Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkKap Verde bedre til fodbold end Danmark ifølge FIFA-ranglisten for november 2015

Den lille østat Kap Verde ud for Afrikas vestkyst er så småt ved at skabe en fodboldsensation.

Portugals tidligere koloni og den berømte fodboldspiller Nani’s oprindelige hjemstavn er i november 2015 gået hen og blevet nummer 32 på verdensranglisten i fodbold efter en sejr over Zimbabwe.

Kap Verde – sol og afslapning
Kap Verde rev sig løs fra Portugal i 1975 og har en befolkning på godt 500.000 mennesker – en meget fodboldglad befolkning, skal siges.

Se også: solferie på Kap Verde øerne

Vejret på Kap Verde er særdeles stabilt med temperaturer hele året mellem 25 og 30 grader (midt på dagen). Især om vinteren er Kap Verde rejser populære.

Se mere om Kap Verde vejret.

Med sin fornemme plads nummer 32 på FIFA’s verdensrangliste i fodbold er Kap Verde’s landshold faktisk på papiret bedre end det danske fodboldlandshold, som må nøjes med plads nummer 35. Eneste trøst er at Sverige og Norge er endnu ringere placeret på pladserne henholdsvis 45 og 46.

Novembers FIFA rangliste domineres meget usædvanligt af Belgien, som er røget helt til tops efter sejre over Kazakhstan, Israel og Andorra.

De første 10 pladser på FIFA’s rangliste er følgende:

 1. Belgien
 2. Tyskland
 3. Argentina
 4. Portugal
 5. Chile
 6. Spanien
 7. Columbia
 8. Brasilien
 9. England
 10. Østrig

Se den samlede FIFA-rangliste for november 2015 hos FIFA.

Din vurdering:Carne de Porco á Alentejana - Traditionel portugisisk ret

Langt de fleste lande med en kystlinje synes efterhånden at have deres egen udgave af Surf and Turf - en ret, der kombinerer kød og fisk eller skaldyr.

I Portugals tilfælde er den ret Carne de Porco à Alentejana (Svinekød fra Alentejo).

Ud fra navnet, skulle man tro, at denne specielle portugisiske ret kommer fra Alentejo regionen, som ligger i det syd-centrale Portugal med Algarve og Spanien som naboer.

Det er imidlertid ikke tilfældet. Retten blev opfundet på Algarvekysten.

Grunden til at man har valgt at kalde retten á Alentejana skal findes i Alentejos og Algarves ry for svinekød.

Carne de porco a alentejana 

Den meget velsmagende ret er speciel på grund af sit indhold; retten består af svinekød i tern, marineret i hvidvin, paprika, hvidløg, laurbærblade, løg, tomater, chili, koriander, en masse af rød peber samt persille.

Når så svinekødet har ligget i marinaden i 6 timer, bliver det stegt, derefter overhældt med marinaden og tilsat små, spiselige muslinger. Hele herligheden serveres typisk i et lerfad med sovs og som tilbehør er der kartofler i tern.

Historien bag Carne de Porco à Alentejana
Navnet antyder, at retten stammer fra Alentejo, og det er der en ganske logisk forklaring på. Denne portugisiske region har altid været meget berømt for sine svin. Det er mere, end man kan sige om Algarve.

Da retten blev opfundet, blev svinene på Algarvekysten fodret med fisk, og derfor ikke opfattedes kødet ikke som specielt velsmagende - i modsætning til svin fra Alentejo regionen. Nogle argumenterer endda for, at muslinger blev tilføjet for at camouflere, at svinekødet smagte af fisk.

Svineindustrien var, og er stadig, en vigtig industri i Alentejo. Blandt andet er regionen kendt for at producere en udsøgt iberisk røget skinke. Andre vigtige industrier inkluderer produktion af oste, pølser, vin og olivenolie. Derudover har kork-, marmor-, og mineindustrien stor betydning for Alentejos økonomi.

Netop derfor er Alentejo blevet indblandet i rettens navn, og dette forvirrer mange, når de får at vide, at det slet ikke er derfra retten stammer.

I og med at Carne de Porco à Alentejana er en meget populær ret i Portugal, kan den fås landet over. Langt de fleste restauranter, der serverer traditionel, portugisisk mad har også denne lækre ret på deres menukort.

Din vurdering:Lisbon & Estoril Film Festival 2015

Op af stolen og afsted - nu er der Lisbon & Estoril Filmfestival! 

Fredag d. 6. november 2015 bliver dørene slået op til den 9. udgave af Lissabon & Estoril Festival.

Filmfestivalen 2015 spænder fra fredag d. 6. november til søndag d. 15. november 2015 og foregår i både Estoril og Lissabon.

Den bliver officielt skudt i gang kl. 19.00 med åbningsfilmen Our Brand Is Crisis af David Gordon Green på Casino Estoril i Estoril.

Det amerikanske komediedrama er en fiktiv beretning.

Our Brand Is Crisis er baseret på Rachel Boynton dokumentarfilm med samme navn fra 2005, der handler om amerikanske politiske kampagne strategier.

Metoder, der blev brugt af Greenberg Carville Shrum HCS i 2002 ved det bolivianske præsidentvalg.


Ovenstående video er en trailer for Our Brand Is Crisis.

Filmen medvirkende stjerner er henholdsvis hovedpersonen Sandra Bullock, Scoot McNairy, Billy Bob Thornton, Anthony Mackie og Ann Dowd.

Saml dine bedste venner og få en mindeværdig oplevelse ved at tage til festival i enten Estoril eller Lissabon eller måske endda begge steder.

Der vil i disse dage blive vist mere end 200 forskellige film fra i alt 37 lande. Dog er Danmark ikke med på listen over film, der vil blive vist til Lisbon & Estoril Filmfestivalen 2015.

Se den fulde programoversigt til festivalen i Lissabon & Estoril.

Foruden de mange film der vil rulle over skærmen, vil der være en række events i form af konferencer, udstillinger, shows, debatter og diverse andre events.

Der er priser helt ned til 3 euro - så hvis man ønsker at deltage i filmfestivalen er det med at slå til! Se mere om billetsalg til Lisbon & Estroil Filmfestival.

Herunder kan du få et overblik de forskellige lande.

Andorra

Israel

Sverige

Argentina

Italien

Schweiz

Australien

Japan

Sydafrika

Belgien

Kina

Sydkorea

Brasilien

Litauen

Tjekkiet

Cambodia

Luxembourg

Tyskland

Canada

Marokko

Tunesien

Columbia

Mexico

UK

Frankrig

Norge

Ungarn

Gabon

Polen

Uruguay

Holland

Portugal

USA

Irland

Rusland

Østrig

Island

 

Vigtige informationer om Lisbon & Estoril Filmfestival 15

 • Hvornår: 6.-15. november 2015
 • Hvor: Lissabon og Estoril
 • Hvad: Mere end 200 film
 • Film fra 37 forskellige lande
 • Billetter fra 3 euro
Din vurdering:Cristina Branco - portugisisk fado sangerinde kommer til København

I april 2016 kan DR Koncerthuset sammen med Copenhagen Jazz Festival præsentere den portugisiske sangerinde Cristina Branco, som er en af den moderne fados helt store stjerner.

Det er ikke første gang, Branco besøger København. Sidste gang var til en absolut udsolgt koncert i Studie 2 til VinterJazz 2015.

Dengang optrådte hun med sange fra sit album ’Idealist’.

Det skønnes, at hun vil optræde med et nyt og endnu unavngivet album, når hun gæster hovedstaden til april.

Som sædvanlig tager Cristina Branco sin egen kvartet med, der består af pianist og co-sangskriver Ricardo Dias, bassisten Bernardo Moreira samt Bernardo Couto, som spiller portugisisk guitar og mandolin.

Koncerten finder sted den 1. april 2016 i DR Koncerthuset, hvor en billet koster mellem 200 og 240 kroner. Billetsalget starter 4. november 2015 klokken 10.

Cristina Branco 

En moderne Amália Rodrigues
Cristina Branco startede ud med at være betaget af jazz og forskellige former for portugisisk musik. Det var lige indtil hendes bedstefar introducerede hende til Amália Rodrigues, som har fået tilnavnet Dronningen af Fado. Herefter gav Branco sig i kast med den traditionsrige genre.

