Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


St. Patricks Day Flash Mob i Lissabon – morgendans den 16. marts

Den irske nationaldag d. 17. marts trækker vanen tro mange i byen.

Uddeling af hatte (efter rigelige køb af Guinness øl), festpyntede irske pubber og fest til langt ud på natten den 17. marts og den følgende weekend er standard.

Som opvarmning til årets St. Patricks Day viste en irsk danseskole den 16. marts 2016 deres kunnen udi folkedans ved et Flash Mob event i Belém i Lissabon.

Danserne samledes i nærheden af Lissabons vartegn Torre De Belem, der hvor det store verdenskort er aftegnet i brolægningen på pladsen tæt på Padrão dos Descobrimentos – monumentet for de opdagelsesrejsende. 

Se de irske og portugisiske dansere herunder.

Den Irske Ambassade i Lissabon var med til at arrangere den uventede flash mob og har sikkert været behjælpelig med at få myndighederne med på ide’en.   
    
Lissabons irske danseskole hedder Rince na Lisboa og har fungeret i et års tid.

St Patricks Day - lige dele nationaldag og markedsføring af Irland
Den irske nationaldag d. 17. marts er lidt usædvanlig.

St. Patricks Day blev officiel national fridag i Irland i 1903. Den internationale fejring af St. Patricks Day blev dog først introduceret af irske regeringer i midt 1990'erne og går i høj grad ud på at promovere Irland og irsk kultur.

I Irland afholdes St Patricks Festival, som efterhånden er gået fra at vare 3 dage til at vare 5-6 dage. Den første officielle St Patricks march blev afholdt i 1931 i Dublin og er nu et større tilløbsstykke i mange irske byer.

Irlands katolske kirke er ikke super-begejstret for udviklingen af den kommercielle side af St. Patricks Day; herunder den rigelige indtagelse af alkoholiske drikke. Men det synes mange unge irere hvis bare at St. Patricks Day bliver endnu mere interessant af. 

Og hvem var St. Patick egentlig? - jo, han var såmænd en englænder fra The Lake District. Se Berlingskes beskrivelse af Irlands Grønne Mand.

Gå til dans i Lissabon
Alle (også begyndere) kan være med. Der starter nye hold på den irske danseskole herunder for børn efter påske i Lissabon på adressen Rua Almirante Barroso 52A og i Carcavelos på St. Julians internationale skole. 

De irske dansere kan hyres til at give opvisning. 

Lissabon er nok mest kendt for sine salsa-danseskoler og for fitness-dance fænomenet zumba. 

Zumba er en blanding af blandt andet salsa, hip-hop, samba, mambo og merenque. 

Herover video fra Zumba fitness class (Holmes Place) i Lissabon 2015.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer