Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkTAP passager-rekord – 28. juli 2013 bedste dag til dato for Portugals flyselskab

Det nationale flyselskab TAP fik en bragende flot juli 2013 med gennemsnitligt 90% fulde fly (load factor 90%).

Især søndag den 28. juli var bemærkelsesværdig, idet TAP satte rekord med 38.674 passagerer transporteret på én dag.

Det samlede antal passagerer i juli måned løb op i 1.079.000, og TAP anslår at august 2013 byder på flere rekorder.

TAP ruterne til USA var populære med en load factor på hele 96%. For Brazilien, Venezuela og Europa eksklusiv Portugal var tallene henholdsvis 93%, 92% og 88%.

Load factor
Flyselskaber benytter som regel load factor som mål for udnyttelsesgraden. Her indgår passager-kilometre dvs. solgte sæder som faktor i forhold til det totale antal flysæder til rådighed (flysæde-kilometre til rådighed).

Har et flyselskab fulde fly på lange ruter, kan det således trække den gennemsnitlige load factor op selv med mindre belægning på korte ruter. 
   
TAP København-Lissabon ruten 
TAP flyver til 40 byer i Europa herunder på ruten København-Lissabon (direkte til Lissabon fra Københavns Lufthavn i Kastrup).

Per 14. august 2013 kunne man booke TAP fly fra København til Lissabon og retur fra kun 1967 kroner (TAP Discount returbillet).

Gå til TAP booking af fly til Lissabon fra København.

Oversøiske ruter med TAP
TAP har et særdeles omfattende net af oversøiske flyruter.

Med 16 ruter fra Portugal til Afrika og 10 ruter til Brasilien er det ganske ofte via Lissabon eller Porto at rejsen fortsætter.

Der flyves eksempelvis til Rio de Janeiro (både Lissabon og Porto ruter), São Paulo (både Lissabon og Porto ruter), Recife (fra Lissabon), Fortaleza (fra Lissabon), Luanda (Angola rute fra Lissabon) eller Maputo (Mozambique rute fra Lissabon).

Herunder et TAP Airbus A330-200 fly ved take-off mod Lissabon fra ferieøen Madeira:

 

Din vurdering:Tell A Story i Lissabon – rullende boghandel med berømte portugisiske udgivelser på engelsk

En ældre blå og hvid, men meget velholdt Renault varebil kan i august måned 2013 ses i bybilledet i Lissabon.

Fra bilen sælges bøger af eksempelvis Antonio Lobo Antunes, José Saramago, José Luís Peixoto, Miguel Sousa Tavares og Fernando Pessoa – alle portugisiske forfattere.

Tell A Story projektet
Den rullende boghandel vil stoppe i Lissabons populære kvarterer, hvor der er turister og hvor mange mennesker kommer forbi – man kan møde bilen i Belém ved monumentet for de opdagelsesrejsende eller på Lissabons største plads Praça do Comércio – eller måske i det pulserende Principe Real kvartér.

Bøgerne i ‘bogbussen’ er oversættelser til engelsk, fransk eller spansk og kan købes på stedet.

Se mere på Tell A Story Facebook siden og på Tell A Story hjemmesiden.

RTP TV-kanalen findes en video med introduktion til Tell A Story i Lissabon.

Din vurdering:Vejrudsigt Portugal – solskin i august 2013 i Lissabon, på Algarvekysten og i Nordportugal

Der forventes lidt regn den 7. august i Porto-området og resten af Nordportugal, men ellers byder vejrudsigten for Portugal på solskin så langt øjet rækker og som minimum til omkring den 18. august. 

Temperaturer over 30 grader – august vejret i Portugal
Juli har været varm i Portugal med temperaturer i Lissabon på over 40 grader og enkelte nætter med omkring 30 grader.

Faktisk blev det så varmt at elforbruget til aircondition-anlæg begyndte at kunne ses på landets samlede forbrug af strøm. Se artikel om hedebølgen i juli 2013.

I august 2013 er temperaturerne mere behagelige med op til 30-34 grader midt på dagen i Lissabon, Cascais-Estoril og på store dele af Algarvekysten.

Vejret i Nordportugal i august
Som altid er der i Nordportugal nogen grader køligere, men temperaturen i regionens største by Porto når alligevel op på næsten 30 grader midt på dagen.

Se vejrudsigt for Porto området i Nordportugal.

Den gode sommer i Portugal så i slutningen af juni 2013 således ud til Festival Positive Vibes 2013; Vila Nova de Guia ved Porto i Nordportugal.

Din vurdering:Virksomhedsskat – Portugal og Danmark i konkurrence om at tiltrække investeringer

Den tidligere skatteminister Kristian Jensen (Venstre) gik i starten af august 2013 i pressen med en udtalelse om at lande som Portugal øger konkurrencen på virksomhedsskat.

Se artikel i Jyllandsposten fra 2 august.

Virksomhedsskat 19% i Portugal – men først om 5 år
Portugal har planlagt at sænke virksomhedsskatten til 19% over en periode på sandsynligvis 5 år.

Man ønsker specielt at udenlandske virksomheder i Portugal får bedre vilkår, således at de vælger at investere i Portugal istedet for i eksempelvis Polen eller Tjekkiet, som med sammenlignelige omkostninger lokker med 19% virksomhedsskat.

Udenlandske investorer er desuden nervøse ved den politiske ustabilitet, som finansminister Gaspars afgang i sommeren 2013 afstedkom.

Sporene fra Cypern og til dels Grækenland skræmmer, og enhver regering i Portugal er nødt til at holde sig for øje at kunne tiltrække udenlandske investeringer for at kunne få bugt med den høje arbejdsløshed på næsten 18%. 

Virksomhedsskat i Portugal
Virksomhedsskatten i Portugal svinger med hvilken del af landet, man ser på. De mest erhvervsvenlige områder betaler fra 25 til 28% i virksomhedsskat, men virksomhedsskatten i Portugal kan visse steder nå helt op på 31%.

Det skal tilføjes at der findes en meget stor gruppe af mindre og mellemstore portugisiske virksomheder, som undgår at betale virksomhedsskat ved ikke at fremvise overskud. Med øget kontrol og kraftige sanktioner, bliver det dog i Portugal løbende sværere og mere risikabelt at undgå virksomhedsskat.

Din vurdering:Ny portugisisk restaurant i København - Restaurant Portugalo i Nørregade

Den 1. august 2013 åbner Restaurant Portugalo i København. Det er den første portugisiske restaurant i København.

Restaurant Portugalo vil byde på traditionelle portugisiske retter og specialiteter - herunder tapas-retter, fiske-retter og alt godt fra havet tilberedt på traditionel portugisisk maner.

Der vil være et bredt udvalg af gode portugisiske vine, og man kan også bestille en god steak med tilhørende portugisisk øl.

Portugisisk restaurant Portugalo holder Grand Opening den 1. august fra kl. 16 - 18.
På åbningsdagen vil man kunne smage et udvalg af de portugisiske delikatesser mellem kl. 16 og 18 og herefter holder den portugisiske restaurant normalt åbent på følgende dage:

Hvor ligger den nye portugisisike restaurant Portugalo?
Man finder den nye portugisiske restaurant på Nørregade 22 i København.

Åbningstider Restaurant Portugalo København
Tirsdag - Torsdag kl. 10 - 22
Fredag - Lørdag kl. 11 - 24
Søndag: kl. 11 - 22
Mandag: Lukket

Restaurant Portugalo København Nørregade

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »