Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAzorerne investerer i helårsturisme - lavere flypriser til Azorerne

Den lokale regering på Azorerne vil lancere en kampagne på knap €7 millioner i 11 lande for at tiltrække flere turister uden for højsæsonen.

Azorerne, den charmerende øgruppe i Atlanterhavet, er gennem en årrække blevet en populær feriedestination med sit maritime og subtropiske klima og et helt unikt landskab delvist formet af vulkansk aktivitet fra fortiden.

På Azorerne, såvel som andre steder, er priser betinget af udbud og efterspørgsel. oktober og november er typisk billige måneder at tilbringe på Azorerne.

Lavere flypriser til Azorerne fra Lissabon
Blandt tiltagene i kampagnen fra Azorerne vil den lokale regering skarpt reducere de afgifter der normalt er forbundet med at flyve fra fastlandet af Portugal til Azorerne. Det bliver således billigere at rejse med fly til Azorerne.

“I tre uger vil vi sikre at rejsende har mulighed for flyve fra fastlandet til Azorerne for €89” siger lokal regeringens øknonomichef Vasco Cordeiro.

Med sådan et udsagn skal turister nok være lidt vakse ved havelågen, da der sjældent bliver solgt biletter til at sidde på vingerne når alle flysæderne er solgt.

Flypriser fra København til Azorerne
For mange danskere ville det i de fleste tilfælde nok give mening at flyve direkte fra Kastrup til Ponta Delgada med flyselskabet SATA fra omkring 2800 kr. eller med TAP, men det er værd at undersøge om en mellemlanding i Portugal giver en fornuftig besparelse de næste par uger.

Søg bredt online på rejser til Azorerne
Der er i hvert fald tilrådeligt at klikke indirekte forbindelser med i dine søgekriterier når du sammenligner flybilletter online.

For internationale rejsende er Lissabon et naturligt knudepunkt for mange forbindelser videre. Det vil sige en mellemlanding i hovedlandet Portugal efterfulgt af en forbindelse til lufthavnen Ponta Delgada på São Miguel øen. Portugisiske turister flyver naturligvis direkte.

Relaterede sider:

Din vurdering:Prisen på et portugisisk maleri sætter ny rekord for portugisisk kunst

Et portugisisk værk er netop blevet solgt på en auktion for €1,54 millioner. Det er ubetinget en ny portugisisk rekord, selvom pris-rekorder sjældent holder så længe i kunstverdenen.

Maleriet “Saint-Fargeau” er malet af kunstneren Maria Helena Vieira da Silva, og salget fandt sted i det franske auktionshus Tajan.

Maria Helena Vieira da Silva (1908-1992) blev født i Lissabon, men flyttede allerede som 20-årig til Frankrig og fik senere også fransk nationalitet.

Samlingen med Viera da Silva malerierne
Det værdifulde maleri er et af 70 objekter fra Jorge de Britos samling der er til salg. Jorge de Brito døde i 2006 og blev bl.a kendt som samler med et øje for de mest toneangivende kunstnere i Portugals modernisme.

Men samlingen var også ganske godt rustet med malerier i Barok og middelalder kunst, samt møbler, kinesisk porcelæn og jade.

Den Portugisiske stat har haft et godt øje til malerierne af Vieira da Silva siden 1994
Arvingerne til de Brito har villet rejse penge ved at sælge samlingen ved auktionshuset til andre samlere herunder private samt offentlige såsom kunstmuseer.

Arvingerne har dog været i samtale med den Portugisiske stat, som har udvist særlig interesse i malerierne af Vieira da Silva. 22 af værkerne har været udlånt til stiftelsen ‘Arpad Szeneres-Vieira da Silva' gennem det Portugisiske kulturministerium siden 1994. Efter en ny særaftale kan stiftelsen forsætte med at låne 6 af værkerne med henblik på køb i 2015.

Se “Saint-Fargeau” maleriet her: Saint-Fargeau

Se flere objekter fra Jorge de Britos kunstsamling: Jorge de Brito kunstsamling

Din vurdering:Lissabon taxi-chauffører blandt de mest ærlige?

Der kører busser fra Lissabon Lufthavn ind til centrum.

En taxi i Lissabon lufthavn er, indtil den offentlige transport udbygges med en metrolinje, eneste alternativ til Lissabon-busserne; og dermed svær at undgå, hvis man har meget bagage.

Snydt i taxi i Lissabon
Man kan sagtens som turist komme ud for at blive kørt en omvej ind mod Lissabons centrum, hvis man tager en taxi i lufthavnen.

Som hovedregel er priser over €10 for den 7-9 km lange tur til Lissabon centrum mere end reglementet tillader.

For at modvirke snyd, er det muligt at forbestille en taxi-tur i ankomsthallen. Denne service er dog pålagt et gebyr, således at der automatisk betales en merpris i forhold til den ‘rigtige’ pris for taxi-turen.

Billigste taxi i Lissabon er derfor stadig at tage en vogn fra køen uden at forbestille.

Fart på taxi turen i Lissabon
På trods af at hyrevognene i Lissabon ofte er 10-20 år gamle diesel-biler, formår mange taxi-chauffører i Lissabon at tilbagelægge afstande i et imponerende tempo. Er der kø eller tæt trafik bliver farten mere behersket, men der bliver generelt kørt godt til. 

Se også: Kørsel i taxi i Portugal.

Lissabon taxi’er blandt de bedste i undersøgelse
En undersøgelse i sommeren 2011 viste ganske overraskende resultater af test-kørsler med taxi fra lufthavnen i Lissabon til Lissabon centrum.

Der blev foretaget prøvekørsler med taxi i en række europæiske storbyer på to forskellige tidspunkter. Taxi’er i Lissabon endte, lidt overraskende, i den bedste gruppe.

Der blev målt på overholdelse af rute (korteste rute) vægtet med 40 procent,  chaufførens evner og opførsel; vægtet 40 procent samt bilens (taxiens) stand; vægtet med 20 procent. Alle kunder præsenterede sig som ‘forretningsmænd’.

Resultatet af undersøgelsen blev følgende:

Godt resultat: af test af taxi kørsel 

 • Barcelona – 85 %
 • München – 83%
 • Køln – 82%
 • Milano 81%
 • Berlin 81%
 • Paris 81%
 • Lissabon 81%

Acceptabelt resultat af test af taxi kørsel:

 • Salzburg 79%
 • Oslo 79%
 • Rotterdam 78%
 • Hamborg 77%
 • Geneve 74%
 • Brussel 73%
 • Zagreb 73%
 • Zürich 73%


Dårligt resultat af test af taxi kørsel:

 • Madrid 70%
 • Prag 68%
 • Wien 68%
 • Amsterdam 67%
 • Luxembourg 67%
 • Rom 66%


Meget dårligt resultat i taxi kørsel undersøgelsen:

 • Ljubliana (hovedstad I Slovenien) 53%
Din vurdering:Russerne har opdaget Portugal - Bedste rejsemål for aktiv ferie

I den russiske udgave af National Geographic er Portugal kåret som det absolut bedste rejsemål for aktiv ferie. Prisen og æren er resultatet af en online afstemning på webstedet for den Russiske National Geograhic inden for kategorien "Bedste destination".

Den russiske appetit for Portugal er steget kraftigt på det seneste. I 2010 steg den russiske turisme til Portugal med 31% sammenlignet med 2009. I de første 7 måneder af 2011 er stigningen hele 45% over samme periode i 2010.

Afstemningnen er ikke den eneste manifestation af Portugals popularitet som rejsemål. Lonely Planet lister Portugal blandt sine top 10 rejsemål. I 2011 placerer World Travel Guide liegeledes Portugal mellem sine absolut foretrukne lavpris rejse destinationer.

Se også: Aktiv ferie Portugal

Din vurdering:Nattog Til Lissabon optages marts 2012 – Bille August film med Jeremy Irons og Lena Olin

Den prisbelønnede danske instruktør Bille August starter i foråret 2012 optagelser af ‘Nattog Til Lissabon’ baseret på Pascal Mercier’s roman af samme navn.

Jeremy Irons i hovedrollen
Som i Bille August filmen ‘Åndernes Hus’, der også delvist blev optaget i Portugal, er Jeremy Irons indehaver af hovedrollen.

Denne gang spiller Irons den lettere distræte universitetsprofessor i klassiske sprog Raimund Gregorius, der fra sin hjemby Bern i Schweiz drages mod Portugal og Lissabon efter et tilfældigt møde med en kvinde.

Blandt de øvrige stjerner i filmen finder man:

 • Vanessa Redgrave
 • Bruno Ganz
 • Mélanie Laurent
 • Cristopher Lee
 • Lena Olin
 • Martina Gedeck
 • Jack Hudson
 • August Diehll
 • Nicolau Breyner (Portugal)
 • Adriano Luz (Portugal)
 • Jose Wallenstein (Portugal)
 • Beatriz Batarda (Portugal)

Filmen optages primært i Zurick og i Lissabon.

Se mere om Pascal Mercier’s roman ‘Nattog Til Lissabon’.

Din vurdering:Vestas vejrer ordrer fra Portugal – EDP-R vil opstille havvindmøller ved Skotland på i alt 2,2 GW

Energias de Portugal Renováveis; også kaldet EDPR, er blandt de kunder, som vindmølle-producenten Vestas har store forhåbninger til.

EDPR’s skotske projekter
Sammen med spanske Repsol er EDPR i færd med at udbygge sin tilstedeværelse i farvandet udfor Skotland.

Se også: EDP-R overtager offshore-rettigheder i Skotland

Den kommende udbudsrunde forventes at omfatte i alt 2200 MW hav-vindmøller (2,2 GW) til de to områder Inch Cape og Moray Firth.

Som følge af Vestas tidligere samarbejde med EDP-R og ikke mindst Vestas koncernens store satsning på netop havvindmøller, er der håb om at en del af mange megawatt i havvindmølle-kapacitet skal leveres af den danske virksomhed.

Se mere om Vestas forventninger til EDP-R kunden i artikel på Børsen.

EDP-R i samarbejde med GE
I USA, hvor Vestas også er leverandør til EDP-R, har den store portugisiske virksomhed netop indgået aftale med GE om servicering og management af 3 vindmølleparker på i alt 603 MW.

Se mere på Wind Power Monthly.

Din vurdering:Rejsemesse Øksnehallen 2011 – rejser til Portugal på rejsemesse i København 22-23 oktober

Den årlige rejsemesse i Øksnehallen i Københavns centrum afholdes i 2011 i weekenden 22-23 oktober.

Lørdag er der åbent 10-17, og søndag kan man besøge rejsemessen i tidsrummet 10-18.

Entre er 100 kroner per person.

Rejsebureauer med Portugal på programmet
På rejsemessen i Øksnehallen 2011 finder man blandt andet følgende rejsebureauer med rejse rtil Portugal på programmet:

 • DSB Rejser – Portugal rejser
 • Bravo Tours – Azoerne rejser og rejser til Algarve
 • Best Travel – bla. rejser til Madeira
 • Kulturrejser Europa – rejser til Portugal, Madeira og Azorerne
 • Gislev rejser – rejser til Madeira

Se mere om rejsemessen i Øksnehallen 2011.

Din vurdering:Ferie i Portugal - turister særdeles tilfredse med deres ferie i Portugal

Portugals Turistbureau har i august 2011 fået udarbejdet en undersøgelse af udenlandske turisters tilfredshed med deres ferie i Portugal.

Undersøgelsen blev gennemført af analyseinstituttet GFK, der i august 2011 foretog 811 personlige interviews med repræsentativt udvalgte turister i Portugal fra 7 forskellige lande. Interviewet blev gennemført umiddelbart efter den afholdte ferie i Portugal i lufthavnen inden hjemrejsen.

Under interviewet skulle turisterne angive tilfredsheden med deres ferie i Portugal på en skala fra 1 til 10. 

Særdeles tilfredse turister i Portugal
Undersøgelsen konkluderer at 87% af de besøgende var meget tilfredse med deres ferie i Portugal, da de gav ferien en samlet karakter på 8, 9 eller 10.

46% gav karakteren 9 eller 10, og gennemsnitskarakteren blandt de 811 adspurgte blev 8,5.

De elementer af ferien i Portugal, der var størst tilfredshed med blandt de interviewede (tilfredshedsgrad = andelen af karakterer i intervallet fra 8-10), var følgende:

 • Portugisiske strande - 86%
 • Smuk natur i Portugal - 86%
 • Portugisisk gastronomi og vin - 81%
 • Indkvartering i Portugal - 79%
 • Sportsaktiviteter i Portugal - 79%
 • Den portugisiske befolknings venlighed - 78%
 • Aktiviteter i naturen i Portugal - 78% 

De adspurgte turister angav desuden, i hvor høj grad deres forventninger og deres faktiske oplevelser stemte overens. Mest positivt overrasket var turisterne over "wellness-faciliteter", det kulturelle udbud i Portugal, service i sundhedssektoren, shopping-muligheder samt de lokale portugiseres sprogfærdigheder.

Der var kun to forhold, hvor en større procentdel af de besøgende oplevede "lavere kvalitet end forventet" sammenholdt med procentdelen af de besøgede, der oplevede "højere kvalitet end forventet". Dette var i kategorierne biludlejning i Portugal og lokal portugisisk turistinformation. Det skal dog her nævnes, at henholdsvis 62% og 64% af de adspurgte i de to kategorier svarede, at deres oplevelser "levede op til" forventningerne.

86% af de adspurgte har mere eller mindre konkrete planer om atter at afholde ferie i Portugal indenfor de kommende 3 år. Der var stor enighed om at vejret i Portugal er fantastisk.

Hele den detaljerede undersøgelse kan ses her: Estudo de Satisfação de Turistas 2011 (på portugisisk).

Din vurdering:Portugal i play-off til Euro 2012 – Danmark og Sverige direkte kvalificeret

Til alles overraskelse vandt Danmark over Portugal med 2-1, mens Sverige slog favoritterne fra Holland med 3-2.

Samlet betyder det at Portugal skal ud i to play-off kampe for at kvalificere sig til Euro-2012 turneringen.

Se afsluttende stilling i EM gruppe H.

Seedning til playoff kampe
Følgende lande er blevet seeded til playoff kampe i EM kvalifikationen (kampe mellem 2'ere om de sidste 4 Euro 2012 pladser):

 • Portugal
 • Kroatien
 • Irland
 • Tjekkiet

De seedede hold skal hver spille to kampe mod ét af følgende:

 • Tyrkiet
 • Boznien-Herzegovina
 • Estland
 • Montenegro

Lodtrækning til playoff kampene finder sted i Krakow torsdag den 13. oktober kl. 13 dansk tid. 

Lodtrækning til EM playoff kampe (opdateret 13. oktober)
Resultat af lodtrækning til playoff kampe i EM kvalifikationen blev følgende:

 • Tyrkiet-Kroatien
 • Estland-Irland
 • Tjekkiet-Montenegro
 • Boznien-Herzegovina - Portugal
Din vurdering:Danmark-Portugal – odds og holdopstillinger til landskampen i Parken 11. oktober kl. 20.15

Danmark-Portugal kampen er topopgør i Euro 2012 kvalifikationsgruppe H.

Se også: 
Chancer for EM deltagelse, hvis Danmark taber til Portugal.

Odds på Portugal
På trods af Danmarks hjemmebanefordel er Portugal favoritter.

Odds på Portugal svinger mellem 1,5 og 1,7.

På dansk sejr er odds omkring 2, mens man får pengene ca. 1,6 gange igen, hvis man spiller på et uafgjort resultat. En oversigt over odds på Danmark-Portugal kampen fra de forskellige udbydere af spil kan ses på eksempelvis odds-checker.

Danmarks chancer mod Portugal
Eksperterne er delte i spærgsmålet om, hvorvidt Danmark har mulighed for selv at kæmpe sig til en plads til slutrunden i EM-turneringen i Polen og Ukraine i sommeren 2012.

Den islandske landsholdsspiller Hallgrimur Jonasson var med, da Portugal den 7. oktober slog Island 5-3. Jonasson stod selv for 2 mål i kampen og mener helt klart at Portugals forsvar er til ‘at snakke med’. Se interview med Hallgrimur Jonasson på SPN.dk.

Hjemmesiden Portugoal mener derimod at Portugal vil sætte trumf på og vinde gruppe H i EM kvalifikationen på point mod Danmark den 11. oktober. På Portugoal kan man også finde et interview med Manchester United målmand Anders Lindegaard om Danmark-Portugal før kampen.

Den tidligere Benfica-stjerne Michael Manniche, der i mange år boede i Portugal og stadig har relationer til landet, har udtalt sig om Danmarks chancer mod Portugal til EkstraBladet. Manniche mener at det næppe bliver til mere end et enkelt dansk point.

Se også: Stilling EM kvalifikations-gruppe H med Danmark, Portugal og Norge.

Holdopstilling Danmark-Portugal
Danmark stiller muligvis uden Dennis Rommedahl og Michael Krohn-Dehli, der begge er skadede.

Om de to vigtige danske spillere er med i startopstillingen vides først en time før kampen.

Portugal må undvære nøglespillerne Pepe og Fabio Coentrao.

Holdopstilling Danmark i Danmark-Portugal kampen 11. oktober 2011
Danmarks holdoptilling (endelige dansk holdopstilling) kendes først en time før kampen starter.

Danmarks holdopstilling per kl. 19.15:
Målmand: Thomas Sørensen
Forsvar: Andreas Bjelland, Lars Jacobsen, Simon Kjær, Michael Silberbauer
Midtbane: Niki Zimling,  William Kvist, Dennis Rommedahl, Christian Eriksen
Angreb: Nicklas Bendtner, Michael Krohn-Dehli

Holdopstilling Portugal i Danmark-Portugal kampen 11. oktober 2011
Portugals brutto-trup er følgende:

Mål: Beto, Eduardo, Rui Patricio;
Forsvar: Bruno Alves, Ricardo Costa, Rolando, Sereno, Eliseu, Joao Pereira, Silvio;
Midtbane: Carlos Martins, Joao Moutinho, Miguel Veloso, Paulo Machado, Raul Meireles, Ruben Amorim, Ruben Micael
Angreb: Cristiano Ronaldo, Danny, Nani, Ricardo Quaresma, Helder Postiga, Nuno Gomes.

Den endelige Portugal holdopstilling er følgende:

Målmand: Rui Patricio (Sporting Lissabon)
Forsvar: Joao Pereira (Sporting Lissabon) - Bruno Alves (Zenith) – Rolando (F.C. Porto),  Eliseú (Malaga)
Midtbane: Joao Moutinho (F.C. Porto), Raul Meireles (Chelsea), Carlos Martins (Granada)
Angreb: Nani (Manchester United), Helder Postiga (Real Zaragoza), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

(holdopstilling opdateret en time før Danmark-Portugal kampens start kl. 20.15)

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »