Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Optakt til Portugal-Danmark 8. oktober 2015 – Braga Stadion en arkitektonisk oplevelse

Det er nu ikke fordi fodbold er et spørgsmål om liv eller død i det store verdensperspektiv.

Men alligevel venter endnu en skæbnekamp (igen – igen) det danske fodboldlandshold, hvis målet om deltagelse ved EM slutrunden i Frankrig til næste sommer skal indfries.

Torsdag den 8. oktober 2015 klokken 20.45 spiller Danmark sin ottende og sidste kvalifikationskamp i EM-Gruppe I og skal Danmark på nogen måde have en chance for at gå direkte videre som nummer to i puljen, skal Portugal besejres. Og det er i en periode hvor portugisernes farligste spiller, Cristiano Ronaldo, scorer mål på samlebånd for sin klub i Spanien.

Portugal er storfavoritter
Derfor er Portugal storfavoritter til at besejre Danmark om godt 14 dage og der skal derfor sættes ekstra lid til, at Albanien sætter mange point til i deres sidste to kampe.

Læs også: EM 2016 – Danmark og Portugal bør kvalificere sig til EM i Frankrig 2016

Danmark mangler nemlig kun at spille en kamp i kvalifikationen og har ingen indflydelse på det samlede udfald, når Frankrig kommer på besøg i København til en (i denne sammenhæng) ligegyldig venskabskamp.

For Morten Olsen og hans tropper bestemmer ikke længere selv om alle fodboldglade danskere skal glæde sig til næste sommer med de endnu mere fodboldglade portugisere.

Efter to skuffende kampe mod Albanien og Armenien, har Danmark sat sin ellers gunstige placering i EM-kval gruppe I over styr, kombineret med tildelingen af 3 point til Albanien, som de ellers var blevet fratrukket efter skandalekampen mod Serbien, og skal nu læne sig op af albanske nederlag til Serbien og Armenien for at snuppe andenpladsen i Gruppe I.

Den endelige stilling foreligger 11. oktober 2015, hvor gruppens sidste spillerunde bliver afviklet (uden dansk deltagelse).

Stillingen, inden de sidste kampe i gruppe I afvikles, er som følger:

1. Portugal - 6 kampe / 15 point

2. Danmark – 7 kampe / 12 point

3. Albanien – 6 kampe / 11 point

4. Armenien – 7 kampe / 2 point

5. Serbien – 6 kampe / 1 point

Nummer et og to i puljen går direkte videre og nummer tre skal ud i en knald eller fald kamp mod en treer fra en af de andre puljer om deltagelse ved UEFA Euro 2016 i Frankrig, som afvikles fra 10. juni til 10. juli.

Se mere udførlig stilling i Danmarks EM Gruppe I.

Bragas specielle stadion ikke ukendt for danske fodboldtilhængere
Kampen mellem Portugal og Danmark spilles denne gang ikke i hovedstaden Lissabon eller i Portugals næststørste by Porto, men i Braga i det nordvestlige Portugal (godt 50 km. fra Porto).

Danmark møder Portugal på det arkitektonisk, særegne stadion i Braga, opført i forbindelse med Europamesterskaberne i 2004, hvor Portugal var værtsnation. Det er et stadion, hvor Danmark tidligere har spillet vigtig landskamp og triumferet. Ved EM-turneringen i Portugal besejrede Danmark Bulgarien i sin indledende pulje med cifrene 2-0.

Stadion i Braga, som har plads til 30.000 tilskuere, er hjemmebane for Sporting Clube de Braga. Stadion i sig selv er en særdeles overraskende konstruktion, som kun består af tribuner på langsiderne og naturens elementer bag de to målmænds netmasker. En meget speciel oplevelse for fans på stadion og spillere i særdeleshed.

AXA Stadion som det i dag også kaldes, blev designet af Eduardo Souto de Moura, som blandt flere værker også er kendt for designet af Casa das Histórias Paula Rego i Cascais, til ære for den i London bosiddende, men Lissabon-fødte kunstner, Paula Rego.

Video: Få en fornemmelse af Braga AXA Stadion (helst med lyd på)Kommentarer

 

Fernando C. Kvistgaard siger:

Stadium i Braga blev bygget i et gammelt stenbruds hul, og den blev også designet af ing. Rui Furtado. Arkitekten Eduardo Souto Moura modtog i 2011 Pritzker en pris.

Til danskerne, som vil rejse til Braga - den 3. største by i Portugal - vil jeg gerne informere, at Turistkontoret har en pjece på dansk om Bragas historie. Denne pjece skrev jeg, dengang jeg boede i byen tilbage i 2003.

24 September 2015 10:21 AM