Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkFacebook-demonstration i Lisboa og Porto - unge i Portugal i demonstration for bedre vilkår

Den 12. marts 2011 vil blive husket som dagen, hvor Facebook i Portugal samlede mange tusinde unge mennesker i specielt byerne Lissabon og Porto i protest mod vilkårene for unge på det portugisiske arbejdsmarked.

I alt blev der afholdt Facebook demonstrationer i Portugal i 11 større byer landet over.

Svært at få fodfæste på arbejdsmarkedet
Ungdomsarbejdsløsheden er meget høj i Portugal, men værre er det for mange unge mennesker at selv de, der får et job, må finde sig i lønninger så lave at det på det nærmeste er umuligt at starte en familie uden hjælp fra forældre og andre pårørene.

En månedsløn for en veluddannet ung portugiser fra universitetet kan i mange år ligge på 1000-1200 euro.

Specielt, hvis man ikke har de rigtige forbindelser, er man som ung i Portugal nødt til at tage til takke med meget lave lønninger – selv efter 5-6 års studier og 2-3 års erfaring.

Mange er også nødt til at tage jobs, der ligger langt under deres universitetskvalifikationer – ofte til en endnu lavere løn.

Herved ender en stor del af den mest veluddannede ungdomsgeneration nogen sinde i Portugal med at være afhængige af deres forældre til et stykke over 30-års alderen. 

Se også: Unge portugisere forlader Portugal.

Lissabon demonstration trak 100-200.000 lørdag
Lissabons Rossio-plads blev lørdag eftermiddag den 12. marts 2011 fyldt af unge i 20’erne og 30’erne samt sympatisører.

Arrangørerne mener at antallet af demonstranter løb op i omkring 200.000 i Lisboa, og i Porto menes op mod 80.000 unge og sympatisører at have demonstreret.

Se også: BBC indslag om Portugals økonomi.

Facebook demonstration - Protesto Geração à Rasca em Lisboa
Den store Facebook demonstration i Lissabon blev organiseret under navnet ‘Protesto Geração à Rasca’ – på dansk ‘generation-i-knibe protest’ eller 'den desperate generations protest'.

Som et ordspil kan ordet 'rasca' uden 'á' også oversættes som 'junk' i betydningen 'skrald'.

Se billeder herunder fra Lissabons Facebook demonstration i forårsvejr:

Sangen ‘Que Parva Que Sou’ af gruppen Deolinda
Gruppen Deolinda har i januar-feburar 2011 haft stor succes med sangen ‘Que Parva Que Sou’, der handler om de slavelignende forhold for veluddannede unge i Portugal.

Direkte oversat er titlen på dansk ‘Hvilket fjols er jeg’ eller ‘Hvor dum er jeg’.

Sangen har været med til at inspirere initiativtagerne til ungdoms-demonstrationerne i Portugal; herunder den arbejdsløse 27-årige Joao Labrincha fra Coimbra Universitetet, der samme med tre venner lagde grunden på det sociale net-medie til den overvældende succesfulde Facebook demonstration den 12. marts 2011.

Herunder ‘Que Parva Que Sou’ under én af de første fremførelser i Porto i Nordportugal:

Din vurdering:Portugals rigeste mænd – Carlos Slim stadig rigeste mand i verden ifølge Forbes Rich List 2011

Forbes Rich List er den årlige liste over de rigeste i verden udgivet af den amerikanske medievirksomheden Forbes, hvis kendteste udgivelse er Forbes Magazine.

I den seneste udgave af listen over verdens rigeste mænd, er der hele 1210 dollar-milliardærer. Der har aldrig været flere super-rige i verden.

Rigeste mænd i verden
De øverste på Forbes listen over verdens rigeste er gamle kendinge fra tidligere år.

Telekommunikations-magnaten Carlos Slim Helo fra Mexico er igen øverst på verdens rigeste listen.

 1. Carlos Slim – god for 74 milliarder dollars, Carlos Slim har næsten monopol på fastnettelefoni i Mexico.
  Den hovedrige mexicaner af libanesisk oprindelse har lagt over 20 milliarder US-dollars til sin formue siden sidste år
 2. Bill Gates – god for 56 milliarder dollars, grundlægger af Micrsoft
  Gates kunne principielt være verdens rigeste, idet han har doneret omkring 30 milliarder væk til godgørende formål bl.a. via The Bill & Melinda Gates Foundation
 3. Warren Buffett – god for 50 milliarder dollars, investor i Berkshire Hathaway og venner med Bill Gates. Buffett giver ligeledes store beløb til velgørenhed - også via Gates fonden
 4. Bernard Arnault – Europas rigeste mand er god for 41 milliarder dollars, storaktionær i den franske virksomhed LVMH, der bla. ejer Hennessy cognac, Tag Heuer ure, Bulgari smukker/ure (købt i 2011) og Louis Vuitton
 5. Larry Ellison – god for 39 milliarder dollars, grundlægger af IT virksomheden Oracle i USA
 6. Lakshmi Mittal – god for 31 milliarder dollars, stålmagnat fra Indien
 7. Amancio Ortega – god for 31 milliarder dollars, grundlægger af Zara modetøjsimperiet i Spanien, Virksomheden Inditex med Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stadivarius, m.fl. driver over 5000 forretninger over hele verden, Ortega er desuden storinvestor i ejendomme; herunder i Lissabon
 8. Eike Batista – god for 30 milliarder US-dollars, mine-investor fra Rio de Janeiro i Brasilien
 9. Mukesh Ambami – god for 27 milliarder US-dollars, olie- og gas produktion i selskabet Reliance Industries
 10. Christy Walton og familie – har arvet sin formue på 26 milliarder dollars efter sin mand John Walton; søn Walmart gundlæggeren Sam Walton fra USA

Rigeste mænd i Portugal
På den internationale skala, kan Portugals rigeste ikke rigtig være med.

Tre personer råder dog over en formue på mere end 1 milliard US-dollars:

 1. Americo Amorim – nummer 200 på listen over verdens rigeste – korkproduktion, investeringer i bankvæsen, turisme og aktier i olieselskaber samt et måske lidt for tæt forhold til regimet i Angola har været afgørende for at den voksende formue, der har rundet 5 milliarder dollars. Americo Amorim med bopæl i Grijo i Vila Nova da Guia ved Porto er med virksomheden Corticeira Amorim verdens største korkproducent.
 2. Eliseo Alexandre Soares dos Santos og familie – nummer 512 på listen over verdens rigeste. Familien Soares dos Santos er storaktionærer i den succesfulde Jeronimo Martins virksomhed, der driver flere supermarkedskæder i Portuigal og Polen. Virksomheden fik rekordresultat i 2010 og formuen hos Soares dos Santos familien i Lissabon er vokset til 2,3 milliarder dollars.
 3. Belmiro de Azevedo – Continente og Modelo supermarkeder, turisme, ejendomsinvesteringer, avisdrift og industiproduktion har skabt en formue på 1,5 milliarder dollars til Porto-virksomheden Sonae, der er gundlagt af Azevedo. Sonae koncernen er nok det tætteste man kommer på en 'Mærsk i Portugal'. Belmiro de Azevedo er nummer 833 på listen over verdens rigeste.

Rigeste danskere ifølge Forbes
De rigeste danske omfatter Lego familien med Kjeld Kirk Kristiansen som nummer 223 på listen over verdens rigeste, ‘Dyne’ Lars Larsen som nummer 304 og Niels Peter Louis-Hansen (Coloplast) på plads nummer 692.

Kirk Kristiansen er på papiret Danmarks rigeste med 4,7 milliarder US-dollars, men 97-årige Arnold Mærsk Mckinney Møller er via en kompliceret selskabskonstruktion ikke med på listen, hvor han med stor sandsynlighed ville rangere som rigeste dansker.

Se mere på Forbes listen over verdens rigeste 2011.

Forbes familien bedre til at bruge penge end til at tjene dem
Som et kuriosum kan nævnes at mens antallet af dollarmilliardærer er steget fra 1011 dollar-milliardærer i marts 2010 til 1210 milliardærer i marts 2011, er Forbes-familiens egen formue under pres.

Forbes Magazine og tilknyttede aktiviteter drives af 3. generation af Forbes familien, og den har solgt kraftigt ud af kunstsamlinger og af den omfattende ejendomsportefølge som grundlægger Bertie Charles Forbes og senere sønnerne Bruce Charles Forbes og Malcolm Stevenson Forbes formåede at samle sammen.

Den tredje generation er ligeledes i høj grad involveret i publishing-virksomheden Forbes, men internettet truer annonce-omsætningen i Forbes primært trykte medier.

Den store families øjensynligt dyre vaner har gennem flere år gjort det nødvendigt at rejse kapital ved at sælge aktiver.

Se historien om Forbes familien og ‘The Capitalist’s Tool’ på The New York Times (2006), New York Post (2007) og Financial Times (2011) .

Relateret artikel:
Carlos Slim på Forbes rigeste liste 2010

Herunder interview med én af Danmarks rigeste mænd (og ny på Forbes Listen 2011) Lars 'Dyne' Larsen:

 

Din vurdering:Portugals største virksomhed EDP fremlagde positivt 2010 årsregnskab – ordre fra Vestas kunde

Portugals største børsnoterede virksomhed EDP (Energias de Portugal) formåede i 2010 at øge overskuddet med 5,4% til 1,08 milliarder euro.

Det er fortrinsvis EDP’s aktiviteter inden for vindenergi, som bidrager positivt til bundlinjen.

EDP blandt Vestas største kunder
EDP og spinoff virksomheden EDP Renovávais (EDP-R) er blandt Vestas allerstørste kunder.

I 2011 går et nyt samarbejde igang omkring drift af en flydende havvindmølle ud for Portugal.

Stor kunde på den iberiske halvø forlænger Vestas serviceaftale
Vestas-kunden Ibervind har i marts 2011 forlænget en service aftale omfattende vindmølleparker i Portugal.

Det drejer sig om vindmølleparkerne Candeeiros I, Candeeiros II og Pampilhosa med en samlet kapacitet på 225 MW, der blev sat op af Vestas i perioden 2005-2006..

Desuden fik Vestas ved samme lejlighed en ordre på et par 2 MW turbiner til afløsning af 18 ældre Mitsubishi turbiner.

Se Vestas nyheden på Bloombergs.

Din vurdering:Søren Kierkegaard foredrag af Richard Purkarthofer på Universidade de Lisboa 17. og 24. marts 2011

Den danske filosof Søren Kierkegaard (1813-1855) rangerer internationalt blandt de mest berømte danskere.

På Universidade de Lisboa afholdes den 17. og 24. marts to foredrag af Kierkegaard-forskeren Dr. Richard Purkarthofer, der er tilknyttet Kierkegaard Forskningscenteret ved Københavns Universitet.

’Frygt og Bæven’ af Søren Kierkegaard
De to foredrag tager udgangspunkt i én af Kierkegaards tidlige bøger ‘Frygt og Bæven’.

Den unge Kierkegaard udgav dette filosofiske værk som 30-årig under pseudonymet Johannes de Silentio. Senere ville han dog udgive sine bøger under eget navn.

Frygt og Bæven er en etisk diskussion af det Gamle Testamentes historie om Abraham’s planlagte ofring af sønnen Isak til gud.

Søren Kierkegaard oversat til portugisisk
I Portugal er Frygt og Bæven i 2007 blevet oversat af den portugisiske Kierkegaard-ekspert Elisabete M. de Sousa. På portugisisk har Frygt og Bæven titlen Temor e Tremor.

Foredagene af Dr. Richard Purkarthofer starter kl. 11.00 på Faculdade de Letras - Universidade de Lisboa i Mattos Romão auditoriet.

Se mere på Den Danske Ambassade i Lissabon’s kultur-kalender.

Herunder første del af et BBC-program, der forsøger at forklare Kierkegaards komplicerede eksistentialisme-filosofi med baggrund i Kierkegaards liv og samtid:

Din vurdering:Modesko fra Portugal – 97 portugisiske skomærker på MICAM 2011 messen i Milano

Produktion af sko har stadig stor betydning for Portugals økonomi.

Omkring 6000 personer arbejder i Indústria do calçado branchen i Portugal, der er centreret i Nordportugal.

Skoproduktionen findes specielt omkring byen Felgueiras ved Porto og i kommunen São João da Madeira ved Aveiro  - i øvrigt den mindste kommune i Portugal målt på areal.

Omkring 50% af Portugals skoeksport kommer fra Felgueiras, der med sine omkring 58.000 indbyggere må betragtes som Portugals hovedstad for skoproduktion.

I Felgueiras er det overvejende herresko, der produceres, mens São João da Madeira har flere producenter af damesko.

Skoproduktion har også betydning for økonomien på ferieøen Madeira.

Skomessen i Milano – MICAM 2011
MICAM 2011 i Milano afholdes fra 6. til 9. marts og anses for at være verdens vigtigste modesko-event.

Der er MICAM skomode-messe to gange årligt i marts og september.

I marts er det efterårs- og vintermoden inden for sko, der fremvises, og september MICAM messen er dedikeret forårs- og og sommer-modesko.

Den portugisiske stat støtter portugisiske skoproducenter i deltagelsen i MICAM og i andre sko-events rundt om i verden.

Skoproduktion i Portugal
Efter en hård omstilling og udflytning af en stor del af produktionen til lavomkostningslande er portugisisk skoproduktion igen på vej frem, omend antallet af arbejdspladser i Portugal nok ikke vil nå op på det tidligere niveau.

Omkring 95% af alle ‘portugisiske’ sko bliver fremstillet i udlandet.

Typisk har man på virksomhederne i Portugal beholdt udviklingsafdelingen (som eksempelvis ECCO sko i Santa Maria da Feira), produktionen af de dyreste skomodeller og den håndværksmæsssigt mest komplicerede skoproduktion.

Se mere på brancheforeningens hjemmeside (engelsk).

Danske postbude i portugisiske sikkerhedssko
Siden år 2009 har danske postbude kunne vælge sko fra virksomheden To Work For (også benævnt 2W4 og 2Work4) beliggende i Guimarães i Nordportugal.

Skoene til de danske postbude fremstilles i Portugal, men er dog blot en mindre 'niche-opgave' for 2W4 i forhold til de store kunder Audi, IKEA, Otis, Volvo, Securitas og den lokale Lissabon-Palmela baserede VW-Autoeuropa fabrik (Portugals største fabrik).

Det danske postvæsen fik sine arbejdssko udviklet specielt af den portugisiske producent til brug under de ofte skiftende vejrforhold for de danske postbude.

2W4 har specialiseret sig i sikkerhedssko til firma-brug, men man kan dog også købe virksomhedens produkter i Portugal i kæderne Maxmat og Continente.

I 2010 producerede 2W4 i alt 230.000 par sko og støvler. Den succesrige producent af sikkerhedssko forventer at skulle producere mellem 350- og 360.000 par sko og støvler i 2011. Omkring 60% af produktionen afsættes under importørers egne mærker i mere end 20 forskellige lande.  

Mere information om sikkerhedssko og arbejdssko fra Portugal på 2Work4 hjemmesiden

'Sexiest Industry in Europe' - fra Portugal
I øjeblikket (primo 2011) markedsfører de portugisiske producenter af modesko sig under sloganet ‘The Sexiest Industry In Europe’ med relativt udfordrende billeder.

Den vovede kampagne kan ses på bloggen Homotography.

Herunder video fra mokkasin-produktion i Portugal (mærket Pointer Footwear):

Din vurdering:Norsk arkitektur på Elektricitetsmuseet i Lissabon – oplev Snøhetta design indtil 24. april 2011

Den norske arkitekt- og landskabsarkitekt-tegnestue Snøhetta blev grundlagt i 1989.

Berømt i New York
Efter at have vundet konkurrencen om at tegne National September 11 Memorial Museum Pavilion i New York oprettede Snøhetta en permanent afdeling i ‘The Big Apple’.

Den kendte norske virksomhed med omkring 120 arkitekter har ofte medarbejdere udsendt til Mellemøsten, hvor Snøhetta har stået for bl.a. the King Abdulaziz Center for Knowledge and Culture i Dhahran i Saudi Arabien, the Ras Al Khaimah Gateway project 150 km øst for Dubai i De Forenede Emirater og ikke mindst the Alexandria Library in Egypten (Alexandria).

Omkring 25% af Snøhetta arkitekterne arbejder inden for områderne interiør- og landskabsdesign.

I Norge har Snøhetta arkitekterne blandt andet formgivet Oslo’s Opera- og Ballethus, der åbnede i 2008. Se billeder på Snøhetta hjemmesiden.

Snøhetta har i øvrigt navn efter et 2286 meter højt bjerg (fjeld) i Dovrefjell-Sunndalsfjella nationalpark i Oppland i det centrale (sydlige) Norge.

Lissabon udstilling på Elektricitetsmuseet
’Snøhetta - Architecture - Landscape – Interior’ udstillingen på Elektricitetsmuseet i Lissabon løber i perioden 4. marts til 24. april.

Se også: Museer værd at se i Lissabon (med elektricitetsmuseets adresse og åbningstider).

Alle ovennævnte projekter vil kunne ses som modeller på udstillingen, der støttes af det Norske Udenrigsministerium via Norges Ambassade i Lissabon.

Se mere om Snøhetta udstillingen i Lissabon på Den Norske Ambassade i Lissabon’s hjemmeside.

Herunder video om Snøhetta’s design af nye bibliotek i Alexandria:

Din vurdering:Portugal har chance for 3 hold i Champions League 2011-2012 turneringen

Der er ingen Champions League deltagelse med portugisiske hold i Champions League slutspillet 2011.

Til gengæld var der 4 portugisiske klubhold i Europa League slutspillet 2011, hvoraf 3 af dem er videre til Europa League ottendedelsfinalerne 2011.

UEFA league coefficent
For at bestemme hvilke landes liga’er, der prækvalificerer flest hold til Champions League og Europa League turneringerne, udregnes en såkaldt UEFA league coefficent.

UEFA league koefficienten bestemmes udfra de enkelte landes klubholds resultater i de sidste 5 år i de to store internationale turneringer efter et sindrigt point-system.

Portugal på spring til at blive 6. bedste fodboldnation i Europa
I marts 2011 ser beregningen af UEFA League koefficenten således ud (altid baseret på 5 års resultater):

 1. England – UEFA League koefficent 82.928
 2. Spanien – UEFA League koefficent 77.329
 3. Tyskland – UEFA League koefficent 68.103

 4. Italien – UEFA League koefficent 59.981
 5. Frankrig – UEFA League koefficent 53.511
 6. Portugal – UEFA League koefficent 44.596 (stigning fra 9. til 6. pladsen i.f.t. 2010)

 7. Rusland – UEFA League koefficent 43.541
 8. Ukraine – UEFA League koefficent 42.550
 9. Hoilland – UEFA League koefficent 38.796

 10. Tyrkiet – UEFA League koefficent 35.050
 11. Grækenland – UEFA League koefficent 34.166
 12. Danmark – UEFA League koefficent 30.350 (stigning fra 15. pladsen i 2010)

 13. Belgien – UEFA League koefficent 27.000
 14. Rumænien – UEFA League koefficent 25.824
 15. Skotland – UEFA League koefficent 24.941

Landene på pladserne 1-3 har automatisk 4 klubhold i Champions League turneringen (heraf 3 direkte i gruppespil) og desuden 3 hold kvalificeret til Europa League turneringen.

Rangerer et land 4-6 på UEFA League coefficient ranglisten, er der automatisk 3 hold i Champions League turneringen (heraf 2 hold i gruppespil) og 3 hold i Europa League turneringen.

Lande på pladserne 7-9 får 2 CL klubhold og 4 EL klubhold prækvalificeret til de to turneringer; heraf ét hold direkte i CL gruppespil.

Blandt lande på pladserne 10-15 giver UEFA coefficienten 2 CL pladser og 3 EL pladser, men vel at mærke ikke direkte i CL gruppespillet. Det er kun det bedste klubhold fra lande med plads 10-12, der undgår kvalifikationsturneringen.

På grund af måden koefficenten for UEFA leagen udregnes på, kan det være en fordel at have de bedste hold i Europa League turneringen, hvor der alt andet lige lettere kan samles point til beregningen (kun koefficient-point fra sejre eller uafgjorte kampe).

Danske hold og UEFA coefficient (league koefficent)
Danmark har allerede fra 2011-2012 sæsonen med sikkerhed to hold med I Champions League turneringen, og da stillingen i UEFA League koefficienten ikke ændrer sig væsentligt (Danmark vil som minimum beholde 12.-pladsen), vil vinderen af den danske liga i 2011-2012 sæsonen være direkte kvalificeret til gruppespillet i Champions League 2012.

Din vurdering:Poker turnering i Portugal – prøv evnerne af i No Limit Hold'em poker hos PokerStars

Poker-feberen er for længst nået til Portugal.

I år 2011 arrangerer PokerStars tre større poker-turneringer under navnet Portugal Poker Series.

Pokerturneringerne finder sted i byerne Vilamoura (Algarve), i Figueira de Foz ved Coimbra og i Espinho ved Porto i Nordportugal.

Pengepræmierne kan løbe op i 200.000 euro i main event prize pools. Der er plads til max. 400 deltagere i Vilamoura.

Pokerturnering 14-17 april i Vilamoura
Vilamoura Casino har allerede flere gange været vært for internationele pokerturneringer.

Casino Vilamoura er opført i forbindelse med Hotel Algarve Casino og drives af Solverde gruppen. Algarves største casino ligger tæt på marina’en i Vilamoura, hvor der er et meget stort antal hoteller at vælge imellem.

€700 + €70 No Limit Hold'em turneringen i Vilamoura indleder PokerStars turneringen i Portugal.

Der er ofte dansk deltagelse i pokerturneringer i Vilamoura.

Vilamoura i Algarve en populær golfdestination, og mange engelske fodboldspillere og TV-personligheder kan ses om sommeren på marina'en i det eksklusive Vilamoura.

Se mere om Vilamoura Casino og om den danske pokerspiller, som tog en taxi de 250 kilometer til Lissabon fra Algarve for at nå den næste turnering.

Se også: Pokerturnering på Casino Estoril i marts 2011.

Herunder PokerStars video fra 2010 om poker turnering i Vilamoura

Pokerturnering 10-13 juni i Figueira de Foz
Figueira da Foz er en idyllisk kystby 50 kilometers kørsel vest for unversitetsbyen Coimbra i det centrale Portugal.

Pokerturneringen i juni 2011 i Figueira da Foz er ligeledes en €700 + €70 No Limit Hold'em turnering.

Kasinoet hedder Casino Figueira da Foz og ligger midt i byen, som måske er mest berømt for at være et yndet udflugtsmål og legeplads om sommeren  - ikke mindst for velbeslåede Coimbra- og Porto-indbyggere.

Casino'et drives af Amorim Turismo, der er en del af Amorim gruppen (berømt for kork-produktion) kontrolleret af den særdeles velhavende Americo Amorim.

Figueira da Foz har én af Portugals største sandstrande med en længde på 3 kilometer og er desuden et populært surfer-spot.


Pokerturnering 13-16 oktober i Espinho
I den mindre by Espinho i Nordportugal 15 kilometer syd for Porto afholdes den tredje pokerturnering i Portugal Poker Series.

Solverde gruppen ejer casinoet, der ligger med udsigt over havet. Også i Espinho er turneringen €700 + €70 No Limit Hold'em.

I Espinho er cap på antal deltagere dog 500 spillere mod 400 i de to første PokerStars turneringer i Portugal.

Din vurdering:Mota-Engil vinder stor ordre i Polen

Den portugisiske entrepenørvirksomhed Mota-Engil har vundet en stor ordre til en værdi af 157 millioner euro i Polen.

Motorvejsbyggeri i Polen
Mota-Engil skal bygge 24,5 kilometer motorvej som en forlængelse af motorvej S17 til Lublin fra hovedstaden Warszawa.

Byen Lublin ligger i den sydøstlige del af Polen omkring 165 kilometeter fra Warszawa. Området var indtil Rumænien og Bulgariens optagelse i EU blandt de fattigste i det europæiske fællesskab. Den høje vækstrate i Polen kommer dog også Lublin-området til gode.

Strækningen Warszawa-Lublin er vigtig for områdets og Polens infrastruktur idet motorvej S17 er hovedfærdselsåre for trafik mellem Ukraine og Polen.

De to lande afholder i fællesskab EURO 2012 europamesterskaberne i fodbold.

Det nye stykke motorvej ventes dog at tage 24 måneder at anlægge og bliver dermed ikke færdig til fodboldturneringen.

Mota-Engil udfører arbejder i Polen for samlet omkring 500 millioner euro.

Din vurdering:Vinmesse i Porto 3-6 marts 2011 – vinsmagning i Nordportugal med portugisiske vine

Omkring 350 udstillere medbringer over 3000 forskellige vine til Essência do Vinho vinmessen i Porto.

Arrangementet finder sted i den imponerende Palácio da Bolsa bygning i det centrale Porto.

Vinsmagning i Porto
Byen Porto i Nordportugal er kva sin geografiske nærhed til områderne Douro, Dão og Minho at betragte som Portugals vinhovedstad.

Omkring Lissabon dyrkes der også vin, men ser man bort fra Alentejo-området er langt den meste vin fra Portugal; herunder selvfølgelig også portvinen, fra de nordligere egne i Portugal.

Se også: Vinområder i Portugal.

Essência do Vinho vinmessen i Porto byder på et omfattende program (åbner som pdf).

Blandt andet præsenteres vinmesse-juryens 10 bedste vine fra Portugal (på førstedagen).

Entré er 12 euro, som giver adgang med eget glas til at prøvesmage de fleste af vinene.

Se også: Besøg på vingård i Douro.

Herunder video fra Porto vinmessen i 2010:

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »