Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkSuper-sommervejr i Portugal fortsætter – september starter ligeså varm som august

Den portugisiske sommer har vist sig fra sin bedste side i 2013.

September ferie - sommer i Portugal
Temperaturerne mellem 26 og 33 grader i august ser ud til at fortsætte et stykke ind i september, hvor Lissabon og ferieområderne omkring Cascais og Estoril får masser af sol.

Også på Algarvekysten er der udsigt til sol – se 10-døgns prognose for Albufeira-vejret i starten af september.

Porto i Nordportugal – masser af varme i september
I Nordportugal, som ofte får efterår lidt tidligere end den sydlige del af Portugal, er der ligeledes udsigt til behagelige ferie-temperaturer fra 25 til 30 grader i starten af september.

Se det aktuelle vejr (temperaturer) i Porto.

For dem, som overvejer tidlig efterårsferie, er priserne i september generelt lavere end i juli-august.

Se aktuelle priser på hoteller i Lissabon, Albufeira og Porto.

Foretrækker man overnatning i eget hus eller lejlighed, tilbyder Portugalnyt udlejning af feriebolig i hele Portugal.

 

Din vurdering:Portugal har udsigt til flere nedskæringer – artikel om Portugals økonomi i The Telegraph

Portugals regering står med en bunden opgave – og den drejer sig nok engang om at finde besparelser på statsbudgettet, som fortsat er i underskud med ca. 5,5% i år 2013.

Britiske The Telegraph bragte den 27. august en længere artikel om Portugals økonomiske situation.

Besparelser i Portugal kan ikke undgås
Selv om der er lyspunkter i økonomien; herunder en stigning i eksporten, er skatteindtægterne skrumpet ind og udgifterne større end forventet – blandt andet på grund af den høje arbejdsløshed på 16,4% (tal fra Portugals Statistik INE august 2013). 

Set i lyset af store problemer med at holde sammen på  regeringskoalisionen, og de mange folkelige protester, forsøger premierminister Passos-Coelho at skabe så meget konsensus, som muligt, om nye indgreb.

I august 2013 diskuteres blandt andet universiteternes budgetter, som indeholder mange, efter portugisiske forhold, meget høje lønninger.

Én anden og væsentligt større udgiftspost er pensioner til offentligt ansatte.

Regeringen er i august 2013 dialog med de offentligt ansattes fagforeninger og der er ingen tvivl om at regeringens oplæg til forhandling består i at '”hvis ikke der spares nu, bliver besparelserne dikteret af långivere og sandsynligvis langt hårdere – uanset hvilken regering, som måtte være ved magten i Portugal”.

Mange offentlige ansatte i Portugal er gået på pension tidligt som følge af fordelagtige ordninger.

Se også: Borgmester i Portugal går på pension som 47-årig.

Budget for 2014 fremlægges i oktober
Regeringens diskussionsoplæg er en 10% beskæring af stats-pensioner over €600 per måned.

I oktober skal statsbudgettet for 2014 fremlægges.

Der er udsigt til besparelser på en lang række områder, og samtidig risiko for øgede låneomkostninger på Portugals rekordstore gæld til udlandet, hvis oppositionen og ikke mindst fagforeningerne vælger at kaste Portugal ud i konflikt.

En reduktion af antallet af offentligt ansatte vil med stor sandsynlighed også indgå i regeringens budgetforslag.

Portugal har forpligtet sig til at nedbringe underskuddet på statens budget til 4% i år 2014.

Din vurdering:Skovbrande i Nordportugal fortsætter – Portugal anmoder om yderligere international assistance

Skovbrande i den nordlige del af Portugal har sat pres på frivillige brandværn, som gennem det meste af august har været travlt beskæftigede.

På en gennemsnitlig dag i Portugal opstår flere hundrede brande; fortrinsvis i tørre, og meget tyndt befolkede områder i Nordportugal.

De fleste er små og relativt ubetydelige brande, men af og til får ilden rigtig fat og bliver svær at nedkæmpe – specielt i de mest tørre, uvejsomme områder og når vinden blæser kraftigt.

Kendte ildspåsættere i husarrest  
En del af brandene synes år efter år at starte same sted. I lighed med tidligere meget tørre år er flere kendte pyromaner derfor blevet præventivt anholdt.

Enkelte pyromaner er blevet pågrebet i forbindelse med brandene, men generelt er det meget svært at bevise, hvem der er ansvarlig – og i mange tilfælde er der også en naturlig årsag.

Flere brandfolk er kommet til skade i sommeren 2013, og en enkelt fra Estoril-området er omkommet i forbindelse med slukningsarbejde i Nordportugal.

Alene i august 2013 er ca. 40.000 hektarer blevet flammernes bytte.

Slukningsfly fra Spanien og Frankrig
I august måned 2013 har 2 spanske og senere 2 franske slukningsfly været indsat i Portugal.

På grund af den usædvanligt lange ‘sæson’ og fortsat udsigt til megen varme og ingen regn har Portugals myndigheder anmodet om yderligere hjælp fra udlandet.

Det sydlige Portugal med ferieområderne omkring Lissabon og Algarve har som sædvanligt været langt mindre ramt af skovbrande.

Herunder ‘tanker’ en slukningshelikopter fra en swimming pool i Nordportugal.

Din vurdering:TAP øger antallet af flyafgange til Lissabon på London-Gatwick ruten

Det portugisiske flyselskab TAP vil i vintersæsonen 2013/2014 øge frekvensen på Lissabon-Gatwick(London) ruten, således at antallet af afgange per uge mellem Lissabon og London-Gatwick når op på 11.

TAP flyver også på Lissabon-Heathrow.

De nye Gatwick afgange starter 27. oktober og løber indtil 29. marts 2014.

Billigt til Stockholm med TAP
Indtil 15. december (booking senest 15. december) er der special-tilbud på ruten Lissabon-Stockholm med TAP.

Med billigste billet (TAP discount) kan prisen for en retur-rejse fra Lissabon til Stockholm komme helt ned på €227 svarende til ca. 1690 kroner.

TAP flyver 13 gange ugentigt på ruten København-Lissabon til priser fra 1593 kroner (retur-rejse).

Bemærk at priserne hos TAP på ruter til Skandinavien er inklusiv 1 stk. indchecket bagage samt 1 stk. håndbagage, lufthavnsskatter samt et måltid på flyet.

Se mere om booking af TAP flybillet til og fra Lissabon.

Din vurdering:Estoril Praia i kvalifikation til Europa League turneringen 22. august – danske Hummel er sponsor

Lissabonkysten er måske ved at få sig et internationalt forboldbold.

Oprykker til bedste fodbold-række i Portugal i sæsonen 2011/2012 og nummer 5 i Zon-Sagres liga’en i 2012/2013 sæsonen giver adgang til playoff kampe om kvalifikation til Europa League turneringen og dermed en masse rare TV-rettigheds-penge.

Estoril Praia – fodboldklub på den portugisiske riviera
Estoril spiller i gult over blåt (samme kombination som Sveriges landshold) og har ikke siden en 4. plads i sæsonen 1948/1949 kunne fremvise et bedre resultat.

Selv om klubben formelt set residerer i én af de rigeste kommuner i Portugal, er der ingen upper-class fornemmelse på Estorils hjemmebane, der ligger godt gemt bag et større ganske almindeligt boligområde tæt på Monte Estoril mellem Cascais og Estoril. Se mere om Estoril Praia (direkte oversat Estoril strand) på klubbens hjemmeside.

Hummel sponsor for Estoril Paria fodboldholdet
Den fremafstormende Estoril Praia fodboldklub har fået ny sposor, og det blev danske Hummel – se hjemmeside.

Sponsor-aftalen mellem Estoril Praia og Hummel Sport blev præsenteret i juli 2013 og dækker foreløbig 2013/2014 sæsonen.

Estoril playoff kampe mod Pasching
For at kvalificere sig til Europa League turneringen møder Estoril Pasching fra Østrig , der per august 2013 ligger nummer 4 i den østrigste liga efter 4 spillerunder.

Estoril Praia har kun spillet en enkelt kamp i den nationale 2013/2014 turnering. Her vandt Estoril holdet med 3-1 hjemme over Nacional fra Madeira.

Se den aktuelle stilling i Portugals Zon-Zagres liga på fodboldavisen A Bola.

Første kamp mod Pasching spilles 22. august kl. 21.30 i Estoril. Returkamp finder sted den 29. august kl. 20.30 i Linz.

Den samlede vinder kvalificerer sig til gruppespillet i Europa League, hvortil også danske Esbjerg og FC Nordsjælland, portugisiske Braga og Michael Laudrups Swansea har chancen for at kvalificere sig.

UPDATE: Estoril Praia vandt første kamp d. 22. august på hjemmebane med 2-0. 

Herunder promo-video fra Estoril-området i Portugal:

 

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »