Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Oplev den fantastiske Camino Portugués

De fleste mennesker kender til- eller har i hørt om pilgrimsrejsen Camino de Santiago, der i daglig tale ofte bare kaldes for Caminoen.

Det er en vandretur, der kan starte forskellige steder i Europa, men alle veje fører i sidste ende til apostlen Jacobs grav i den spanske by Santiago de Compostela.

Der er som sagt mange veje, og de tre mest populære er den franske rute, Camino Francés, Camino del Norte, som er over 800 km lang og meget smuk, Camino Primitivo, som siges at være den ældste og ”originale” vandrerute på omkring 365 km.

Sidst er der Camino Portugués, som er den rute, vi skal se lidt nærmere om lidt.

Camino de Santiago de Compostela

Det siges, at Caminoen siden Middelalderen er blevet regnet for at være en af de allervigtigste kristne pilgrimsvandringer.

Camino de Santiago er en populær pilgrimsvandring, der fører dig gennem nogle af de smukkeste steder i Europa.

Caminoen indeholder mange veje, hvilket gør, at man kan gå et hav af forskellige ruter. Fællesnævneren er dog, at de alle fører til byen Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien. Her ligger disciplen Jakob efter sigende begravet, og pilgrimme valfarter til hans grav for at bede.

I dag har den stadig stor betydning blandt Europas kristne, men den er også blevet populær blandt almene mennesker og vandrere, der søger en kropslig og sjælelig udfordring og dermed vælger at fordybe sig i Caminoen. Efter at have nået Santiago de Compostela fortsætter mange pilgrimme videre til Finistere, der bogstaveligt talt betyder Verdens ende.

Planlæg din rute

Der er en del, du skal tænke over og planlægge, før du er klar til at tage af sted på din Camino.

Dette skal naturligvis primært handle om den del af caminoen, der går igennem Portugal, nemlig Camino Portugués. Der er et par forskellige måder, hvorpå du kan starte din Camino Portugués, for du kan nemlig starte din rute enten ved Porto eller Lissabon, som begge er vidunderlige byer at besøge.

Den rute, du vælger bør afhænge af, hvor meget tid, du har til rådighed, og hvor langt du har lyst til og mulighed for at vandre. Uanset, hvad du vælger, så er både Porto og Lissabon helt fantastiske byer, og du kan med fordel vælge en lidt løsere tidsramme, så der er tid til at udforske byen og al dens fascinerende historie.

For eksempel så er Portugals hovedstad, Lissabon, enormt rig på kulturelle skatte og kan blandt andet byde på Torre de Belém, som er et gammelt tårn fra 1500-tallet, der havde til formål at beskytte byen fra udefrakommende fjender.

Man kan også tage en smuk tur med en sporvogn gennem de fantastisk smukke gader, besøge det gamle Alfamadistrikt, det populære Casino Lisboa i hjertet af Lissabon, hvis du får lyst til at bruge tiden på verdens ældste tidsfordriv, eller du kan også besøge et af de mange fascinerende museer i byen.

En tur med sporvogn gennem den gamle del af Lissabon er en fremragende måde at opleve det historiske vingesus på.

Ligeledes har Porto også enormt meget at byde på som indgangsby til din pilgrimsrejse, og hvis du vælger Porto, så må du ikke snyde dig selv for et besøg på et af byens smukke museer eller en gåtur gennem de gamle gader med den fantastiske arkitektur.

Camino Portugués

Det er rimelig let at flyve direkte til Porto eller Lissabon, hvor rejsen som nævnt starter.

Der er overordnet set tre ruter på Camino Portugués, der er populære: Central-ruten, Costa-ruten og Variante Espiritual.

Fra Porto til Santiago de Compostela skal der beregnes omkring 14 dage for at få det meste ud af vandringen uden stress og jag. Her gælder det nemlig ofte om at finde sig selv, slappe af og komme helt ind til kernen af en selv. På turen finder du herberger og shelters - ofte kan du booke et sted at sove på forhånd, hvis du ved, hvor langt du kommer på ruten den givne dag.

Camino Portugués er en relativt hård rute med mange stejle stigninger, men den er til gengæld også usigeligt smuk. Det er muligt at tage en bådtur noget af ruten, og selvom det kan være fristende og til tider også en stor hjælp, så kan det også være et problem, når du ankommer til pilgrimskontoret i Santiago og skal have dit stempel. Regler siger nemlig, at de sidste 100 km af ruten skal være tilbagelagt uden brug af hjælpemidler – og her tæller en båd altså som et hjælpemiddel.

En pilgrimsvandring kræver en god del planlægning, tid og vilje, men det er det hele værd, når du står ved verdens ende og kigger ud over vandet. Vi håber, du fik lidt inspiration her, og der er masser af øvrige ressourcer på nettet både på dansk og engelsk.

God Camino! Kommentarer

Endnu ingen kommentarer