Fado er typisk portugisisk musik, som kan dateres tilbage til 1820’erne - det antages dog, at fadoens historie er meget længere. Den brede opfattelse er, at Fado er klagende melodier og tekster, der handler om havet eller livet som fattig. Rytmerne kan virke meget melankolske, og dog betagende på samme tid.

Ofte handler teksterne om længsel og ulykkelighed, men Branco er kendt for at beskrive både håb og glæde i en ellers sørgmodig genre. En anmelder har blandt andet beskrevet Cristina Branco som værende en fremragende fortolker af fadoens varme, inderlige og tragiske tone med rødder i maurisk sigøjnermusik og portugisiske sømandssviser. Denne anmelder fra Politiken gav hende 5 ud af 6 hjerter sidst hun gæstede Danmark.

Fado i Portugal
Fado blev i 2011 optaget på UNESCOs liste over immateriel kulturarv. Takket være stjerner som blandt andet Amália Rodrigues har fado bredt sig til det meste af verden. I Lissabonområdet er fado meget populært, og der findes mange barer og andre fine steder - såkaldte fado-restauranter, hvor der altid spilles fado-musik - ofte er det er band, der spiller på stederne. Maden på disse restauranter koster ofte en smule mere end normalt, men sammen med den kulinariske oplevelse, får man også en kulturel oplevelse.

Læs mere om fadoen i Portugal

Det er ikke usædvanligt at gå gennem Lissabons stejle gader, og høre fado musik fra en nærliggende lejlighed. Nogle gange er det blot en CD, der afspilles - andre gange er det beboeren selv, der sidder og spiller på en portugisisk guitar i vindueskarmen. Sommetider kan man også være heldig at opleve live fado musik i Lissabons sporvogne.

Din vurdering:Algarve golfbaner - blandt de bedste 100 i Europa

Algarve har vist sit værd og demonstreret sin status som værende ét af de bedste golfsteder i Sydeuropa.

7 af banerne på Algarve er blandt Top 100 over bedste golfbaner i Europa 2015 - Top 100 Golf Courses Continental Europe 2015.

Algarve har følgende golfbaner på Top 100 listen.

 • Monte Rei
 • Onyria Palmares
 • San Lorenzo
 • Oceanico Old
 • Quinta do Lago (south)
 • Oceanico Faldo
 • Quinta do Lago (north)

Disse baner har fået tildelt placeringer på henholdsvis plads nummer 14, 21, 28, 44, 58, 89 og 92.

Monte Rei har fået tildelt den bedste plads blandt Algarves baner, og er placeret som nummer 14 på listen.

Banen Monte Rei, der er beliggende i det østlige Portugal i Algarve med par 72 og 7.181 yards, bestræber sig på at ligge i top 10 næste gang.

Både Onyria Palamares og San Lorenzo fastholder deres top-30 placeringer. Onyria Palamas, der ligger i Lagos, består af par 71 og 7.124 yards - den er blevet tildelt en 21. plads. Plads nummer 28 er gået til San Lorenzo, der ligger i Algarve med par 72 og 6.821 yards.


Onyria Palmares

Højdespringeren - golfbane i Algarve springer 22 pladser
Den store højdespringer var Algarves 6.839 yard, Oceanico Old, som er designet af Frank Pennink. Oceanico Old ligger i Algarve med par 73 og 6.839 yards.

Banen er sprunget 22 pladser og nu er placeret på plads nummer 44.


Oceânico Old Course

Quinta do Lago (south) er kommet på en 58. plads. Banen ligger i Almancil med par 72 og 7.100 yards.

Oceanico Faldo var ligeledes at finde på listen, dog på en 89. plads. Golfbanen Oceanico Faldo ligger i Algarve med par 72 og 7.215 yards.

Plads nummer 92 er gået til Quinta do Lago (north), som er beliggende i Algarve med par 72 og 6.776 yards.

Se det store udvalg af golfbaner på Algarve.

Fantastisk at have golfbaner i Algarve blandt top 100
Maria Manuel Delgado e Silva, Algarve Tourism Association golf product manager, har udtalt sig om kåringerne.

Hun fortæller, at det er en ære for Algarve at have så mange baner, der er på listen over top 100 golfbaner i Europa, da det er en af de mest anerkendte ranglister i branchen.

Læs mere: Portugals golfbaner

Se den komplette oversigt over Top 100 golfbaner i Europa 2015.

Din vurdering:CPH:DOX - Portugisiske film til KBH filmfestival 2015

D. 5-15. november 2015 står i filmens tegn i CPH.

I disse 11 dage afholdes CPH:DOX, der er Københavns filmfestival. Blandt de mange film der ruller hen over skærmen i 2015, er der to portugisiske film: ’A Girl of Her Age’ og ’Ronaldo’.

A Girl of Her Age - film ved CPH:DOX filmfestival
A Girl of Her Age er en portugisisk film, der svæver mellem fiktion og dokumenter.

Emnerne er ungdom og voksenliv og et kærestepars vidt forskellige syn på Portugals krise.

Filmen handler om unge Mariana, som er flyttet fra den nordlige del af det kriseramte Portugal og nu er bosat i Lissabon sammen med sin kæreste Alex.

Han tager til New York for at indfri sin drøm om at blive skuespiller, men da han vender hjem igen og mødes med Mariana i det nordlige Portugal, bliver de præsenteret for en lokal myte.

Den fortæller om, hvordan man kan krydse glemslens flod og derefter vil kunne lægge sin fortid bag sig. Mariana og Alex må træffes deres egne valg.

Filmen A Girl of Her Age, der har original titlen Uma rapariga da sua idade, er instueret af Márcio Laranjeira.

Nedenstående video er en trailer til filmen A Girl of Her Age.

Ronaldo - portugisisk film ved CPH:DOX filmfestival
I Rondolo, der er instrueret af Anthony Wonke, får vi en fortælling om Ronaldos liv.

Mød Cristiano Ronaldo, der er elsket af flere millioner verden over - men også er ’hadet’ af lige så mange.

Den særprægede personlighed deler vandene, og for første gang er der et filmhold, der har fået lov til at følge Ronaldos daglige trummerum.

Historie er ikke blot en overfladisk biografi af Cristiano Ronaldo. Vi kommer helt tæt på Real Madrid stjernen, der fortæller ærligt om, hvad han har ofret for at nå til toppen i verdens fodboldelite.

Vi kommer ind under huden og mærket mennesket bag den store verdensstjerne, Cristiano Ronaldo.

Nedenstående video er en trailer til filmen Ronaldo.

CPH:DOX Filmfestivalen i København - Hvem er CPH:DOX?
CPH:DOX er blevet en af verdens førende dokumentarfilmfestivaler. Filmfestivalen i 2014 havde et besøgstal på 83.900, hvoraf mere end 750 var internationale gæster.

CPH:DOX har formået at tiltrække interesse fra både nationale såvel som internationale medier.

Der er billetter fra 60 kr. Bestil billetter til CPH:DOX Filmfestival.

Din vurdering:Peixe Espada - ret fra Portugal

Når man rejser til Madeira, er det et must at smage peixa-espada.

Peixe-espada er kårdefisk og ikke sværdfisk
Den korrekte oversættelse af peixe-espada er kårdefisk (scabbardfish).

Espada betyder sværd (sword) og derfor bliver retten peixe-espada ofte oversat til swordfish (sværdfisk). Dog er retten peixe-espada ikke sværdfisk men derimod kårdefisk.

Den dårlige oversættelse af portugiserne er forvirrende for både turister og udlændinge, idet man regner med at få serveret en sværdfisk.

Men i virkeligheden sidder foran en kårdefisk, når tjeneren har stillet tallerken.

Såfremt man sidder på en restaurant og ønsker at smage det portugisiske køkken, er det vigtigt at være opmærksom på, at peixe-espada (scabbardfish) ikke altid er kårdefisk.

Herunder den typiske måde retten peixe-espada serveres på i Portugal: 

Peixe espada

Lækker portugisisk fiskeret til små penge.

peixe espada 

Ser man på fiskene inden de bliver tilberedt, ser de således ud.

En sværdfisk/swordfish/espadarte ser sådan her ud:

Espadarte sværdfisk

Men en sort kårdefisk/peixe espada preto har dette udseende. Kårdefisken ser frygtindgydende ud med sin lange krop, skarpe tænder og store øjne.

 Black kårdefisk

Nedenstående billede er et billede af en hvid kårdefisk/peixe espada Branco.

Peixe espada branco

Kårdefisk - specialitet fra Madeira, Portugal
Kårdefisken er særligt udbredt på Madeira og er øens mest traditionelle ret.

Peixe-espada, der er en specialitet i Portugal, kan serveres med ’a la Delicia’, med bananer, eller passionsfrugt, være pocheret i champagne eller kogt.

Opskrift på peixe-espada - nem opskrift på klassisk ret fra Madeira
Såfremt man har lyst til at prøve kræfter af med peixe-espada, kan man herunder se en opskrift på peixe-espada - den traditionelle portugisiske ret.

Ingredienser:

· 600 g espada

· 4 kogte madbananer

· 150 g blancherede bønner

· 8 fed hvidløg

· Salvieblade

· Salt

· Peber

Skær fisken i passende stykker og steg dem herefter på en pande. Kom bananerne i og steg dem til de bliver gyldne. Før anretningen af retten tilsættes bønner, hvidløg og salvie. Sauter godt igennem og krydr med salt og peber.

Har man ikke mod på at prøve selv, kan man på de fleste restauranter få peixe-espada til 10-12 euro.

Portugal har et fantastisk køkken. Har du mod på det, kan du også forsøge dig med Bacalhau a bras, francesinhas, lulas eller caldo verde.

Fakta om espada - hvad er en espada fisk?
Én af de mest særprægede fisk man kan finde på fiskemarkeder er espada fisken. Den lever på dybder ned til 1600 meter, men kommer angiveligt op i 600 meters højde om natten - af den årsag bliver fisken ofte fanget om naten.

Sollyset trænger kun igennem til ca. 400 meters dybde, og derfor har man ikke kunne studere espada fiskens ageren.

Når man vil fange espada kræver det lange liner og enorm tålmodighed, da det tager 1 time at hive linen ind.

Din vurdering:Faro Airport åbner tre nye ruter til Frankrig

I 2016 åbner Faro Lufthavn ruter til Marseille, Nantes og Bordeaux.

Ruter fra Faro Lufthavn til Frankrig - fly til Frankrig fra Portugal
Åbningen af de tre ruter fra Faro Lufthavn til Frankrig er blevet lanceret af det spanske lavprisselskab Volotea.

Flyselskabet præsenterer én til to flyvninger per uge, der ligger henholdsvis torsdag og søndag til en pris fra 30 euro (220 kroner).

Faro-Marseille og Faro-Nantes ruterne får luft under vingerne d. 3. april, mens Faro-Bordeaux ruten åbner d 2. juni.

Billetterne er på nuværende tidspunkt allerede til salg.

Billige flybilletter til Frankrig

Volotea: Flere destinationer fra Portugal i vente
Lázaro Ros, der er general manager og co-founder for Volotea, har udtalt, at flyselskabet er glade for deres nye ruter fra Portugal, og at de forventer at kunne præsentere andre destinationer i de kommende år.

I skrivende stund har Volotea 196 ruter i 13 lande, herunder Spanien, Frankrig, Italien, Grækenland, Tjekkiet, Kroatien, Tyskland, Israel, Albanien, Moldova, Malta, og UK, hvor det seneste i rækken er Portugal.

Voloteas første fly gik i luften d. 5. april 2012, hvor flyet fløj fra Marco Polo Airport i Italien.

Annoceringen af Faro-Marseille, Faro-Nantes og Faro-Bordeaux ruterne kommer en uge efter, at Faro Airport har afsløret, at denne vinter bliver mere travl end normal, grundet nye flyforbindelser og flere ugentlige afgange.

Ryanair har annonceret, at flyselskabet fra sommeren 2016 rejser fra KBH-Porto. Læs mere: Ryanairs KBH-Porto-rute.  

Oplevelser i Marseille, Bordeaux og Nantes
Der er stribevis af oplevelser i de skønne franske byer. Herunder ses et udpluk af de bedste seværdigheder i Marseille, Bordeau og Nantes.

Lej billig bil i Frankrig

Marseille - kør-selv ferie
Marseille er Frankrings næststørste by og har desuden titlen som den vigtigste havneby.

Marseille Frankrig

Marseille kredser om den gamle havn, Vieux Port, hvor fiskerne sejler gennem fæstningerne St. Jean og St. Nicolas. Oplev det myldrende liv, de mange restauranter og det livlige fiskemarked. Du kan også besøge kirken Basilique Saint Victor, Musée des Docks Roman og Château d’lf.

Bordeaux - ferie med vin på programmet
Rejs til vinparadiset i Bordeaux.

Bordeaux Frankrig

Besøg de kendte vinslotte i Bordeaux, Chateau Lafite-Rothchild og Chateau Mounton-Rothschild ved Paulilac og Chateau Margaux. Bordeaux er det andet største vinproducerende område i verden, idet der produceres mere end 800 millioner flasker vin om året.

Foruden de smukke vinslotte, kan man blandt andet besøge Place de la Bourse, Miroir d’Eau de Bordeaux, Opéra National de Bordeaux, Pey Berland tårnet og domkriken Saint-André.

Nantes - rejser til Nantes
Den vestfranske by Nantes, der ligger på bredden af Frankrigs største flod Loire-floden, er helt klart et besøg værd.

Nantes Frankrig

Udforsk den smukke botaniske have Jardin des Plantes, besøg Les Machines d’Lile, shop blandt smuk arkitektur i Passage Pommeraye eller beundr Cathedrale de Saint-Pierre og Saint Poul. Tag et smut forbi Jules Verne-museet, se det pragtfulde renaissance-slot Château des ducs de Bretagne.

Flyrejser fra Danmark til Faro Lufthavn Portugal
TAP, Ryanair, easyJet, Transiva, Norwegian, Bruxuelles Airlines, SAS og Primera har afgange til Faro Lufthavn. Det afhænger af årstiden hvilke selskaber, der har direkte afgange fra KBH til Faro Lufthavn.

Din vurdering:Juleferie i Lissabon - hvor skal man bo i centrum?

Går rejsen til Lissabon, kan det være vigtigt at vide, hvor centrum er i Lissabon. Med denne viden kan man nemmere finde ud af, hvor man gerne vil bo.

Man betragter Rossio plads i Lissabon og det nærliggende område som værende Lissabons centrum.

Pladsen ligger i Baixa - tæt på Chiado kvarteret og i gåafstand til den gamle Alfama-kvarter.

Hoteller i Lissabons centrum 
Er man en af de heldige, der skal på storbyferie til Lissabon, kan man med fordel vælge at booke værelse på et hotel i det centrale Lissabon.

Derved bor man i gåafstand til mange af byens seværdigheder, men har ligeledes hurtig og nem adgang til Lissabon omkringliggende seværdigheder via metro og bus.

Hoteller i Lissabons centrum - bredt udvalg af centrale hoteller i Lissabon
Hotellerne i hjertet af Lissabon er generelt dyre, men særligt hoteller i nærheden af shopping-gaden Avenida da Liberdade.

Søg blandt stribevis af centrale hoteller i Lissabon i søgemaskinen.

Turim Suisso Atlantico - billigt hotel i hjertet af Lissabon
Turim Suissco 
Hotellet Turim Suisso Atlantico er et godt bud på et centralt og billigt hotel i Lissabon.

Det ligger på Rua da Gloria, der er en sidegade til Restauradores-pladsen ligger i gå afstand fra både Avenida da Liberdade og Rossio-pladsen. Ved at vælge dette hotel er man kun en spytklat fra mange af Lissabons seværdigheder.

Turim Suisso Hotel ligger ca. 7 kilometer fra Lissabons Lufthavn.

Læs mere: Turim Suisso Hotel

Hotel Mundial - 4-stjernede hotel centralt i Lissabon
Hotel Munidal
Et alternativ er at vælge Lissabons centrale Hotel Mundial, der ligger på Martim Moniz pladsen.

Det 4-stjernede hotel i Lissabons centrum er billigt i forhold til sin standard. Martim Moniz er ikke så eksklusivt et kvarter som Rossio og Restauradores, men beliggenheden bliver næsten ikke bedre.

Hotel Munidal har den berømte sporvogn 28 lige for fødderne og tager dig med rundt til mange af Lissabons seværdigheder. Det ligger små 10 kilometer fra Lissabons Lufthavn.

Læs mere: Hotel Munidal

HF Fenix Music Hotel - centralt hotel med swimmingpool i Lissabon
HF Fenix Music Hotel
Man kan også vælge HF Fenix Music Hotel, der ligger i centrum af Lissabon.

Det charmende temahotel med swimmingpool med taget og terrasse med panormaudsigt over byen ligger små fem minutters gang fra Avenida da Liberdade - den berømte shoppinggade.

Foruden den centrale beliggenhed bor man også tæt på metrostationen Marques de Pombal, der tilbyder forbindelser til det meste af byen. HF Fenix Hotel er 400 meter fra Eduardo VII parken og 7,7 kilometer fra Lissabons lufthavn.

BessaHotel Liberdade i Lissabons centrum
Bo også på BessaHotel Liberdade i Lissabon. BessaHotel Liberdade ligger på - som navnet antyder - Avenida da Liberdade, ganske få minutter fra Restauradores-pladsen. Hotellet byder på fitnesscenter, tyrkisk bad, indendørs pool og sauna.

BessaHotel Liberdade ligger 6 kilometer fra Lissabons Lufthavn, 500 meter fra Rossio-pladsen og 700 m. fra butikskvarteret Chiado. Desuden ligger Restauradores metrostation kun 300 meter fra hotellet.

Ferieboliger i Lissabon - find ferielejlighed i Lissabon centrum
Rejser man til Lissabon, kan man også vælge at booke en feriebolig centralt i Lissabon.

Se det store udvalg af ferieboliger i Lissabon.

Feriebolig i Castelo Sao Jorge Lissabon - hyggelig ferielejlighed i centrum
Midt i det gamle Lissabon - indenfor slotsmurerne af den mere end 1000 år gamle Sao Jorge borg - finder man den hyggelige ferielejlighed.

Den 45 m2 centrale ferielejlighed i Lissabon er ideel for en familie med to børn. Den er udstyret med en stue, hvor sofaen kan omdannes til en dobbeltseng, et soveværelse med dobbeltseng, et køkken og et badeværelse.

Lejligheden ligger i Lissabons centrum med gåafstand til mange af byens spændende attraktioner.

Læs mere: Centrale ferielejlighed i Castelo Sao Jorge.

Billig feriebolig centralt i Lissabon - bo centralt i Lissabons Alfama-kvarter
I det skønne Alfama-kvarter med de smalle og snørklede gader finder man den centrale ferielejlighed i Lissabon. Ferielejlighedens 40 m2 er fordelt på to etager med kombineret stue og soveværelse, køkken og et badeværelse.

Den billige feriebolig ligger i Alfama kvarteret tæt på Tejo-floden og i gåafstand til Lissabons shopping gader i Chiado, som er en spytklat fra de mere eksklusive butikker på Avenida da Liberdade.

Læs mere: Ferielejlighed i Alfama-kvarteret.

Ferielejlighed i Lapa i Lissabon - central feriebolig i Lissabon
Ferieboligen i det centrale Lissabon består af 96 m2, stor stue, køkken, balkon, et soveværelse med dobbeltseng og et med futon-seng og to badeværelser.

Endvidere er der en have med bordtennis, udekøkken, grill og en pool, der kan købes adgang til.

Ferieboligen ligger på Rua dos Navegantes midt i Lissabons gader i en charmende og velholdt bygning fra 1800-tallet. Det kendte Lapa kvarter er kendt for at være blandt de bedste områder i Lissabon.

Fra ferielejligheden er man i gåafstand til Lissabons central pladser, tæt på ambassader og rigmands-palæer. Desuden ligger den centrale feriebolig i et område, der er fyldt med små lokale caféer, butikker og restauranter.

Læs mere: Lækker lejlighed i Lapa Lissabon.

Juleferie i Lissabon - Juleevents i Lissabon
Besøger du Lissabon i juleferie vil byen være udsmykket med et væld af blikende lys og dekorationer, særligt i Chiado og Avenida da Liberdade.

Flere kor vil synge i mange af Lissabons kirker og rundt om på byens pladser - alt sammen for at skabe en fantastisk god feststemning.

Husk endelige at smag de lækre roasted chestnuts og den traditionelle portugisiske julekage Bolo Rei, der er dækket med krystalliseret frugt.

Foruden de mange julekoncerter i de forskellige kirker, er der julemarked i Lissabon. I størstedelen af december er der julemarked på byens største plads, Praca do Comercio. Dette er en oplagt mulighed for at få en speciel gave med hjem fra Lissabon.

Markedet er ikke den eneste event, der finder sted på Praca do Comercio. I de sidste to uger af december vil der være mulitimedia show med projektører, der lyser facaderne op. Hver aften vil der være et show, der varer i 15 minutter med et specielt tema.

Din vurdering:V Corrida Vital - Braga trappeløb til Bom Jesus do Monte

31. oktober finder den femte udgave af Corrida Vital sted. Eventen bliver atter afholdt i Braga.

Læs mere om seværdigheder i Braga 

Som noget nyt i år foregår løbet op ad trapper i stedet for på en mere jævn strækning; racet udfordrer nemlig deltagerne til at løbe 566 trin op til helligdommen Bom Jesus.

Det er NEMUM (Núcleo de Estudantes de Medicina da Universidade do Minho), sammen med byen Braga, ADN (organisation for sportsbegivenheder) og Colegio Teresiano, der står bag eventen.

I forbindelse med løbet, vil der ved Complexo Desportivo da Rodiva være aktiviteter som fitnesshold og hjerte-kar-screeninger mellem klokken 10 og klokken 15.

Og præcis herfra begyndes turen mod helligdommen Bom Jesus do Monte klokken 14:30.

Bom Jesus do Monte 

Trapperne i zig-zag op til Bom Jesus do Monte 

Løbet skydes i gang klokken 15 fra Portico do Bom Jesus, hvor målet derfra ligger 566 trappetrin væk. Det koster 2 euro at deltage, hvoraf 1 euro går til de frivillige brandmænd i Braga.

Hovedformålet med løbet er at skabe opmærksomhed omkring en sund livsstil hos den almene befolkning ved at tilskynde regelmæssig fysisk aktivitet.

De seneste fire udgaver har haft omkring 1700 deltagende, og arrangørerne har oplevet en bemærkelsesværdig positiv reaktion og opbakning fra offentligheden.

Bom Jesus do Monte
Lige uden for byen Braga, ligger Bom Jesus do Monte (Den Gode Jesus af Bjerget). Helligdommen ligger på toppen af et bjerg i Tenoes cirka 116 meter over jorden.

Normalt når man bygningen via kabelbane, bil eller til fods ad trappen.

Der har længe ligget en bygning på bjergskråningen. Faktisk går historien helt tilbage til 1373, hvor er kapel blev opført - dedikeret til det Hellige Kors.

Flyv billigt fra København til Porto - kun 55 km fra Braga 

To gange blev kapellet genopbygget i det 15. og 16 århundrede. I 1629 blev der bygget en pilgrimskirke og seks kapeller til ære for den Gode Jesus.

I det 18. århundrede påbegyndtes byggeriet på den bygning, der står i dag. Det er designet af arkitekten Carlos Amarante. Stedet er et vigtigt stop for pilgrimsrejsende, der følger Den Hellige Vej.

Desuden er det en meget populær turistattraktion, som foruden smuk arkitektur og ro også byder på en fantastisk udsigt ud over Braga.

Kabelbane Bom Jesus do Monte 

Kabelbanen, der gør stop på toppen af bjerget ved Bom Jesus do Monte 

Den Hellige Vej er en række trapper i barokstil, der i zig-zag arbejder sig flere hundrede meter op til toppen af bakken. Trapperne er dedikeret til de fem sanser; syns-, lugte-, høre-, smags- og følesansen.

Specielt i løbet af ugen før påske (Den Hellige Uge/Semana Santa), bliver trapperne vakt til live. Dette sker, når pilgrimme strømmer til, for at kravle op ad trapperne på deres hænder og knæ i bodsøvelse - hvilket de også gør i løbet af pinsen.

Ligegyldigt, hvornår man er i Braga, bør Bom Jesus do Monte opleves! Foruden helligdommen på toppen er der de særegne trapper, smukke haver, skjulte grotter, små kapeller, utallige skulpturer og en absolut fantastisk udsigt. Dette danner alt sammen rammer om en afslappet og historisk dag i det nordportugisiske.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »