Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Fakta om Portugal (2) – vidste du at?

Mens musikbranchen og filmindustrien klager over faldende salg, lavere priser og udbredt piratkopiering er der anderledes gang i spilindustrien.

Portugal har en frodig underskov af spiludviklere
I Portugal er der per 2015 omkring 100 aktive virksomheder inden for produktion af videospil til PC, smartphone, PlayStation, Xbox, Nintendo med flere.

De mere veletablerede spiludviklerfirmaer i Portugal omfatter blandt andet Miniclip, Bica Studios, Battlesheep Lda og Nerd Monkeys.

Miniclip har blandt andet stået for mobilspillene 8-Ball-Pool, Soccer-Stars og Fragger. Lissabonafdelingen blev oprettet i 2010 og tager sig primært af udvikling af spil til mobilplatformene iOS, Android og Windows. 

Miniclip i Lissabon er med fremme angående personalegoder

Hvilke spil (videogames) er Portugal kendt for?
På trods af den økonomiske nedtur siden 2009 er spilbranchen ét af de få områder, hvor der, udover turisme, er konstateret kraftig vækst i Portugal – krise eller ej.

I 2010 var der omkring 20 spilfirmaer I Portugal, og ingen troede, at man i 2015 kunne tælle omkring 100. Men det kan man og efterhånden vender flere og flere ‘nye’ unge portugisiske udviklere inden for ‘the gaming industry’ hjem til Portugal fra London, Paris og Berlin med værdifuld erfaring og gode idéer.

Der er endnu ingen kæmpesucceser som eksempelvis Angry Birds eller lignende på den portugisiske gaming scene, men de portugisiskudviklede spil 8-Ball-Pool (Miniclip), Tom Clancy's The Division (Ubisoft), Under Siege (Seed Studios) og Ugo Volt (Move Interactive) har alle været særdeles profitable.

Gaming-events i Portugal
Hvert år afholdes Microsoft Game Dev Camp Lisboa i Microsoft regi, men ikke blot som et Microsoft event. Der er plads til spiludviklere på alle platforme.

En anden årlig begivenhed i spilbranchen i Portugal er Lisboa Games Week, som i 2015 samlede over 40.000 spilentusiaster.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer