Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Web Summit 2016 afholdes i Lissabon

Den store tech konference Web Summit kommer til Lissabon i 2016. 

Portugals hovedstad har for nyligt vundet værtskabet over deres konkurrenter i London, Paris og Cannes. Konferencen, som blev afholdt første gang i 2010, har indtil videre kun haft Dublin som værtsby.

Det vil dog være et overstået kapitel - de næste tre år i al fald. Begivenheden vil blive afholdt i Lissabon i 2016, 2017 og 2018.

Ikke overraskende er beslutningen om at fraflytte Dublin ikke faldet i god jord hos irerne. Det er anslået at værtskabet er 100 millioner euro værd (747 millioner danske kroner).

Med Irlands ustabile økonomiske historie in mente, er det måske heller ikke så underligt, at irerne har givet udtryk for deres utilfredshed.

Web summit 2016 

Udover at det har økonomiske konsekvenser, at Web Summit flytter, så kan det også have indflydelse på Dublins image. Med både Web Summit og mange tech-firmaers baser i byen, har det fået Dublin til at fremstå som et teknologisk samlepunkt. Det billede kan risikere at falde fra hinanden som konsekvens af flytningen.

Lissabon værtsby for Web Summit
Stifteren af tech-konferencen, Paddy Cosgrave, har naturligvis også begrundet beslutningen om, hvorfor Lissabon er blevet valgt som værtsby. Han mener nemlig at byen har en fornuftig transport og hotel infrastruktur.

Desuden synes Cosgrave at Lissabon er en alletiders by med et sprudlende startup samfund. Faciliteterne er også aldeles attraktive med plads til 80.000 deltagere. Det bliver nemlig MEO Arena og FIL Fiera Internacional de Lisboa der skal danne rammerne om begivenheden.

At den portugisiske hovedstad har vundet værtstjansen betyder rigtigt meget. Det anslås at der vil komme mellem 40.000 og 50.000 deltagere til begivenheden om året, hvilket potentiel kan blive meget lukrativt for Lissabon.

De deltagende skal først og fremmest have et sted at bo mens eventet står på - udover indtægter gennem hoteller, så skal gæsterne naturligvis også have mad mens de opholder sig i Portugal. Det kan ikke udelukkes at et par af gæsterne vil lægge deres penge hos et par restauranter i Lissabon.

Udover at der ved Web Summit Lissabon kommer her-og-nu indtægt gennem hotellerne og restauranterne, vil byen højst sandsynligt også blive nævnt i medierne, i og med at mange journalister vil være til stede. Det kan potentielt blive et trækplaster, hvis journalisterne vælger at skrive lidt om byen, og dens seværdigheder, i forbindelse med deres Web Summit besøg.

Problemer omkring IT-konference i Lissabon
Som før nævnt, har det ikke huet irerne at Lissabon har vundet værtskabet og dermed at konferencen forlader Dublin. Det har fået nogle rygter til at svirre rundt omkring grundlaget for flytningen. Et af de mest hårdnakkede rygter er teorien om, at Lissabon har tilbudt at betale op mod 1,3 millioner euro (97 mio. DKK) pr. år Web Summit afholdes i byen.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer