Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Ny meningsmåling: Dødt løb mellem PSD-CDS/PP (center-højre) og center-venstre PS

I den første meningsmåling, efter den for skolebørns vedkommende godt 3 måneder lange sommerferie i Portugal, er der dødt løb mellem regeringen og oppositionen.

PS taber terræn
I lang tid stod PS-socialisterne mest overbevisende i meningsmålingerne, men forspringet er skrumpet ind til 1% i den nyeste Eurosondagem/Expresso meningsmåling.

Regeringskoalisionen (PSD-CDS/PP) ville, hvis der var valg i dag, få 35% af stemmerne, mens PS ville få 36%. Dermed er forskellen på de to blokke nu så lille at der statistisk set ikke længere er tale om en signifikant forskel.

Regeringen har tilsyneladende vundet marginalt med 0,2 %-point i forhold til sidst meningsmåling, mens PS har tabt marginalt 0,3 %-point.

De øvrige partier får følgende tilslutning i meningsmålingen:

BE (venstreblokken): 4,6% (ned med 0,4%)
CDU (kommunister/grønne): 10,4% (op med 0,4%)
PDR (Euro-skeptikere): 2,3%
Frie kandidater: 1,7%
Andre/blanke stemmer: 10,7%

Kilde: Avisen Expresso

Udlandsportugisere kan stemme til valg i Portugal
Bemærk at man i Portugal ikke opererer med nogen spærregrænse i form at en mindste procent-sats af stemmeafgivningen for at et parti kan komme i parlamentet – i modsætning til eksempelvis Danmark, hvor spærregrænsen for partier er 2% af stemmerne totalt.

Der skal vælges i alt 230 parlamentarikere til Portugals parlament.

De 4 ud af de 230 bliver valgt af ‘udlandsportugisere’, som er delt op i portugisere residerende i Europa (uden for Portugal, Madeira og Azoerne)  og portugisiske statsborgere residerende uden for Europa. Hver gruppe har fast 2 parlamentarikere (i alt 4), og udlandsportugisere i Europa og uden for Europa behandles som 2 separate valgkredse I forhold til Portugal med 2 mandater sikret til hver.

Valget I Portugal afholdes 4. oktober 2015.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer