Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Algarvekysten satte turisme rekord i 2015 - Faro Lufthavn gennemrenoveres

2015 blev det bedste år nogensinde i Portugals turisme og især i Algarve.

Dette går rigtig godt i spænd med den årlige Holiday Money Report i Storbritannien, som fortæller, at Algarve for første gang i fem år er den billigste feriedestination for briterne.

Portugals Statistik afslører, at der blev foretaget mere end 16,5 millioner bookinger i Algarve-regionen i 2015, hvilket var en stigning på 2,5 procent i forhold til året før, samt at 3,7 mio. turister besøgte den skønne landsdel, en stigning på 3,9 procent.

Det er primært udenlandske turister som har sørget for den store fremgang med en stigning på 5,7 %, hvorimod bookinger foretaget af portugsiske turister faldt med 3,1 % .

Faro Lufthavn i Algarve gennemrenoveres
Lufthavnen i Faro har også haft sit travleste år siden åbningen i 1965. 6,4 mio. passagerer kom igennem Faro Lufthavn i 2015, som i skrivende stund er gået ind i det sidste år med renovering.

Det forventes, at Faro Lufthavn fremstår som gennemrenoveret i foråret 2017.

Briterne elsker Algarve
54 procent af rejsende i Faro Lufthavn er briter. 3,5 mio. havde taget turen fra deres eget utilregnelige klima til Sydportugals sol og varme. Derefter kom tyskerne, irerne og hollænderne ind på de næste pladser.

Det gør franskmænd også
Det helt store procentmæssige boom stod franskmændene dog for, som i høj grad blandt pensionister, har taget Algarve til sig. Frankrig sendte små 200.000 turister og rejsende til Algarve, en stigning på 20 procent i forhold til året før, og det signalerer kraftigt, at det er billigere at slå sig ned eller holde ferie i Algarve end i Sydfrankrig. Mange franske pensionister bosætter sig aktuelt permanent i Portugal grundet meget fordelagtige beskatningsforhold i Portugal sammenlignet med Frankrig.

2016 forventes at blive et endnu bedre år for turismen på Algarve    
Det forventes, at 2016 bliver endnu bedre for Algarve. Det skal ses i lyset af, at flere og flere klassiske turistdestinationer, som tiltrækker nogenlunde samme type turister som Algarve, i disse tider bliver kategoriseret som usikre rejsemål.

Relaterede sider: 

Algarve 2016 rejser - hvem skal du rejse med? 

Danske Christina arbejder på Cliff Richards vingård i Algarve.

Algarve Paddle Surf Kommentarer

Endnu ingen kommentarer