Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Carne de Porco á Alentejana - Traditionel portugisisk ret

Langt de fleste lande med en kystlinje synes efterhånden at have deres egen udgave af Surf and Turf - en ret, der kombinerer kød og fisk eller skaldyr.

I Portugals tilfælde er den ret Carne de Porco à Alentejana (Svinekød fra Alentejo).

Ud fra navnet, skulle man tro, at denne specielle portugisiske ret kommer fra Alentejo regionen, som ligger i det syd-centrale Portugal med Algarve og Spanien som naboer.

Det er imidlertid ikke tilfældet. Retten blev opfundet på Algarvekysten.

Grunden til at man har valgt at kalde retten á Alentejana skal findes i Alentejos og Algarves ry for svinekød.

Carne de porco a alentejana 

Den meget velsmagende ret er speciel på grund af sit indhold; retten består af svinekød i tern, marineret i hvidvin, paprika, hvidløg, laurbærblade, løg, tomater, chili, koriander, en masse af rød peber samt persille.

Når så svinekødet har ligget i marinaden i 6 timer, bliver det stegt, derefter overhældt med marinaden og tilsat små, spiselige muslinger. Hele herligheden serveres typisk i et lerfad med sovs og som tilbehør er der kartofler i tern.

Historien bag Carne de Porco à Alentejana
Navnet antyder, at retten stammer fra Alentejo, og det er der en ganske logisk forklaring på. Denne portugisiske region har altid været meget berømt for sine svin. Det er mere, end man kan sige om Algarve.

Da retten blev opfundet, blev svinene på Algarvekysten fodret med fisk, og derfor ikke opfattedes kødet ikke som specielt velsmagende - i modsætning til svin fra Alentejo regionen. Nogle argumenterer endda for, at muslinger blev tilføjet for at camouflere, at svinekødet smagte af fisk.

Svineindustrien var, og er stadig, en vigtig industri i Alentejo. Blandt andet er regionen kendt for at producere en udsøgt iberisk røget skinke. Andre vigtige industrier inkluderer produktion af oste, pølser, vin og olivenolie. Derudover har kork-, marmor-, og mineindustrien stor betydning for Alentejos økonomi.

Netop derfor er Alentejo blevet indblandet i rettens navn, og dette forvirrer mange, når de får at vide, at det slet ikke er derfra retten stammer.

I og med at Carne de Porco à Alentejana er en meget populær ret i Portugal, kan den fås landet over. Langt de fleste restauranter, der serverer traditionel, portugisisk mad har også denne lækre ret på deres menukort.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer