Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkGolf Portugal 2013 - Herning feriemesse ‘Ferie For Alle’ byder på Danmarks største golfmesse

Herning feriemessens Golf Show 2013 er en integreret del af Skaninaviens største feriemesse ‘Ferie For Alle’, der i 2013 afholdes i perioden 22-24 februar.

I Portugal er golf-turisme særdeles populært primært på grund af de gode golfbaner (Lissabonkysten, på Sølvkysten ud til Atlanten og i Algarve), Portugals behagelige varme klima i forår/efterår/vinter, den relativ korte flyvetid til Portugal og lave restaurant-priser/gode tilbud på golfrejser.

Billet til Dansk Golf Show 2013 i Herninghallerne
Når man køber indgangsbillet til Ferie For Alle, får man automatisk adgang til golfmessen Dansk Golf Show i Hal L (indgang Syd-2) og adgang også gennem Hal F, Hal K (Autocamper) og Hal M (Udlands-ferie på Herning feriemesse).

Normalprisen er 100 kroner for én dags adgang til Herning Feriemesse. Børn mellem 5 og 12 år kommer ind for 10 kroner.

Der er mulighed for rabat på indgangsbilletten og desuden kan man i visse tilfælde sikre sig en gratis billet (fribillet) til Herning Feriemesse.

Se mere om Herning Feriemesse invitationskoder og fribilletter.

Herunder Portugal golf-video (fra tidligere aktive Go-To-Golf golfbureau – nu solgt til Caddie Golfrejser):


Golf Show 2013 på Herning Feriemesse
Blandt udstillerne på Golf Show 2013 finder man blandt andet Bravo Golf (del af rejseselskabet Bravo Tours) og golfbureaet Green2Green.

Bravo Golf – golfrejser Algarve og Azorerne 
Bravo Golf tilbyder golfrejser til Azorerne og til Algarve i Portugal.

Golf i Portugal (Algarve Golf og golf på Lissabonkysten) betragtes som de klassiske golf-destinationer. Azorerne (golf på øen São Miguel), hvor Bravo Tours var én af pionererne på charterrejser, er en relativ ny golfdestination. 

Green2Green golfrejser til Portugal
Golfbureauet Green2Green er én af de største udbydere af golfrejser til Portugal.

Der arrangeres golfrejser til både Algarve, Lissabonkysten og Sølvkysten (Marriot Praia d`El Rey Golf & Beach Resort)

Se tidligere artikel om green2green (bemærk fra 2009).

Golf Portugal 2013
Så vidt det fremgår af udstillerlisten til Golf Show 2013 vil der ikke være repræsentanter fra en række af de større danske golfbureauer; herunder FairplayGolfTours, Golfbureauet, Krone Golftours, Caddie Golfrejser, FDM Rejser m.fl., der alle udbyder golfrejser til Portugal.

Spies (Madeira golfrejser, golfrejser til Lissabonkysten) er repræsenteret med stand på Ferie For Alle rejsemessen uden at være på Golf Show 2013.

Se også: Luksusgolf i Portugal (Portugal golf på Lissabonkysten 2013).

Din vurdering:Masser af sol sidst i februar i Portugal – og hundekoldt om natten 25-28 feb i Cascais

Meteologisk Institut i Portugal forudser masser af solskin i slutningen af februar 2013.

Sol om dagen – koldt om natten
Med næsten skyfri himmel fra omkring den 23. februar står Lissabon og Lissabonkysten til at få masser af solskin i den sidste del af februar 2013.

Til gengæld bliver det koldt – helt ned til 1-2 grader om natten i Lissabon.

Lissabonkysten kan ske at få frost
I Cascais, Estoril, Carcavelos og Oeiras kan temperaturen omkring den 26-28 februar tippe helt ned omkring 0 grader om natten, hvilket er meget usædvanligt.

Dagtemperaturerne er dog mere normale og forventes at ligge ikke meget under 10 grader. Desuden vil den megen solskin får det til at føles lidt varmere.

Se 10-dags vejrudsigt for Lissabon.

Varmt i Algarve i februar
I Algarve forventes der langt de fleste steder at temperaturen holder sig over eller omkring 5 grader om natten, og dagtemperaturen når de fleste steder op omkring 13-15 grader.

Den solfyldte, men småkolde slutning på februar måned 2013 i Portugal begynder omkring den 23. februar.

Din vurdering:Største enkelfangst nogensinde af falske euro-sedler – portugisisk politi beslaglægger €380.200

Den 20. februar 2013 offentliggjorde portugisisk politik beslaglæggelsen af et meget stort antal falske euro-sedler.

Verdens største beslaglæggelse af falske euro
I alt €380.200 blev fundet i form af 1901 sedler.

I dette tilfælde var alle de falske euro-sedler gule €200, men også €100, €50 og de mere anvendte €20, €10 og €5 skannes efterhånden per automatik i mange forretninger i Portugal for at beskytte mod falsknerier, som bliver mere og mere udbredte.

Det store fund i Porto i Nordportugal var resultatet af politiefterforskning, og selv garvede betjente var overraskede over omfanget og mængden af falske sedler.

Sedlerne var er virkelig god kvalitet, og det voldsomt ulovlige falskmønteri menes at have forbindelser til Italien, Bulgarien, Spanien og Tyskland.

Portugisiske medier skriver at en moldavisk statsborger blev pågrebet, og myndighederne vil ikke udelukke at en del sedler allerede er i omløb i Portugal, selv om det ser ud til at de mange €200 var tiltænkt distribution i Spanien.

Se historen på Correia da Manhã, hvor der også findes en video, hvor politiet fremviser sedlerne.

Din vurdering:Colt Resources tegner kontrakt med Portugals regering for endnu to områder i jagten på tungsten

Guld er blevet så dyrt at det kan betale sig at udvinde fra selv små forekomster.

Guld og tungsten i Portugal
Canadiske Colt Resources er desuden på jagt efter mineralet tungsten, som bruges i legeringer med andre metaller til en lang række formål herunder blandt andet til svejsning. I Skandinavien kaldes tungsten også for volfram eller wolfram.

Som følge af at tungsten er det tungeste metal (heraf navnet), anvendes det ofte, hvor høj vægtfylde er en fordel – eksempelvis på dyrere golfkøller (clubs), til kølen på både og efterhånden også til smykker – samt naturligvis til glødetråde.

I Portugal findes flere tungsten og guldforekomster – se fact sheet fra Colt Resources (downloades som pdf).

Colt Resources forventer at investere omkring 100 millioner euro i minedrift i de to områder med ædelmetal-forekomster ved byerne Tabuaço og Penedono i Viseu-området i det nord-østlige Portugal.

Colt Resources har allerede kontrakt med Portugal om at udvinde guld i Alentejo (Montemor-O-Novo området). Se artikel fra 2012.

Herunder forklarer Nikolas Perrault fra Colt Resources om projekterne i Portugal:

Din vurdering:IKEA Loulé godkendt af lokale myndigheder i Algarve – retail park med 3000 nye arbejdspladser

En stor mulighed for at skabe arbejdspladser og aktivitet i Loulé-området eller endnu et spoleret naturområde og kunde-vandring ud af byerne?

Fronterne var trukket op, da Loulé’s bystyre godkendte IKEA’s planer om at bygge varehus ved Loulé med tilhørende stort shopping center og retail park.

IKEA satser på placering mellem 3 byer
Den godkendte plan giver IKEA en optimal placering mellem Faro, Loulé, São Bras og andre mindre byer på den østlige del af Algarvekysten.

Placeringen er angivet som tæt på krydset Loulé-Sul (Caliços) og A22-Via do Infante.

IKEA ventes at investere omkring €200 millioner i projektet, hvis endelige form skal findes inden for 10 år for at IKEA beholder retten til at opføre komplekset.

Det anslås at investeringen vil skabe omkring 3000 arbejdspladser.

Blandt modstanderne; primært i den socialistiske del af byrådet i Loulé (byrådet er PSD-ledet, dvs. center-højre-ledet), var indtrykket at IKEA fik for meget at skulle have sagt med hensyn til placeringen af det nye shopping center.

Man er fra venstrefløjens desuden bange for at byernes forretningsliv mister kundegrundlag, som det eksempelvis er sket i Cascais med opførelsen af centeret Cascais Shopping omkring 7 km uden for Cascais centrum (dog uden IKEA).

Samtidig anfører venstrefløjen at det valgte område hidtil blev betragtet som henlagt til landbrug – et såkaldt RAN område.

Loulé kommune får kompensation
Som en del af aftalen skal IKEA yde støtte efter nærmere fastsatte beløbsrammer til forskellige foranstaltninger i lokalområdet.

Blandt disse er afsat €100.000 til forbedring af en skole i Almancil og væsentlig højere beløb til opbygning af vejnet og anden infrastruktur til det nye IKEA shopping-område i Algarve-Faro-Loulé, som bliver hjemsted for det første IKEA i Algarve.

IKEA klar til at bygge i Loulé i år 2015 
Ifølge portugisiske aviser er IKEA klar til at gå igang med byggeriet i 2015. Der er tale om en byggeplads på 120.000 m2. udover IKEA Portugal står Inter IKEA Centre Group for opførelsen af IKEA Centre Portugal.

Per februar 2013 har IKEA Portugal 3 varehuse i Portugal: Loures og Alfragide i Lissabon-området samt ‘Mar Shopping’ shopping centeret i Matosinhos få km nord for Porto i Nordportugal.

Aftalen om det nye Loulé IKEA center blev oprindeligt underskrevet af Kristina Johansson, tidligere Country Manager for IKEA Portugal og nu Country Manager for IKEA Holland. Ny Country Manager i Portugal for IKEA fra år 2013 er Christiane Thomas, der kommer fra en lignende stilling i Rusland.

Se tidligere artikler om IKEA:

oktober 2008: Nyt IKEA-shopping center ved Matosinhos.
december 2009: IKEA Algarve på tegnebrædtet.
maj 2010: IKEA åbner i Loures ved Lissabon.
januar 2011: IKEA overvejer opsætning af vindmøller i Portugal.
januar 2011: Ny IKEA fabrik i Nordportugal.

forum indlæg januar 2013: IKEA leverer til Madeira og Porto Santo.

Samt: juni 2012 - Billigste ferielande i Europa (sovesofa'er fra IKEA billigere i Danmark end i Portugal)

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »