Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Lissabon Lufthavn - den tredje hurtigst voksende i EU

Eurostat lancerede d. 7. oktober 2015 en analyse af EUs lufthavne og passagerantal.  

I 2014 rejste 879,4 millioner passagerer med fly i EU. Dette er en stigning på 4,4 procent sammenlignet med 2013 og en stigning på 16,9 procent i forhold til 2009.

Ifølge Eurostat udgør Intra-EU tranport 44,1 procent af det totale antal af flypassagerne i EU, efterfulgt af extra-EU transport på 38,1 procent, hvor national transport udgør mindre end 1 ud af 5 passagerer, hvilket er svarende til 17,7 procent.

Antallet af flypassagerer 2014
Den største stigning i antallet af passagerer er i Grækenland, Luxembourg, Polen og Portugal.

Grækenland har oplevet en stigning på 16,3 procent, efterfulgt af Luxembourg med 12,2 procent. Polen er vokset med 10,5 procent, mens Portugal er steget med 9,6 procent.

Læs mere: Franskmændene elsker Portugal

Top 30 lufthavne i EU - Portugal lufthavn
Den højeste stigning blandt top 30 lufthavnene er registeret i henholdsvis Athen, Bruxelles, Lissabon og London Stansted.

Ifølge Eurostat analyse ses en stigning på 21,8 procent i Athen, efterfulgt af Bruxelles som er vokset 14,6 procent. Lissabon Lufthavn er steget med 13,3 procent og London Stansted er vokset med 11,7 procent.

Dette gør Portugal, Lissabon Lufthavn til den tredje hurtigst voksende lufthavn i EU.

Ifølge National Statistics Institute (INE) er indtjeningen på Portugals hoteller steget med ca. 17 procent allerede i begyndelse af juni 2015 og antallet af udenlandske besøgende er vokset med 10 procent siden 2014.

Turistmen er en afgørende faktor for Portugals indkomst. I skrivende stund udgør turismen 10 procent af Portugals BNP, hvilket har været stigende siden 2011. For at sætte det i perspektiv kan her nævnes, at de første seks måneder af 2015 boede der 4,5 millioner turister på de portugisiske hoteller - og én million alene i juni måned.

Der er delte meninger om denne massive stigning, og denne holdning deler vandene blandt portugisiserne. Læs mere: Delte meninger om turismen i Portugal.

Ferie i Portugal
Stik af fra hverdagen og nyd en skøn uges ferie i det sydeuropæiske. Rejs til Portugal og kom hjem med en solbrun kulør. I kan tage på Rejsemesse i Øksnehallen d. 16-18. oktober i København og få input til jeres næste rejse til Portugal. Læs mere om Rejsemessen 2015.

Lissabon ferie - Lissabon Lufthavn
Lissabon byder på en kombineret storby - og strandferie. 

Oplev Lissabons seværdigheder ved at tage en af de ikoniske sporvogne, der tager dig med rundt til byens fantastiske perler, herunder Arco da Rua Augusta (Lissabons triumfbue), Pink Street, Bairro Alto, Elevador de Santa Justa og Castelo de Sao Jorge.

Læs mere: Lissabon seværdigheder

Foruden den skønne by Belem med Mosteriro dos Jeronimos (Jerominos kloster), Præsidentpaladset der også kaldes Det Lyserøde Palads, Torre de Belem (Belem tårnet) og Monumentet for de Opdagelsesrejsende.

De mest eventyrlige strande findes i Estoril og Cascais, hvor man finder den ene strand efter den anden. Læs mere: Strande Estoril og Cascais.

Ferie på Algarvekysten
Algarvekysten lokker med 23 grader og minimum 8 solskinstimer i oktober, og desuden er det billigere at stikke af fra hverdagen og nyde efterårsferie på Algarvekysten.

Havet indbyder med 19-20 grader, hvilket er forholdsvis højst sammenholdt med juli og august, hvor vandtemperaturen ligeledes ligger på 19-20 grader.

Tager I syd på i oktober, er der rig mulighed at aktivere børnene i Zoo Marina og Europas vandland Slide&Splash.

Læs mere om Algarve.

Endvidere kan I spille golf på Algarves golfbaner i det perfekte vejr, der hverken er for koldt eller varm i oktober. Er i til surf, vindsport og gokart kan Algarve også efterkomme dette behov - særligt i Sagres og Lagos.

Funchal i efteråret
Madeira rygtes for udelukkende at tiltrække det grå guld. Men sandheden er, at Funchal har seværdigheder og aktiviteter for hele familien. Her kan man opleve Ronaldo Museum, Mercado dos Lavradores, de gamle kvarterer Sé, Sao, Pedro, Santa Maria og Zona Velha.

Læs mere om Funchal, Madeira.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer