Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Food-bank Portugal - Banco Alimentar indsamling af madvarer 28-29. november 2015

D. 28. og 29. november 2015 kan du gøre en god gerning og være en del af noget fantastisk!

Madindsamling i Lissabon
Hvert år sidst i november arrangeres en større indsamling af mad i supermarkeder.

I december uddeles pakker med produkter til familier, som er økonomisk presset og pengene er små.

Her står Banco Alimentars frivillige igen i butiksindgangen med poser, hvor du kan fylde den til randen eller bidrage med en dåse makrel i kampen mod fattigdom i Lissabon.

Nedenstående video fra 2010 giver et kort indblik i, hvordan indsamlingen af maden foregår.

Frivillige står klar i butikker som Lidl, Pingo Doce, Jumbo, Minipreco m.v, hvor man kan bidrage ved at smide en enkelt ting eller to mere i kurven.

Produkterne bliver indsamlet direkte fra dem, der handler ind. Her kan man som kunde hjælpe til det gode formål ved at købe lidt ekstra, man så herefter kan give til Food-banken, der står klar til at tage imod varerne.

Det er naturligvis op til den enkelte, om man ønsker at donere produkter eller ej - lige så vel som det er valgfrit, hvor meget man ønsker at donere. En dåse tun er bedre end ingenting og vil helt klart gøre en forskel!

Alle har ret til mad på bordet - Banco Alimentar madindsamling
I løbet af 2014 har ca. 6700 hustande og 18.273 borgere modtaget støtte fra madbanken Banco Alimentar, organisationen som kæmper imod fattigdom i Lissabon.

Mere end 40.000 frivillige var i næsten 2000 forskellige butikker og spørge de respektive butikkers kunder, om de havde interesse i at donere mad.

I 2013 modtog 18.394 personer støtte, i 2012 lød tallet på 17.630 og i 2011 var der 15.182 mennesker.

Når man handler ind til Foodbank er det vigtigt at tage højde for, at det skal være langtidsholdbare madvare. Derfor anbefales det, at man køber produkter som ris, pasta, tun, torskerogn, olie, vaskepulver eller opvaskemiddel.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer