Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Populære aktiviteter til at nyde, når du besøger Portugal i en weekend

Der er mange gode grunde til at besøge Portugal. I denne artikel kan du læse om ni unikke ideer til, hvordan du kan sikre en spektakulær oplevelse i det sydeuropæiske land.

Book et hus ved stranden
Du kan sagtens slappe af ved Atlanterhavet med middelhavsklima og gyldne sandstrande, når du er i Portugal. Ingen siger, at du behøver at være aktiv og se en masse seværdigheder, hvis du ikke har lyst til at gøre det. Derfor kan du f.eks. gå ind på AirBnb og booke et hus ved stranden i Portugal. Her kan du slappe af med alt fra at læse en bog til at spille casino spil.

Besøg et 169 år gammelt slot
Du kan også besøge det romantiske slot Palacio Nacional da Pena, som er beliggende cirka 35 km fra Lissabon. Slottet er også kendt som Sintra, da det ligger på toppen af Sintrabjergene. Det var hjem for den portugisiske kongefamilie indtil år 1910. Det er også et særligt sted for danskere, da H.C. Andersen var på Sintra i 1866. Det skete i forbindelse med, at han boede hos sin ven Jorge O’Neil i nogle måneder.

Tag på Harry Potter-Bibliotek i Porto
Du behøver ikke nødvendigvis at være Harry Potter fan for dette punkt. Historien forlyder, at JK Rowling lod sig inspirere af bogbutikken Livraria Lello, da hun skrev Harry Potter-bøgerne. Det er ikke så usandsynligt, da Rowling boede i Porto i en periode, hvor hun var engelsklærer, og hun besøgte butikken i weekenderne. Vær forberedt på mange mennesker, hvis du besøger stedet. Butikken har fået mere end 56.000 anmeldelser på Google Maps, hvilket fortæller en del om dens popularitet.

Følg i Game of Thrones’ fodspor
Du kan også følge i fodspor på Game of Thrones. Den lille landsby Monsanto, som kan oversættes til ”Helligbjerget” på dansk, udgør Dragonstone i Game of Thrones og senere hen i House of Dragons, som er efterfølgeren til Game of Thrones. Der er tale om en af de 12 mest historiske landsbyer i Portugal, og den er tæt på grænsen til Spanien. Faktisk er det ikke langt fra Cáceres i Spanien, hvor Game of Thrones også blev filmet.

Flyv fra Spanien til Portugal
Vi mener ikke i en ægte flyvemaskine, men i stedet på en svævebane. Du kan nyde turen på den 720 meter lange svævebane mellem Spanien og Portugal, som krydser Guadiana-floden. Der er tale om den første svævebane i hele verden, som krydser grænsen mellem to forskellige lande. Du kan få ekstra meget adrenalin, når tempoet når helt op på 80 kilometer i timen.

Det er kun muligt at komme den ene vej. Altså fra Spanien til Portugal. Hvis du skal retur til Spanien, skal du tage med færgen. Men du kan naturligvis også bare blive i Portugal, dog vælger de fleste at vende retur, da du ikke kan komme med en kuffert på svævebanen.

Tæt på knoglekapel i Evora
Du kan også opleve en besynderlig oplevelse i Evora. Her kan du tage i knoglekapel. I dette kapel er der mere end 5000 skeletter. Det blev startet op i det 17. århundrede, og kranierne står stadigvæk side om side den dag i dag.

Du kan også opleve andre ting i Evora. Det har været Verdensarv side 1986. Hvis du søger endnu flere hæsblæsende oplevelser, kan du også overveje at flyve i luftballon i Evora.

Kom tæt på de romerske ruiner
Du kan også komme tæt på de romerske ruiner i Vilamoura på den portugisiske kyst tæt på Algarve. Det hedder Cerro da Vila. Der er tale om resterne af en historisk villa ikke langt fra Albufeira, som også er oplagt at besøge, når du er i området.

Søde sager i Portugal
Hvis du tager til Lissabon, må du ikke gå glip af muligheden for at spise Pasteis de Belem. Der er tale om en lille form for wienerbrød, der går flere hundrede år tilbage i historien. Det mest notoriske sted er bageriet Pasteles de Belem på R. de Belem i Lissabon i Portugal. Forvent lange køer, men hvis du har en sød tand, er det hele oplevelsen værd. Det mener mere end 71.000 personer, som har skrevet anmeldelser på Google Maps.

Tag forbi Torre de Belem
Hvis du er i nærheden af Pasteis de Belem, kan du passende besøge Torre de Belem. Navnet kan oversættes til Belem-tårnet. Det blev bygget helt tilbage i 1514 og åbnet i 1519. Tårnet ligger ud til vandet, og her har mange historiske portugisiske opdagelsesrejsende rejst til og fra. Stedet har været UNESCO verdensarv siden 1983.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer