Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Monsterfisk i havet ud for Portugal

For nylig opdagede en række dykkere en klumpfisk, der mere lignende en alien mere end noget andet, man finder i havet.

Fotograf Miguel Pereira opsnappede det enorme dyr ved Portugals kyst på en ekspedition og var i stand til at fotografere den.

Klumpfisk, der også kendt under det engelske navne Sunfish og Mola mola, er verdenshavenes tungeste benfisk. Den kan veje op til 2,5 tons.

Klumpfisken på videoen er faktisk over gennemsnit størrelsen. En klumpfisk kan vokse op til 3 meter høj og 4 meter tværs over finnerne.

Se videoen af enorme klumpfisk i Portugal

Fakta om klumpfisk, sunfish og Mola mola
Kært barn har mange navne - dette gør sig også gældende for klumpfisken. På latinsk hedder klumpfisken milesten, hvilket er en glimrende beskrivelse af fiskens facon og måde at bevæge sig på.

På engelsk hedder klumpfisken sunfish og månefisk på norsk, hvilket giver god mening i forhold til klumpfiskens ageren. I og med klumpfisken er langsom, får den let parasitter.

Bliver det for generende, lægger klumpfisken sig i vandoverfladen og soler sig mens den venter på mågerne. Mågerne sørger at klumpfisken bliver så god som ny, foretager en form for peeling og fjerner de mange parasitter.

Klumpfiskens unger - størst frugtbarhed
Nogle dyr bruger kort tid på at opfostre og pleje deres unger, og derfor får disse dyr ofte relativt mange. Konsekvensen af dette er, at ikke alle ungerne ikke er stand til at klare sig selv og derfor dør inden de bliver voksne.

Klumpfisken er i denne kategori og er muligvis ét af de dyr i verden, der har størst frugtbarhed. Klumpfisken har et enormt afkom, hvor hunnen kan gyde op mod 300 millioner æg pr. sæson - dog er det kun få af æggene der overlever og bliver voksne.

Heldigvis er klumpfisken blandt de mest harmløse større fisk og er en af dykkernes favoritfisk. Dog kan den enorme klumpfisk forvolde skade på en mindre båd.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer