Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkChampions League 2013 kampe Real Madrid-Manchester United – José Mourinho møder Sir Alex

Champions League 2013 kampene indeholder topopgør mellem to af Europas bedste og mest vindende klubber: spanske Real Madrid og engelske Manchester United.

Interessen fra Portugal samler sig naturligvis om Cristiano Ronaldo (Real Madrid topscorer) og José Mourinho (Real Madrid manager).

José Mourinho venskab med Sir Alex
Den 50-årige Mourinho er gode venner med 71-årige Alex Ferguson (Sir Alex), som ved flere lejligheder har ytret ønske om at netop ‘The Special One’ fra Portugal kunne være en god afløser for ham, som træner i Manchester United, når Alex Ferguson selv en dag vælger at indstille karrieren.

De to trænere har med andre ord et meget venskabeligt forhold.

Til avisen The Independent udtalte Mourinho forud for Real Madrid-Manchester United Champions League 2013 kampene at han var sikker på at venskabet mellem ham og Sir Alex kunne bevares uanset resultatet af kampene. Man skulle måske tro det var en naturlig ting, men Mourinho er ekspert i ‘psykologisk krigsførelse’ og har med regelmæssige mellemrum udfordret trænere og spillere fra andre hold forund, under og efter kampene.

Se også artikel på Independent.

José Mourinho problemer i Spanien
Portugals trænerfænomén José Mourinho har siden maj 2010 stået i spidsen for Real Madrid – Spaniens kongeklub fra hovedstaden og arvefjende til Barcelona; ‘kongeklub’ i hovedstaden i den selvstændighedshungrende Catalunien-provins i det nordøstlige Spanien.

Netop Barcelona har i 2012-2013 stukket en kæp i hjulet på José Mourinho’s perlerække af sejre under sine tidlige trænerjobs hos FC Porto, Chelsea og Inter Milan.

Ganske vist vandt Mourinho med Real Madrid det spanske mesterskab i sæsonen 2011-2012, men i sæsonen 2012-2013 ser det skidt ud – faktisk så dårligt at Real Madrid risikerer at blive ydmyget med en tredjeplads i den spanske liga.

Førstepladsen har Barcelona i realiteten sikret sig med et forspring på 12 point til Atlético Madrid og en yderligere forskel på i alt 16 point til Real Madrid med 17 spillerunder tilbage.

Se også Jose Mourinho artiklerne:

- Jose Mourinho takker nej til landstrænerjob i England (december 2007)
- Jose Mourinho’s karriere (marts 2008)
- Mourinho ny træner i Real Madrid (maj 2010)
- Jose Mourinho ubesejret hjemme i 9 år i træk (februar 2011)
- José Mourinho i problemer (maj 2011)
- Jose Mourinho donerer æresbevisning (september 2011)

Kampe i Champions League 2013 – første knockout runde
Den første runde i 2013 af Champions League spilles den 12/13 februar med returkampe

Real Madrid tager den 13. februar 2013 imod Manchester United på Bernabeu Stadion i den spanske hovedstad.

På BBC omtales kampen som 'The Match The World is Waiting For' .

Kampen starter kl. 20.45,  og det halve Portugal vil være bænket foran fjernsynet som om en vigtig landskamp fandt sted.

Champions League returkampen Manchester United-Real Madrid spilles i Nordengland på Old Trafford den 5. marts, ligeledes kl. 20.45 lokal tid.

Herunder optakt til Real Madrid-Manchester United kampene:

Din vurdering:Frankrig-aftale ønskes - aviserne Expresso og Visão vil have penge af Google for nyheder på portugisisk

Det ulmer af oprør i portugisisk presse mod én af verdens mest magtfulde virksomheder.

Gratis indhold hos Google
Impresa SGSP Sa, som er Portugals største medievirksomhed, vil ikke levere gratis nyheder til Google (Google News på portugisisk) længere.

Impresa ejer blandt andet to af de største publikationer i Portugal: ugeavisen Expresso og ugemagasinet Visão.

Tjenesten Google News er en torn i øjet på de fleste medie-virksomheder på nettet, idet Google ikke betaler for at vise nyhederne – og kommer til at fremstå som en større avis fuldstændig ‘gratis’ – hvilket ikke er godt for hverken avissalget på papir eller salg af online abonnementer.

Google News findes endnu ikke på dansk, hvilket de danske medier priser sig lykkelige for.

Franske medier pressede Goolge til at hoste op
Den begyndende portugisiske revolte er uden tvivl inspireret af fransk presse, hvor førende medievirkomheder med succes fik vredet armet om på Google i starten af 2013.

I en aftale med den samlede presse i Frankrig (opstået efter slet skjulte trusler fra fransk side om blokering af Google) gik Google den 1. februar 2013 med til at oprette en fond på 60 millioner euro til betaling for brug af franske avisers og internetmediers nyheder.

Indtil videre forsøger Google ifølge Bloombergs at dysse sagen ned og vil ikke kommentere på ‘private udtalelser’ om krav om betaling for content i Portugal.

Herunder indslag om ‘den franske aftale’ på Euronews:

Din vurdering:Event for børn i Lissabon – Pet Festival i FIL messecentret 8-10 februar 2013

Kæledyr i alle størrelser kan opleves på FIL messen ‘Pet Festival’ i weekenden 8-10 februar.

Hunde, katte, heste og fisk
På årets kæledyrsmesse er der især fokus på hunde og katte samt heste og fisk.

Blandt de mest spektakulære events i løbet af Pet Festival 2013 er ridebanespringning i Hal 4 (se program)

For hundenes vedkommende er der specialudstilling af portugisiske hunderacer fra lørdag d. 9. feb. kl. 14 og ‘karnevals-optog’ søndag den 10. februar med en gruppe bulldogs.

Se mere på Pet Festival hjemmesiden.

Udover de fire ovennævnte dyrearter, kan man også møde marsvin, hamstere, kaniner, skildpadder, fugle og mange andre kæledyr på messen.

Åbningstider og entré
Messen i Nationernes Park i Oriente området i Lissabon har åbent fra 10 til 23 fredag og lørdag og fra 10 til 20 søndag.

Det er erfaringsmæssigt en god ide at ankomme relativt tidligt til denne messe (gerne før kl. 11), da portugisiske familier med små børn dukker op i store tal (med lange køer til følge), når klokken nærmer sig 11-12 stykker.

Entré er 5 euro. Børn op til 10 år kommer gratis ind.

Herunder billeder af ridebanespringning på Pet Festival 2012:

Din vurdering:Bimby har erobret de portugisiske køkkener – must-have køkkenmaskine i Portugal

I det gode portugisiske køkken har én bestemt maskine over en årrække opnået en bemærkelsesværdig succes.

Alt-mulig maskinen Bimby har gået sejrsgang over Portugal i løbet af de sidste 6-7 år.

Som dansker tænker man med det samme ‘Food-Processor’, men det er der ikke tale om. En mere dækkende betegnelse ville være ‘køkkenrobot’.

Portugiserne er glade for gadget's, og på forunderlig vis, har Bimby'en formået at tryllebinde store dele af nationen. I mange hjem i Portugal er Bimby'en ikke hengemt i et køkkenskabskab, men anvendes aktivt på ugentlig basis.

Portugal er gået BIMBY-crazy – 220.000 maskiner solgt
Bimby blev introduceret på det portugisiske marked i år 2000.

Herunder nyeste udgave fra september 2014: Bimby TM5: 

 Per primo 2013 fandtes der ifølge uofficielle statistikker allerede omkring 220.000 Bimby-maskiner i Portugal, og salget går fortsat godt – så godt at Portugal i forhold til dets indbyggertal skulle være den tyske producent af Bimby’s bedste marked.

Også i Italien går salget af Bimby (udtales bim-bee) forrygende.

Se Bimby-producentens hjemmeside (portugisisk) og Bimby på engelsk.

Bimby i Portugal er blevet en trend, et must-have for middelklassefamilier, hvis man vil måle sig med nabo’en – lidt at sammenligne med Weber kuglegrillens erobring af de danske parcelhus-terrasser, blot er Bimby Thermomix TM31 og den nyeste Bimby TM5 model en god bid dyrere. 

Maskinerne (nyeste Bimby TM5 model) koster i Portugal hele €1095 (8300 danske kroner) i vejledende udsalgspris og fås desuden også på kreditaftaler, således at folk der ikke lige har, hvad der svarer til prisen på de billigste synede brugte biler i Portugal, også har chancen for at erhverve sig en Bimby.

Der afholdes salgsshow hos folk privat i stil med 1960’ernes tupperware-parties.

Bimby gør alle til mesterkokke – ifølge den tyske producent Vorwerk
Men hvad sker der egentlig i en Bimby, og hvorfor er den så populær at portugiserne er blevet de største fans af tingesten?

Svaret er en kombination af følgende salgsargumenter:

  • Bimby laver stort set alle slags middagsretter, selv nogen af de mere komplicerede af slagsen
  • Bimby ‘tænker’ selv – så længe man slavisk følger opskrifterne, skal man ikke holde øje med noget.
  • Bimby er særdeles fleksibel – kan stege, koge, bage, skære ud (grønsager), blende, male, ælte, steame eller lave varm chokolade
  • Følger man opskrifterne, bliver intet overkogt eller brændt – alt lykkes hver gang og ofte med et imponerende resultat
  • Bimby er en hurtig måde at lave mad på
  • Alle kan betjene en Bimby - også uden nogen som helst erfaring med madlavning
  • Bimby er reltiv nem at rengøre
  • Bimby producenten hævder desuden at brug af Bimby TM31/TM5 sparer penge på husholdningsbudgettet.

I nogen lande, herunder Danmark, markedsføres Bimby under navnet Thermomix (Thermomix TM31 - Thermomix TM5), men Bimby er endnu ikke slået helt igennem i Danmark.

Også høj pris på brugte Bimby husholdningsmaskiner
På internettets brugtsalgs-sider i Portugal kan man til gengæld finde aflagte Bimby maskiner til mellem 500 og 800 euro.

Den tyske køkkenmaskine er så populær at nogen familier i Portugal sågar har investeret i to Bimby’er, da hver maskine kun kan producere middagsmad til op til 4 personer af gangen.

Herunder et eksempel på Bimby-maskinens muligheder (dessert) på den lidt ældre TM31 model:

Din vurdering:Portugal møder Equador i venskabskamp i Guimarães (Nordportugal) den 6. februar kl. 20.45

Den portugisiske stjerne Cristiano Ronaldo fyldte 28 år den 5. februar.

På trods af at have en mindre skade, forventes Cristiano Ronaldo at stille op sammen med det øvrige landshold den 6. februar mod Equador i Guimarães i Nordportugal.

Venskabskamp i Nordportugal 
Kampen starter kl. 20.45 portugisisk tid.

De to hold har kun mødt hinanden en enkelt gang før. I 1972 spillede Portugal og Equador åbningskamp i turneringen Brazil Independence Cup afholdt i forbindelse med 150-året for Brasiliens selvstændighed.

Portugal vandt med 3-0.

Portugals holdopstilling mod Equador
Holdopstillingen mod Equador forventes at være følgende:

Mål: Beto
Forsvar: J. Pereira, Alves, R. Costa, Coentrao
Midtbane: Meireles, Moutinho, Veloso
Angreb; Nani, Nelson Oliveira, Ronaldo

Equadors holdopstilling
Blandt Equador spillerne er Manchester United’s højre wing Antonio Valencia blandt de stærkeste.

Mål: Dominguez
Forsvar: Achilier, Guagua, Bagui, Paredes
Midtbane: Valencia, Castillo, Noboa, Montero
Angreb: Caicedo, Benitez

Equadors fodboldlandshold var per januar 2013 nummer 12 på FIFA verdensranglisten i fodbold. Portugal var nummer 7.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »