig få refunderet momsen på 25 procent i Danmark for alle passagerer, der rejser udenfor EU.

Lufthavnen anvender boardingpassene, når de ansøger om refunderingen fra det offentlige. Men ifølge loven har du ikke pligt til at fremvise boarding card.

I en e-mail til Ekstra Bladet, bekræfter Skatteministeriet, at kontrol af dokumentation er blandt SKATs kontrolarbejde.

Boots og WH Smith i modvind
The Independent bragte en historie om en britisk rejsende, der havde undersøgt reglerne i en håndfuld engelske lufthavne. Den rejsende kunne herefter konkludere, at butikkerne tjente penge på momsrefusionen.

Historien i The Independent slog dørene op til kæmpe debat om fremvisning af boarding card. I skudzonen stod butikskæderne Boots og WH Smith. Boots og WH Smith var nemlig blandt butikkerne, der havde fastsat samme priser i og udenfor lufthavnen.

Læs mere på The Independent

Butikkerne kan ifølge The Independent tjene en formue i momsrefusion ved at gøre brug af dette kneb.

Momsrefusion i Danmark
I Danmark er det svært at konkludere, hvilke hænder momsrefusionen havner i.

Den tyske forretning Heinemann, der sælger tobak og spiritus i danske lufthane (CPH, Aalborg og Billund) har ingen afdelinger udenfor lufthavnen, og derfor er det ikke muligt at sammenligne priserne. Men en af Heinemanns talskvinder fastslår overfor Ekstra Bladet, at momsrefusionen er en fordel for rejsende inden - og udenfor EU.

Ydermere skriver Svenja Strombech på vegne af Heinemann, at man har udviklet et koncept, der bevirker, at alle rejsende bliver tilbudt identiske priser - uanset om man flyver inden - eller udenfor EU. Hun tilføjer, at butikkerne kun kan tilbyde servicen, såfremt passagerne fremviser boarding passet i lufthavnen.

Forbrugerrådet Tænk
Ifølge Ekstra Bladet er cheføkonomen Martin Salamon i Forbrugerrådet Tænk er kritisk og skeptisk overfor Heinemanns forklaring. Han påpeger, monopolet gør, at Heinemann nok ikke er opsat på at tilbyde de billigste priser, da der ikke er nogen form for konkurrence.

Oplysningerne i boarding pass giver butikkerne adgang til personlige oplysninger, der kan anvendes i fremtidig markedsføring og strategier.

CPH Lufthavn shopping
I CPH Lufthavn er der et væld af shopping muligheder. TAX-FREE butikkerne reklamerer med, at du sparer 20 procent på parfume, hudpleje og kosmetik sammenlignet med danske priser. Du kan blandt andet finde mærker som Chanel, MAC, Tromborg, Clinique og Dior i Kastrup Lufthavn.

CPH Lufthavn tilbyder butikker for enhver smag. Er du på jagt efter en gave til kæresten, værtinden, et familiemedlem, din gode ven eller vil du bare forkæle dig selv, har Københavns Lufthavn med sikkerhed en butik, der kan opfylde dine ønsker.

I CPH Lufthavnen findes blandt andet butikker som By Malene Birger, Pandora, Illums Bolighus, Royal Copenhagen, LEGO, B&O Play, BOSS Store, og Kaufmann.

Du kan tilmelde med dig CPH Advantage, så du kan optjene point hver gang, du handler. Der er tre niveauer i programmet CPH Advantage, hvor ens ’rang’ bliver fastsat på baggrund af købenes værdi set over en årlig periode. Pointene kan optjenes i CPH Lufthavns almindelige butikker, restauranter, TAX-FREE, CPH-lounge og parkering.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer