Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Millionær på bistand - Anne Mette Beckmann flytter fra Portugal til Danmark - ny dokumentarserie på TV2

”Tak for alt Portugal. Vi ses snart igen”
- Anne Mette Beckmann 2016.

Mange kender allerede Anne Mette Beckmann fra første gang hun i 2011 dukkede op i dokumentarfilmen Det Gode Liv, hvor hun sammen med sin mor, Mette Beckmann, fortalte om livet uden penge, men stadig med en særdeles fyldig fornemmelse af et tidligere liv som rigmandsdatter i Frankrig og Portugal.

Et liv hun havde svært ved at lægge fra sig og stadig har svært ved at acceptere, ikke længere kan leves.

Nu er Anne Mette Beckmann aktuel igen i en ny tv-dokumentar, som ruller over skærmen på dansk TV2 fra 23. maj. Der er gået fire-fem år siden vi sidst mødte hende i Cascais og i mellemtiden er hendes mor desværre gået bort.

Farvel til Portugal
Livet alene er om end endnu sværere nu, end da hun boede sammen med sin mor i den portugisiske badeby ved Lissabonkysten, og derfor er tiden inde til at vende tilbage til Danmark.

Seerne får lov til at følge hende fra hun, med ovenstående citat, siger farvel til Portugal i vandkanten på stranden ved Guincho, lidt udenfor Cascais, med håbet om, at hun en dag får lov at se sit elskede Portugal igen.

Se trailer til TV2 dokumentaren Millionær på bistand

Anne Mette Beckmann er stadig dekadent
Dokumentaristen Eva Mulvad, som filmede Anne Mette og hendes mor i Det Gode Liv, udtalte til Politikens journalist i februar 2011: ”Jeg havde længe ledt efter nogle dekadente karakterer, mennesker, der lever i en tidslomme og har en fortid, der fylder næsten hele deres nutid”.

Og det må man i sandhed sige, at Eva Mulvad fandt, da hun stødte på de to kvinder fra Cascais, i et radioprogram på P1.

Læs også: Kan man blive berømt af at være fattig?

Millionær på bistand
I første afsnit af den nye dokumentar ’Millionær på bistand’ tager Anne Mette Beckmann afsked med Portugal for at vende hjem til Danmark og søge om bistandshjælp. Anne Mette bor hos venner i Lyngby og skal møde den virkelighed, hun har gruet for de sidste mange år af tilværelsen i Portugal.

Bare det at skulle ansøge om bistandshjælp er unægteligt svært at forholde sig til, når den tidligere millionærdatter endnu har tidligere storhedstider i frisk erindring, den dag i dag.

Anne Mette Beckmanns historie og skæbne
Det hele startede med Anne Mette Beckmanns bedstefar. Han havde opbygget et virksomhedsimperium i Portugal og efterlod det hele til sin søn Waldemar, Anne Mettes far. Livet blev levet først i Paris og derefter ved Lissabonkysten, som var datidens store, nye jetset centrum.

Revolutionen i Portugal i 1974 var begyndelsen til enden for livet på førsteklasse, fordi kommunisterne overtog kontrollen med private virksomheder.

Det efterlod familien med kun en lille formue at leve for, og inden længe måtte de sælge ud af sølvtøj og indbo for at opretholde det gode liv.

Læs meget mere om Anne Mette Beckmanns historie og skæbne i artiklen Fra rigmandsfamilie til fattige excentrikere.

Aldrig haft et arbejde – Anne Mette Beckmanns nye udfordringer
Det misundelsesværdige liv, som Anne Mette Beckmann levede fra barnsben, skulle med tiden vise sig at være det stik modsatte.

For Anne Mette har aldrig haft et arbejde.

Så da faren døde og Anne Mette og hendes mor skulle leve for det sidste af formuen, løb de tør for penge. De sidste mange år levede de sammen, mor og datter, i en lille lejlighed for en lille pension, som moren fik tildelt fra Danmark.

Derouten var total. Og dog, for livet under Portugals sol og blå himmel, kunne ingen tage fra Anne Mette Beckmann, selvom pengene var ovenud små.

Men så alligevel. Hun er nu alene i solfattige Danmark, tidligere millionær og på bistand.

Millionær på bistand - fra Portugal til Danmark - se første afsnit allerede nu
Det først afsnit ligger allerede tilgængeligt på TV2 Play og er gratis. Se snigpremieren allerede i dag. Der er premiere på serien mandag den 23. maj 2016 kl. 20.50 på TV2.

I andet afsnit i må Anne-Mette Beckmann sige farvel til sine to venner, som hun har boet hos, siden hun kom til Danmark. Millionær på bistand afsnit 2 vises på TV2 den 30. maj.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer