Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Novo Banco afhænder investeringsbanken BESI til Hong Kong virksomhed for €379 mio.

Novo Banco, som i august 2014 blev udledt af den tidligere BES bank, skulle have været solgt i slutningen af august 2015. Det skete ikke.

Til gengæld kunne Novo Banco selv annoncere 8. september 2015, at det er lykkedes at afhænde Banco Espírito Santo de Investimento S.A. (BESI) til Hong Kong virksomheden Haitong International Holdings Limited for €379 millioner.

Det hele skal afhændes
Da den portugisiske nationalbank trådte til med en hjælpepakke og delte BES i to halvdele (en god, som fik navnet Novo Banco og en dårlig, som stadig lyder navnet BES og hvor alle aktionærer er samlet), var det med det udtrykkelige ønske om, at det hele skulle afhændes til private investorer, for at geninddrive nogle af de 4,9 milliarder euro, som staten smed ind i bankvirksomheden for at imødegå, at Portugals største privatejede bank skulle lide et gevaldigt krak og falde helt fra hinanden.

Læs også: BES bank i Portugal opdeles i to banker - en god bank og en dårlig bank

Premierminister håbede på en afslutning
Men Portugals nationalbank fik ikke lukket en aftale med den højeste byder på den kriseramte bank, inden den dato, de selv havde sat sig for. Portugal premierminister Pedro Passos Coelho havde ellers håbet på, at afhændelsen af Novo Banco og BES ville være et overstået kapitel, inden det kommende parlamentsvalg den 4. oktober 2015.

Læs også: Historien om den 'portugisiske oligark' Ricardo Salgado og BES bankens krak i sommeren 2014

Nu er man i en forhandlingsfase med en anden kinesisk tilbudsgiver. Nationalbanken har ikke selv offentliggjort navnene på de tre interesserede parter, men det menes at være kinesiske Anbang Insurance Group, det amerikanske investeringsfirma Apollo Global Management, samt endnu et kinesisk selskab ved navn Fosun International, med speciale i forsikring og formueforvaltning.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer