Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugisere er dygtige til fodbold - ja, men hvad kan de ellers?Ingen kan betvivle portugisernes sublime evner inden for fodbold.

11 trofæer i alt, en titel som regerende Europamestre og en fodboldhelt som Cristiano Ronaldo er alle faktorer, der bidrager til at placere portugiserne solidt blandt de bedste i feltet.

Målet er langt fra at modargumentere den placering, men at grave lidt i arkiverne for at finde frem til, hvad portugiserne ellers er dygtige til.

Hvem ved, måske du vil overraskes over nogle af de discipliner og sportsgrene, de også mestrer.

Photo by RyanMcGuire.

Imponerende præstationer med hjul under fødderne - Rullehockey i Portugal

Maske for ansigtet, stav i hånden og rullende hjul under fødderne er outfittet flere portugisere føler sig hjemme i. Portugal er nemlig blandt de bedste inden for rullehockey. En titel de deler med lande som Spanien, Italien og Argentina, der alle er lande, de jævnligt møder i de store turneringer. 

Med årene er det lykkedes det portugisiske landshold at hive hele 16 trofæer hjem i Rink Hockey World Championship, der er det største internationale mesterskab i disciplinen. I den europæiske udgave - Rink Hockey European Championship - er det blevet til intet mindre end 21 trofæer for det portugisiske hold.

Mange vil mene, at rullehockeyspilleren António Livramento er den bedste spiller, Portugal nogensinde har haft. Han døde i 1999 og lagde en lang karriere bag sig som spiller for både Sporting CP, Amatori Lodi og i de unge år Benfica. I dag fortsætter Portugal med at klare sig fortrinligt takket være spillere som Ângelo Girão og Henrique Magalhães. 

Store pengesummer og resultater hevet hjem på kortspil

Jetoner der satses, bølger der går højt og kort der danner vindende kombinationer og kan føre til enorme puljer penge. Portugal har for alvor gjort sig bemærket inden for poker. Ikke mindst på grund af deres mange dygtige og professionelle pokerspillere. 

Eksempelvis har João Barbosa vundet knap 2 millioner USD på diverse turneringer, hvoraf en af hans seneste erobringer var et 30.000 USD platinum pas til Pokerstars Players Championship i Bahamas (PSPC).

PokerStars har længe været kendt for sine mange attraktive turneringer på land og online, og mens WCOOP - det årlige mesterskab i online poker - styrer den online pokerverden og lige nu indebærer svimlende beløb på helt op til 10 millioner USD, er PSPC uden tvivl en af de største events, en pokerspiller kan få adgang til på land.

Barbosa gjorde det således fortrinligt, da han sikrede sig adgang til turneringen. Ligeledes har en pokerspiller som João Vieira imponeret. Blandt andet da han i 2019 vandt en kvart million USD og en femte plads under EPT Monte Carlo (European Poker Tour). 

Photo by Kanenori.

Kombinationen af board og bølger har ført til succes 

Rykker vi fra land til vand og fra hjul og jetoner til board og bølger, finder vi endnu en disciplin, portugiserne mestrer til UG+. Mange lokale har nemlig opdaget fordelene ved at bo i Ericeira, Peniche, Lissabon og ved den 155 kilometre lange Algarvekyst. Med så mange gode kyster og bølger er surfing hurtigt blevet et populært foretagende i Portugal. 

En af dem, der har udnyttet Portugals mange muligheder for surfing, er den professionelle surfer Tiago Pires fra Lissabon, som også går under navnet ‘Saca’.

Pires trak sig fra surfingens verden i 2016, men nåede inden da at være den første mandlige portugisiske surfer som kvalificerede sig til WSL Elite Tour - turneringen, der tester verdens bedste surfere på bølger og destinationer rundt om i hele verden. Med hjælp fra sin træner José Seabra har han gjort sig bemærket i en række andre turneringer.

Blandt andet vandt han en tredjeplads ved Quicksilver Pro i 2011 samt en førsteplads ved Santa Pro på Kanarieøerne i 2012. 

Tiago Pires driver nu sin egen surfskole i Ericeira

De mange flotte præstationer og imponerende resultater inden for grene som rullehockey, poker og surfing understreger en gang for alle, at fodbold langt fra er den eneste disciplin og sport, som det portugisiske folk mestrer.

Der er altså god grund til også at se dig til anden side, hvis du vil opleve andre sider af det portugisiske samfund. I hvert fald kan både rullehockey, poker og surfing være interessante discipliner at overvære og vidne under et besøg i det sydeuropæiske land.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer