Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkMadeira stærkt gældssat – revision finder skjulte lån og omkostninger i perioden 2008-2010

Madeira har økonomisk selvstyre og er en såkaldt autonom region, som dog deler eksempelvis udenrigspolitik og ikke mindst nationalregnskab med resten af Portugal.

Alberto João Jardim fortiede lån
Madeira’s ukronede ø-konge Alberto João Jardim har været guvernør på Madeira i en menneskealder – helt nøjagtig siden 17. marts 1978.

Økonomien på Madeira har som i resten af Portugal lidt under den økonomiske krise (finanskrisen), der begyndte i 2008.

Indbyggerne på Madeira er dog gennemsnitligt rigere end i resten af Portugal; d.v.s. omkring på samme niveau som Lissabon eller som på Sjælland minus København.

Det viser sig imidlertid at Madeira med stor sandsynlighed og med guvernørens fulde kendskab bevidst har fortiet lån og omkostninger for at fremstå i bedre økonomisk form.

Blandt andet er det ydet lån fra Madeiras styre til offentlige myndigheder til at udbetale lønninger.

Mindst 1,1 milliard yderligere i underskud
Der er allerede fundet ‘hemmelige konti’ med udgifter eller lån på 1,1 milliarder euro, der vil forringe statsregnskabet for år 2008, 2009 og 2010.

Den 20. september skriver portugisiske aviser at der måske er yderligere 200 millioner euro i ‘gemt’ gæld på Madeira.

Indtil videre er der dog ikke noget som tyder på at nogen har taget af kassen.

Forværret nationalregnskab
Samlet set vil Madeiras uoplyste problemer betyde en forværring af Portugals underskud på de offentlige finanser på mellem 0,3 og 0,4 procent-point.

Situationen er meget uheldig for Portugals nye regering, som i øvrigt er fra samme parti som Madeiras guvernør. EU ser ligeledes på problemet med stærkt kritiske øjne, da man ikke ønsker et yderligere Grækenland i lille skala.

Den aldrende Alberto João Jardim er fortsat lidt en en kult-figur på Madeira for sin evne til at ‘snøre’ og gøre grin med fastlands-Portugals politikere – specielt den tidligere Sócrates-regering.

Se også historie om Madeiras skjulte gæld på Bloombergs.

UPDATE ultimo september: Madeiras kreditværdighed nedgraderet 2 trin af Moodys.

Din vurdering:Jose Mourinho donerer sin FIFA 2010 Ballon d’Or ‘Gyldne Bold’ til velgørenhed

FIFA’s æresbevisning til årets bedste træner gik i 2010 til José Mourinho.

Den Gyldne Bold eller på fransk Ballon d’Or også kaldet World Coach of The Year anses for den fineste titel, der kan opnås som fodboldtræner.

Jose Mourinho har besluttet at give sin pokal væk i forbindelse med et velgørenhedsarrangement. 

Jose Mourinho støtter kræftforskning
Den kendte portugisiske træner for Real Madrid er ikke rigtig faldet til i den spanske hovedstad, hvor arvefjenden fra Barcelona giver ham konstant hovedbrud og et uventet antal tabte kampe – en meget usædvanlig situation for en tiltagende temperamentsfuld Mourinho.

Se også: Jose Mourinho i problemer

Det er blevet til flere diciplinærsager, hvor Jose Mourinho som Real Madrid-træner har måttet se sit holds kampe fra tilskuerpladserne.

Mourinho’s beslutning om at give sin Ballon d’Or pokal væk har dog høstet ubetinget anerkendelse blandt kolleger.

Se også: Jose really is The Special One på Daily Mail

Jose Mourinho og Bobby Robson
Anledningen er speciel for Jose Mourinho, idet FIFA pokalen bliver bortauktioneret ved et event til minde om den legendariske tidligere engelske landstræner Bobby Robson.

Det var Bobby Robson, der i sin tid gjorde den sprogkyndige unge portugiser til hjælpetræner; først i Sporting og derefter i Porto og i Barcelona, hvor Mourinho valgte at blive da hollænderen Louis van Graal overtog Bobby Robson’s træner-job.

Havde det ikke været for årene med Bobby Robson i perioden 1992-1997, ville Jose Mourinho måske ikke være, hvor han er i dag.

Sir Bobby døde i år 2009. Inden da havde han under en forgæves kamp mod lungekræft oprettet The Sir Bobby Robson Foundation oprettet til støtte for kræftforskning.

The Sir Bobby Robson Foundation bestyres af Bobby Robsons familie, som er lettere overvældet af Mourinho’s gave.

Se mere om velgørenheds-auktionen, der løber i perioden 8-23 oktober 2011 på nettet.

Din vurdering:Lettere for portugisere at få indrejse-visa til Angola

Den angolanske udenrigsminister George Chikoty har i september 2011 besøgt sin portugisiske kollega Paulo Portas i Lissabon.

Senere på besøget mødte udenrigsministeren fra Angola den portugisiske præsident Anibal Cavaco-Silva.

Anledningen var underskrivelsen af en protokol, der sikrer lettere adgang til at opnå rejse-visa mellem de to portugisisk-talende lande.

Angola mål for portugisiske emmigranter
Et stigende antal veluddannede portugisere finder arbejde i Angola, der som følge af olieindtægter er blevet ét af Afrika’s vækstmarkeder.

Store portugisiske virksomheder; herunder portugisiske banker, satser på at vinde markedsandele i det vestafrikanske land.

Angola var indtil 1975 under portugisisk herredømme. Efter Nellike-revolutionen i Portugal i 1974 trak Portugal sin hær ud af Angola. Mange portugisere, der var soldater i de tidligere afrikanske kolonier i 1970’erne, er stadig mærket psykisk af deres oplevelser.

Antallet af portugisere i Angola under kolonitiden nåede op på omkring 350.000, og i de fleste middelklasse-familier vil én eller flere slætninge have haft ophold i Angola.

I 2011 menes omkring 100.000 portugisere at have taget ophold af kortere eller længere varighed i Angola. Antallet af portugisere i Angola har været stærkt stigende i de sidste 3 år. Især unge veluddannede prøver lykken i hovedstaden Luanda, hvor den største del af den økonomiske vækst i Angola er koncentreret.

VISA aftale om indrejse til Angola
Den nye aftale, der gælder fra oktober 2011, betyder at portugisere i løbet af 30 dage vil kunne opnå indrejse-tilladelse (visa) til Angola med en varighed på 3 år.

Tidligere var ansøgningerne ofte længe undervejs, og der blev som regel kun udstet 12-måneders visa til Angola.

Korttids-visa er nu glydige i 90 dage over en 6 måneders periode eller 180 dage inden for et år. Dette giver mulighed for flere besøg på samme visa og forventes at styrke portugisiske virksomheders muligheder for at gøre forretning i Angola.

Din vurdering:Oscar-tilmeldt film fra Portugal – ‘José og Pilar’ om José Saramago og hans kone

I 2010 døde én af de største moderne forfattere fra Portugal.

José Saramago var yderst kontroversiel i sit hjemland, men opnåede dog stor anerkendelse – og desuden en Nobelpris i Litteratur i 1998.

I årene før hans død blev der optaget en film, der skildrer forfatterens liv sammen med sin kone.

Se mere om den store portugiser José Saramago.

Academy Awards 2012
Filmen om den aldrende skribent og succes-forfatter er instrueret af Miguel Gonçalves Mendes.

For at komme i betragtning til en Oscar, skal filmen nomineres, så der er lang vej endnu. Nomineringerne offentliggøres den. 24. januar 2012, og selve Oscar-uddelingen også kaldet Academy Awards løber af stablen den 26. februar 2012.

‘Jose e Pilar’ skal blandt andet konkurrere med filmen ‘Pina’ af Wim Wenders, som pudsigt nok også tidligere har haft en del med Portugal at gøre som instruktør af filmen ‘Lisbon Story’ fra 1994.

Dokumentaren José og Pilar
Filmen om José Saramago og Pilar deltager i katagorien Best Foreign Film i forbindelse med 2012 Academy Awards.

En stor del af dokumentar-filmen handler om José og Pilars dagligliv og tætte kærlighedsforhold på deres ‘asyl’ på den spanske ø Lanzarote. Parret rejser på trods af José Saramagos relativt høje alder og skrøbelige helbred meget.

I filmen får man et indblik i den kreative process omkring tilblivelsen af novellen ‘Elefantens rejse’.

Filmen om José Saramago og hans kone Pilar er optaget i perioden 2006-2009 og har allerede været vist i Portugal, hvor omkring 22.000 har set filmen I biografen. I år 2012 er der premiere i USA.

Se trailer til filmen ‘José og Pilar’ herunder (engelsk udgave):

Din vurdering:Kvindelig statsminister forsidehistorie i Portugal - Thorning-Schmidt på portugisiske internetaviser

Det danske valgresultat er den 16. september 2011 blandt forsidehistorierne på flere af de landsdækkende avisers internetudgaver i Portugal.

Specielt udsigten til en kommende kvindelige dansk statsminister skaber interesse på portugisiske medier.

I Portugal var den første og hidtil eneste kvindelige premierminister Maria de Lourdes Pintasilgo (1930-2004), som varetog landets højeste embede i perioden august 1979 til januar 1980.

Dansk budget-underskud - uden for eurosamarbejdet
I flere af de portugisiske aviser nævnes det danske budget-underskud på 4,6% af statsbudgettet i 2012, den relativ ringe effekt krisen har haft i Danmark i forhold til i Portugal samt det faktum at Danmark står uden for Euro-samarbejdet.

Se mere om det danske valg med portugisisk vinkel (på portugisisk) eksempelvis på:

Din vurdering:Algarve golf - 5 danske golfspillere til Portugal Masters i Vilamoura

2011 udgaven af Portugal Masters i Algarve på Oceânico Victoria banen i Vilamoura vil få hele 5 danske golfspillere til start.

Deltagerlisten er foreløbig og inkluderer per 16. september:

 • Søren Kjeldsen (153 på PGA ranglisten)
 • Thomas Bjørn (27 på PGA ranglisten)
 • Jeppe Huldahl (475 på PGA ranglisten)
 • Søren Hansen (224 på PGA ranglsiten)
 • Mark F. Haastrup (499 på PGA ranglisten)

Vilamoura PGA golf-turneringen for professionelle spilles 13-16 oktober 2011.

Algarve golf
Vilamoura er det uofficielle golf-mekka på Algarvekysten.

Med over 40 hoteller på et forholdsvis begrænset område på den centrale del af Algarvekysten er pris-konkurrencen stor.

Vilamoura har et meget stort antal 4- og 5-stjernede hoteller og desuden en marina i international størrelse, der også kan tage de store yachts, der med jævne mellemrum besøger byen.

Også på green fee’s er konkurrencen relativ høj. Der er ofte gode muligheder for rabat på tee-times uden for højsæsonen.

De mest populære Algarve golf-baner i Vilamoura omfatter følgende 6 baner:

 • Oceânico Laguna – Algarve
 • Oceânico Millenium – Algarve golf-bane fra år 2000
 • ‘The Old Course’ – næstældste Algarve golf-bane (også fra Oceânico)
 • Oceânico Victoria – Algarve golf-bane fra 2004 designet af Arnold Palmer – og den længste i Portugal
 • Pinhal Oceânico - golf-bane i nåletræs-område tæt ved vand og strand
 • Vila Sol golfbanen – mindre kendt Algarve golfbane anlagt i 1991

Herunder Jeppe Huldahl interview fra 2010, efter at danskeren overraskende tangerede banerekorden på Victoria Algarve golf-banen i Vilamoura i 11 slag under par 72:

Din vurdering:Europa League gruppespil resultater 2011 med FC København (EL gruppe B) og OB (EL gruppe K)

Gruppespillet i Europa League turneringen 2011-2012 løber i perioden 15. september til 15. december 2011.

Fra Portugal deltager Braga fra Nordportugal (EL gruppe H) og Sporting Lissabon (EL gruppe D).

FC København tabte samlet Champions League knock-out kampene mod Plzen fra Tjekkiet og er derfor sammen med OB (Odense) at finde i Europa League turneringen 2011-2012.

FC Købenahvn er placeret i Europa League gruppespillets gruppe B, mens OB spiller i EL gruppe K.

Se også: Europa League gruppper 2011-2012.

Kampe i Europa League Gruppespillet 
De 48 gruppespil-hold i Europa League har hver 6 kampe.

De to hold med de bedste Europa League resultater (bedst placerede) i hver gruppe går videre til Europa League slutspillet sammen alle 3’erne fra Champions League gruppespillet.

Europa League ‘Round of 32’ – Slutspillet
Der trækkes modstander ved lodtrækning (med seedning), hvorefter der spilles ude og hjemme. Bemærk at hold fra samme gruppe eller land ikke kan spille mod hinanden i Round of 32.

Europa League ‘Round of 16’ - ottendedelsfinalen
Fra round of 32 går vinderne videre til ‘Round of 16’.

Lodtrækning til round of 16 knock-out runden i Europa League 2011-2012 slutspillet er uden begrænsninger. Vinderne går videre indtil 2 hold spiller finale i Bucarest den 9. maj 2012.

Resultater i gruppespillet i Europa League 2011-2012 opdateres nedenfor:

Kampe Europa League Gruppespil 2011

EL gruppespil kampe og resultater i gruppe A:

15. september 2011
PAOK-Tottenham – resultat 0-0
Shamrock Rovers-Rubin – resultat 0-3

29. september 2011
Rubin-PAOK - resultat 2-2
Tootenham-Shamrock Rovers - resultat 0-2

Europa League kampe 20. oktober 2011
Tottenham-Rubin 1-0
PAOK-Shamrock Rovers 2-1

EL kampe 3. november 2011
Rubin-Tottenham - resultat 1-0
Shamrock Rovers-PAOK - resultat 1-3

Europa League kampe 30. november 2011
Rubin-Shamrock Rovers - resultat 4-1
Tottenham-PAOK - resultat 1-2

Europa League kampe 15. december 2011
PAOK-Rubin - resultat 1-1
Shamrock Rovers - resultat 0-4

Se stilling i Europa League gruppe A.

EL gruppespil kampe og resultater i gruppe B:

15. september 2011

Hannover96-Standard Liege – resultat 0-0
FC København-Vorskla Poltava – resultat 1-0

29. september 2011
Vorskla-Hannover - resultat 1-2
Standard Liege-FC København - resultat 3-0

Europa League kampe 20. oktober 2011
Standard Liege-Vorskla - resultat 0-0
Hannover-FC København - resultat 2-2

EL kampe 3. november 2011
Vorskla-Standard Liege - resultat 1-3
FC København-Hannover96 - resultat 1-2

Europa League kampe 30. november 2011
Standard Liege-Hannover96 - resultat 2-0
Vorskla-FC København - resultat 1-1

Europa League kampe 15. december 2011
Hannover-Vorskla - resultat 3-1
FC København-Standard Liege - resultat 0-1

Stilling Europa League gruppe B (med FC København).

EL gruppespil kampe og resultater i gruppe C:

15. september 2011
H. Tel-Aviv-Rapid Bucaresti – resultat 0-1
PSV- Legia Warszawa – resultat 1-0

29. september 2011
Legia-H. Tel Aviv - resultat 3-2
Rapid Bucaresti-PSV - resultat 1-3

Europa League kampe 20. oktober 2011
Rapid Bucaresti-Legia - resultat 0-1
H. Tel Aviv-PSV - resultat 0-1

Europa League kampe 3. november
Legia-Rapid Bucaresti - resultat 3-1
PSV-H. Tel Aviv - resultat 3-3

Europa League kampe 30. november 2011
Rapid Bucaresti-H. Tel Aviv - resultat 1-3
Legia-PSV - resultat 0-3

Europa League kampe 15. december 2011
H. Tel Aviv-Legia - resultat 2-0
PSV-Rapd Bucarest - resultat 2-1

Stilling Europa League Gruppe C

EL gruppespil kampe og resultater i gruppe D:

15. september 2011 – EL resultater
Zürich-Sporting Lissabon – resultat 0-2
Lazio-Vaslui – resultat 2-2

29. september 2011
Vaslui-Zurich - resultat 2-2
Sporting-Lazio - resultat 2-1

Europa League kampe 20. oktober 2011
Sporting-Vaslui - resultat 2-0
Zurick-Lazio - resultat 1-1

Europa League kampe 3. november
Vaslui-Sporting - resultat 1-0
Lazia-Zurick - resultat 1-0

Europa League kampe 1. december 2011
Sporting Lissabon-Zurick - resultat 2-0
Vaslui-Lazio - resultat 0-0

Europa League kampe 14. december 2011
Zurisch-Vaslui - resultat 2-0
Lazio-Sporting - resultat 2-0

Se Stilling i Europa League gruppe D

EL gruppespil kampe og resultater i gruppe E:

15. september 2011
Dynamo Kiev-Stoke – resultat 1-1
Besiktas-M. Tel-Aviv – resultat 5-1

29. september 2011
M. Tel-Aviv-Dynamo Kiev - resultat 1-1
Stoke-Besiktas - resultat 2-1

Europa League kampe 20. oktober 2011
Stoke-M. Tel Aviv - resultat 3-0
Dynamo Kiev-Besiktas - resultat 1-0

Europa League kampe 3. november
M. Tel Aviv-Stoke - resultat 1-2
Besiktas-Dynamo Kiev - resultat 1-0

Europa League kampe 1. december 2011
Stoke-Dynamo Kiev - resultat 1-1
M. Tel Aviv-Besiktas - resultat 2-3

Europa League kampe 14. december 2011
Dynamo Kiev-M. Tel Aviv - resultat 3-3
Besiktas-Stoke - resultat 3-1

Stilling Europa League gruppe E

EL gruppespil kampe og resultater i gruppe F:

Europa League 15. september 2011
Slovan Bratislava-Athletic – resultat 1-2
PSG-Salzburg – resultat 3-1

29. september 2011
Salzburg-Slovan-Bratislava - resultat 3-0
Athletic-PSG - resultat 2-0

Europa League kampe 20. oktober 2011
Athletic-Salzburg - resultat 2-2
Slovan Bratislava-PSG - resultat 0-0

Europa League kampe 3. november
Salzburg-Athletic - resultat 0-1
PSG-Slovan Bratislava - resultat 1-0

Europa League kampe 1. december 2011
Atletic-Slovan Bratislava - resultat 2-1
Salzburg-PSG - resultat 2-0

Europa League kampe 14. december 2011
Slovan Bratislava-Salzburg - resultat 2-3
PSG-Atletic - resultat 4-2

Stilling Europa League gruppe F

EL gruppespil kampe og resultater i gruppe G:

15. september 2011 – Europa League resultater
AZ Alkmaar-Malmø FF – resultat 4-1
Austria Wien-Metalist – resultat 1-2

29. september 2011
Metalis-AZ - resultat 1-1
Malmø-Austria Wien - resultat 1-2

Europa League kampe 20. oktober 2011
Malmø-Metalist - resultat 1-4
AZ-Austria Wien - resultat 2-2

Europa League kampe 3. november
Metalist-Malmø - resultat 3-1
Austria Wien-AZ - resultat 2-2

Europa League kampe 30. november 2011
Malmø-AZ - resultat 0-0
Metalist-Austria Wien - resultat 4-1

Europa League kampe 15. december 2011
AZ-Metalist - resultat 1-1
Austria Wien-Malmø - resultat 2-0

Stilling Europa League gruppe G

EL gruppespil kampe og resultater i gruppe H:

Europa League 15. september 2011
Birmingham-Braga – resultat 1-3
Club Brügge-Maribor – resultat 2-0

29. september 2011
Braga-Club Brugge - resultat 1-2
Maribor-Birmingham - resultat 1-2

Europa League kampe 20. oktober 2011
Maribor-Braga - resultat 1-1
Club Brugge-Birmingham - resultat 1-2

Europa League kampe 3. november
Braga-Maribor - resultat 5-1
Birmingham-Club Brugge - resultat 2-2

Europa League kampe 30. november 2011
Maribor-Club Brugge - resultat 3-4
Braga-Birmingham - resultat 1-0

Europa League kampe 15. december 2011
Club Brügge-Braga - resultat 1-1
Birmingham-Maribor - resultat 1-0

Stilling Europa League gruppe H

EL gruppespil kampe og resultater i gruppe I:

15. september 2011 – Europa League resultater
Udinese-Rennes – resultat 2-1
Atletico Madrid-Celtic – resultat 2-0

29. september 2011
Celtic-Udinese - resultat 1-1
Rennes-Atlético - resultat 1-1

Europa League kampe 20. oktober 2011
Rennes-Celtic - resultat 1-1
Udinese-Atlético - resultat 2-0

Europa League kampe 3. november
Celtic-Rennes - resultat 3-1
Atlético-Udinese - resultat 4-0

Europa League kampe 30. november 2011
Rennes-Udinese - resultat 0-0
Celtic-Atletico - resultat 0-1

Europa League kampe 15. december 2011
Atletico-rennes - resultat 3-1
Udinese-Celtic - resultat 1-1

Stilling Europa League gruppe I

EL gruppespil kampe og resultater i gruppe J:

15. september 2011
M Haifa-AEK Larnaca – resultat 1-0
Steua Bucarest-Schalke04 – resultat 0-0

29. september 2011
Schalke-M. Haifa - resultat 3-1
AEK Larnaca-Steua - resultat 1-1

Europa League kampe 20. oktober 2011
AEK Larnaca-Schalke04 - resultat 0-5
M. Haifa-Steua - resultat 5-0

Europa League kampe 3. november
Schalke-AEK - resultat 0-0
Steua-M. Haifa - resultat 4-2

Europa League kampe 1. december 2011
AEK Larnaca-M. Haifa - resultat 2-1
Schalke04-Steua - resultat 2-1

Europa League kampe 14. december 2011
M. Haifa-Schalke - resultat 0-3
Steua-AEK Larnaca - resultat 3-1

Stilling i Europa League gruppe J

EL gruppespil kampe og resultater i gruppe K:

15. september 2011
Wisla Krakow-OB – resultat 1-3
Fulham-Twente – resultat 1-1

29. september 2011
OB-Fulham - resultat 0-2
Twente-Wisla - resultat 4-1

Europa League kampe 20. oktober 2011
M. Haifa-Steua - resultat 5-0
OB-Twente - resultat 1-4

EL kampe 3. november 2011
Fulham-Wisla resultat 4-1
Twente-OB - resultat 3-2

Europa League kampe 1. december 2011
OB-Wisla Krakow - resultat 1-2
Twente-Fulham - resultat 1-0

Europa League kampe 14. december 2011
Wisla Krakow-Twente - resultat 2-1
Fulham-OB - resultat 2-2

Stilling i Europa League gruppe K med OB

EL gruppespil kampe og resultater i gruppe L:

15. september 2011 – Europa League resultater
Sturm-Lokomotiv Moskva – resultat 1-2
Anderlecht-AEK – resultat 4-1

29. september 2011
AEK-Sturm - resultat 1-2
Lokomotiv Moskva-Anderlecht - resultat 0-2

Europa League kampe 20. oktober 2011
Lokomotiv Moskva-AEK - resultat 3-1
Sturm-Anderlecht - resultat 0-2

EL kampe 3. november 2011
AEK-Lokomotiv Moskva - resultat 1-3
Anderlecht-Sturm - resultat 3-0

Europa League kampe 1. december 2011
Lokomotiv Moskva-Sturm - resultat 3-1
AEK-Anderlecht - resultat 1-2

Europa League kampe 14. december 2011
Sturm-AEK - resultat 1-3
Anderlecht-Lokomotiv Moskva - resultat 5-3

Stilling i Europa League gruppe L

Din vurdering:Kritik af Novo Nordisk produkt på Lissabon-konference

Repræsentanter fra Novo Nordisk, Merck, Ely Lilly og de fleste andre betydende producenter af diabetes-medicin er samlet til diabetes-konference i Lissabon.

Se også: 18000 konference-gæster i Lissabon.

Mulig øget kræftrisiko ved anvendelse af GLP-1 baserede behandlinger
Den amerikanske forsker Peter C. Butler vil fredag den 16. september kl. 9-10 Lissabon-tid være del af en diskussion, hvor Butler vil forsøge at påvise at GLP-1 baseret behandling af diabetes øger risiko’en for kræft.

Såfremt den medicinske verden finder Butlers argumenter stærke, vil det potentielt have stor betydning for Novo Nordisk GLP-1 produkt Victoza, Mercks Januvia og Ely Lilly’s Byetta. Se også Berlingske Business omfattende artikel om GLP-1 kritikken.

Victoza diabetes-medicinen ses som ét af Novo Nordisk koncernens mest lovende produkter.

Novo præsenterer nyt produkt i Lissabon
Onsdag den 14. september præsenterede Novo Nordisk det blodsukker-nedsættende produkt Degludec på Lissabon konferencen.

Se artikel om Degludec på Wall Street Journal.

Din vurdering:Portugisiske Ongoing vil investere yderligere i Brasilien

Ét af de største investerings-virksomheder i Portugal har planer om at gå ind i undervisningssektoren I Brasilien.

Ongoing ejer blandt andet en stor aktiepost i Portugal Telecom.

Se mere om Ongoing Strategy Investments.

Brasilien interessant for portugisiske virksomheder
Brasilien er på mange måder det mest interessante eksportmarked for portugisiske virksomheder.

Med det fælles sprog portugisisk, en fortid som portugisisk koloni, godt 190 millioner indbyggere og ikke mindst en økonomisk vækst, der slår alle europæiske lande er Brasilen et oplagt mål for ekspansive virksomheder fra Portugal.

Det er den voksende middelklasse i Brasilien, som er interessant i undervisningsmæssig sammenhæng.

Ongoing Strategy Investments ejer allerede via Portugal Telecom en andel i det brasilianske fastnet Oi og desuden aviserne ‘O Dia’ og ‘Brasil Economico’ i Brasilien.

Den portugisiske investeringsvirksomhed har afsat €350 millioner til ekspansion uden for Portugals grænser; heraf det meste i Brasilien.

Din vurdering:Lissabon konference - stor diabetes konference i Portugals hovedstad med op mod 18000 deltagere

Lissabon har 12-16 september 2011 besøg af et meget stort antal konference-gæster.

EASD konferencen handler om diabetes og vil blandt andet have deltagere fra de danske virksomheder Novo Nordisk og Zealand Pharma.

Se mere på EASD Lisbon 2011 hjemmesiden.

European Association for the Study of Diabetes (EADS)
I en pressemeddelelse skriver International Diabetes Federation at 366 millioner mennesker lider af diabetes.

Hvert år dør omkring 4,6 millioner af sygdommen.

Både antallet af diabetes-1 og diabetes-2 patienter er i stigning i det meste af verden

Ved diabetes-1 producerer kroppen ikke nok insulin, mens patienter med diabetes-2 (også kaldet gammelmands-sukkersyge) typisk har problemer med overvægt, dårlige spisevaner og utilstrækkelig motion.

På EADS konferencen i Lissabon præsenterer de store medicinalvirksomheder såsom Novo Nordisk deres nyeste produkter til bekæmpelse af diabetes-sygdomme.

Som et resultat af det store antal deltagere er det næsten umuligt at opdrive et hotel-værelse eller en ferielejlighed i Lissabon i de dage konferencen varer.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »