Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal vil have flere flygtninge til landet

Portugal vil gerne have en større andel af flygtninge til landet end de 4500, som landet blev pålagt i forbindelse med EU’s fordelinger.

Der har ikke været det samme flygtningepres på Portugals grænser, som det er set i mange andre lande i Europa.

Det har foranlediget en aktion fra Portugals Premierminister, Antonio Costas side. Han har sendt en invitation til lande som Sverige og Grækenland om at sende yderligere 5800 flygtninge mod den Iberiske Halvøs mindste nation.

Aktiv reklame for landet Portugal
Den portugisiske ambassadør i Grækenland har været en tur ud i en græsk flygtningelejr, for at gøre lidt reklame for sit hjemland.

Samtidig fortæller lederen af Portugals flygtningeråd, Teresa Tito Morais, at mange flygtninge og migranter ikke kender Portugal på forhånd og heller ikke ved hvad landet kan byde på.

Teresa Tito Morais fortæller endvidere, at Portugal har brug for at få lidt liv tilbage i flere dele af landet, fordi mange portugisere er rejst udenlands for at søge nye muligheder, og det har skabt en vis befolkningsmæssig afmatning.

Portugal har Europas laveste fødselsrate og står til at miste 20 procent af befolkningen, hvis befolkningsnedgangen fortsætter.

Hør Danmarks ambassadør i Portugal udtale sig til P1
Danmarks ambassadør i Portugal forklarer i radioprogrammet P1morgen, hvordan Portugal påtænker at få aktiveret de mange ekstra flygtninge, som landet gerne vil modtage. Programmet blev sendt tirsdag den 23. februar 2016 og indslaget i linket starter kl. 08.07.Kommentarer

 

Fernando C. Kvistgaard siger:

Det er for at kompensere for de ca. 135.000 portugiser som emigrerede i 2014 og næsten lige så mange i 2015.

25 February 2016 9:58 AM