Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkWeb Summit 2021 i Lissabon - første Web Summit efter corona

Lissabon summer igen af tech og innovation.

Mens 2020-udgaven af Web Summit kun foregik virtuelt grundet corona-pandemien, er Web Summit 2021 retur i næsten normal fysisk udgave i FIL-messehallerne i Lissabon, 

Til Web Summit 2021 er der med 40.000 deltagere lidt færre end normalt, men det er helt bevist fra arrangørernes side at der er lukket færre ind, og mod forventning er alle billetter udsolgt.

Ved indgangen er der krav om corona-pas eller negativ corona-test og der skal bæres maske overalt, hvilket selvsagt gør oplevelsen noget anderledes end normalt.

Bystyret i Lissabon indgik i 2018 en aftale med bystyret i Lissabon om at Web Summit afholdes i LIssabon yderligere 10 år frem, så det var lidt en streg i regningen at 2020-udgaven blev aflyst.

Årets Web Summit afholdes fra 1. - 4. november 2021.

Danske deltagere på Web Summit 2021

I årets udgave af Web Summit er der bl.a. særligt meget fokus på klima og krypto.

Mange danskere - både besøgende og udstillere - har valgt at deltage i Web Summit 2021.

Der er som vanligt også adskillige danske foredragsholdere - også til en del af de mere underholdende indslag på Web Summit.

F.eks. kan nævnes skuespiller Nikolaj Coater-Waldau og fodboldspillerne Peter Schmeichel og Martin Braithwaite (samt hans NYCE forretningspartner Philip Michael).

Erhvervsminister Simon Kollerup er også rejst til Lissabon for at præsentere den danske regerings hvidbog om tech giganter.

Blandt de mange danske udstillere kan f.eks. nævnes Novo Nordisk, DecideAct, Cuttles, Tryp og CoGo.

I år udgiver Jan Birkemose fra Medietrends et dagligt nyhedsbrev fra Web Summit.

Fun facts om Web Summit 2021

 • For første gang er der flest kvinder, der deltager på Web Summit.
  Der er således 50,5% kvindelige deltagere, hvilket bl.a. skyldes at Web Summit har stort fokus på at promovere "Women in Tech"

 • Et dansk separat aftenevent i Lissabon arrangeret af Novicell fik hele 250 danske tilmeldinger.

 • Der er hele 70 repræsentanter fra såkaldte Unicorn-virksomheder (med vurdering over 1 mio. dollar).
Din vurdering:Portugisere er dygtige til fodbold - ja, men hvad kan de ellers?Ingen kan betvivle portugisernes sublime evner inden for fodbold.

11 trofæer i alt, en titel som regerende Europamestre og en fodboldhelt som Cristiano Ronaldo er alle faktorer, der bidrager til at placere portugiserne solidt blandt de bedste i feltet.

Målet er langt fra at modargumentere den placering, men at grave lidt i arkiverne for at finde frem til, hvad portugiserne ellers er dygtige til.

Hvem ved, måske du vil overraskes over nogle af de discipliner og sportsgrene, de også mestrer.

Photo by RyanMcGuire.

Imponerende præstationer med hjul under fødderne - Rullehockey i Portugal

Maske for ansigtet, stav i hånden og rullende hjul under fødderne er outfittet flere portugisere føler sig hjemme i. Portugal er nemlig blandt de bedste inden for rullehockey. En titel de deler med lande som Spanien, Italien og Argentina, der alle er lande, de jævnligt møder i de store turneringer. 

Med årene er det lykkedes det portugisiske landshold at hive hele 16 trofæer hjem i Rink Hockey World Championship, der er det største internationale mesterskab i disciplinen. I den europæiske udgave - Rink Hockey European Championship - er det blevet til intet mindre end 21 trofæer for det portugisiske hold.

Mange vil mene, at rullehockeyspilleren António Livramento er den bedste spiller, Portugal nogensinde har haft. Han døde i 1999 og lagde en lang karriere bag sig som spiller for både Sporting CP, Amatori Lodi og i de unge år Benfica. I dag fortsætter Portugal med at klare sig fortrinligt takket være spillere som Ângelo Girão og Henrique Magalhães. 

Store pengesummer og resultater hevet hjem på kortspil

Jetoner der satses, bølger der går højt og kort der danner vindende kombinationer og kan føre til enorme puljer penge. Portugal har for alvor gjort sig bemærket inden for poker. Ikke mindst på grund af deres mange dygtige og professionelle pokerspillere. 

Eksempelvis har João Barbosa vundet knap 2 millioner USD på diverse turneringer, hvoraf en af hans seneste erobringer var et 30.000 USD platinum pas til Pokerstars Players Championship i Bahamas (PSPC).

PokerStars har længe været kendt for sine mange attraktive turneringer på land og online, og mens WCOOP - det årlige mesterskab i online poker - styrer den online pokerverden og lige nu indebærer svimlende beløb på helt op til 10 millioner USD, er PSPC uden tvivl en af de største events, en pokerspiller kan få adgang til på land.

Barbosa gjorde det således fortrinligt, da han sikrede sig adgang til turneringen. Ligeledes har en pokerspiller som João Vieira imponeret. Blandt andet da han i 2019 vandt en kvart million USD og en femte plads under EPT Monte Carlo (European Poker Tour). 

Photo by Kanenori.

Kombinationen af board og bølger har ført til succes 

Rykker vi fra land til vand og fra hjul og jetoner til board og bølger, finder vi endnu en disciplin, portugiserne mestrer til UG+. Mange lokale har nemlig opdaget fordelene ved at bo i Ericeira, Peniche, Lissabon og ved den 155 kilometre lange Algarvekyst. Med så mange gode kyster og bølger er surfing hurtigt blevet et populært foretagende i Portugal. 

En af dem, der har udnyttet Portugals mange muligheder for surfing, er den professionelle surfer Tiago Pires fra Lissabon, som også går under navnet ‘Saca’.

Pires trak sig fra surfingens verden i 2016, men nåede inden da at være den første mandlige portugisiske surfer som kvalificerede sig til WSL Elite Tour - turneringen, der tester verdens bedste surfere på bølger og destinationer rundt om i hele verden. Med hjælp fra sin træner José Seabra har han gjort sig bemærket i en række andre turneringer.

Blandt andet vandt han en tredjeplads ved Quicksilver Pro i 2011 samt en førsteplads ved Santa Pro på Kanarieøerne i 2012. 

Tiago Pires driver nu sin egen surfskole i Ericeira

De mange flotte præstationer og imponerende resultater inden for grene som rullehockey, poker og surfing understreger en gang for alle, at fodbold langt fra er den eneste disciplin og sport, som det portugisiske folk mestrer.

Der er altså god grund til også at se dig til anden side, hvis du vil opleve andre sider af det portugisiske samfund. I hvert fald kan både rullehockey, poker og surfing være interessante discipliner at overvære og vidne under et besøg i det sydeuropæiske land.

Din vurdering:Oplev den fantastiske Camino Portugués

De fleste mennesker kender til- eller har i hørt om pilgrimsrejsen Camino de Santiago, der i daglig tale ofte bare kaldes for Caminoen.

Det er en vandretur, der kan starte forskellige steder i Europa, men alle veje fører i sidste ende til apostlen Jacobs grav i den spanske by Santiago de Compostela.

Der er som sagt mange veje, og de tre mest populære er den franske rute, Camino Francés, Camino del Norte, som er over 800 km lang og meget smuk, Camino Primitivo, som siges at være den ældste og ”originale” vandrerute på omkring 365 km.

Sidst er der Camino Portugués, som er den rute, vi skal se lidt nærmere om lidt.

Camino de Santiago de Compostela

Det siges, at Caminoen siden Middelalderen er blevet regnet for at være en af de allervigtigste kristne pilgrimsvandringer.

Camino de Santiago er en populær pilgrimsvandring, der fører dig gennem nogle af de smukkeste steder i Europa.

Caminoen indeholder mange veje, hvilket gør, at man kan gå et hav af forskellige ruter. Fællesnævneren er dog, at de alle fører til byen Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien. Her ligger disciplen Jakob efter sigende begravet, og pilgrimme valfarter til hans grav for at bede.

I dag har den stadig stor betydning blandt Europas kristne, men den er også blevet populær blandt almene mennesker og vandrere, der søger en kropslig og sjælelig udfordring og dermed vælger at fordybe sig i Caminoen. Efter at have nået Santiago de Compostela fortsætter mange pilgrimme videre til Finistere, der bogstaveligt talt betyder Verdens ende.

Planlæg din rute

Der er en del, du skal tænke over og planlægge, før du er klar til at tage af sted på din Camino.

Dette skal naturligvis primært handle om den del af caminoen, der går igennem Portugal, nemlig Camino Portugués. Der er et par forskellige måder, hvorpå du kan starte din Camino Portugués, for du kan nemlig starte din rute enten ved Porto eller Lissabon, som begge er vidunderlige byer at besøge.

Den rute, du vælger bør afhænge af, hvor meget tid, du har til rådighed, og hvor langt du har lyst til og mulighed for at vandre. Uanset, hvad du vælger, så er både Porto og Lissabon helt fantastiske byer, og du kan med fordel vælge en lidt løsere tidsramme, så der er tid til at udforske byen og al dens fascinerende historie.

For eksempel så er Portugals hovedstad, Lissabon, enormt rig på kulturelle skatte og kan blandt andet byde på Torre de Belém, som er et gammelt tårn fra 1500-tallet, der havde til formål at beskytte byen fra udefrakommende fjender.

Man kan også tage en smuk tur med en sporvogn gennem de fantastisk smukke gader, besøge det gamle Alfamadistrikt, det populære Casino Lisboa i hjertet af Lissabon, hvis du får lyst til at bruge tiden på verdens ældste tidsfordriv, eller du kan også besøge et af de mange fascinerende museer i byen.

En tur med sporvogn gennem den gamle del af Lissabon er en fremragende måde at opleve det historiske vingesus på.

Ligeledes har Porto også enormt meget at byde på som indgangsby til din pilgrimsrejse, og hvis du vælger Porto, så må du ikke snyde dig selv for et besøg på et af byens smukke museer eller en gåtur gennem de gamle gader med den fantastiske arkitektur.

Camino Portugués

Det er rimelig let at flyve direkte til Porto eller Lissabon, hvor rejsen som nævnt starter.

Der er overordnet set tre ruter på Camino Portugués, der er populære: Central-ruten, Costa-ruten og Variante Espiritual.

Fra Porto til Santiago de Compostela skal der beregnes omkring 14 dage for at få det meste ud af vandringen uden stress og jag. Her gælder det nemlig ofte om at finde sig selv, slappe af og komme helt ind til kernen af en selv. På turen finder du herberger og shelters - ofte kan du booke et sted at sove på forhånd, hvis du ved, hvor langt du kommer på ruten den givne dag.

Camino Portugués er en relativt hård rute med mange stejle stigninger, men den er til gengæld også usigeligt smuk. Det er muligt at tage en bådtur noget af ruten, og selvom det kan være fristende og til tider også en stor hjælp, så kan det også være et problem, når du ankommer til pilgrimskontoret i Santiago og skal have dit stempel. Regler siger nemlig, at de sidste 100 km af ruten skal være tilbagelagt uden brug af hjælpemidler – og her tæller en båd altså som et hjælpemiddel.

En pilgrimsvandring kræver en god del planlægning, tid og vilje, men det er det hele værd, når du står ved verdens ende og kigger ud over vandet. Vi håber, du fik lidt inspiration her, og der er masser af øvrige ressourcer på nettet både på dansk og engelsk.

God Camino! 

Din vurdering:Danmark åbner for turistrejser til/fra Europa - undtagen Portugal og dele af Sverige

Fra den 27. juni forventes det at Danmark ændrer rejsevejledninger til de fleste lande i Europa.

Regeringen i Danmark indfører fra 27. juni en ny og mere objektiv model for åbning af grænserne samt lempelse af rejsevejledninger for lande i EU- og Schengenområdet samt Storbritannien.

Portugal forventes fortsat i karantæne - sammen med udvalgte regioner i Sverige 

Portugal er indtil videre en undtagelse, hvortil rejser (turistrejser) fortsat frarådes. 

For at være ”åbent” skal et land eksempelvis have under 20 smittede per 100.000 indbyggere per uge, hvilket i skrivende stund ikke er tilfældet i Portugal samt udvalgte regioner i Sverige.

Øvrige sydeuropæiske lande som eksempelvis Italien, Spanien og Grækenland forventes at blive vurderet som "åbne" lande.

Hvilke lande må man rejse til? (fra 27. juni med nye danske rejsevejledninger)

Overblik over lande, der netop nu opfylder kriterierne for at blive vurderet som "åbne" per 27. juni:

 • Belgien
 • Bulgarien
 • Cypern
 • Estland
 • Finland
 • Frankrig
 • Grækenland
 • Holland
 • Island
 • Italien
 • Kroatien
 • Letland
 • Liechtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Malta
 • Norge
 • Polen
 • Rumænien
 • Schweiz
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Spanien
 • Tjekkiet
 • Tyskland
 • Ungarn
 • Østrig

Relaterede artikler og links

Danmarks grænser åbnes for store dele af Europa

Se listen: Her må danskerne rejse til fra 27. juni

Danmark åbner til Europa – minus Sverige og Portugal

Faktaark: Ny model for åbning for EU- og Schengenlandene samt UK

Din vurdering:Ideer til din ferie, hvis du ikke kan komme til Portugal

I disse dage er fremtiden meget usikker, særligt hvad angår ferier. Mange rejsebureauer annoncerer ikke med deres rejser, som de plejer at gøre, og derfor kan det meget vel tænkes, at sommerferien i år må afholdes i Danmark. Hvis ikke det er tilfældet, og du alligevel gerne vil rejse ud, så er du nødt til at holde øje med udenrigsministeriets retningslinjer, før du gør det.

På den måde finder du hurtigt ud af, hvilke lande du kan rejse til, og hvilke lande du bør vente med at besøge til en anden gang. Endnu vides det ikke, om det bliver muligt at rejse til Portugal til sommer, og hvis ikke det kan lade sig gøre, så har vi her et par gode råd til, hvad du ellers kan lave.

Tag i sommerhus i Danmark med dine nærmeste
En dansk sommer kan selvfølgelig ikke alt det, en ferie til Portugal kan, men hvis vi er begrænset til at være i Danmark, vil en tur i sommerhus ved Vesterhavet, Dragør eller ved Limfjorden nok stadig være et bedre valg end at blive hjemme.

Husk dog altid at følge den danske regerings retningslinjer. Det blev af statsminister Mette Frederiksen i marts anbefalet danskerne ikke at tage i sommerhus i påsken 2020, men forhåbentlig ændres denne anbefaling snart igen.

Vi har i Danmark mange flotte og luksuriøse sommerhuse, og vi er glade for at leje dem ud til hinanden. Der er masser af flotte seværdigheder i det ganske land, og man kan sagtens tage på en spændende oplevelsestur i Danmark. Hvis tiden skal gå med lidt spænding, kan Betfair måske være behjælpelig med nogle timers god underholdning.

Bliv hjemme og hav kvalitetstid med familien
At blive hjemme i ferien har heldigvis også sin charme. I en hjemme ferie, kan man få set en masse nye ting i lokalområdet, som man normalt ikke ville gøre.

Er der et museum i nærheden, du aldrig har været på?

Har du altid gerne ville forbi det lokale kræmmermarked, eller er der en stor, flot skov i nærheden med masser af dyreliv, du kan kigge nærmere på? Måske er der et vandland i nærheden, ellers kan den lokale strand også nemt være et godt sted at tage hen og få noget kulør.

Husk at regeringens retningslinjer skal følges, når du er uden for hjemmet.

Cykeltur
Danmark er kendt som et af verdens bedste lande at cykle i, og vi har da i Danmark også flere cykler pr. indbygger end noget andet land i verden. Pak en stor madpakke, masser af vand og tag ud og oplev de danske landeveje.

Det hjælper på både humør, konditionen og måske endda på vægten hvis det skulle være ønskværdigt. Eventuelt kan en mindre cykelferie være at foretrække. Et telt, et par soveposer og et par liggeunderlag og hinandens gode selskab er noget de fleste af os kan nyde godt af.

Relateret link: Se aktuel rejsevejledning for Portugal.

Din vurdering:Besøg Pestana Casino Park: Luksus ved Atlanterhavets kyster

Skal du besøge Madeira i Portugal, så overvej at bo på Pestana Casino Park og besøg Casino da Madeira. Vi fortæller her om de mange luksuriøse fordele, der er ved at bo netop her.

Madeira er ikke blot en af de smukkeste og mest populære øer i Portugal.

Det er også en ø, som bidrager pænt til Portugals turistøkonomi med omkring 1,5 millioner besøgende om året, hvilket gør den til den femte mest populære region i landet. Og det er da heller ikke uden grund, for ud over lækre strande, et behageligt og varmt klima, et guddommeligt køkken og naturområder, som er på FN’s Verdenskulturarvliste, ligger der også nogle af de skønneste og mest luksuriøse hoteller på øen.

Pestana Casino Park er et af dem, og i denne artikel vil vi udførligt guide dig til dette hotel.

 

"Pestana Casino Park Hotel - Funchal Made" (CC BY-SA 2.0) af andynash.

Hvad er Pestana Casino Park
Pestana Casino Park er et femstjernet luksushotel, som ligger i hovedstaden og hovedbyen Funchal på Madeira.

Byen er en havneby, som fortsætter op ad bjergskråninger i over en kilometers højde, hvilket giver en helt fantastisk udsigt.

Hotellet blev bygget i 1976, men blev for nyligt renoveret. Man kan flyve til Madeira fra København, Aalborg og Billund, og fordi det ligger så centralt, er det både nemt og hurtigt at komme fra lufthavnen til hotellet, hvor man kan vælge imellem bus, taxa, lejebil eller luksustaxa. Det tager i gennemsnit mellem 20 minutter og en halv time at komme dertil.

Hotellet har 379 værelser, og man kan vælge mellem luksusværelser, juniorsuiter eller familiesuiter. Værelserne har satellit-tv, telefon, aircondition, minibar, hårtørrer, kaffe og te-faciliteter, og som standard inkluderer priserne morgenmad, hvortil aftensmad kan tilkøbes. En rejse er billigst i sommermånederne med en gennemsnitspris for en person på 5.700 t/r for en uge, mens du om vinteren rejser billigst i marts for gennemsnitligt 6.435 kroner for en uge.

"Casino Pestana Park in Funchal" (CC BY-SA 2.0) by Glen Bowman

Hvad kan man lave hos Pestana Casino Park
Der er ikke noget ved Pestana Casino Park, der er gjort halv, og derfor er der naturligvis adgang til en uendelig række af aktiviteter. Med til hotellet hører for eksempel, som navnet antyder, et casino, hvor du kan underholde dig efter en lang dag i solen.

Casino da Madeira tilbyder alle de klassiske casinospil som roulette, blackjack og over 200 spillemaskiner, hvilket man kender fra fra online casinoer som Mr Green. Inden afrejse kan du på dette prisvindende online casino, som har vundet en lang række priser for sit fokus på tryghed og ansvarligt spil, træne dine færdigheder i casinospil og blive kendt med de mange spil som Casino da Madeira tilbyder.

Pestana Casino Park byder også på et lækkert spaområde med jacuzzi, indendørs pool, sauna og tyrkisk bad, hvor det er muligt mod betaling at få skønhedsbehandlinger og massage.

Hvis man er den aktive type, kan man benytte sig gratis af hotellets motionsrum, der også har havudsigt, to golfbaner inden for en afstand på 30 kilometer samt hotellets tennisbaner.

Det er måske ikke hver sommer eller vinter, du har råd til denne type luksusferie, men måske er det værd at spare sammen til og unde sig selv en enkelt gang i livet?

Din vurdering:Bliver Portugals spilmarked ligeså sikkert som Danmarks?

Portugal er så småt begyndt at gå i Danmarks fodspor, når det gælder regulering af spilmarkedet. Indtil for nyligt kunne man blive arresteret for blot at spille bingo, men siden lovændringen fra 2015, har portugisiske spillere fået flere muligheder og dermed mere frihed til at udøve deres hobbier.

I denne artikel vil vi se på, hvilke ligheder og uligheder Portugals nye reguleringer har med Danmarks.

Vi vil gennemgå grundene til, hvorfor nogle spillere fortsat vælger at befærdes på ulovlige hjemmesider og ulemperne ved at spille på casinoer uden licens. Derudover vil vi pointere fordelene ved at engagere sig i spil på anerkendte online platforme med dansk licens, fordi det altid er mere sikkert.

En af de største på det danske marked er 888Casino, der altid stræber efter den højeste cybersikkerhed, tilbyder diverse tjenester inden for onlinebetaling, og har et stort udvalg af forskellige sjove og spændende casino spil.

Portugals nye spilleregler ligner mere og mere Danmarks. Billede: Shutterstock.

Farvel til monopolet
Hele diskussionen om at liberalisere online gambling startede med, at EU krævede et større økonomisk overskud i Portugals statskasse. Efter flere positive eksempler, herunder Danmark, er det blevet et populært tiltag at liberalisere spilindustrien for at derefter kunne beskatte den.

I Danmark skal udbydere af væddemål og online casino betale en skatteafgift på 20% af deres BSI, mens udbydere af landsbaseret casino skal af med hele 45%. Pengene er ikke kun med til at styrke den danske økonomi – de er også med til at støtte den danske kultur. Danske Spil har bidraget til det danske sports- og foreningsliv siden firmaets opstart i 1948. Udlodningspuljen er vokset år efter år, og i 2018 lå den på hele 1,2 milliarder kroner.

Efter at have studeret tallene tilbage i 2014, begyndte Portugals daværende statsminister, Pedro Passos Coehlo, at varme op for idéen om et liberaliseret spilmarked, trods modstand fra andre politiske partier, som omvendt var for monopolet. EU Kommissionen, Den Internationale Valutafond og Den Europæiske Centralbank bakkede Coehlo op omkring lovændringer vedrørende spilmarkedet, da de mente, at det ville tilføre en yderst nødvendig indtægt.

Portugals nye lovgivning og regulering

 

Serviço de Regulação e Inspeção de Jogos er ansvarlige for regulering af spilmarkedet i Portugal. Billede: Pixabay.

Portugals regeringen endte med at vedtage en lovgivning om liberalisering af spilmarkedet i 2015. I dag skal alle online operatører søge om licens i et af de følgende kategorier: sports betting, hestevæddeløb og casinospil.

I Danmark pålægger Spillemyndigheden også alle udbydere om at søge licens, før de kan tjene penge på nogen former for spil, herunder væddemål, onlinespil og landsbaseret casino.

Portugals svar på Spillemyndigheden er SRIJ (Serviço de Regulação e Inspeção de Jogos) og bærer ligeledes ansvar for regulering af spilmarkedet. Al information om, hvordan man søger licens, samt andre instruktioner, reglementer og guidelines, kan man finde på SRIJs hjemmeside.

Portugals regulering om spilmarked læner sig op ad de følgende principper:

 • Mindreårige samt udsatte skal altid beskyttes mod ureguleret gambling.
 • Svindel og pengevask skal kæmpes imod for at øge borgernes sikkerhed.
 • Alle former for kriminel adfærd skal forhindres.
 • Integriteten af sportsaktiviteter skal sikres ved at bekæmpe manipulation.

Økonomisk set, så har regulering af Portugals spilmarked været en succes. I bare første halvår af 2019 lå spiloperatørernes overskud på €95,6 mio. – næsten det dobbelte af hele forrige års fortjeneste. Til sammenligning lå det danske spilmarkeds BSI for 1., 2. og 3. kvartal 2019 på 4,950 milliarder kroner.

Operatører uden licens trives i Portugal
En 2019 undersøgelse af Portuguese Association of Online Gambling and Gaming har vist, at 56% af portugisiske spillere fortsat benytter sig af ulovlige hjemmesider.

Selvom 44% af alle spillere udelukkende bruger hjemmesider reguleret af SRIJ, så er der stadig et stort behov for at stoppe ulovlig gambling, da det kan have ubehagelige konsekvenser for spillerne. Uregulerede hjemmesider har færre begrænsninger, hvilket lokker spillere til. Til gengæld kan det, på sigt, føre til større økonomiske tab og helbredsmæssige skader.

I Danmark har Spillemyndigheden også været nødt til at blokere diverse ulovlige spilhjemmesider. I april 2019 fik de medhold hos Københavns byret om at lukke 25 hjemmesider.

Ved at have udarbejdet en ny søgeteknik tilpasset skinbetting, har myndigheden fået mulighed for at spotte endnu flere sider, som ikke har licens til at udbyde spil i Danmark. Spilentusiaster kan med stor fordel nyde deres hobby hos tilladelsesindehavere, hvor sikkerheden er i fokus. Således kan man få det bedste ud af sin oplevelse.

Sikkerhed som førsteprioritet

 

Det vil også være mere sikkert at spille i Portugal. Billede: Pixabay.

Der er flere principper, som Danmark og Portugal er enige om, men det største må være beskyttelse af borgere. Det vigtigste, som man skal være opmærksom på, når man liberaliserer spilindustrien, er spillernes sikkerhed. Folk, som lider af ludomani, skal have øjeblikkelig hjælp og mulighed for at blive udelukket af spilmarkedet. Derfor har den danske Spillemyndighed startet ROFUS, Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere.

På hjemmesiden kan man vælge mellem en 24 timers spillepause, midlertidig udelukkelse eller endelig udelukkelse fra både onlinespil og fysiske casinoer i Danmark. De seneste ændringer i ROFUS, som trådte i kraft 1. januar 2020, er ”sletteknappen” og ”nej tak til spilreklamer”. Sletteknappen betyder, at det er blevet nemmere at blive slettet fra ROFUS. Når du bliver registreret i ROFUS, undgår du automatisk at modtage reklamer fra spilselskaber.

For at konkludere, så har Portugal alle forudsætninger for at gøre gambling-markedet ligeså sikkert som Danmarks. Landene har mange principper tilfælles og hvis spilindustrien i Portugal fortsætter med den imponerende, økonomiske vækst, så går der ikke længe før den nødvendige sum kan blive investeret i at forbedre reguleringen.

Din vurdering:Ferie for Alle invitationskode 2020 - spar 50% på billet til Feriemesse i Herning Messecenter

Se billetpriser og find Ferie For Alle invitationskode 2020 med 50% rabat ved online bestilling længere nede på siden.

Den årlige danske feriemesse, Ferie for Alle i Herning, afholdes i 2020 fra fredag den 21. februar – søndag den 23. februar.

Herning Rejsemesse er ikke blot Danmarks største feriemesse, men faktisk også Skandinaviens største feriemesse.

Rejsemessen markedsføres i udlandet som Danish Travel Show 2020.

Over 1000 udstillere er fordelt i 13 messehaller i Herning Messecenter (MCH), der er inddelt i 5 tema-områder.

Ud af de 13 messehaller er hele 8 haller dedikeret til camping, campingpladser og autocampere.

Bag messehallerne er der endvidere gjort klar til ca. 1.500 campister. (Kræver køb af særlig Vintercamping billet).

De 4 øvrige hoved-temaer på Herning Rejsemesse 2020 er Danmark, Udland, Udeliv og Golf (Dansk Golfshow).

De fleste større danske rejsebureauer er repræsenteret med omkring 3000 rejseeksperter, der kan rådgive om rejser til over 100 lande og regioner. 

På Ferie For Alle vil man kunne finde mange særlige messetibud på rejser, der samlet udgør rabatter for millioner.

Derudover kan man deltage i et væld af rejseforedrag, konkurrencer, shows og der er en særlig legehal til børn.

Ferie For Alle Invitationskode 2020 - spar 50% ved køb af billet online

Benyt følgende invitationskode og opnå 50% rabat på rejsemesse entré søndag den 23. februar. 2020

Invitationskode: Portugalnyt (giver halv pris på køb af op til 2 billetter ad gangen – begrænset antal)

Køb af billet med invitationskode rabat skal foretages her: https://webshop.ferieforalle.dk/Webshop/Identification?id=374&languageId=1

Bemærk at Ferie for Alle Invitationskode 2020 skal indtastes sammen med egne oplysninger på første side i Ferieforalle.dk webshop. Når invitationskoden (Portugalnyt) er indtastet under "Udfyld invitationskode" klikkes der på ”Tilføj”. Herefter kan man klikke videre, og vælge den ønskede rabatbillet. Efter købet på FerieforAlle.dk Webshop modtager man rejsemesse billetterne på e-mail som PDF fil, der skal udskrives.

Bemærk at der sælges et begrænset antal billetter med ovenstående invitationskode fra Portugalnyt. Virker invitationskoden ikke er det således fordi det maksimale antal solgte billetter med denne invitationskode er opnået. I givet fald kan man forsøge at finde invitationskoder via udstilleres hjemmesider, udstilleres facebook-sider eller udstilleres nyhedsbreve.

Bemærk at man kan vinde et gavekort ved online Herning Rejsemesse billetbestilling senest den 14. februar 2020.

Ferie for Alle 2020 fribilletter eller gratis billetter
Vi er ikke bekendt med at man i 2020 kan opnå gratis billetter eller fribilletter til feriemesse i Herning, men enkelte udstillere tilbyder invitationskoder der også gælder til fredag og lørdag og enkelte udstillere afholder løbende konkurrencer og lodtrækninger hvor man kan vinde fribilletter til feriemesse Herning.

Normale billetpriser Herning Feriemesse - entrépriser for voksne og børn i Herning Messecenter
Dagsbillet priser Ferie For Alle 2020 - uden brug af invitationskoder og rabatkoder:

 • Voksne: DKK 100  (én fuld valgfri dag)
 • Efter-15-billet: DKK 50 (kun gyldig efter kl. 15.00 på én valgfri dag) 
 • Børn 5 - 12 år: DKK 10 (børn under 5 år gratis adgang)
 • Senior 60+: DKK 50 (Kun fredag)

Parkering ved Messecenter Herning er gratis.

Åbningstider Ferie for Alle Feriemesse Herning
Der er adgang til messen fra fredag til søndag med følgende åbningstider:

 • Fredag 21. februar 2020: 09.00 - 17.00
 • Lørdag 22. februar 2020: 10.00 - 18.00
 • Søndag 23. februar 2020: 10.00 - 17.00

Foredrag om Azorerne og Madeira
Portugal-interesserede kan overvære adskillige foredrag om Azorerne og Madeira på Herning Feriemesse 2020.

Foredrag: Azorerne – verdens smukkeste og mest besøgsværdige øgruppe
Fredag d. 21. februar 2020, kl. 11.00, Lokale M21
Lørdag d. 22. februar 2020, kl. 11.00, Lokale M21
Søndag d. 23. februar 2020, kl. 11.00, Lokale M21
Rejsebureau: Bravo Tours
Beskrivelse:
Du behøver ikke rejse til verdens ende for at se paradis, du kan nøjes med at rejse til Azorerne. Her finder du ferie- og naturoplevelser i verdensklasse. Øerne midt i Atlanterhavet byder nemlig på smuk natur, naturfænomener og nogle af jordklodens fantastiske underfundigheder. Der er så mange oplevelser, at det kan være svært at vælge. Hør derfor om Bravo Tours’ mange muligheder, hvor der er uforglemmelige oplevelser i vente, når Claus Jensen fra Bravo Tours – der selv har rejst på hovedøen – fortæller om dine mange muligheder.

Foredrag: Mageløse Madeira 
Søndag d. 23. februar 2020, kl. 11.00, Lokale G3
Rejsebureau: Kulturrejser Europa
Beskrivelse:
Kom og hør hvorfor World Travel Awards, med god grund, atter har belønnet ”vores ø” Madeira med titlen: Verdens bedste ø-rejsemål. Det er nemt at forstå. For på Madeira, Atlanterhavs-øen med det subtropiske klima, er temperaturen altid perfekt (mellem 18-26 grader året rundt) og naturen i særklasse. På vores mest populære rejse bor du på den solrige sydkyst på et firestjernet hotel med all inclusive og havudsigt. Et fortrinligt udgangspunkt, når vores dansktalende rejseleder præsenterer dig for Madeiras berømte blomster, himmelske natur, hjertelige lokalbefolkning, berømte vandingskanaler og moderne hovedstad Funchal. Madeira kan man ganske enkelt aldrig få nok af.

Blandt de øvrige Portugal-fokuserede udstillere kan nævnes:

 • Apollo Rejser
 • Bravo Tours
 • Caddie Golfrejser
 • Gislev Rejser
 • Green2Green
 • Madeira Promotion Bureau
 • Primo Tours
 • Spies Rejser
 • Sun Tours
 • SunCharter
 • Sunweb
 • TUI
 • Århus Charter

Se video fra tidligere afholdt Ferie for Alle rejsemesse

Din vurdering:Historien om S.L. Benfica og deres chancer i Champions League

S. L. Benfica har været i den bedste portugisiske fodboldrække, siden klubben blev etableret i 1934. Vi fortæller her lidt historie om den succesfulde portugisiske klub, holdets nuværende kvaliteter, og hvordan deres chancer for at klare sig i europæisk fodbold i indeværende sæson. 

Portugals største by og hovedstad Lissabon deler vandene i tre, når man taler om fodboldklubber. Benfica, Sporting Lissabon og Belenenses er alle traditionsrige og gamle klubber, som har hver deres trofaste fanskare.

De senere år har det dog primært været arbejderklubben Benfica, som har været kendt uden for Portugal. Men hvad er historien om Benfica, og hvorfor er det som det eneste af de tre hovedstadshold lykkedes klubben at bevare så højt et niveau?

Benfica blev grundlagt i 1904 af studerende som en klub for sport og sociale sammenkomster. Klubben er den dag i dag den portugisiske klub, som har den største tilskuerskare og den klub i Europa, der har den største andel af tilhængere i hjemlandet.

 

"Estadio da Luz, Lisbon" (CC BY 2.0) af stephendgardner.

Gennem tiden har klubben vundet 83 større trofæer. 80 er vundet i Portugal, hvoraf de 37 er mesterskaber, 26 i den portugisiske pokalturnering, 8 i Supertaça Cândido de Oliveira som spilles med vinderne af ligaen og pokalturneringen, 7 i Taça da Liga som er en konkurrence mellem hold fra 1. - og 2. division samt 3 i Campeonato de Portugal.

Internationalt har Benfica vundet den europæiske pokalturnering i 1961 og 1962 samt adskillige andenpladser i UEFA-cuppen (den nuværende UEFA Europe League), Intercontinential Cup samt Den europæiske mesterholdsturnering.

Trods mange succeser var en af klubbens glansperioder 1960erne, hvor holdet vandt otte mesterskaber i træk, hvilket i høj grad er blevet tilskrevet datidens superstjerne og legende Eusébio Ferreira, den eneste spiller som har vundet prisen "Den Gyldne Bold" som spiller for en portugisisk klub.

I modsætning til Belenenses, som senest vandt et mesterskab i 1945/46, og Sporting Lissabon, der ikke har vundet mesterskabet siden 2001/02, har Benfica stort set altid befundet sig i toppen af ligaen. Klubben er forsvarende mester, og de seneste 10 sæsoner har de vundet seks mesterskaber kun udfordret af en anden storklub Porto. 

En af de tre store

Benfica er medlem af den prestigefyldte klub ”De Tre Store”, som er et kælenavn givet til de tre mest succesfulde fodboldklubber i Portugal.

Sammen med FC Porto og førnævnte Sporting Lissabon har de tilsammen vundet alle portugisiske mesterskaber i historien på nær to - Belenenses i 1945/46 og Boavista i 2000/01. Ingen af de tre klubber har nogensinde været degraderet til 2. division, og mens Benficas dårligste placering nogensinde var en 6. plads i 2000/01, var Sporting Lissabons en 7. plads i 2012/13 og Portos en 9. plads i 1969/70. 

 

"Benfica celebrating" af Alface (CC BY-SA 3.0).

Men hvorfor har Benfica aldrig lidt den tort at rykke ned fra Primeira Liga? Nogle vil måske mene, at det skyldes den særlige ”ånd”, som hersker i klubben. De mange trofaste fans der støtter klubben og et gennemsnit på 56.000 tilskuere ved hjemmekampene på Estádio da Luz, som er det 9. højeste blandt europæiske klubber, og det er helt sikkert med til at indgyde gejst i spillerne.

Men mange klubber i Europa har trofaste fans i store mængder, så det vil nok være vovet at satse opsparingen på, at hele forklaringen skal findes her.

Tager man de kritiske briller på, kan man i stedet sætte spørgsmålstegn ved, hvor stor konkurrencen er blandt de portugisiske hold. Måske er der i virkeligheden for stor forskel mellem De Tre Store og de øvrige hold?

Selvom det har kastet mange titler og meget prestige af sig i årenes løb, kan det også have den bagside, at det bliver en sovepude for de portugisiske hold, hvor de først for alvor mærker modstand, når de står over for europæiske storhold af en hel anden kaliber. 

Benficas chancer i Champions League

Og modstand på den internationale fodboldscene er noget, Benfica har mødt i denne sæsons Champions League.

Blot to sejre, en uafgjort og tre nederlag er det blevet for den portugisiske storklub i gruppespillet, hvor de har mødt RB Leipzig, Lyon og Zenit (Skt. Petersborg). En på papiret relativt enkel gruppe, hvor Benfica måske inden turneringen gik i gang var set til at få en god placering i Champions League men allerede nu står det klart, at klubben med en tredjeplads ikke går videre.

Hvis man kigger på liveodds i Champions League hos bookmakere som 888sport, så er det med odds 4.75 lige nu Manchester City der er favoritter til at vinde. Benfica må i stedet ser fremod at spille videre i UEFA Europe League, hvor de med odds 31.00 måske vil få mere success.  

Og måske var det netop førnævnte overlegenhed på den hjemlige front i den portugisiske liga, som bliver Benfica og andre portugisiske holds akilleshæl, når de skal møde andre europæiske klubber. For selvom de måske tabte nøglekampe til de to øverst placerede hold i gruppen, Lyon og RB Leipzig, så tabte de altså også nogle af de kampe, som bare skal vindes, som for eksempel 3-1 nederlaget i Skt. Petersborg til Zenit i oktober.

Selvom Benfica har kunnet fejre mange flotte og rekordsættende triumfer gennem historien, er det mange år siden, at de for alvor har gjort sig bemærket i europæisk sammenhæng.

Man kan tale om udfordringer i at The Big Five – klubber fra de fem største fodboldnationer i Europa - dominerer fodbolden på både økonomisk og sportsligt plan, men det er dog alligevel ind i mellem lykkedes klubber fra mindre fodboldnationer at blande sig i kapløbet. Hollandske Ajax vandt for eksempel sølv i 1995 og serbiske Red Star Belgrade vandt titlen i 1991.

Selvom Champions League-eventyret allerede er sluttet for Benfica i denne sæson, skal man trods eksperternes forudsigelser ikke afskrive dem fra at komme til tops i UEFA Europe League.

Spillere som Pizzi på den offensive midtbane er farlig, hvad både mål og assists angår, og de senere år har klubben satset hårdt på udvikling af egne talenter. Så med mindre at klubben får et tilbud fra en af de større klubber, den ikke kan sige nej til, kan disse unge, dygtige spillere måske være det, som skal til for at klubben endelig får succes på den europæiske bane.

Din vurdering:Online spil-industrien i spændende vækst i Portugal

I årene op til finanskrisen så det lyst ud for den portugisiske gaming-industri.

Portugal var langt fra et førende marked for computer og konsolspiludvikling, men landet var ved at komme godt med, og markedet for online spil og spiludvikling var steget stille og roligt fra en spæd start i 80erne op gennem 90erne og 00erne.

Så ramte finanskrisen i 2009, og ligesom de fleste andre industrier blev usikkerheden langt større for den portugisiske spilindustri.

Flere af Portugals største spiludviklingsstudier lukkede. Men ser man tilbage på finanskrisens effekt på spilindustrien i dag ser det hele måske ikke så sort ud alligevel. 

Faktisk kan finanskrisen nærmest betragtes som en katalysator for Portugals florerende indie spilindustri.


Spilbranchen er et af de største vækstområder
I dag er Portugals gamingindustri nemlig rigtig godt på vej igen, og ser man tilbage på det seneste årti står det nu klart, at spilbranchen har klaret sig ganske godt igennem Portugals hårde økonomiske krise. Sammen med turisme er spilsektoren et af Portugals største vækstområder. Faktisk var der allerede sunde tegn på vej i 2010, hvor spiludvikleren Miniclip bestemte sig for at åbne en afdeling i hovedstaden Lissabon.

Firmaet Miniclip blev lanceret i 2001 og viste sig hurtigt at have ramt plet med sin kæmpestore og varierede samling af små og hurtige onlinespil – for eksempel vandt det internettets Webby Awards People's Choice-kategori tre gange i træk fra 2005 til 2007.

Firmaet kom også solidt med i mobilapp-bølgen og på de sociale medier med spil som '8 Ball pool', der er et af de mest spillede spil på Facebook. Det var blandt andet sådanne platforme, den portugisiske afdeling blev sat i sving med. Lissabonkontoret skulle nemlig være hovedkontor for Miniclips spiludvikling.

En spændende udvikling i Portugal
Miniclip er nu langt fra den eneste successfulde spilgigant i Portugal, for i dag findes der over 100 computerspilsudviklere i Portugal.

Det har banet vejen for flere online spilleportaler, der har ændret den måde vi spiller på. Udviklingen har især været tydeligt på online platforme som online kasinoer. Siden online gambling blev legaliseret i 2016 er bettingbranchen eksploderet ikke bare i interessen for at spille spillene, men også udviklingen af teknologien.

I dag kan man for eksempel spille live blackjack, roulette eller nogen af de andre spil, man kender fra de rigtige kasinoer online. Med live streaming har det gjort oplevelsen så autentisk at flere folk nu spiller online. Det er også en af grundende til at industrien i Portugal klarer sig så fremragende, at den samlet indtægt i Portugal var på €54 millioner i 2017 og €73 millioner i 2018. Dette har givet udviklerne blod på tanden.


Nyt og gammelt talent vender tilbage
Da den økonomiske krise ramte, blev mange af Portugals spiludviklere nødt til at skifte branche til anden IT-udvikling eller til at flytte udenlands til lande som Storbritannien, Tyskland og Finland.

Til gengæld gav lukningen af mange store studioer også plads til mindre, friskere selvstændige studioer. Her mødtes etablerede og erfarne spiludviklere, der stadig havde mod på branchen, med unge entusiastiske udviklere og gamingildsjæle, der var klar til at sponsorere nye projekter. Resultatet blev en kreativ og kvalitetsdrevet 'indie'-industri ('independent', eller selvstændig), der trives den dag i dag, og en gamingsektor, der bliver mere og mere værd år for år.

Takket være denne bølge og Portugals fokus på vækst siden 2015 er branchen efterhånden igen så lovende, at flere og flere af Portugals udviklere vender hjem igen med god erfaring fra udlandet – og ikke mindst fra mange af verdens største computerspilsvirksomheder.

Resultatet er spændende nye virksomheder og spil, der for eksempel ender som finalister i den store Nordic Game Discovery Contest.

Nordic Game Conference, der står bag og er en af Europas førende gamingkonferencer, holdt i øvrigt også deres GameDev camp i Lissabon for tredje år i træk i oktober. Fremtiden ser lys ud igen.

Din vurdering:Flere Indlæg Næste side »