Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Festas Lisboa ’16 – Marchas Populares 12. juni – Sardinfest i Alfama

Juni måned er traditionelt en festmåned i Lissabon. Festas Lisboa 2016 løber af stablen fra 1. juni og helt til 1. juli.

Inden sommeren for alvor lægger sig over byen, bliver der lige afholdt en måneds festivitas. Festas Lisboa ’16 omfatter en lang række arrangementer, med blandt andet open air jazzmusik og fado, film og teaterfestivaler, sportsarrangementer og udstillinger.

Marchas Populares 12. juni
Højdepunktet for hele dette event er naturligvis den 12. juni, hvor sardinfesten for Santo Antonio kulminerer med den fantastiske kostume parade på Lissabons Avenida da Liberdade, kaldet Marchas Populares.

Fado på kastellet med Ana Moura 18. juni
Fra 16-18 juni er der open-air fado på Castelo de S. Jorge, hvor blandt andre den meget populære fadista Ana Moura optræder (18. juni). Arrangementer er gratis, men der skal rekvireres adgangsbillet senest 5. juni.

Se hele programmet for Festas Lisboa 2016.

Festen i de små gader
Flere bykvarterer, som for eksempel Alfama og Bairro Alto i Lissabon er hele måneden pyntet med guirlander og kulørte lamper, mens lokalbefolkningen (og turister) hver aften lader sig forføre af de musikalske rytmer, som lægger op til spontan dans i gaderne, mens en duft af grillede sardiner og sød basilikum hænger over byen. Når aften bliver til nat fester tusinder af glade mennesker til portugisisk populær musik i de små gader.

Video: Festa de Santo Antonio i Alfama. Fra sardinsandwich til fællesdans.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer