Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Trident Juncture 15 militærøvelse med deltagelse af Jyske Dragonregiment

Den største NATO-militærøvelse i 13 år er gået igang på den Iberiske Halvø og i Italien.

NATO-øvelse Trident Juncture 15
Trident Juncture har deltagelse fra 30 lande; herunder Danmark.

Det danske forsvar stiller med i alt 930 mand primært fra II. Panserinfanteribataljon fra Jydske Dragonregiment i Holstebro.

De danske soldater medbringer blandt andet et antal Leopard 2 kampvogne, og desuden bidrager luftvåbenet med et Hercules transportfly og søværnet med en fregat.

I alt omkring 35.000 soldater deltager i øvelsen, som løber fra oktober til november.

Dansk infanteri-enhed under forberedelse af Trident Juncture 15


US Marines er landet i Portugal
Soldater fra den amerikanske flåde gik tirsdag den 20. oktober i land på Pinheiro da Cruz stranden ved Comporta syd for Lissabon.

De to US Navy amfibie-landgangsfartøjer fra USS Arlington medbragte blandt andet Humvee køretøjer, som viste sig at få problemer med at komme frem i det ekstremt fine sand, der findes i netop dette område af Portugal.

Se reportage af Barry Hatton.

Øvelsen i Portugal, Spanien og Italien skal blandt andet teste effektiviteten af NATO Response Force, som blev dannet i 2014.

Faldskærmstropper fra Portugal
Fra Portugal deltager en række forskellige enheder; herunder en tank-enhed med Leopard 2 kampvogne (som de danske), faldskærmstropper, en ingeniørenhed, en luftforsvarsenhed og en artilleri-enhed.

Størstedelen af øvelsen for danske og portugisiske landbaserede enheder finder sted i den sydøstlige del af Spanien ved Albacete.

Danske og portugisiske styrker har ofte trænet sammen i NATO-regi. Der er relativt stort sammenfald mellem de to landes lettere bedagede militære materiel (eksempelvis F-16 kampfly og Leopard-2 kampvogne).

Se mere på Forsvarets hjemmeside.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer