Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Fiske konservers i Portugal - Lissbon fiskekonservers

Fisk på dåse. Er det fattigmandsmad, gourmetmad, souvenirs eller sundt fast food?

Spørger man Regina Ferreica, som driver en 83 år gammelt familiefirma der sælger dåsefisk, er det noget af de ældste og sundeste fast food i verden.

Ydermere hader hun ordet ’gourmet’ og mener, at dåsefisk er simpelt, basalt og billigt mad for alle.

Fernando Machado er enig. Han er direktør for Ramirez dåsefisk butik i Leca da Palmeira i Nordportugal. Ramirez blev etableret i 1853 og er én af de 20 eksisterende butikker.

60 tusind tons dåsefisk om året
I 1938 var der 152 fabrikker i Portugal, som producerede omkring 34 tusind tons dåsefisk om året. I dag er der 20 fabrikker, som laver i omegnen af 60 tusind tons kvalitets dåsefisk.

Industrien beskæftiger mere end 3.500 mennesker og producerer mere end 250 millioner dåser af fisk, hvoraf 70 pct. bliver eksporteret til 70 forskellige lande rundt om i verden.

Canned fish kan købes i alle gourmetbutikker og der er sågar butikker, som udelukkende sælger fisk på dåse.

I dåserne kan der være alt fra sardiner, tun, makrel, tiarmet blæksprutter, ål, muslinger, heste makrel, torsk og ansjoser i saltet vand, olivenolie, tomat, lemon, hot spicy, hvidløg eller løgsaucer.

Én af de mest kendte butikker i Portugal er Mercearia do Minho i Lissabon, der har solgt dåseprodukter siden 1930. I 1942 ændrede butikken navn til Conserveira de Lisboa.

Turister køber fisk på dåse som souvenir
Turister køber lige så mange dåser med fisk som de køber postkort. Ved dette får de både en slags postkost, men også en bid af Portugal. Alle dåser er udsmykket og dekoreret i forskellige farver og motiver.

Loja Portugueza i Lissabon er sådan en butik. Her er halvdelen af kunderne turister og udlændige, som køber fisk på dåse i Portugal som souvenirs.

Loja das conservas
Loja das Conservas Lisbon

The Conserveira of Lisbon er én af de få butikker i Lissabon, der har opretholdt sin originale form, hvor mormor, mor, søn og oldebørn arbejder sammen.

Prøv fiskekonservers på restaurant i Lissabon
Du kan også prøve fiskekonservers på en restaurant. Flere trendy restauranter og barer serverer gourmet retter og lækkert tapas fisk direkte fra dåsen.

Sadine Portugal Cancan
Restaurant Can & Can

Her kan eksempelvis nævnes Can & Can restauranten, som ligger på Praca do Comercio. Her får du serveret den fineste tallerken med dåse gourmet fisk i moderne omgivelser.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer