Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Pendulino hurtigtog i Portugal fornys med nye farver, nyt interiør og Wi-Fi

Siden 1999 har Portugal haft hurtigtog af typen Pendulino.

Den portugisiske udgave kaldes Alfa Pendular og er resultatet af et samarbejde mellem Alstrom, Siemens og Adtranz. De 10 togsæt er oprindeligt sat sammen i Portugal med importerede dele fra primært Italien, og i 2016 er det tid for en gennemgribende opdatering.

Det samlede budget for øvelsen lyder på 18 millioner euro, men så skulle der også være ‘nye tog’ i flot bemaling, nye toiletter og restaurant/bar-afdeling samt Wi-Fi installeret i alle vogne.

Med 220 km/t på togtur i Portugal
Alfa Pendular er godkendt til at køre op til 250 km/t, men i Portugal er farten begrænset til 220 km/t.

Med så høj fart er centrifugalkræfterne store og Pendulino højhastigheds-toget modvirker de fysiske påvirkninger ved at ‘lægge sig’ op til 8 grader ned i sving i stil med en motorcyklist.

 

Man kører i Portugal og Spanien med den brede ‘iberiske’ sporvidde på 1668 mm, hvilket giver bedre plads i kabinen.

Nyt liv til Portugals TGV-tog
Største umiddelbare forskel på de gamle og nye ‘TGV’ tog i Portugal vil blive de nye farver.

Alfa Pendular bliver sat i drift med moderne nuancer af grå kombineret med hvid som afløsning af den lidt gammeldags rød-hvide kombination, som togsættene oprindeligt blev leveret i. 

For passagererne er WiFi måske den vigtigste nyhed, men midtvejsopdateringen indholder også betydelige opgraderinger af interiør; herunder mulighed for el-justering af alle sæder. 

Nye kabine-detaljer vil blandt andet inkludere kork-elementer – made in Portugal naturligvis.

Hele ombygningen forventes at vare ca. 3 måneder for hvert togsæt, hvorefter Pendulino i Portugal forventes at holde endnu 20 år. Der er leaset spanske tog fra de spanske statssbaner Renfe til erstatning under opgraderingen.

Et spansk Renfe S-120 tog, som i 2016 midlertidigt kan ses i Portugal mellem Lissabon og Porto og mellem Faro og Lissabon 

Hurtigtog i Portugal – ruter, resjsetid og køreplaner
Det er generelt billigt at køre med tog i Portugal, og Alfa Pendular er normalt ikke meget dyrere at køre med end langsommere tog.

Se oversigt/køreplan over Alfa Pendular i Portugal (hurtigtog) eller CP.PT hovedhjemmesiden (også på engelsk).

Turen Lissabon-Porto koster per primo 2016 godt €30 for en enkelt. Fra Faro til Lissabon er prisen stadig kun €22,20 hvis man vælger Alfa Pendular – en hel euro dyrere end normalt bumletogs billetpris på samme rute. 

Turen Lissabon-Faro kan gøres på 2:52 dvs. små 3 timers rejsetid med hurtigtog. Rejsetid fra Lissabon til Porto tager med hurtigtog fra 2:43. Bemærk at Alfa Pendulino TGV tog forkortes som 'AP' på CP hjemmesiden, når man bestiller billet.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer