Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkFiske konservers i Portugal - Lissbon fiskekonservers

Fisk på dåse. Er det fattigmandsmad, gourmetmad, souvenirs eller sundt fast food?

Spørger man Regina Ferreica, som driver en 83 år gammelt familiefirma der sælger dåsefisk, er det noget af de ældste og sundeste fast food i verden.

Ydermere hader hun ordet ’gourmet’ og mener, at dåsefisk er simpelt, basalt og billigt mad for alle.

Fernando Machado er enig. Han er direktør for Ramirez dåsefisk butik i Leca da Palmeira i Nordportugal. Ramirez blev etableret i 1853 og er én af de 20 eksisterende butikker.

60 tusind tons dåsefisk om året
I 1938 var der 152 fabrikker i Portugal, som producerede omkring 34 tusind tons dåsefisk om året. I dag er der 20 fabrikker, som laver i omegnen af 60 tusind tons kvalitets dåsefisk.

Industrien beskæftiger mere end 3.500 mennesker og producerer mere end 250 millioner dåser af fisk, hvoraf 70 pct. bliver eksporteret til 70 forskellige lande rundt om i verden.

Canned fish kan købes i alle gourmetbutikker og der er sågar butikker, som udelukkende sælger fisk på dåse.

I dåserne kan der være alt fra sardiner, tun, makrel, tiarmet blæksprutter, ål, muslinger, heste makrel, torsk og ansjoser i saltet vand, olivenolie, tomat, lemon, hot spicy, hvidløg eller løgsaucer.

Én af de mest kendte butikker i Portugal er Mercearia do Minho i Lissabon, der har solgt dåseprodukter siden 1930. I 1942 ændrede butikken navn til Conserveira de Lisboa.

Turister køber fisk på dåse som souvenir
Turister køber lige så mange dåser med fisk som de køber postkort. Ved dette får de både en slags postkost, men også en bid af Portugal. Alle dåser er udsmykket og dekoreret i forskellige farver og motiver.

Loja Portugueza i Lissabon er sådan en butik. Her er halvdelen af kunderne turister og udlændige, som køber fisk på dåse i Portugal som souvenirs.

Loja das conservas
Loja das Conservas Lisbon

The Conserveira of Lisbon er én af de få butikker i Lissabon, der har opretholdt sin originale form, hvor mormor, mor, søn og oldebørn arbejder sammen.

Prøv fiskekonservers på restaurant i Lissabon
Du kan også prøve fiskekonservers på en restaurant. Flere trendy restauranter og barer serverer gourmet retter og lækkert tapas fisk direkte fra dåsen.

Sadine Portugal Cancan
Restaurant Can & Can

Her kan eksempelvis nævnes Can & Can restauranten, som ligger på Praca do Comercio. Her får du serveret den fineste tallerken med dåse gourmet fisk i moderne omgivelser.

Din vurdering:Time Out Global overtager franchise i Portugal og dermed Time Out Mercado da Ribeira i Lissabon

Alle sejl var sat til for at spinde en super-postiv pressemeddelelse, da Time Out Global i november 2015 annoncerede overtagelsen af Time Out Portugal; et selvstædigt franchise af storebror Time Out Global koncernen med base i London.

Men fakta er nok nærmere at Time Out som alle andre trykte medier kæmper gevaldigt med at omstille sig til en tid, hvor både lokale og turister søger al deres information på smartphones og tablets og så vidt muligt undgår at slæbe rundt på papir.

Time Out på skrump – med gratis-udgaver
Udviklingen har gjort at Time Out har set sig nødsaget til at begynde at udgive gratis magasiner til omdeling og fri afbenyttelse på barer, café’er, restauranter og sågar leveret gratis til folks privatadresser.

London-udgaven af Time Out ‘gik gratis’ i september 2012, og april 2015 fulgte Time Out New York efter.

Det koster endnu et par euro at købe de portugisiske udgaver af Time Out, hvor Time Out Lisboa er langt den største publikation. I mindre oplag findes også Time Out Porto og Time Out Algarve på engelsk.

 


Nye tiltag – Time Out Mercado da Ribeira markedet i Lissabon
I Portugal valgte man at gå nye veje, da oplagstallet var under pres.

Det gamle traditionsrige Mercado da Ribeira marked ved Cais de Sodré blev opkøbt og omdannet til food-court. Time Out Mercado da Ribeira åbnede i sin nye inkarnation i 2014 – se artikel 

Måske det kom som en overraskelse for Time Out ledelsen i London at der syntes at være mulighed for under Time Out brandet af drive restaurant.

Salg af aktier i Time Out
Time Out blev startet af en ung studerende, som i 1968 skulle til Frankrig for at studere og være med i ungdomsoprøret i Paris.

Den unge studerende nåede dog aldrig længere end til London, hvor han opdagede at der ikke fandtes en liste over events. Med et lån fra sin tante blev amatør-skribenten selvstændig.

Den unge studerende og grundlægger af Time Out hedder Tony Elliott.

Elliott er per 2015 blevet 63 år. Den succesfulde iværksætter følte sig i 2010 nødsaget til at sælge halvdelen af Time Out aktierne til kapitalfonden Oakley Capital. Medvirkende årsag var at der var blevet oparbejdet en gæld på 10 millioner britiske pund – omkring 100 millioner kroner i Time Out selskabet.

Hvad der førhen i høj grad var et alternativt projekt drevet af gode viljer og med en sund skepsis mod pengemænd og kapitalisme, blev omdannet til en normal kapitalistisk forretning. Tresser-hippien Elliott havde inden da været nødt til at give banken sikkerhed i sit private hus i London for at klare nedgangen i læsertal og annonceindtægter.

Nu har Elliott og Oakley Capital øjensynligt set lyset i Lissabon. Konceptet med en food court er allerede rullet ud i London og New York.

Se historen (frem til 2010) om Time Out grundlægger Tony Elliott på The Guardian.

Din vurdering:Øl i Portugal - en guide til dig

Portugal er Europas 11. største ølproducent. Derudover er Portugal den syvende største eksportør af øl i Europa.

I lang tid var der groft sagt kun to udbydere på det portugisiske marked. De stod tilsammen for 90 % af ølsalget.

Disse to bryggerier hedder Unicer - Bebidas de Portugal S.A. og Sociedade Central de Cervejas S.A.. Bryggerierne eksisterer endnu, og har stadig stor indflydelse på markedet.

I dag er der, inklusiv de to ovenstående, otte bryggerier i Portugal; Sociedade Central de Cervejas, Unicer, Empresa de Cervejas da Madeira, Cereuro, Cervejeira Lusitana, Drink In, Fabrica de Cervejas e Refrigerantes Joao Melo Abreu og Tres Cervejeiros.

Unicer er det største drikkevarefirma i Portugal og blev grundlagt i 1927 i nærheden Porto. 44 % af firmaet tilhører det danske bryggeri Carlsberg. Deres mest populære ølmærke er Super Bock.

Øl 

Super Bock er Portugisernes fortrukne ølmærke, og har en markedsandel på omkring 40 %. Det er desuden også den bedste sælgende portugisiske øl i verden, og kan fås i mere end 20 lande - blandt andet Storbritannien og Japan.

I Portugal sælges øllen i 90 % af landets restauranter og supermarkeder.

Sociedade Central de Cervejas (SCC) blev grundlagt i 1934 i Lissabonområdet, og deres mest populære øl er af mærket Sagres. Siden 2008 er firmaet blevet styret af Heineken.

SCC er den officielle sponsor for Portugals svar på Superligaen; Liga ZON Sagres. Desuden er firmaet også hovedsponsor for en række fodboldhold som Benfica, Braga og Portugals fodboldlandshold. SCC var desuden de første i Portugal, der lancerede den lille ølflaske, som enten indeholder 20 eller 25 cl.

Sådan bestiller du øl i Portugal
Når man er ude på restauranter og barer i Portugal, og man godt kunne tænke sig at bestille en øl, er der nogle ting, man skal vide. Først og fremmest hedder øl Cerveja på portugisisk. For det andet er det også meget godt at vide, at portugisiske øl typisk er stærkere end danske.

Øl bestilling Portugal 

En almindelig dansk pilsner har en alkoholprocent på omkring 4,6 %, hvor en portugisisk pilsner typisk indeholder 5%.

Tit når man skal bestille øl, står størrelserne ikke listet i centiliter, men størrelser har derimod navne.

En lille øl på 20 cl hedder um imperial på restauranter og barsteder i Lissabonområdet. I det nordlige Portugal beder man om um fino, for at få den lille øl. Den lille udgave er ret populær i Portugal - i særdeleshed om sommeren.

Når der bliver så varmt, som der nu engang gør i Portugal om sommeren, er den lille størrelse perfekt. Øllen når ikke at blive hverken varm eller doven, inden man har drukket ud, som man ellers kan risikere med en større øl.

Når man gerne vil bede om en 30 cl øl, skal man bestille um tulipa. En stor øl på 40 eller 50 cl - alt efter hvor man er henne, hedder um caneca.

Hvad koster en øl i Portugal?
Det skal understreges, at priserne naturligvis kan variere - alt efter hvor, man køber sin øl samt i hvilken del af Portugal man befinder sig.

Øl er billigt i Portugal - faktisk af og til billigere end både vand og sodavand på restauranter eller barsteder. Ofte kan man få en imperial for mellem 1 og 2 euro, en tulipa koster i omegnen af 2 euro og en caneca kan fås for mellem 2 og 4 euro.

Dette er de typiske priser på øl på barer og restauranter. Dog er der nogle steder, blandt andet i Lissabonbydelen Bairro Alto, hvor man tit kan få en øl for ned til €0,5. Alle disse priser gælder dog for nationale øl - vil man have en udenlandsk øl, kan det sagtens koste en euro eller to mere.

Supermarked øl 

Køber man øl i supermarkederne, er det også lave priser. I supermarkederne er der også mange forskellige størrelser at vælge mellem. Her kan man købe flasker i størrelser fra 20 cl til 1 liter. Det er ikke sjældent, man ser unge gå med en enliters øl på gaden eller stranden.

I supermarkedet Jumbo, som svarer lidt til Bilka i Danmark, er den billigste øl ofte af mærket Top Beer. En almindelig dåseøl af mærket koster typisk €0,3. Til sammenligning koster en Heineken dåseøl 86 cent. En 1-liters Top Beer koster 88 cent.

Vil man gerne købe de små flasker, fås de typisk som sampak. Disse sampak fås i forskellige størrelser; nogle med 24 flasker, andre med eksempelvis 20, 10 eller 6 styk.

Jumbo har desuden ofte et stort udvalg af drikkevarer - både øl, vand, cider, sodavand og så fremdeles.

Nationale øl varianter
Det er som sagt få mærker, der dominerer markedet, men de fleste ølmærker har til gengæld mange forskellige varianter i deres sortiment. De mest kendte mærker i Portugal er Super Bock, Sagres og Coral. Sidstnævnte bliver brygget på Madeira.

Udover de tre, inkluderer portugisiske ølmærker også Cergal, Cintra, Cristal, Especial, Magna, Melo Abreu Especial, Melo Abreu Munich, Onix, Tagus, Topazio, Zarco, Imperial og Sovina. Som sagt er Super Bock, Sagres og Coral de bedst kendte øl i Portugal.

Super Bock
Super Bock har 13 varianter i deres sortiment. Disse inkluderer en almindelig pilsner, stout, hvede øl og lemonademiks.

Super Bock 

Super Bock Original er en almindelig portugisisk pilsner - dog med 5,2 % alkohol. Deres variant Classic er en stærk pilsner, der indeholder 5,8 % alkohol. Deres Abadia, er en hvede øl - også kaldt en Belgian Abbey. Denne øl indeholder 6,4 % alkohol. Super Bock Stout, er en sød stout med 5 % alkohol.  

Desuden har Super Bock også en mere frisk, sommerlig variant, som de kalder Super Bock Green. Det er pilsner blandet med citronlemonade i - den har et alkoholindhold på 2 %. Denne type kaldes populært for en radler.

Mærker har også en række alkoholfri øl. Super Bock Sem Alcool er en alkoholfri pilsner med under en halv procent alkohol. Deres Sem Alcool Preta er en sort alkoholfri øl ligeledes med under en halv procent alkohol. Den sidste alkoholfri øl i Super Bocks sortiment hedder 0,0 % Regular, og er en helt og aldeles alkoholfri pilsner.

Super Bock laver, ud over øl, også to varianter af drink mix. Den ene er vodka og lemon juice - den anden er caipirinha mix - begge med 6,2 % alkohol og noget for dem, der ikke bryder sig om øl.

Den sidste del af Super Bocks sortiment har de valgt at kalde Selecção 1927. Det er en mere eksklusiv øl, som fås i større flasker og i tre varianter; en Imperial Stout, Cascade Blonde Lager og en Bengal Amber IPA.  

Sagres
Sagres, som er fra Lissabonområdet, og de første, der lancerede miniflaskerne i Portugal, har syv forskellige øltyper i deres sortiment.

Øllen, der blot hedder Sagres, er en almindelig pilsner med 5 % alkohol. Sagres Preta, er en mørk øl, dog blot med 4,3 % alkohol. Deres stærkeste øl i sortimentet er Sagres Bohemia, som er en stærk pilsner med 6,2 % alkohol.

Sagres Øl

Sagres har også lanceret deres bud på en Radler - med i tre forskellige smagsvarianter; øl med henholdsvis lime, lime/ingefær og lime/æble. Den sidste Radler hedder 0,0 % og smager af citron, men er alkoholfri.

Sidst i deres sortiment findes deres alkoholfrie øl - Sagres Sem Alcool, som er en variant med 0,3 % alkohol, der smager nogenlunde som deres almindelige pilsner. Sagres Sem Alcool Preta er en alkoholfri udgave af Sagres’ mørke øl.

Coral
Madeira-øllen Coral kommer i fem forskellige varianter.

Coral Branca er deres originale øl, som er en pilsner med 5,1 % alkohol. Corals Tonica er deres bud på en stout. Denne øl indeholder ligeledes 5,1 % alkohol. Corals Especial er en mildere pilsner, med ’kun’ 4,8 % alkohol.

Coral har to alkoholfri øl i deres produktudvalg; Coral Sem Alcool, som er en alkoholfri udgave af Coral Branca og Coral Tonica Sem Alcool, som er en alkoholfri version af stouten.

Coral Øl 

Din vurdering:Tuk-Tuk ture i Lissabon - alternativ sightseeing i Portugals hovedstad

Tuk tuk ture i Lissabon er en alternativ måde at opleve storbyen på.

Det 3-hjulede køretøj er en oplevelse for hele familien, der lader jer se byen fra et nyt perspektiv.

Det er en god mulighed for at lære byen at kende på en anderledes måde og samtidig skabe en mindeværdig oplevelse.

Nyd en samtale med chaufføren, der typisk er en lokal studerende, som ofte sagtens kan tale engelsk.

Få input og idéer til ting I skal opleve under opholdet, bliv klogere på historien og få en oplevelse med i bagagen.

Et væld af tuk tuk udbydere i Lissabon
Der findes uhyre mange tuk tuk selskaber i Lissabon. Herunder er listet et udpluk og deres udvalg af forskellige sightseeingture, henholdsvis Tukonme, Tuk Tuk Lisboa og Tuk Dreams. Fordelen ved at vælge tuk tuk til sightseeing er, at man - ud over at kunne vælge specifikke ture - også kan få en personlig guidet tur, hvor ruten er selvvalgt.

Tuktuk Lisbon

Tukonme er et tuk tuk selskab i Lissabon, der tilbyder en række forskellige ture. Selskabet sikrer, I får lige præcis den oplevelse, der passer perfekt til jer.

Tukome - oplev den romantiske by Sintra seværdigheder
Med tukonme kan du vælge mellem en rundtur i:

- Sintra (€40 - 4 timer)

- Alfama (€45-60 - 1 time)

- Food & Vine (€45 - 3 timer)

- Lisbon (€85-95 - 2t 30m)

- Belém (€45-60 - 1 time)

- Tram 28 (€60-75 - 1t 30m).

På Sintra Tour bliver du introduceret for de vigtigste attraktioner i den romantiske by, der har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 1995. Blandt andet kan du beundre det tidligere royale sommer residens og oplev Cape Roca der er det vestligste punkt i Europa. Turen tager cirka 4 timer og koster €40 pr. person.

Tuk Tuk Lisboa - udforsk Lissabons seværdigheder
Tuk Tuk Lisboa er endnu en tuk tuk udbyder i Lisbon. Selskabet tilbyder køretøjer med plads til op til 3 og 6 personer. Selskabet udbyder:

- Største seværdigheder 1 (30 minutter)

- Typiske steder i Lissabon 2 (1t 30m)

- Sightseeing 3 (2 timer)

- Sightseeing 4 (3 timer)

- Valgfri rute 5 (1t 30m)

Uanset om det er en sightseeing tur eller en rundtur på bryllupsdagen, så kan Tuk Tuk Lisboa være med til at gøre det til en mindeværdig oplevelse.

Med selskabet kan du opleve lige, hvad du vil og mærke pulsen i det centrale Lissabon og komme helt tæt på de lokale og opleve deres hverdag på tæt hold.

Tuk Dreams Ture - hop ombord på en tuk tuk
Tuk Dreams udbyder ligeledes ture i Lissabon, heriblandt:

- Ancient Lisbon (1 time - 2-3 personer = €45 eller 6 = €55)

- Typical Lisbon neighborhood (1t 30m - 2-3 personer = €65 eller 6 = €75)

- History (2t 30m - 2-3 personer = €90 eller 6 = €110)

- Modern Lisbon (3 timer - 2-3 personer = €105 eller 6 = €125)

- By night (1 time - €70)

- Romantic Dream

Tager man udgangspunkt I Dreams Historic Lisbon kommer man til at opleve nogle af Lissabons historiske seværdigheder. Dette inkluderer blandt andet Sé, Miradouro Portas do Sol udsigtpunkt, borgen Castelo de Sao Jorge, Palacio de Belém, Jeronimos kloster og Praca do Comércio.

De 2-takst motorer ligger til grund for de larmende tuktuk’er. Grundet larm og forurening har man vedtaget, at alle tuk tuk’er i Lissabon skal være eldrevne i 2017.

Din vurdering:Madeira rejser - mest populære Spies destinationer til jul og nytår

På nuværende tidspunkt (2015) har Spies Rejser solgt 10 procent flere rejser sammenlignet med samme tidspunkt sidste år (2014).

Mere end 80 procent af rejserne i højtiderne er allerede solgt og selskabet har kun 1000 pladser tilbage.

Så vil man på en rejse med Spies til jul eller nytår, skal man til at ud af starthullerne.

Særligt er der stor efterspørgsel på Caribien rejser.

Både Gran Canaria og Tenerife er danskernes favorit rejse i juleferien og nytåret, hvor omtrent 30.000 drager mod sydens solstrøg på charterferie.

Beach nytårsrejse

Hele syv ud af 10 charterrejser har kurs mod de kanariske øer. Her er det ligeledes muligt at få plads - fra KBH er stadig ca. 600 udsolgte pladser, ca. 240 kan nyde julen og nytåret i varmen fra Billund, mens der er ca. 90 pladser fra Aalborg.

Danskernes favorit rejsemål jul og nytår

1. Gran Canaria

2. Tenerife

3. Thailand

4. Madeira

5. Fuerteventura

På en førsteplads finder vi Gran Canaria, som danskernes favorit destination i de kolde vintermåneder. I tæt konkurrence ses Tenerife, som en populær vinterdestination. På en tredjeplads ligger Thailand, efterfulgt af smukke Madeira og på femte pladsen ses Fuerteventura.

Madeira vinterferierejse - rejs til Madeira i nytåret
Madeira er særlig populær blandt pensionister, hvilket lidt er en fejl. Der er super fede oplevelser for både børn og unge såvel som den ældre generation.

Er man til fyrværkeri og flotte farver, skal man helt sikkert tage et smut til Madeira i nytåret!


Nytårsaften på Madeira - fyrværkeri 2015

Madeira er nemlig kendt for at skyde det nye år ind med stil, hvor det meste er koordineret af bystyret.

Faktisk er Madeira i Guinness rekordbog, da øen i 2006/2007 brændte 17 tons fyrværkeri af på 8 minutter. Fyrværkeriets omkostninger løb op i ca. otte millioner kroner.

Rejser man til Madeira i nytåret, kan man med fordel også tage julen med. Madeira er nemlig fantastisk udsmykket i hele december og desuden er vejret lige i skabet. Der er nemlig en temperatur på op mod 20 grader.

Din vurdering:Selvrisikoforsikring på billeje i Nice, Malaga og Lissabon

Når man lejer bil på sin ferie, vil der typisk rejse sig en del spørgsmål.

Mange af spørgsmålene vil omhandle forsikringer på lejebilen - tilvalgs- såvel som inkluderede forsikringer.

Først og fremmest skal det understreges, at alle lejebiler er fuldt lovligt forsikret.

Derfor er det ikke påkrævet, at købe tilvalgsforsikringer ved leje af en bil. Nogle vælger dog stadig at købe ekstra forsikringer på deres bil.

Se aktuelle priser på billeje i Malaga, billeje i Nice og billeje i Lissabon

 VW Polo

Selvrisikoforsikring med AXA hos PortugalNyt
Vi arbejder sammen med søgemaskinen Cartrawler, der gør det nemt at finde og booke en bil til ferien. Når man lejer en bil gennem Cartrawler, er bilerne fuldt forsikret, hvilket betyder, at alle de forsikringer, man kan få tilbudt at tilkøbe ekstra, streng taget ikke er nødvendige. Hvad forsikringer angår, er det mere eller mindre et temperamentsspørgsmål, hvorvidt man har brug for dem eller ej.

Cartrawler arbejder sammen med forsikringsselskabet AXA, som tilbyder selvrisikoforsikring som en tilvalgsforsikring til din billeje. Af og til er det også Allianz, man kan købe forsikring af. Hvad dækningsgrad angår, er AXA at foretrække - de dækker som regel mere end Allianz gør.

Hvad dækker en selvrisikoforsikring i forbindelse med billeje?
Man bliver altid tilbudt at bestille en selvrisikoforsikring, når man booker bil gennem Cartrawler på Portugalnyt. En selvrisikoforsikring fjerner eller minimerer dit økonomiske ansvar, hvis uheldet er ude med din lejebil. Efter en skade på bilen bliver godkendt af bilforsikringen, dækker selvrisikoforsikringen den selvrisiko, som der meget ofte er på udlejningsbiler.

Selvrisikoforsikringen hos AXA dækker skader op til 22.500 kroner. Ved bestemte skader dækker AXA kun op til et bestemt beløb. Sker der en skade på taget på lejebilen, dækker selvrisikoforsikringen hos AXA per ultimo 2015 op til 4.465 kroner. 6.000 kroner dækker de, hvis der sker skade på vinduer, forruder eller glastag. Det gør Allianz til gengæld ikke - med mindre glasskaden er sket i forbindelse med et trafikuheld. Og det ses ofte, at stenslag og indbrudsskader ikke dækkes af selvrisikoforsikringen.

Undervognsskader dækkes af AXA - op til 3.750 kroner. Heller ikke denne type skade dækkes altid af selvrisikoforsikringerne. Det samme gælder desuden skader på dæk, mistet nøgle og forkert påfyldning af brændstof.

AXA dækker dog alle disse skader; dækskader dækkes med op til 750 kr. per dæk - dog 375 kroner per dæk, hvis der er tale om punktering. En mistet bilnøgle vil AXA dække med maksimalt 1.125 kroner. Kommer man til at påfylde en forkert type brændstof, dækkes det med op til 2.250 kroner af selvrisikoforsikringen.

Start i øvrigt aldrig bilen, hvis du er kommet til at påfylde den forkerte type benzin.

AXA dækker også ødelæggelse eller tyveri af personlige genstande i bilen i forbindelse med tyveriforsøg. Op til 2.250 kroner vil AXA dække - det er dog selskabets eget valg, om de vil betale omkostningen til reparation af genstanden(e), erstatte ejendelene med tilsvarende genstande eller udbetale omkostningen.

Forsikringen dækker ikke anmeldelse af en skade, hvor du ikke har overholdt din lejeaftale med biludlejer, indvendige skader på den lejede bil, mekaniske fejl på køretøjet, normal slitage, skader til stede ved lejeaftalens påbegyndelse, skader pådraget ved kørsel uden for offentlig vej og skader som følge af erhvervsmæssigt brug.

Derudover dækker selvrisikoforsikringen heller ikke skader, der i henhold til bilforsikringen ikke dækkes. Hvis skaden koster mindre, end hvad selvrisiko er sat til, træder forsikringen ikke i kraft. Bliver skaden afvist af din bilforsikring, dækker selvrisikoforsikringen ikke dine omkostninger forbundet med reparation.

Selvrisikoforsikringen dækker ikke skader, der er sket i forbindelse med konkurrencer, væddeløb og lignende situationer - ligegyldigt om disse aktiviteter er lovlige eller ulovlige. Skader fra før forsikringen blev tegnet, bliver heller ikke dækket.

Betingelser og vilkår for forsikringen
I forhold til personlige ejendele i den lejede bil, dækker forsikringsselskabet ikke mere end 375 kroner i alt for ejedele som parfumer, dufte, alkohol og tobak. Det samme gælder i forhold til skader på audio-, video-, computer-, tv-, fax- og telefonudstyr - blandt andre.

Som det gælder i mange andre tilfælde, når man indgår aftaler, er det ekstremt vigtigt, at man læser betingelserne og vilkårene for aftalen sammen med resten af policen. Her står der blandt andet, at man som kunde frit kan annullere forsikringen op til 24 timer før lejeperioden starter. Hvis det krav overholdes, sker det med fuld tilbagebetaling af præmien.

Der er dog også to situationer, hvor AXA må have lov til at opsige policen uden at betale pengene tilbage. Det er, hvis du som kunde, foretager eller forsøger at foretage en svigagtig falsk skadesanmeldelse i forbindelse med din police, eller hvis du opfører dig truende eller fornærmende overfor AXAs medarbejdere.

Ovenstående gennemgang af AXA selvrisiko-forsikringen, som tilbydes på Portugalnyt og forskelle på betingelser fra Allianz selvrisikoforsikring er baseret på en gennemlæsning af betingelser per november 2015.

Denne artikel er vejledende. For at få 100% korrekte oplysninger skal man altid læse policen på selvrisikoforsikringen, hvilket er muligt online (og også muligt inden man booker udlejningsbil).

Send gerne spørgsmål om selvrisikoforsikring eller forsikring af lejebil generelt til os på info@portugalnyt.dk .

Din vurdering:Primera Air får fem nye sommerruter fra Billund Lufthavn

Primera Air udvider med fem nye sommerruter fra Billund Airport.

Selskabet vil fra sommeren 2016 flyve rutefly fra Billund Lufthavn.

De nye rejsedestinationer fra Billund lyder på Nice, Venedig, Faro samt ekstra fokus på Billund-Paris ruten og Billund-Barcelona ruten. Desuden udvides ruterne til Mallorca, Antaly, Malaga, Kreta og Varna.

Hidtil har Primera Air fløjet chartergæster for sit søsterselskab Bravo Tours.

Selskabet skal nu være direkte ruteoperatør og give jyderne flere nye og fleksible muligheder for at kunne opleve verden.

Billund Airport til Faro, Nice og Venedig med Primera Air
Det er de gamle destinationer, der popper op på Billunds destinationsoversigt igen - både Nice, Venedig og Faro vender tilbage, mens Barcelona og Paris allerede flyves med Norwegian og Air France.

Lufthavnsdirektøren Kjeld Zacho Jørgensen har udtalt, at de er glade for de nye destinationer. Billund-Nice har længe været et stort ønske hos passagererne og nu har Primera Air efterkommet deres ønske. Venedig og Faro styrker Billund Lufthavns navn som værende Vestdanmarks internationale lufthavn.

Primera Air har indlagt tre yderligere ugentlige afgange til Mallorca, Antalya og Malaga. Kreta får selskab af to ugentlige afgange og Varna i Bulgarien får endnu en ugentlig afgang.

Endvidere udvider flyselskabet med to ugentlige afgange til Charles de Gaulle i Paris og El-Prat i Barcelona til sommer.

Bagageregler Primera Air
Såfremt du har bestilt fly samt navngivet hotel med Primera Air, må du som ung eller voksen (over 2 år) medbringe 1 stk. håndbagage på maks. 10 kg og 1 stk. indtjekket bagage på maks. 23 kg. pr. person. Børn under 2 år må medbringe 10 kg. håndbagage.

Har du bestilt en flybillet uden hotel eller en uspecificeret rejse, må du kun medbringe 10 kg. håndbagage. Ønsker du at have 1 stk. indtjekket bagage på både ud - og hjemrejsen, vil det koste 250 kr.

Betaler man først i lufthavnen, lyder gebyret på 500 kr. i Danmark og 50 euro på rejsemålet. Det kan altså derfor være en fordel at bestille en indtjekket kuffert inden afrejse.

Håndbagagen mål og vægt lyder på 54 x 45 x 25 cm og den maksimale vægt er 10 kg.

Medbringer du mere end den tilladte bagagevægt, bliver du opkrævet et gebyr i lufthavnen. Gebyret afhænger af, hvor meget overvægten lyder på.

Din vurdering:Dobbelt sejr til Corinthia Hotel Lisbon ved World Luxury Hotel Awards 2015

Prisuddelingen World Luxury Hotel Awards fandt sted i Hong Kong den 24. oktober 2015. Her blev der uddelt priser til hoteller verden over i adskillige kategorier.

Book værelse på Corinthia Hotel Lisbon

Corintha Hotellet i Lissabon vandt ved uddelingen to priser; prisen for at være det førende Grønne Luksus Hotel i Europa og for at være det førende Luksus-/Forretningshotel i Portugal.

Disse to priser betyder, at hotellet er blevet anderkendt for deres arbejde hvad energieffektivitet angår samt deres fremragende forretningsfaciliteter og service.

Det er hotelgæster og hoteleksperter, der afgør, hvilke hoteller, der løber med de forskellige priser, da det er dem, der årligt afgiver stemmerne.

Corinthia Hotel Lisbon 

Corinthia Hotel i Lissabon 

Corinthia Hotel Lissabon - et prisvindende luksushotel
Alt i alt har Corinthia Hotellet i Lissabon modtaget 11 priser i forskellige kategorier (inkl. deres nyeste priser). Den første pris, hotellet hev med hjem, var for at være det Bedste Eventhotel, som blev uddelt ved den tredje udgave ad Events Annual Galla i 2009.

Derfra skulle der gå to år, før hotellet atter modtog en pris. Denne gang modtog de en pris for deres fremragende forretnings- og konferenceservices i hotel-/resortkategorien. I 2013 blev de, af USA Association of Energy Engineers, tildelt prisen for at stå for det førende vesteuropæiske energiprojekt.

View Corinthia 

Denne udsigt er blandt andet, hvad der venter ved et ophold på det femstjernede hotel i Lissabon 

I 2014 vandt de atter en pris for at være det førende Luksushotel samt Konferencecenter i Europa. Dette var også ved World Luxury Hotel Awards. I juni 2015 tildelte den Portugigiske Sammenslutning af Gæstfrihed og Restauranter hotellet prisen for deres Miljømæssige Bæredygtighedsprojekt.

Ved World Travel Awards i 2015 vendte hotellet tilbage med to priser; et for at være Portugals førende konferencehotel og for at være Europas førende Grønne Hotel.

Terrassehave 

Corinthias terrassehave er det perfekte sted at nyde en kop kaffe 

Hotellets faciliteter - hvad har Corinthia at byde på?
Dette Lissabon hotel har meget at byde på. Corinthia Hotel Lisbon er et femstjernet hotel, der ligger centralt i Lissabon, ikke langt fra Zoologisk Have og metrostationen.

Hotellet har alskens faciliteter, der foruden pool, fitnesscenter, en smuk solfyldt terrassehave samt konferencefaciliteter også dækker også Lissabons største spaområde. Corinthias spa breder sig over 3000m2.

Derudover har hotellet også to restauranter samt en Executive Club Lounge på 24. etage. Hotellet har også 17 konferencerum i forskellige størrelser - perfekt til et hvilket som helst forretningsarrangement.

Executive Lounge 

Executive Club Lounge på 24. Etage på Corinthia Hotel Lissabon 

Det er hotelkæden Corinthia Hotels, der ejer hotellet i Lissabon. Foruden dette har de også hoteller i London, Sankt Petersburg, Budapest, Tripoli, Prag, Khartoum og to hoteller på Malta; et ved St. Georges Bay og et andet ved San Anton.

Din vurdering:Pestana åbner to nye Algarve resorts

Portugisiske Pestana Hotel Group har åbnet et hotel i august og åbner endnu et resort i Algarve i 2015.

Det nye Pestana Algarve Race Hotel & Resort bliver placeret nær Portimaos internationale væddeløbsbane.

Når resortet er færdigbygget, tilbydes der omkring 200 værelser, hvor 75 af dem vil stå klar ved åbningen.

Derudover rummer resortet faciliteter som konferencerum, spa og en indendørs pool.

Det kommende resort er resultatet af et samarbejde mellem Pestana og Parkalgar, væddeløbsbanesejer.

Se mere om pousauda i Lissabon

Annoncering sker efter åbningen af Alvor South Beach Algarve, der åbnede tilbage i august 2015.

Nedenstående billeder er alle billeder fra Pestana Alvor South Beach Hotel i Algarve.

Pestana Alvor Sourth Beach
Alvor South Beach - under 1 minut til havet.

Pestana Algarve pools
Poolområde med havudsigt.

Alvor South Beach Algarve
Spisesal på Algarve Beach resort.

Pestana bath
Badeværelse på Hotel Pestana Alvor Algarve.

Går rejsen til Algarve, er Pestana Alvor South Beach en oplagt mulighed.

Hotellet ligger i Algarve mindre end 100 skridt fra havet. Det er inspireret af Florida og er et moderne og boutique hotel i Art Ddeco stil.

Her tilbydes 79 værelser og suites, tre pools, solsenge, chill-out lounges.

Det ligger 7 km fra Portimao, der er den største by i det vestlige Algarve og omtrent 74 kilometer fra Faro Airport.

Pestana Group har resorts og hoteller i Portugal, UK, Spanien, Tyskland, Brasilien, Agentina, Colombia, Venezuela, Mozambique, Sydafrika, Morocco, Sao Tome and Principe, Kap Verde, USA og Caribbea.

Bo på Pestana på din ferie
Går rejsen til Portugal har du 62 forskellige muligheder for at vælge præcis det Pestana pousada, hotel eller resort, der passer nøjagtig til dig.

Der er i alt 14 på Algarve. I Lissabon råder kæden over 9 hoteller i Lissabon, mens selskabet har 10 på Madeira.

I Center (centrale Portugal) udbyder kæden seks Pestana pousadaer, mens der på Azorerne er tre. I Porto E Notre har Pestana Hotel Group i alt 10 hoteller og i Alentejo indbyder selskabet på 9 forskellige.

Din vurdering:Portugiserne gode til engelsk - skandinaver og hollændere bedst

Danskerne er blandt de bedste til at tale engelsk!

Firmaet Education First har foretaget en undersøgelse, der har resulteret i en oversigt over landes evne til engelsk.

Undersøgelsen er foretaget blandt ikke-engelsktalende lande, der har engelsk som fremmedsprog.

910.000 mennesker fra 70 forskellige lande har deltaget i undersøgelsen og herefter blevet rangeret.

Skalaen går fra: Meget højt - højt - moderat - lav - meget lavt.

Education Firsts undersøgelse resultat 2015
Portugiserne er dygtige til engelsk, men overhales af blandt andet skandinaver og hollændere.

Sverige er blevet kåret, som det bedste land til engelsk ud af de 70 testede lande. På andenpladsen ligger Holland, hvor Danmark er lige i hælene. Alle tre lande er udnævnt til at have et ’meget højt’ niveau i engelsk.

Portugal ligger på en 13. plads og er derfor i den høje ende af skalaen med et ’højt’ niveau i engelsk.

Libyen er det land, som har klaret sig dårligst i testen, efterfulgt af henholdsvis Cambodia og Saudi Arabien.

Landes engelsk niveau overordnede facts - Education First undersøgelse 2015 
På baggrund af undersøgelsen kan man konkludere, at engelskfærdighederne går hånd i hånd med blandt andet indkomst, livsstilskvalitet og evnen til at tænke innovativt.

Europæiske lande dominerer toppen af indekset. Generelt er Nord - og Centraleuropa er stærke til engelsk, hvor den eneste afstikker er Frankrig, idet landet ligger på et ’lavt’ engelsk plan på en 37. plads

Generelt for de deltagende lande har undersøgelsen påvist, at i stort set alle lande, er kvinder bedre end mænd til engelsk.

Læs mere om undersøgelsen

Test dig selv - test dit engelskniveau
Bliv klogere på landenes engelskplan og test din egen færdighed!

Klikker du på linket, kan du teste dine evner i engelsk og se, hvordan dine færdigheder tager sig ud - her kan du se, om du klarer dig bedre eller ringere end gennemsnittet.

Du kan også se, hvordan de enkelte lande har klaret sig i testen eller sammenligne de deltagende lande med hinanden og få en omfattende forklaring.

Test dig selv - engelsktest

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »