Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkHilsen fra Cascais til Finland – What the Finns need to know about Portugal på Youtube

I forbindelse med konferencen ‘Global Challenges, Local Answers’, der 4-6 maj 2011 for anden gang blev afholdt i Estoril, blev der fremstillet en humoristisk video.

‘What the Finns need to know about Portugal’ præsenteret på konferencen af Cascais-Estoril nytiltrådte borgmester Carlos Carreiras er måske en anelse provokerende.

Video'en forsøger at understrege en samhørighed, som mange pro-europæere håber Europas befolkninger i såvel nord som syd kan blive enige om.

Finsk kritik af hjælpepakke til Portugal
Den over 6 minutter lange opremsning af små og store historiske begivenheder, myter og fakta om Portugal er en venlig opfordring til det finske folk og måske især til støtter af det finske nationalistiske parti ‘True Finns’ om at se med milde øjne på den økonomiske hjælpepakke til Portugal.

Youtube video’en er lavet efter at True Finns som nationalistisk EU modstander-parti i forbindelse med valgkampen og regeringsdannelsen i Finland i april-maj markerede sig stærkt som modstander af økonomiske hjælpepakker til Irland, Grækenland og ikke mindst Portugal.

True Finns taler til EU modstandere
Partiet True Finns, ‘rigtige finner’ eller på finsk ‘Perussuomalaiset’ blev ved valget i Finland den 17. april 2011 overraskende Finlands tredjestørste parti med 39 medlemmer i Finlands parlament Eduskunta, der i alt har 200 medlemmer.

På grund af den finske tradition om at danne flertals-samlingsregeringer har det længe været usikkert, om Finland vil give den nødvendige støtte (skal godkendes i alle euro lande) til den økonomiske hjælpepakke til Portugal, såfremt 'True Finns’ blev en del af regeringen.

Hør mere om den lettere kaotiske situation og modvilje mod at godkende hjælpepakken til Portugal i det finske parlament efter valget i april på P1's Orientering fra 10. maj 2011.

‘Rigtige Finner’ markerer sig især stærkt på afstandtagen til EU og immigration, udtrædelse af euro samarbejdet, hårdere straffe til kriminelle og afskaffelse af svensk som obligatorisk fag i finske skoler.

Det populistiske anti-EU parti henter især støtte uden for Finlands store byer. True Finns har fællestræk, men deler ikke nødvendigvis ideologi med partier som Dansk Folkeparti (Danmark), Sverigesdemokraterne (Sverige), The Tea Party movement (USA) og i lidt mindre grad Fremskrittspartiet (Norge).

Se video’en ‘What the Finns need to know about Portugal’ herunder – man ser allerede frem til den uundgåelige fortsættelse, der må skulle hedde:  ‘What the Portuguese need to know about Finland’.

Din vurdering:Cristiano Ronaldos lejlighed i Lissabon udlejet til bankrøvere – Multibanco bande pågrebet

Den portugisiske fodboldstjerne Cristiano Ronaldo, der bor og spiller i Madrid, er kommet på forsiden i Portugals boulevardpresse som følge af en usædvanlig sag.

Røvere boede i Cristiano Ronaldo lejlighed
Cristiano Ronaldo ejer flere boliger i Portugal, og én af dem ligger i Lissabon på den anden side af Tejo-floden i Alcochete.

Beliggenheden i Alcochete er ikke særlig eftertragtet, men luksuslejligheden er tæt på, hvor Portugals fodboldlandshold ofte træner, når holdet er samlet i Portugal. Det er i øvrigt også Alcochete at men finder det store Freeport Factory Outlet ved Lissabon.

Cristiano Ronaldo købte lejligheden allerede i 2008 som en praktisk foranstaltning, da han spillede for Manchester United.

Det viser sig at lejeren i Cristiano Ronaldos lejlighed var den 38-årige bankrøver Ricardo Alves.

Portugisisk politi havde fået færten af at lejligheden blev anvendt af kriminelle elementer, og specialstyrker til bekæmpelse af voldelig kriminalitet fra Lissabons GNR politi (Unidade Especial de Combate ao Crime Violento de Lisboa) stormede i starten af maj 2011 lejligheden.

Multibanco banden
Banden speciale var pengeautomater og gik derfor under navnet Multibanco-banden efter portugisiske pengeautomaters betegnelse.

Udover at stjæle og sprænge pengeautomater i Lissabon-området var banden kendt for at ‘organisere’ og videresælge hurtige luksusbilerbiler og motorcykler.

Banden betalte ifølge portugisisk presse 700 euro (ca. 5200 kroner) per måned for Cristiano Ronaldo’s luksuriøse duplex-lejlighed i Alcochete.

Det var dog ikke Cristiano Ronaldo selv, der stod for udlejningen, men derimod én af hans søstre.

Portugisisk politi viser røvernes værktøj frem
Herunder video med politiets fremvisning af røvernes ‘arbejdsredskaber’ i form af et stort arsenal af mobiltelefoner, skærebrændere, handsker, falske nummerplader, ‘ekstranøgler’ og sågar en miniature fjernstyret overvågningshelikopter.

Ud af de 5 biler ved lejligheden var de 3 anmeldt som stjålne. Politiet slog til, da nogen af røvere ankom til Cristiano Ronaldo’s lejlihed med en ‘varm’ Audi A6, som netop var blevet carjacket i Benfica området i Lissabon.

11 bandemedlemmer er anholdt, og politiet forventer at foretage flere arrestationer i sagen.

Din vurdering:FC Porto og Braga markerer Portugals klasse - Finale i Europa League et rent portugisisk opgør

Det var næsten ventet, men alligevel.

Spanske Villarreal kunne intet stille op i Spanien overfor et overlegent FC Porto hold i returkampen i semifinalen i Europa League 2011.

Med en føring på 5-1 fra første semifinalekamp kunne Porto holdet tillade sig at spille, som det passede dem.

Braga-Benfica resultat 1-0
Da den anden Europa League semifinale stod mellem Braga og Benfica,, var der meget stor sandsynlighed for et rent portugisisk opgør i finalen i Europa League den 18. maj på Dublins største stadion i Irland.

Resultaterne af Europa League semifinalen blev:

 • Villarreal (Spanien) mod FC Porto (Portugal) 3-2 (samlet 4-7)
 • Braga mod Benfica (begge Portugal) 1-0 (samlet 2-2,.men Braga vinder på udebanemål)

Storfavorit til Europa League titlen 2010-2011 er FC Porto.

Måske det ville se anderledes ud, såfremt finalen skulle spilles på Bragas eget stadion ‘The Curry’, hvor formidable SL Braga indtil videre i 2010-2011 har slået Arsenal, Liverpool og Benfica – Braga fra Nordportugal er i sandhed et storhold ‘in the making’.

Din vurdering:Dyrup solgt til amerikansk koncern – stærk markedsposition i Portugal, Spanien og Tyskland

Malervare-virksomheden Dyrup er blevet solgt.

Køber er den amerikanske koncern PPG Industries, der betaler ca. 135 millioner US-dollars (ca. 1 milliard danske kroner) for at overtage Dyrup.

PPG blev grundlagt i 1883 som Pittsburgh Plate Glass Company og er en gigant inden for overfladebehandling; herunder til blandt andet biler og den aeronautiske industri.

Dyrup i Portugal
Dyrup er én af de mest veletablerede danske virksomheder på det portugisiske marked.

Se også: Kampagne for Dyrup i Portugal.

Man kan finde Dyrups letgenkendelige logo i alle byer af en vis størrelse i Portugal, hvilket dog ikke betyder at portugiserne ved at Dyrup oprindeligt er dansk.

Industri-konglomeratet Monberg & Thorsen ejer Dyrup, der blev grundlagt i 1928.

Træbeskyttelse (Gori og Bondex) samt maling er virksomhedens hovedområder, men selv om Dyrup specielt på førstnævnte er Europas førende, er det ifølge M&T nødvendigt at være større i et marked med øget konkurrence.

Dyrup overtages af PPG blandt andet som følge af den danske virksomheds stærke postioner i specielt Spanien, Tyskland og Portugal, hvor PPG gerne vil udvidde sine markedsandele. PPG’s overtagelse af Dyrups finder sted senere i år 2011.

Se også nyhed om Dyrup på Jyllandsposten.

Din vurdering:Portugal redningspakke forhandlet på plads – partierne PSD og PS har accepteret plan

Den portugisiske stat får stillet finansiering på 78 milliarder euro til rådighed af IMF og ECB.

Portugal hjælpepakke med betingelser
Redningspakken er afhængig af følgende betingelser:

 • Salg af statens aktieposter i
  - TAP Portugal – det nationale flyselskab (på sigt)
  - ANA – Portugals Lufthavne
  - Galp - Største olieselskab i Portugal
  - CTT – Portugals postvæsen (ikke bekræftet)
  - REN – det nationale eldistributionsselskab
  - EDP – Portugals største virksomhed – aktiv inden for energiområdet
 • Beskæring af pensioner fra staten på udbetalinger over 1500 euro/måned
 • Momsforhøjelser fastholdes indtil 2013
 • Forhøjelser af sociale bidrag
 • Forhøjelser af omsætningsafgift på fast ejendom
 • Forhøjelse af afgift på nye biler (ISV) og på tobaksvarer
 • Sammenlægning af kommuner fra 2012-2013
 • Fastfrysning af statens lønninger indtil 2013
 • Færre midler til kommunerne - hvilket sandsynligvis fører til afskedigelser
 • Reduktion af ansatte i staten med 1-2% årligt (kun én nyansat, når to forlader job)
 • Begrænsning af dagpengeperiode fra 36 til 18 måneder
 • Det vil blive nemmere/billigere at afskedige ansatte - efter nærmere fastlagte regler
 • Højeste dagpengesats bliver beskåret til 1048 euro/måned fra 1257 euro
 • Private sundhedsforsikringer til ansatte betalt af virksomheder skal beskattes med 2/3 af værdien
 • Apotekers fortjeneste på salg af medicin skal justeres og der skal sælges mere billig medicin
 • Medicinudgifter totalt må max. må udgøre 1,25% af BNP; mod nu ca. 1,50% af BNP
 • Overarbejde i sundhedssektoren skal reduceres med 10%
 • Større offentlige arbejder herunder hurtigtogs-linjen til Spanien bliver udskudt
 • En plan til bekæmpelse af skattesnyd udarbejdes og fremlægges i oktober 2011 - den godkendte plan gennemføres i 2012-2014
 • En 'task force' skal i 2011-2012 gå efter skattesnyd over 1 million euro, muligheder for retsforfølgelse skal strammes op
 • Lissabons nye lufthavn vil ikke blive finansieret af staten
 • Det juridiske system af domstole skal effektiviseres for at nedbringe sagsbehandlingstid og omkostninger
 • Azorerne og Madeira afgiftssatser skal 'tilrettes' de portugisiske skatter/afgifter fra 2012 - dog ikke 100%
 • Centralisering af indkøb - eksempelvis skal de enkelte skoler og lokale offentlige institutioner spare ved samlet indkøb
 • Den nødlidende BPN bank skal sælges senest til juli 2011 uden minimumspris (banken blev nationaliseret i 2008)

Vi opdaterer løbende på ovenstående besparelser med flere detaljer. Der er langt flere besparelser/effektiviseringer i vente end hvad listen angiver, hvoraf nogen er rammebesparelser, der konkretiseres i løbet af de næste dage.

Partier i Portugal enige om at godkende redningspakke
Tre partier har godkendt hjælpepakkens betingelser.

Først og fremmest har overgangs-regeringen med afgående premierminister José Sócrates og hans PS parti skrevet under på aftalen. EU og IMF har også fået tilsagn fra Portugals største oppositionsparti PSD samt i øvrigt også fra Paulo Portas lille CDS-PP parti (kristelige demokrater).

Der må derfor siges at være bred enighed om at acceptere betingelserne i hjælpepakken i det portugisiske parlament, selv om både BE venstreblokken og De Grønne/Kommunisterne ikke tilslutter sig.

Portugal i økonomisk recession
På trods af de som udgangspunkt relativt milde betingelser er der ingen tvivl om at Portugal står foran hårde år økonomisk set.

Der forventes en negativ økonomisk vækst i de næste par år på mellem 1,5 til 2% i Portugal.

Denne udvikling vil sandsynligvis betyde at de mest succesfulde nye øst- og centraleuropæiske lande i EU vil overhale Portugal på indkomstniveau per indbygger.

Samtidig har et flertal i parlamentet stort set fraskrevet sig muligheden til at booste økonomien via statslige tiltag i og med at Portugal har forpligtiget sig til følgende maksimale budgetunderskud:

 • 2011 – 5,9%
 • 2012 – 4,5%
 • 2013 – 3%

Banker får stillet finansiering til rådighed
Op mod 15% af hjælpepakken til Portugal vil blive givet som en finansiel insprøjtning til det portugisiske banksystem, som på det seneste har haft svært ved at låne på de internationale finansmarkeder (i realiteten finansierer ECB de portugisiske banker på daglig basis).

Bankaktierne steg da også på Euronext børsen i Lissabon efter meddelelsen om at hjælpepakken var en realitet.

Herunder video-kommentar fra Barcleys Bank i England (kan også ses på Youtube-link hvis video ikke virker).

Din vurdering:Oplevelser i Portugal - Burning of the Ribbons traditionen i Coimbra

I maj måned er der i universitetsbyen Coimbra i det centrale Portugal en særlig akademisk tradition.

Den rituelle fest, der markerer afbrændingen af universitetsbåndene, begynder i år 2011 fredag den 6. maj. 

Burning of ribbons i Portugal
På portugisisk kaldes traditionen også for Queima das Fitas og finder i øvrigt sted på flere universiteter i Portugal.

I eksempelvis Lissabon og Porto vil man starten af maj måned kunne opleve universitetsstuderende klædt ud i konservative gevanter og om aftenen ofte med kapper for at markere The Burning of The Ribbons.

Afbrænding af båndene symboliserer de nyuddannedes universitetsstuderenes afsked med deres fakultet.

Festen varer ved en god uges tid og starter altid første fredag i maj måned. Mest bemærkelsesværdige er festen i Coimbra, men også i Lissabon og Porto kan man se mange festende studerende i bybilledet.

Coimbra byfest første weekend i maj
Coimbra huser Portugals ældste og flotteste universitet, og det er da også i Coimbra at Burning of The Ribbons traditionen er stærkest.

Burning of the Ribbons i Coimbra har egen hjemmeside (portugisisk)

Fra at være en afslutningsfest for studerende har Burning of The Ribbons i Coimbra udviklet sig til en byfest med deltagelse af såvel lokale som tilrejsende turister.

Faktisk tager mange studerende fra Lissabon og Porto til Coimbra i nogen dage for at nyde stemningen og hjælpe med at drikke nogen af de mange øl, der udskænkes fra den første fredag i maj.

Se mere om Coimbra.

I Coimbra er der blandt andet optog fra Universitetet (der ligger på et højdedrag midt i Coimbra) og naturligvis en rituel afbrænding af båndene – hvert fakultet for sig.

Herunder video fra The Burning of The Ribbons i Coimbra 2010:

Din vurdering:Madeira Island Open – PGA golfturnering på Madeira 19–22 maj 2011

Madeira Open for professionelle golfspillere afholdes som en del af Europa-touren på Porto Santo golfbanen.

Porto Santo er en selvstændig ø 50 kilometer nord-nordvest for Madeira og det eneste sted på Madeira, hvor der er naturlige sandstrande.

Madeira Open golf-turneringen
Madeira Open er én af de relativt små turneringer på Europa-touren med præmier for i alt 700.000 euro.

Turneringen har været afholdt på Madeira siden 1993 og siden 2009 på Porto Santo.

Deltagerliste opdateres på PGA-Europatour hjemmesiden.

Øen Porto Santo
Porto Santo er inde i en rivende udvikling. Der satses i høj grad på turisme på den 9 kilometer lange ø, der med et tempereret klima er værd at besøge hele året.

Øen har egen lufthavn, hvor der efterhånden udover forbindelser til Funchal, Lissabon, Porto og Faro også lander charterfly fra England, Tyskland, Spanien, Frankrig og Italien.

Herunder Youtube video fra Porto Santo:

Din vurdering:Hjælpepakke til Portugal - besparelser tager form som betingelser for hjælpepakke fra EU og IMF

De offentlige ansatte kommer til at bære en stor del af besparelserne i Portugal.

Se hjælpepakkens betingelser (opdateret).

Løn og pensionsudbetalinger vil blive beskåret. Nedskæringer på omkring 10% af offentlige ansattes pensionsudbetalinger har været nævnt.

Der vil ifølge avisen Correio da Manha desuden blive tale om at alle offentlige ansatte med en løn over 1500 euro per måned vil bære hovedparten af besparelserne på lønninger i det offentlige.

Udover at gennemføre skrappe besparelser vil den portugisiske stat med meget stor sandsynlighed blive nødt til at afhænde aktieposter i nogen af Portugals største virksomheder for at at skaffe kapital og lette gældstrykket en smule.

Portugals momssats i spil
Ifølge avisen Diario de Noticias vil momsen i Portugal blive sat op endnu en gang – formodentlig til 24 eller 25% for de fleste varer.

Portugal ventes dog at beholde sin differentierede moms, der specielt tilgodeser fødevarer og restaurantbesøg (midterste momssats). Se mere om moms (IVA) i Portugal (før sparepakke gennemføres).

Der er også stor sandsynlighed for at en del af aftalen om hjælpepakke til Portugal vil indeholder elementer om større fleksibilitet på det portugisiske arbejdsmarked.

Det vil med andre ord sandsynligvis blive lettere at afskedige ansatte i Portugal, mener flere aviser.

Se også: Portugals underskud på statsbudgettet sammenlignet med andre lande i EU.

IMF og EU vil desuden sandsynligvis give Portugal lov til at have et underskud på 6% af det offentliges budget i 2011 mod oprindeligt budgetteret 4,3%.

Udsættelse med nedbringelse af budgetunderskud
Ifølge Bloomberg den 2. maj vil Portugal få udsættelse med kravet om stabilitetspagtens max. 3% i underskud på statsbudgettet til år 2015.

Lidt overraskende synes det at være IMF's position at den portugisiske regering ikke skal stramme så hurtigt, som den egentlig havde forventet. At Portugals regering ikke har kunnet overholde tidligere indgåede aftaler om hårde sparekrav, spiller måske ind.

Den portugisiske overgangsregerings aftale med ‘trojka’en’ fra IMF, EU Kommissionen og ECB (Den Europæiske Centrtalbank) vil blive offentliggjort den 4. maj 2011.

Olhos Azuis i Portugal
Fra Den Internationale Valutafond IMF er danskeren Poul Thomsen i Portugal for at forhandle hjælpepakken på plads og har dermed et meget stort medansvar for, hvilke betingelser Portugal får stillet for økonomisk hjælp.

Den 2. maj har IMF, ECB og EU Kommissionen møde med repræsentanter fra Azorerne.

Poul Thomsen fra IMF blev ved ankomst for at par uger siden til Lissabon hurtigt udnævnt af den poirtugisiske presse til ‘O senhor Olhos Azuis’ – d.v.s. ‘Herr Blå Øjne’ eller måske mere mundret på engelsk: ‘Mr Blue Eyes’.

Se flere artikler om Portugals Økonomi (opdateres løbende)

Din vurdering:Jose Mourinho i problemer – The Special One står til flere spilledages karantæne

Den portugisiske fodboldtræner José Mourinho, der udover at være kendt for sit store ego, også har en del at have det i med to Champions League mesterskaber med FC Porto i 2004 og Inter Milan i 2010.

Se også: Jose Mourinho ubesejret hjemme i 9 år i træk

Jose Mourinho står for mange portugisere som indbegrebet af arrogance, og den komplicerede personlighed Mourinho har i foråret 2011 endnu en gang bragt sig på kant med den europæiske fodboldorganisation UEFA.

Jose Mourinho tæt på fyreseddel i Real Madrid
Jose Mourinho har på trods af store anstengelser som træner for Real Madrid ikke kunne overvinde Spaniens og verdens måske bedste klubhold Barcelona’s dominans.

I Champions League semifinalen (første runde) blev det til et 0-2 nederlag hjemme i Madrid på Bernabéu Stadion.

Inden da havde Jose Mourinho dog sikret sig en kneben sejr på 1-0 over Barcelona den 20. april I den spanske pokalfinale, hvilket sandsynligvis reddede Mourinho fra en fyreseddel fra Real Madrids ledelse.

Denne sejr kom efter at Real Madrid I november 2010 tabte til Barcelona med hele 5-0 i Barcelona i en kamp i den spanske liga.

Karantæne i vente til Jose Mourinho
Jose Mourinho havde lagt en defensiv taktisk plan i den første semifinale-kamp i Champions League mod Barcelona den 27. april 2011.

Champions League kampen med godt 80.000 tilskuere i Madrid blev formodentligt afgjort, da den portugisiske landsholdsspiller Pepe blev vist ud. Pepe er én af Real Madrids hjørnespillere i forsvaret.

Udvisningen var særlig problematisk, da TV optagelser kunne bevise at Pepe faktisk ikke rørte sin modstander Dani Alves (spiller også på Brasiliens landshold) under en tackling, der ganske vist så meget hårdhændet fra, hvor dommeren var placeret.

Jose Mourinho var ophidset og kunne med sine gestulerende adfærd på sidelinjen ikke accepteres af den tyske dommer Wolfgang Stark, hvorefter dommeren med et rødt kort sendte Jose Mourinho fra trænerboksen over som normal tilskuer. Herfra fortsatte Mourinho imidlertid med at sende papir-beskeder til sit hold, hvilket er ulovligt at gøre som forvist træner.

Sammen med en tidligere betinget advarsel mener flere eksperter at Jose Mourinho står til 3-4 dages karantæne.

Som et modtræk har Real Madrid efter kampen blevet klaget over Barcelona – se artikel på Politiken.

Barcelona-Real Madrid rivalisering ude af kontrol
Rivaliseringen mellem Barcelona og Real Madrid har altid været særdeles altoverskyggende i spansk fodbold – og i nogen grad også uden fodboldbanen for de to metropoler, hvor en stor del af indbyggerne lever og ånder for deres fodboldhold.

Se også: Interview med Jose Mourinho i en langt mere afslappet atmosfære.

Jose Mourinho’s dramatiske pressemøde efter kampen, hvor han luftede muligheden for en konspiration mellem UEFA og Barcelona mod Real Madrid er måske at lege med ilden i en sportslig tvist, der for mange tilhængere I Real Madrid og Barcelona går langt videre end kampen på banen.

The Guardian bragte den 1. april en længere artikel om træner-fænomenet Jose Mourinho: José Mourinho – The Enigma who inspires love and hate .

Også andre internationale trænere har ønsket at få lidt opmærksomhed på Mourinho affæren i spansk fodbold. Det er dog spørgsmålet om det ikke siger mere om disse end om Jose Mourinho selv. Se eksempelvis Guus Hiddinks opfordring til at The Special One siger undskyld på Mail Online. Også danske Morten Olsen (landstræner og tidligere landsholdsspiller) har fundet at Jose Mourinho's opførsel går over stregen.

Se også: Champions League slutspil 2011 . Returkampen i semifinalen i Champions League spilles den 3. maj 2011 - med Jose Mourinho på tilskuerpladserne. Han har på forhånd udbedt sig en VIP logo i Barcelona. Det er 4. kamp mellem de to ærkerivaler Real Madrid og Barcelona i Spanien i løbet af 18 dage.

Se uddrag fra det måske hidtil mest outrære Jose Mourinho pressemøde, hvor The Special One forklarer at han og Real Madrid er oppe mod en ‘konspiration’:

Din vurdering:Billeje Nice, billeje Alicante, billeje Malaga, billeje Faro i Portugal – book bil tidligt og spar penge

Sommermånederne juli og august er højsæson i Sydeuropa.

Hvis man planlægger sin ferie i april eller maj, kan der være mange penge at spare ved samtidig at sørge for at få arrangeret billeje i Nice, billeje i Alicante, billeje i Malaga eller måske en udlejningsbil i Faro Lufthavn i Portugal, som alligevel skal bestilles.

Forskellen i pris, hvis man venter til en uge før afrejse med at bestille lejebil i Nice (eksempelvis) kan være ganske betragtelig.

En billig ferie, hvor man mangler at booke udlejnignsbil, kan pludselig blive en del dyrere, end forventet.

Priser på Nice billeje i Frankrig
Priserne svinger kraftigt med sæsonen på Nice billeje i Frankrig.

Se aktuelle priser på billeje i Nice Lufthavn.

Som udgangspunkt er Nice i Frankrig ikke én af de dyreste destination at leje bil på, men hvis næsten alle udlejningsbiler er udlejet, stiger priserne i Nice Airport ligesom alle andre steder.

Sidst i april 2011 kunne man finde en 5 personers supermini (Ford Fiesta eller lignende) til en uges billeje i Nice sidst i juli måned til lige under 2000 kroner.

I samme lejeperiode (20-27 juli) kunnne man ved booking af lejebil sidst i april 2011 reservere en MPV billeje i Nice Airport fra ca. 3950 kroner (Opel Zafira, VW Sharan eller lignende).

En rigtig minibus (Mercedes Vito, VW Caravelle eller lignende) kunne sidst i april lejes i Nice Lufthavn til perioden 20-27 juli fra små 4950 kroner.

Se også billeje Nice priser, hvis man venter med at bestille til i maj eller juni (opdateres)

Flyruterne til Nice Lufthavn fra Danmark udgøres i sommeren 2011 af selskaberne Norwegian, Cimber og SAs (fra Københavns Lufthavn), der flyver direkte til Nice Lufthavn. Fra Aalborg og Karup flyver Norwegian tillige i sommerperioden 2011 direkte til Nice Lufthavn. Cimber flyver ligeledes direkte fra Billund til Nice Lufthavn i sommerperioden.

Pris-check 28 maj på juli billeje Nice Airport - periode 20-27 juli 2011 - (opdateret)
På en billeje Nice søgning den 28. maj fik vi følgende priser:

En mindre 4-5 personer bil (Ford Fiesta eller lignede) kunne bookes til perioden 20-27 juli 2011 fra 1998 kroner for en uges Nice billeje fra den lokale lufthavn.

Minibus leje i Nice Airport i perioden 20-27 juli kunne ved booking den 28. maj fås fra 6354 kroner (9 personers bus) i for en uges Nice Airport billeje.

Den lidt mindre MPV (VW Touran el. lignende) med plads til 5+2 personer kostede den 28. maj fra 4615 kroner for en uges Nice billeje i samme periode.

Prischeck Nice Airport billeje per 22. juni (lejeperiode 20-27 juli 2011) - opdateret
Det er sent i juni måned blevet mærkbart dyrere at leje store biler i Nice Airport.

 Absolut billigste udlejningsbil i Nice Lufthavn koster nu ca. 1900 kroner for en uge i juli.

En Ford Fiesta eller lignende kan stadig lejes fra omkring 2000 kroner for en uges billeje i Nice 20-27 juli 2011.

En minibus koster derimod hele 9052 kroner for den samme periode for billeje Nice Lufthavn. Det svarer til en stigning på næsten 50% i løbet af en måned - og en voldsom stigning på over 80% i forhold til, hvis man bookede minibus i NIce Airport i maj.

For en MPV i Nice (max 7 personer) slipper man dog ved booking sidst i juni med 6300 kroner for den samme periode.

Priser på Malaga billeje i Spanien
Malaga på den spanske sydkyst er lidt af en joker i billeje-sammenhæng i sommeren 2011.

Se aktuelle priser på billeje i Malaga Lufthavn 2011.

Spanske biludlejningsselskaber har annonceret mangel på udlejningsbiler i påsken 2011, men hvem ved om det ikke blot er en måde at få kunderne til at booke, ligesom danske rejseselskaber af og til annoncerer at ‘nu er alle rejser ved at være solgt’. Viser påske-kampagnen sig at være en succes, kan den sikkert ‘genbruges’ til sommer.

Sidst i april 2011 er billigste udlejningsbil i Malaga lufthavn til leje i perioden 20-27 juli 2011 dog allerede ved at være smådyr efter spanske forhold med godt 1460 kroner for en uges billeje (Peugeot 207, Ford Fiesta eller lignende).

En MPV i VW Touran-klassen kunne sidst i april fås for lidt over 3900 kroner for en uges Malaga billeje (lejeperide 20-27 juli) .

En Minibus i normalstørrelse med plads til op til 9 personer i Malaga Lufthavn kunne sidst i april bookes fra omkring 4450 kroner for en uge i Malaga.

Venter man med at bestille billeje i Malaga Lufthavn i maj eller juni, er der følgende forskelle:

Prischeck - Malaga priser på billeje per 31. maj (lejeperiode 20-27 juli 2011)
De mindre biler til udlejning i Malaga Lufthavn blev faktisk billigere per 31. maj.

En Ford Fiesta eller en Peugeot 207 (eller lignende) kan lejes i perioden 20-27 juli fra kun 1331 kroner - og dette tilbud var endda med 0(nul) i selvrisko på forsikringen.

En lidt større udlejningsbil i Malaga Lufthavn i Golf-klassen kstede per 31. maj 2011 fra 1504 kroner for en uges Malaga billeje (periode 20-27 juli 2011) - altså ikke meget mere end en mindre Ford Fiesta udlejningsbil gjorde ved booking af udlejningsbil i Malaga i maj april måned.

De større MPV biler var per 31. maj også blevet billigere. En MPV i VW Touran klassen kunne fås for 3105 kroner, mens en minibus til 9 perosner til leje i Malaga lufthavn var blevet mærkbart dyrere med priser fra 6600 kroner for en uges Spanien billeje.

Priser på Alicante billeje i Spanien
Alicante Lufthavn i Spanien er blandt de mest populære ferie-lufthavne i Spanien og ofte relativ billig at leje bil i.

I sommeren 2011 koster en lille udlejningsbil i Alicante Lufthavn bestilt sidst i april 2011 stadig kun fra godt 1300 kroner for en uges Alicante billeje (Ford Fiesta eller lignende).

De større biler er allerede i april ved at stige i pris. Har man brug for en MPV med plads til 5 voksne og et mindre barn eller 2 er der i april muliged for at booke denne biltype til leje 20-27 juli fra små 3500 kroner for en uges Multi-Purpose-Vehicle bil til rådighed i Alicante.

Den rigtige minibus med plads til op til 9 personer vil i perioden 20-27 juli med booking sidst i april 2011 koste fra godt 4200 kroner i ALicante Lufthavn.

Se aktuelle priser på sommer 2011 billeje i Alicante Lufthavn i Spanien.

Se, hvad det koster at leje bil i Alicante Lufthavn i 2011, hvis man venter med at bestille til i maj eller juni herunder (opdateres).

Alicante billeje - booking 31 maj med lejeperiode 20-27 juli 2011
I Alicante var prisudviklingen på Spanien billeje mere som forventet med booking sidst i maj.

En Ford Fiesta kostede fra 1363 kroner for en uges Spanien billeje (også i Alaicante var der tilbud på billeje uden selvrisko).

En MPV kostede per 31. maj fra 3915 kroner og en minibus var også i Alicante Luftavn steget kraftigt i pris til små 6600 for en uges Alicante billeje 20-27 juli. 

Priser på billeje i Faro Lufthavn i Algarve, Portugal
Portugal er kendt for sine meget lave priser på billeje uden for sæsonen.

Se de aktuelle priser på billeje i Faro Lufthavn i Algarve.

En lille bil til leje for mindre end 100 euro i en uge i november, december, januar, februar eller marts er ikke noget særsyn hverken i Faro eller Lissabon.

I højsæsonen stiger priserne dog væsentligt, og sommeren 2011 er ingen undtagelse.

Billigste bil i Ford Fiesta klassen til leje i Faro Lufthavn kostede sidst i april 2011 fra 1270 kroner (lejeperiode 20-27 juli). Det var stadig den billigste udlejningsbil i superminiklassen ud af de fire sammenlignede destiantioner Nice Lufthavn, Malaga Lufthavn, Alicante Lufthavn og Faro Lufthavn i denne artikel.

Som regel vedbliver Faro Lufthavn i Portugal at have de billigste udlejningsbiler uanset, hvornår man booker – specielt i forhold til mere ‘upmarket’ destinationer som Nice Airport i Frankrig.

I 2011 kan man sidst i april leje en MPV fra relativt dyre 4700 kroner i Faro Lufthavn med lejeperiode 20-27 juli. Det er ganske meget, men det lader til at der sidst i april ingen små MPV biler er at få, så denne er en større udgave i Ford Galaxy klassen (stadig kun til 7 personer). Der er sandsynlighed for at der senere vil være billigere alternativer i den lille MPV-klasse – også til juli billeje i Faro Lufthavn.

En rigtig minibus er lidt billigere ved booking af billeje i Faro Lufthavn sidst i april med omkring 4600 kroner for en uges leje i juli.

Senere opdaterer vi med priser ved booking af bil i Faro til perioden 20-27 juli (en uge), når booking sker i maj eller juni (opdateres):

Billeje Faro - Portugal per 31. maj 2011 (billeje periode 20-27 juli)
Faro billeje kunne per 31. maj bookes ffra 1231 kroner per uge i en Ford Fiesta - stort set samme pris som ved booking af udlejningsbil i april.

En familie-MPV til 5+2 personer kunne sidst i maj bookes online fra 4654 kroner. Der var tale om en stor MPV med plads til 7 voksne, idet den mindre VW Touran model var midlertidigt 'udsolgt' i lejeperioden 20-27 juli.

Til gengæld var en minibus til 9 personer billigere at leje i Faro lufthavn sidst i maj (lejeperiode 20-27 juli) med priser fra 4566 kroner for en uges Portugal billeje.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alle priser i denne sammenligning af billeje foretaget den 30. april 2011 (og følgende datoer i maj og juni - opdateres) er set på Cartrawler søgemaskinen for billeje. Billeje perioden var i alle tilfælde i højsæsonen i juli (20-27 juli 2011 valgt som eksempel)

Betingelserne kan variere, men ganske mange af bilerne set den 30. april havde en lav selvrisko på forsikringen eller en gratis ekstra fører som tilbud ved tidlig booking. Der er ikke taget højde for andet end pris og bilstørrelse under sammenligningen og priserne kan i sagens natur ændre sig.

Man kan med fordel checke billeje-betingelserne under ‘prisdetaljer’ ved booking af bil. Specielt skal man som kunde være opmærksom på følgende:

a) Selvrisko på billejen på bilens skade- og tyveriforsikring

- Man kan tilkøbe selvriskoforsikring online ved booking for ca. 42 kroner per dag. 
 - Vi plejer at anbefale kunder med billeje-selvrisko over 500-600 euro at tage en selvrisko-forsikring.
-  Alle udlejningsbiler på ovennævnte destiantioner på Cartrawler billeje-søgemaskinen er dog fuldt ud lovligt forsikrede uden ekstra forsikring.
-  Bemærk at de fleste selskabers standardforsikringer  dog ikke dækker følgende: Glasskader, dækskader, tab af nøgle, forkert påfyldning af brændstof og undervognsskader. Med en selvrsiko-forsikring bestilt online ved booking her på siden på Cartrawler-søgemaskinen er man dækket for disse hændelser med op til 3000 euro (dog skal man selv dække de første 900 danske kroner ved parkeringsskader).

b) Kørsel over landegrænser 
-  Ofte vil de billigste udlejningsbiler ikke have lov at køre eksempelvis fra Spanien til Frankrig, men det svinger meget fra selskab til selskab – se mere under ‘prisdetaljer’ på det enkelte billeje-tilbud.

c) Brændstofpolitik
- Spanske billeje-selskaber er kendt for stor opfindsomhed på brændstof-fronten.
- Man kan ske at skulle af levere med tom tank, fuld tank, kvart tank, halv tank – det hele går ud på at kunden ikke får noget tilbage af den (ekstra) regning på en tankfuld brændstof, som mange selskaber udsteder ved afhentning af bilen . Er man opmærksom på de spanske billeje-selskabers ‘kreativitet’ bliver man ikke snydt særligt meget.
- Se mere om en udlejningsbils brændstofbetingelser under ‘prisdetaljer’ på det give billeje-tilbud (specielt i Spanien, skal man kende betingelserne).

d) Kilometer-betaling 
- Kilometer-betaling forekommer yderst sjældent i Sydeuropa, men er normalt i eksempelvis Norge, Danmark, nogen biler i Tyskland og nogen biler i Belgien/Holland.
- Check for en sikkerheds skyld under ‘prisdetaljer’ – der skal stå ‘ubegrænset’ eller Illimited/unlimited på engelsk.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »