Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkFakta om Portugal (2) – vidste du at?

Mens musikbranchen og filmindustrien klager over faldende salg, lavere priser og udbredt piratkopiering er der anderledes gang i spilindustrien.

Portugal har en frodig underskov af spiludviklere
I Portugal er der per 2015 omkring 100 aktive virksomheder inden for produktion af videospil til PC, smartphone, PlayStation, Xbox, Nintendo med flere.

De mere veletablerede spiludviklerfirmaer i Portugal omfatter blandt andet Miniclip, Bica Studios, Battlesheep Lda og Nerd Monkeys.

Miniclip har blandt andet stået for mobilspillene 8-Ball-Pool, Soccer-Stars og Fragger. Lissabonafdelingen blev oprettet i 2010 og tager sig primært af udvikling af spil til mobilplatformene iOS, Android og Windows. 

Miniclip i Lissabon er med fremme angående personalegoder

Hvilke spil (videogames) er Portugal kendt for?
På trods af den økonomiske nedtur siden 2009 er spilbranchen ét af de få områder, hvor der, udover turisme, er konstateret kraftig vækst i Portugal – krise eller ej.

I 2010 var der omkring 20 spilfirmaer I Portugal, og ingen troede, at man i 2015 kunne tælle omkring 100. Men det kan man og efterhånden vender flere og flere ‘nye’ unge portugisiske udviklere inden for ‘the gaming industry’ hjem til Portugal fra London, Paris og Berlin med værdifuld erfaring og gode idéer.

Der er endnu ingen kæmpesucceser som eksempelvis Angry Birds eller lignende på den portugisiske gaming scene, men de portugisiskudviklede spil 8-Ball-Pool (Miniclip), Tom Clancy's The Division (Ubisoft), Under Siege (Seed Studios) og Ugo Volt (Move Interactive) har alle været særdeles profitable.

Gaming-events i Portugal
Hvert år afholdes Microsoft Game Dev Camp Lisboa i Microsoft regi, men ikke blot som et Microsoft event. Der er plads til spiludviklere på alle platforme.

En anden årlig begivenhed i spilbranchen i Portugal er Lisboa Games Week, som i 2015 samlede over 40.000 spilentusiaster.

Din vurdering:Benagil grotterne i Algarve

I Lagoa på Algarvekysten ligger en smuk strand ved navn Praia de Benagil.

Læs mere om Algarvekysten i Portugal 

I Lagoa ligger en række grotter, hvor den mest kendte hedder Benagil grotten - eller på portugisisk Grutas de Benagil.

Det er ikke muligt at komme ned til stranden på traditionel vis - altså at gå derned.

Den nemmeste både at komme ud til Benagil grotten er med båd.

Det er muligt at købe forskellige bådture fra stranden i Benagil, leje en kajak eller at svømme derud.

Sidste mulighed er dog ikke anbefalingsværdigt, med mindre man har erfaring med at svømme i havet.

På grund af den klippede kyst kan det være farligt at svømme - specielt i barskt vejr.  

Man kan også komme ud til grotten ved at leje Paddleboards 

Hvis man er i Algarve i længere tid, kan man med fordel spørge det sted, man overnatter, om hvornår de kan anbefale, at man tager afsted. Nogle dage er vandet nemlig krystalklart, og de dage er oplevelsen den allersmukkeste.

Bådture fra Praia de Benagil
De fleste bådture tager dig ikke kun ind til de forskellige grotter ved Benagilkysten, men også ud til de mange gyldne klipper udfor kysten. Ofte er vandet virkelig klart, og har en helt fantastisk blå-grøn farve.

Mange af bådturene gør dog ikke fuldt stop i grotten, men runder den blot lige. Hvis man vil have mulighed for at stå af og bruge noget tid i grotten, bør man undersøge, om det kan lade sig gøre ved ønskede bådtur.

Benagil grotte 

De fleste bådture - alt efter, hvor længe de varer og hvor de tager dig hen - koster omkring €17 i lavsæsonen. Prisen kan ske at stige, når man nærmer sig højsæsonen. Det skal også nævnes, at der er forskel på, hvilke både, man kommer med - nogle er katamaraner, andre er ældre fiskebåde. Alt efter, hvad man har af præferencer, bør dette også undersøges inden man booker en tour.

Hvornår bør man besøge Algarve?
Algarve tilbyder et af de bedste klimaer i Portugal - mens Nordportugal har sne og kulde om vinteren, byder Algarvekysten på solskin og varme. Vinteren i Algarve starter omkring juleaften og slutter sidst i marts.

Som udgangspunkt er Algarvekysten en helårsdestination, da sommeren er lang og varm mens vinteren er mild - og kort. Sommer er dog stadig højsæson på Algarvekysten og særdeles populær blandt turister.

Algarvekysten er Portugals svar på solkysten Costa del Sol i Spanien, og har et tilsvarende klima. Dog er Algarve ikke ligeså overrendt af turister, som Costa del Sol er. Dog er flere og flere begyndt at få øjnene op for Algarvekysten. 

 

Smukke optagelser fra klipperne i Benagil i Algarve 

Din vurdering:Fakta om Portugal (1) - vidste du dette?

I en årrække har de store bilkoncerner flyttet rundt på fabrikationen af bilmodeller.

Ofte er produktion af biler ved modelskifte blevet henlagt til lande med billig arbejdskraft.

Det er samtidig blevet markant sværere at drive et bilmærke profitabelt med mindre man er kæmpestor på output.

Bilmærkerne Rover og Saab er for længst forsvundet, og Opel er via en stor spare øvelse kun lige sluppet for samme skæbne.

Men hvor produceres de nye biler egentlig i 2015-2016?

Fakta: I Portugal produceres flere nye biler end i Sverige

Mange vil sikkert stadig tro at Tyskland, England, Italien og Sverige er de største bilproducerende lande i Europa. Alle fire lande har også stadig bilproduktion, men billedet har ændret sig.

Vidste du for eksempel at Portugal i 2014 producerede flere nye biler end Sverige?

Med 161.508 enheder i Portugal i 2014 mod Sveriges 154.173 biler (person- og varebiler sammenlagt) er forskellen ikke stor, men den fortsætter sandsynligvis med at vokse i 2015.

Følgende bilmodeller produceres i Portugal per 2015:

· VW Sharan MPV – 7-personers personbil

· Seat Alhambra MPV – 7-personers personbil

· VW Eos cabriolet

· VW Scirocco coupe/sportsvogn

· Peugeot Partner varebil

· Citroen Berlingo varebil

VW Autoeuropa ligger i Palmela 40 km syd for Lissabon og er Portugals største virksomhed målt på eksportværdi og bidrag til bruttonationalprodukt (men ikke på antal medarbejdere).  

I 2015 havde VW Autoeuropa-fabrikken 20-års jubilæum.

PSA fabrikken ligger i Mangualde.

Den samlede bilproduktion i Portugal steg med 4,9 % fra 2013 til 2014 ifølge organisation for bilproducenter OICA.

I EU pålægges der told på biler produceret uden for EU. Derfor har en del amerikanske, sydkoreanske og japanske producenter valgt at producere nogle af deres bilmodeller i Europa. Ingen af disse er dog per 2015 til stede som bilproducenter i Portugal.

I 2012 nåede PSA (Citroen-Peugeot) fabrikken i Mangualde bil nummer 1 million – se liste og billeder over de mange Citroen og Peugeot modeller, som gennem tiden er produceret i Portugal. I 2015-2016 produceres der udelukkende varebiler af typerne Peugeot Partner og Citroen Berlingo på PSA-fabrikken i Mangualde.

Tidligere har Ford, Opel, Austin-Mini (BMC) og Datsun (Nissan) haft samlefabrikker i Portugal. For Fords vedkommende faktisk på samme fabrik (samproduktion), som VW stadig anvender.

Der findes derfor ældre udgaver af blandt andet Ford Galaxy, Opel Corsa, Opel Combo (varebil), Mini IMA (stationcar udgave af 'hundehuset'), Mini Moke (hip strand-bil) og Datsun 1200, som uden at så mange ved det, er skruet sammen i Portugal. 

 Mini Moke fra BMC-fabrikken i Portugal - og en ung Jeremy Clarkson 

Man tillægger bilproduktion i Portugal stor betydning for landets økonomi; ikke mindst fordi en bilfabrik har rigtig mange underleverandører, som, hvis de er dygtige, med fordel kan være lokale.

Din vurdering:Lej golfkøller i lufthavnen i Portugal

At rejse med golfkøller kan godt være en besværlig affære; de skal slæbes med, enten i bil eller med tog, til lufthavnen og de skal checkes ind (hvilket man snildt betaler i omegnen af 300 kroner for).

Når du er landet og skal finde golfkøllerne igen, følger frygten for, om køllerne er bøjede eller på anden vis beskadigede som følge af hård behandling.

Bekymringen bliver senere efterfulgt af noget, der mest af alt minder om et spil tetris, for at få al bagagen til at kunne være i bilen.

Læs mere om Golf i Portugal

Og hele processen starter forfra på hjemturen. Og bedre bliver det ikke ligefrem, hvis I er flere, der rejser sammen, hvor der pludselig kan være tre-fire gange så meget bagage at holde styr på under rejsen.

Golf Algarve 

Smuk udsigt fra en af Algarvekystens mange golfbaner 

Det er der dog råd for. Firmaet ’Clubs to Hire’, tilbyder deres service 27 forskellige steder over hele verden. Blandt andet er de til at finde i Faro Lufthavn og Lissabon Lufthavn i Portugal.

Clubs to Hire - ideen bag
Firmaet Clubs to Hire har eksisteret siden 2010 og er grundlagt af ireren Tony Judge. Den første lufthavnsshop blev åbnet i Faro Lufthavn, som ligger på Algarvekysten, der er kendt for at være populær blandt golfspillere.

Læs mere om Golfbaner på Algarvekysten

Hans idé byggede på at tilbyde reservation og leje af et fuldt sæt golfkøller, der kunne hentes i lufthavnen eller leveres til golfbanen. Formålet var at gøre op med flyselskabernes høje priser på transport af golfkøller, hvis man ønskede at have dem med sig på sin rejse.

Og man kan være helt rolig ved at leje golfkøller hos Tony Judge - det er nemlig ikke gamle og slidte køller, man får udleveret. Han bestræber sig netop på at have nogle af de nyeste køller til rådighed, for at tilfredsstille sine kunder.

Clubs to Hire Portugal 

Indtil videre har Judge fokuseret på Europa, men med enkelte shops i Asien og Afrika - indtil i sommers, hvor han tog sin forretningside med til USA - nærmere betegnet Orlando, Las Vegas og Arizona.

Processen bag lejen er simpel; på hjemmesiden angiver du hvor, hvornår og hvor længe du ønsker at leje golfkøllerne. Herefter kommer der en række resultater op, hvor det er specificeret, hvilke køller, der er tilgængelige og hvad de koster.

En uges leje af golfkøller i Faro Lufthavn koster typisk €35-€60 (260 - 450 kroner). De tilbyder køller til både mænd, kvinder og børn. Prisen på børnekøller er cirka 185 kroner for en uge i Faro.

Din vurdering:Michelin-stjerner til Portugal restauranter 2016

Michelin-stjernerne er netop blevet tildelt - og Portugal har vundet intet mindre end 17 stjerner!

Portugal har vundet 17 stjerner fordelt på 14 kokke og restauranter.

Algarve har vundet seks af stjernerne, Lissabon er blevet tildelt fire, tre er gået til Porto-området og en enkelt er faldet til Funchals (Madeira) fordel i.

Belcoanto i Lissabon, Ocean i Armacaão de Pêra og Vila Joya i Albufeira har alle fået tildelt to stjerner.

I Carvoeiro i Algarve på restaurant Bon Bon fejrer man sin første stjerne, der er blevet hevet hjem takket være den unge kok Rui Silvestre.

På restaurant L’And Vineyards (Montemor-o-Novo) er man derimod ærgerlig over at have mistet en stjerne.

Mens man på Almancil er ovenud lykkelig for at have genvundet stjernen, restauranten mistede i den forrige udgave af Michelin stars.

Én af de heldige, som har vundet to stjerner, er José Avillez.

Han modtog sin første stjerne, da han var køkkenchef i den historiske Tavares restaurant, der er beliggende i Lissabon. José Avillez plejer at sige ’hver ret fortæller en historie og røre følelserne for dem, der er villige til at prøve det. Stjernekokken udgiver snart en bog - så ønsker at du prøve kræfter af med fantastiske retter, kan dette være et punkt på ønskeseddelen.

Hans Neuer er ligeledes én af dem, der har modtaget to Michelin stjerner.

Han har trænet med Michelin stjernekokke i Berlin, Hamborg og Mallorca, hvorefter han blev sulten efter at vinde en stjerne på egen hånd.

I 2006 begyndte eventyret. Han kom til Ocean Restaurant på Vila Vita Parc resort. Hans Neuer begyndte at eksperimentere i køkkenet og på blot tre år fik han tildelt en Michelin stjerne - og kun to år senere kunne han prale af to stjerner.

Læs mere om Michelin stjerne kokkene i Portugal (engelsk)

Michelin stjernerne bliver tildelt på baggrund af flere faktorer. Kriterierne, som spiller ind lyder på blandt andet på kvaliteten af produkterne, hvor godt tilberedt maden er, smag, kreativitet og forholdet mellem pris og kvalitet.

Se den fulde oversigt over resultaterne for Portugal Michelin Stjerner Portugal 2015 nedenunder.

Restauranter, som har fået tildelt **

· Belcanto (Lisboa), José Avillez

· Ocean (Armação de Pêra), Hans Neuner

· Vila Joya (Albufeira), Dieter Koshina

Restauranter, som har fået tildelt *

· Casa da Calçada (Amarante), Vítor Matos - André Silva

· Eleven (Lissabon), Joachim Koerper

· Feitoria (Lissabon), João Rodrigues

· Fortaleza do Guincho (Cascais), Vincent Farges - Miguel Vieira

· Henrique Leis (Almancil), Henrique Leis

· Il Gallo d’Oro (Funchal), Benoît Sinthon

· Pedro Lemos (Porto), Pedro LEmos

· São Gabriel (Almancil), Leonel Pereira

· Willie’s (Vilamoura), Willie Wurger

· Yeatman (Vila Nova de Gaia), Ricardo Costa

· Bon Bon (Carvoeiro) / Rui Silvestre - ny

Din vurdering:Portugals bedste fodboldklubber topper fornem europarangliste

Det er simpel statistik. Benfica har gennem tiden vundet flest ligakampe i den bedste række af alle hold i seks udvalgte europæiske fodboldligaer.

Porto følger lige efter som nummer to, med Sporting på fjerdepladsen. Det er således Portugals ’Big Three’ som suverænt dominerer listen.

Det er den engelske mediekoncern Sky Sports, som har regnet lidt på det hele og konkluderet, at de 34-foldige Primeira Liga mestre, har gjort det bedst af alle.

The Big Three har altid spillet i bedste række
S.L. Benfica blev grundlagt i 1904 og har spillet i Primera Liga siden ligaens begyndelse i 1934. De har aldrig nogensinde været rykket ud af Portugals fornemste række. Det samme gælder i øvrigt også for Porto og Sporting.

Portugals Primeira Liga - grundlagt 1934
De fem bedste klubber gennem tiden i Portugal er (i parentes: antal vundne sejre i procent):

 1. Benfica (67,66)
 2. Porto (66,01)
 3. Sporting (61,40)
 4. Belenenses (41,48)
 5. Boavista (38,91)

Benfica har været nationale mestre 34 gange og det hjælper også gevaldigt på den fine statistik, som helt konkret fortæller, at Lissabonklubben har vundet 1539 ud af 2271 kampe i den bedste række. Med andre ord, har SLB besejret modstanderne i 67,77 % af alle klubbens kampe i den bedste række siden 1934.

Den samlede Top 20:

 1. Benfica
 2. Porto
 3. Ajax
 4. Sporting
 5. PSV Eindhoven
 6. Real Madrid
 7. Bayern München
 8. Barcelona
 9. Feyenoord
 10. Juventus
 11. Inter
 12. Milan
 13. Manchester U
 14. Atlético Madrid
 15. Liverpool
 16. Arsenal
 17. Parma
 18. Valencia
 19. Twente
 20. Athletic Bilbao

Portugal er Europas femte bedste liga
Det er England, Spanien, Italien, Holland, Tyskland og Portugal der indgår i statistikken og samtlige seks nationer har desuden alle mere end én klub, som har vundet en europæisk turnering.

Portugal ligger nummer fem på UEFA rankings for club competitions ved udgangen af 2015, baseret på klubresultater i europæiske turneringer de seneste fem år.

Bedste hold i Spanien og England
For at sætte Portugals bedste fodboldklubbers resultater lidt i perspektiv, kan man nedenfor se hvordan andre europæiske topklubber som Real Madrid, Barcelona, Manchester U og Liverpool har klaret sig gennem tiden.

Spaniens bedste række - grundlagt 1929
De fem bedste klubber i Spanien gennem tiden:

 1. Real Madrid (59,21)
 2. Barcelona (56,84)
 3. Atlético Madrid (44,96)
 4. Valencia (43,64)
 5. Athletic Bilbao (43,64)

Englands bedste række - grundlagt 1888/89
De fem bedste klubber i England gennem tiden:

 1. Manchester U (47,71)
 2. Liverpool (46,36)
 3. Arsenal (45,36)
 4. Leeds (41,01)
 5. Everton (40,77)

Læs statistikken for fodboldklubberne i Tyskland, Holland og Italien, i Sky Sports udførlige opgørelse.

Din vurdering:Nyd Sangria på ferien i Spanien og Portugal

Sangria er en meget udbredt sommerdrik i Spanien og Portugal. Lignende drinks findes verden over, men EU fastslog i 2014 at ægte Sangria kommer fra den Iberiske halvø, og at ingen andre lande må kalde disse drinks for Sangria.

Læs mere: Ægte Sangria er fra Spanien og Portugal - fastslår EU

Dog er 'Sangria' et forholdsvist fleksibelt begreb, forstået på den måde, at der er adskillige versioner af drinken.

Basis ingredienserne i en Sangria er kold rødvin, sukker, frugt, isterninger og bobler - det kan enten være i form af sodavand, danskvand eller mousserende vin.

Som oftest er der også tilføjet spiritus til blandingen - det kan være brandy, portvin, Martini eller rom, blandet andet.

Sangria indeholder normalvist mellem 4 og 11 % alkohol - procenten afhænger af, om der tilsættes ekstra spiritus - og hvor meget.  

Klassisk Sangria

Den klassiske Sangria - lavet på appelsin, æbler og citron

Som oftest er der også tilføjet spiritus til blandingen - det kan være brandy, portvin, Martini eller rom, blandet andet. Sangria indeholder normalvist mellem 4 og 11 % alkohol - procenten afhænger af, om der tilsættes ekstra spiritus - og hvor meget.

Den klassiske Sangria frugtblanding er appelsin, æbler og citroner, men blandinger som jordbær med rarbarber eller æbler og kanel kan også bruges. Faktisk er det efterhånden kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan putte i sin Sangria.

Sangria typer
Som sagt, er der rigtig mange forskellige typer Sangria. Nogle er regionsbestemte, som for eksempel den sydspanske udgave zurra. Denne version er lavet med enten ferskner eller nektariner i stedet for appelsiner, æbler og citroner.

Sangria Blanca er det samme som almindelig Sangria, bortset fra at den er lavet med hvidvin i stedet for rødvin.

Sangria Blanca

Sangria Blanca with a twist - lavet på kiwi og vandmelon

Når der findes så mange forskellige bud på, hvad en Sangria skal indeholde, er det svært at sige, at der er forskel på en portugisisk sangria og en spansk Sangria. Dog indeholder mange af de portugisiske opskrifter både kanel og medrohno brandy i modsætning til de spanske Sangriaer.

Derudover indeholder nogle portugisiske opskrifter også ingredienser som appelsinjuice, Martini og portvin.

Drinken kan også laves som en ’virgin’-udgave - altså uden alkohol. Her skifter man blot vinen ud med druesaft - og tilsætter så danskvand, citronessens og rørsukker. Flere frugter kan naturligvis tilsættes, hvis man ønsker det.

Sådan laver man Sangria
Det gode ved Sangria er, blandt andet, at det faktisk er nemt at lave selv - og drinken er som skabt til sommerfester.

Når man skal lave Sangria, er første skridt at få skåret de udvalgte frugter i skiver eller terninger. Når det er gjort, blandes frugten, vinen og de resterende ingredienser med undtagelse af is og bobler. Blandingen skal derefter have lov at stå på køl minimum en time, men gerne natten over. Lige inden servering tilsættes isen og boblerne.

Ofte, når man bestiller Sangria på barer eller restauranter, kommer det i en enliters kande. Til uformelle arrangementer serveres det ofte i en punchbowl med en stor ske, og en træske, så man også kan fiske frugterne med op.

Sangria Punch Bowl

Sangria Blanca serveret i en punchbowl - perfekt til havefesten

Basisopskriften på en Sangria lyder som følger:

· En flaske god vin (75 cl)

· 2 teskeer rørsukker (brun farin kan også bruges)

· 6 cl spiritus - brandy/portvin/gløgg til rødvin - rom til hvidvin. Martini kan bruges til begge vintyper

· Frugt - kun fantasien sætter grænser for hvor meget og hvilken slags

· Bobler - danskvand, sodavand (helst Sprite eller lignende), mousserende vin kan også bruges

· Isterninger

Gløgg tilfører en rig og fyldig smag til Sangriaen. En god blanding er at tilsætte gløgg, appelsin, lemonade og skåret pære. Pæren vil tilføre noget sødme til drinken.

Tre forskellige slags Sangria - og hvordan man laver dem

Hvis man ikke har mod på, at kaste sig ud i, selv at lave sin Sangria, kan man visse steder, også købe en færdig Sangria-blanding. De rigtige Sangria blandinger kommer dog udelukkende fra Spanien og Portugal. De kan købes enten i store flasker eller i papkartoner.  

Hvor kan man få Sangria?
I Spanien og Portugal er Sangria som sagt meget udbredt - og i særdeleshed om sommeren. Befinder man sig i den nordlige del af den Iberiske halvø, er det oftest kun om sommeren, at drikken er til at få. Her er den til gengæld også at få på selv de mindste restauranter.

Hvis man til gengæld befinder sig på solkysten i Spanien eller Algarvekysten i Portugal, fås drikken næsten helårligt.

Sangria Sommer

Sangria kan indeholde mange frugter som her: citron, blåbær, kirsebær, jordbær, appelsiner, citroner og lime.

Det er dog ikke blot fastlandet, der sælger den populære sommerdrik. Sangria fås også på de fleste barer på de spanske øer - blandt andet på Mallorca, Menorca, Ibiza og de Kanariske ø. Drikken kan også fås de fleste steder på Madeira og Azorerne, som hører til Portugal.

En anerledes og sjov måde at servere sin Sangria på - i en vandmelon

Din vurdering:Billige rejser til Azorerne fra London-Stansted med Ryanair

Find rejser til under 100 kroner!

Prøv selv på Momondo-søgemaskinen

Man kan finde returrejser fra omkring €20 (150 kroner) til London-Stansted fra Ponta Delgada på Azorerne i november.

Fly mellem Ponta Delgada og London-STN november/december
Drømmer du om en uge væk fra hverdagens stress og jag, kan du tage en billig ferie til Azorerne eller London.

Rejser du fra Ponta Delgada, Azorerne d. 28. november 2015 til London Stansted med hjemrejse d. 5. december kan dette gøres fra 20 euro (ca. 150 kroner) med Ryanair.

Flyver du fra London Stansted til Azorerne på samme rejsedatoer som ovenstående, kan du komme på en uges ferie fra £28 (ca. 300 kroner) med Ryanair.

OBS! Ovenstående priser er fundet d. 25. november 2015 kl. 10.00.

Find billige billeje

Værd at se i Ponta Delgada
Er du én af de heldige, som finder billige flybilletter til Ponta Delgada? Eller har du måske alligevel bestilt rejse til Sao Miguel? Så står du måske med spørgsmålet 'hvad skal man se i Ponta Delgada?'

Seværdighederne i Ponta Delgada er mange. Oplev de forbløffende tvillingesøer Caldeira das sete Cidades, der er henholdsvis blå og grøn. De smukke søer er også én af de mest besøgte turistattraktioner.

Husk også at tage i Fogo naturreservat, hvor du kan udforske ildsøen og Caldeira Velha med et vandfald med varme kilder.

Tag dine kære i hånden og gå en tur på den charmende havnepromenade og gå gennem de hyggelige, brolagte gader. Oplev på Praca Goncalo Velho Cabral, hvor både byens rådhus og triumfbyen ligger og beundr' den fineste brostensbelægning på pladsen.

Ponta Delgada er særlig kendt for sine smukke kirker, herunder kan nævnes Covento de Nossa Senhora da Esperanca, Igreja Matriz de Sao Sebastiao og Igreja do Santo Cristo, som helt klart er et besøg værd i Ponta Delgada!

Se mere: Oplevelser i Ponta Delgada

Juletur Ponta Delgada - London-STN december
Vil du gerne opleve en skøn uge i London i julede omgivelser, så har du en oplagt mulighed netop nu. Flyv fra Ponta Delgada til London-STN d. 5. december med hjemrejse d. 12. december fra 18 euro (ca. 135 kroner).

Bor du i London og ønsker at opleve Azorerne, Ponta Delgada kan du flyve fra London til Azorerne d. 5. december til 12. december fra £10 (ca. 106 kroner).

Fly fra CPH til London (LTN)
Tag til London i 6 dage fra 106 kroner!

Trænger du til ren afslapning og afstresning, kan du nyde en uge i London fra 10. december til 16. december for 106 kroner.

OBS! Priserne er udregnet d. 25. november 2015 kl. 11.00

Ferie fra Billund til London-STN
For kun 74 kroner kan du nyde en uge i London med afgang fra Billund Lufthavn!

Har du brug for en pause fra den travle december måned, kan du finde billige flybilletter fra Billund til London. Flyver du til London d 2. december med hjemrejse d. 9. december kan du få turen for blot 74 kroner.

OBS! Priserne er fra d. 25. december 2015 kl. 11.00.

Find billige flybilletter: Momondo-søgemaskinen

Din vurdering:Svævebanen i Porto - tur over Douro-floden

Tag til Porto og prøv svævebanen! 

Lad Teleférico de Gaia tage dig med på en rejse over Portos tage med udsigt over Douro-floden og den gamle bydel.

Tovbanen er ca. 560 meter og tager ca. 5 minutter.

Heldigvis foregår turen i tilpas tempo til, at du kan slappe af og nyde turen samt se flere af Portos seværdigheder.

Togbanen har eksisteret siden 2011 og ligger på sydsiden af Dourofloden.

Den forbinder promenaden ved Cais de Gaia og Dom Luis-bro, som ligger i nærheden af Jardim do Morro metrostation.


Porto togbane - Teleférico de Gaia

Åbningstider og priser svævebane Porto
I højsæsonen (26. april -24. september) har Teleférico de Gaia åbent fra 10.00-20.00. Fra 24. marts til 25. april og fra 25. september til 24. oktober har den åbent fra 10.00-19.00. I lavsæsonen (25. oktober til 23. marts) kan man opleve Porto fra oven fra 10.00-18.00. Desuden er der lukket juleaften.

Prisen for en tur med togbanen i Porto er for one-way trip og retur billet:

 • Voksen: €5 | €8 
 • Børn (5-12): €2,5 | €4

Er man en hel familie, der skal prøve svævebanen, kan man købe en familie billet, der inkluderer: 2 voksne og 1 barn returbillet og desuden får man et ekstra barn med i prisen. Familie billetten koster €20.

Endagstur til Porto på Lissabon ferie
Går turen til Lissabon, kan du med fordel kombinere opholdet med en endagstur til Porto eller med et par dage i byen.

Flybilletterne til Porto er forholdsvis billige fra Lissbon og kan fås fra 150 kr. Tag for eksempel en endagstur til Porto d. 12. marts 2016. Her flyver du fra Lissabon 07.55 og lander 08.50 og vender snuden hjemad kl. 21.50 og lander 22.50.

Sammenlign priser på flybilletter i Momondo søgemaskinen.

Din vurdering:Food-bank Portugal - Banco Alimentar indsamling af madvarer 28-29. november 2015

D. 28. og 29. november 2015 kan du gøre en god gerning og være en del af noget fantastisk!

Madindsamling i Lissabon
Hvert år sidst i november arrangeres en større indsamling af mad i supermarkeder.

I december uddeles pakker med produkter til familier, som er økonomisk presset og pengene er små.

Her står Banco Alimentars frivillige igen i butiksindgangen med poser, hvor du kan fylde den til randen eller bidrage med en dåse makrel i kampen mod fattigdom i Lissabon.

Nedenstående video fra 2010 giver et kort indblik i, hvordan indsamlingen af maden foregår.

Frivillige står klar i butikker som Lidl, Pingo Doce, Jumbo, Minipreco m.v, hvor man kan bidrage ved at smide en enkelt ting eller to mere i kurven.

Produkterne bliver indsamlet direkte fra dem, der handler ind. Her kan man som kunde hjælpe til det gode formål ved at købe lidt ekstra, man så herefter kan give til Food-banken, der står klar til at tage imod varerne.

Det er naturligvis op til den enkelte, om man ønsker at donere produkter eller ej - lige så vel som det er valgfrit, hvor meget man ønsker at donere. En dåse tun er bedre end ingenting og vil helt klart gøre en forskel!

Alle har ret til mad på bordet - Banco Alimentar madindsamling
I løbet af 2014 har ca. 6700 hustande og 18.273 borgere modtaget støtte fra madbanken Banco Alimentar, organisationen som kæmper imod fattigdom i Lissabon.

Mere end 40.000 frivillige var i næsten 2000 forskellige butikker og spørge de respektive butikkers kunder, om de havde interesse i at donere mad.

I 2013 modtog 18.394 personer støtte, i 2012 lød tallet på 17.630 og i 2011 var der 15.182 mennesker.

Når man handler ind til Foodbank er det vigtigt at tage højde for, at det skal være langtidsholdbare madvare. Derfor anbefales det, at man køber produkter som ris, pasta, tun, torskerogn, olie, vaskepulver eller opvaskemiddel.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »