Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkGolf i Portugal - Colin Montgomery positiv over for Portugals Ryder Cup bud

Den kendte golfspiller Colin Montgomery var i 2010 holdkaptajn for Europas Ryder Cup hold, da holdet med mindst mulig margin slog USA.

Ryder Cup turneringen
Ryder Cup spilles hvert andet år mellem et udvalgt hold af Europæiske golfspillere og et hold af golfspillere fra USA.

Den traditionsrige Ryder Cup anses for verdens mest prestigefyldte golfturnering. 

I 2010 blev turneringen spillet på Celtic Manor banen i Wales. Næste Ryder Cup turnering er i år 2012, hvor den finder sted på Medinah Country Club i Illinois, USA. I 2014 er Gleneagles banen i Skoland vært, og derefter er det Hazeltine National Golf Club i Nebraskas tur i år 2016.

Comporta golf-området syd for Lissabon
Ryder Cup 2018 har stadig ingen europæisk værtsbane, og den portugisiske golf-federation har lagt et bud ind på arrangementet.

De 5 kandidater til afholdelse af det prestigefyldte arrangement, som i 2018 finder sted i Europa, er følgende:

 • Frankrigs bud: Saint-Quentin-en-Yvelines
 • Tysklands bud Neuburg-Rohrenfeld
 • Portugals bud: Lissabon-Comporta Dunes i Alentejo
 • Spaniens bud: Madrid-Guadarrama
 • Hollands bud: Rotterdam-Lingewaal

Området omkring Comporta syd for Lissabon indeholder flere golfbaner af høj klasse.

Mange booker golfrejser til Portugal med en runde eller to på den kendte Troia bane i Comporta. Portugals Ryder Cup bud er til gængæld umulig at spille på, da den nye Comporta Dunes bane endnu ikke er anlagt.

Se også: Luksus-golfrejser til Portugal

Godt vejr i Portugal ifølge Colin Montgomery
Den 28. oktober 2010 udtalte den indflydelsesrige og vellidte skotske golfspiller Montgomery sig positivt om Portugals Ryder Cup bud under Mission Hills Star Trophy turneringen i Kina.

Colin Montgomery mener at de sydeuropæiske lande Spanien og Portugal har en stor vejrmæssigt fordel og er glad for at Portugal har budt ind på Ryder Cup 2018.

Portugal er speciel for Ryder Cup 2010 kaptajnen, idet det var her han første gang vandt en internationel turnering i 1989.

Herunder video fra Comporta golf-området:

Din vurdering:Den kinesiske præsident Hu Jintao kommer på statsbesøg i Portugal 6-7 november 2010

Portugal får fint besøg, når premierminister José Sócrates den 6. november tager imod Kinas præsident Hu Jintao.

En kinesisk leder med erfaring
Den kinesiske leder er som mange andre kinesiske politiske topfolk uddannet ingeniør, hvilket er en prestigefuld uddannelse i det kommunistiske Kina.

Hu Jintau har været medlem af kommunistpartiet siden 1964 og har et særdeles godt kontaktnet.

Efter blandt andet at have været guvernør i Guizhou og senere i Tibet i perioden 1989-1990, kom han til hovedstaden Beijing (Peking).

Nogen Kina-eksperter mener at det var Hu Jintau’s effektive, hårdhændede og succesfulde kontrol af et oprør i Tibet, som fik ham ind i ‘varmen’ hos de daværende magthavere i Kina’s hovedstad – herunder hos den daværende stærke mand i kinesisk politik Deng Xiaopeng. Officielt udviklede Hu Jintao ‘højdesyge’ i Tibet og blev derfor forflytttet til Beijing – se mere på siden Kinablog.dk .

Efter ankomst til magtens centrum i Beijing steg han i graderne indtil han i 2004 blev valgt af det kommunistiske parti til det mest magtfulde embede i Kina.

Kinesisk hardliner
Præsident Hu Jintao har en reserveret og set fra vesten næsten underspillet stil, men ser man på hans vej til magten, er der ingen tvivl om at Kinas mest magtfulde mand besidder en jernvilje og ganske store ambitioner på Kinas vegne.

Den kinesiske leder har blandt andet ladet Kina reagere skarpt på den norske Nobel-pris uddelings-komité (og i den forbindelse også på Norge), som i efteråret 2010 gav Nobels Fredspris til en kinesisk systemkritiker.

Kinas præsident er uenig med Japan om farvandet mellem de to lande, hvilket i 2010 har afstedkommet en særdeles spændt situation da et kinesisk skib blev opbragt af Japan.

På den økonomiske side holder Kina og det vil i stor udstrækning sige Kinas præsident Hu Jintao, en kunstig lav valutakurs på sin valuta; den kinesiske renminbi, hvilket får den frie verdens markedsdrevne virksomheder til at flytte endnu mere produktion til Kina.

I Kina er stort set alt fortsat langt billigere at producere – delvis på grund af den kunstigt lave valuta.

Man er i Kina endog begyndt at forlange at lande, som ønsker at sælge varer til Kina, skal have en produktion i Kina.

På den indensrigspolitiske front i Kina ser der ikke ud til at være udsigt til mindre kontrol med borgernes ytringer.

Google, CNN og andre vestlige medie-virksomheder får jævnligt deres internet services blokeret i Kina. I oktober 2010 udmeldte kommunistpartiet med Hu Jintao i spidsen (se artikel på Kinablog.dk) at der ikke vil blive lempet på begrænsningerne i ytringsfriheden.

Hu Jintao sidder som præsident i Kina indtil 2012, hvor han afløses af den lidt yngre nuværende vicepræsident Xi Jinping. Det er tvivlsomt om det vil give de store ændringer i Kina set fra befolkningens synspunkt. Se mere om muligheden for politiske reformer i Kina i artikel på Information.

Den kinesiske politik i Europa
Europæerne er så småt begyndt at indse at Kina sjældent giver efter og ofte forsøger at skaffe sig fordele ved at ‘presse citronen’ eller ved at diktere særregler for kinesiske interesser af den ene eller anden slags.

Det gør andre lande herunder USA og EU lande naturligvis også, men der er en tendens til at Kina er villig til at gå længere end de fleste stater for at skaffe sig fordele.

Som en konsekvens heraf er der langsomt ved at blive indført told på indførsel af visse kinesiske varer, hvor det vurderes at den kinesiske stat forvrider de naturlige markedskræfter til Kinas fordel. Det gælder blandt andet glasfiber til vindmøller.

Som nyeste skud på stammen i den kinesiske politik overfor Europa tilbød Kina i efteråret 2010 at hjælpe Grækenland ved at købe græske statsobligationer. Det samme gode tilbud har Kinas præsident ladet forstå også er til stede for Portugal.

Denne form for tilbud om finansiel støtte ved opkøb af statsgæld i økonomisk trængte økonomier ved EU-landene ikke helt, hvordan de skal reagere på. De fleste toppolitikere i EU ved at Kina og Kinas præsident sjældent gør noget uden at kunne se en fordel for Kina i det.

Europa's politik over for Kina
Der er bred omend modvillig enighed om at europæisk politik overfor Kina ikke har udviklet sig i samme grad som USA's politik og samarbejde med Kina har det.

Europæiske politikere har indtil videre sjældent fundet det umagen værd at sætte sig ordentlig ind i kinesiske forhold.

Der er ganske få europæiske politikere, som taler kinesisk. Europas ledere har fundet det om muligt endnu mindre interessant at delagtiggøre deres befolkninger i Kina's udvikling.

Dette kan synes naivt og mangelfuldt, idet Kina på mange vigtige områder er EU's største handelspartner og i fremtiden vil få meget stor betydning for Europa. Resultatet er at Europas befolkninger i år 2010 ved betydeligt mindre om Kina, end kineserne ved om Europa.

Se også kronik i Politiken fra august 2009 af Clemens Stubbe Østergaard, som på grundig vis beskriver problematikken.

I år 2020 forventes det at Kina, USA og EU hver repræsenterer omkring 20% af verdenhandelen. Herefter vil Kina efter de fleste eksperters mening overhale USA og EU i betydning.

'China Bashing'
Udover den almindelige uvidenhed i Europa om Kina, er der også en udpræget tendens til såkaldt 'China Bashing' i europæiske medier og af europæiske politikere.

Mange politikere og journalister udtaler sig og skriver på et spinkelt grundlag negativt om forhold i Kina.

Det er med andre ord let at tage udgangspunkt i europæisk tænkemåde i mødet med Kina og den kinesiske samfundsform.

Hvad mange af meningsdannerne i Europa glemmer er at de fleste almindelige kinesere, i det mindste under den nuværende kraftige økonomiske vækst, helhjertet støtter den kinesiske ledelse og er stolte over at Kina er ved at tilkæmpe sig sin fortjente plads i verden.

Kina og Portugal  
Det kinesiske samarbejde med Portugal er præget af gode forbindelser. Ikke mindst den vellykkede overdragelse af kolonien Macao til Kina i år 1999 (det var aftalt mange år i forvejen) styrkede forholdet mellem Portugal og Kina.

I Lissabons Lapa distrikt er den kinesiske ambassade blandt de største udenlandske repræsentationer.

Sidste besøg af en kinesisk statsleder i Portugal var netop i 1999 i forbindelse med overdragelsen af Macao. Hu Jintao’s forgænger på præsidentposten Jiang Zemin var i Portugal til overdragelses-festligheder.

Kinesiske topledere ynder at undgå faste dagsordener og direkte forhandling. Man hylder en praksis om at lade lavere rangerende personer forhandle ting på plads på forhånd.

Dermed distancerer kinesiske topledere sig i realiteten ofte fra direkte involvering. Dette kan give en strategisk fordel, men også være en hæmsko i mangel på evne til at foretage hurtige beslutninger.

Under den kinesiske præsidents besøg i Lissabon forventes det at der vil blive fokus på kinesiske investeringer i Portugal herunder i turistindustrien.

Præsident Hu Jintao ankommer til Portugal d. 6. november direkte efter et officielt besøg i Frankrig.

Relateret artikel: Kinesisk indflydelse i Angola

Din vurdering:Dansk andelsselskab i Algarve - feriehus i Portugal på delebasis

En gruppe danskere er gået sammen om at købe feriehus i Portugal.

Det store hus Casa d’Arte ligger i landsbyen Alportel ved den lidt større by Sao Bras de Alportel inden for kort køreafstand af byen Faro og Faro lufthavn (25 km).

Huset er udbudt som andelsprojekt til en fast pris af 115.000 kroner per andel.

Feriehus i Portugal på andelsbasis
For denne sum får man et andelsbevis og ret til at booke sig ind i bo-afdelingerne i huset.

Der er i alt 9 ferielejligheder; også kaldet bo-afdelinger i det maleriske feriehus i Portugal, der oprindeligt blev opført af en kunstner.

Totalt sælges 64 andele i projektet. Hver andel giver ‘13 klip’ som kan anvendes fordelt i høj- og lavsæsonen efter nærmere regler til en lille eller større lejlighed.

Projektet godt på vej
Pr. januar 2011 har projektet allerede solgt over 30 andele, skriver initiativtager Stig Hardbo Jørgensen på hjemmesiden www.feriehus-i-portugal.dk, hvor man kan finde mere information om projektet.

Udgifter til drift af feriehuset koster hver andelshaver 350 kroner i måneden. En uge i huset koster omkring 200-300 kroner i forbrug.


Se kort over Feriehus i Portugal - Sao Bras de Alportel i større format

Din vurdering:Lundin Mining finder mere kobber i Portugal – gode udsigter for Neves-Corvo minen i Algarve

Ved den portugisiske by Neves-Corvo i Algarve mener den canadiske virksomhed Lundin Mining at have fundet tegn på høje forekomster af kobber i et nyt område.

Lundin Mining har fundet relativt store koncentrationer af sulfidmineraler, der indikerer kobberforekomster.

Forekomsterne er af den såkaldte magmatogene, sedimentære type, der er dannet for millioner af år siden da området var havbund og vulkansk aktivitet i undergrunden blæste gas op gennem sprækker på havets bund.

Kobber-fundet i Portugal er det første i 22 år.

Også det sidste kobber-fund i Portugal var i Neves-Corvo minen. Man har givet det nye kobber område i Neves-Corvo navnet Semblana.

Neves-Corvo minen i Algarve 100 km nord for byen Faro er én af regionens største arbejdspladser med godt 900 ansatte. 

Se også: Lundin Mining finder kobber-zink i Portugal (2007)

De største forekomster af kobber i verden finder man i Chile i Sydamerika, som menes at besidde op mod 1/3 af verdens samlede kobber-reserver.

I Europa er øen Cypern (som oprindeligt betyder kobber) rig på det værdifulde mineral.

Mere information om kobber-fundet i Portugal kan findes på Lundin Mining hjemmesiden.

Din vurdering:The Pirate Bay forsøges lukket i Portugal

Det svensk baserede internet site The Pirate Bay har fået erklæret krig i Portugal.

Som en del af en såkaldt ‘Operation Payback’ har foreningen af portugisiske video-distributører ACAPOR anmodet kulturministeriet i Portugal om at Portugals internetudbydere ikke lader information fra The Pirate Bay ind i deres kabler, hvilket såfremt anmodningen følges, vil blokerer brugernes adgang.

Anmodningen er blot én i rækken af tiltag i europæiske lande for at dæmme op for internet-brugere, som deler filer med lyd og billeder med hinanden ved hjælp af sofistikerede netværk – også kaldet BitTorrents, der gør at de ulovlige kopier af eksempelvis film ikke kommer fra en enkelt kilde.

15 millioner ulovlige downloads i Portugal
Der er i Portugal en udbredt kultur for at at downloade film.

Video-distributørerne anslår at der årligt bliver downloaded 15 millioner illegale filer, som er ophavsrets-beskyttede.

Udover det velkendte site The Pirate Bay er siden Piratatuga.net populær blandt Portugals unge.

ACAPOR har anmodet Kulturministeriet i Portugal om også at nedlægge forbud mod at kunne bruge dette site. 

Video-distributører under pres
Den verdensomspændende video-udlejningskæde Blockbuster måtte i foråret 2010 erklære sig konkurs i Portugal.

En del af skylden for de dårlige salgstal var uden tvivl de mange ulovlige downloads i Portugal, men også brugernes øgede interesse for at leje film legalt via nettet var medvirkende til Blockbusters lukning.

Se også: Blockbuster lukker i Portugal.

Din vurdering:Falske malerier af Picasso, Kandinsky, Monet, Miro, Monet, Goya, da Vinci m.fl. fundet i Cascais

En beboer i et villakvarter i bydelen Birre i den nordlige udkant af den ellers særdeles rolige turistby Cascais på Lissabonkysten fik medio oktober 2010 uventet besøg.

Den portugisisk-norske kvindelige ejer i 30'erne måtte lukke op for politiet, som mente at have et pålideligt tip om at kunne finde forfalskede kunstværker i huset.

Det viste sig at holde stik. Kvinden er dog løsladt indtil sagen kommer for retten. Se mere på norske VG.no .

130 værker af internationalt kendte malere
Fangsten var overvældende.

Huset indeholdt malerier af blandt andet de internationalt kendte malere Kandinsky, Miro, Monet, Leonardi da Vinci, Goya, Picasso, Modigliani, Chagall, Matisse samt af den portugisiske maler Maria Helena Vieira da Silva.

I alt 130 malerier med dertil hørende forfalskede certifikater for ægthed dukkede op rundt om i huset.

Polícia Judiciária (PJ) særlige afdeling for falsknerier Brigada de Obras de Arte da Polícia Judiciária havde dermed gjort det største fund nogensinde i Portugal og ét af de største i Europa af falske malerier til en samlet markedsværdi af formodentlig flere hundrede millioner kroner.

Dårlige kopier og enkelte gode
En stor del af de mange malerier var ifølge eksperter dårligt udført, men enkelte herunder et forfasket Goya maleri var af høj forfalskningsmæssig-klasse.

Huset i Cascais menes at være en del af et forfalsknings-syndikat, som tilsyneladende anvender Portugal som transitland til pengestærke købere af kunst inden for EU’s grænser.

Blandt de potentielt mest værdifulde falsknerier er et maleri af Leonardo da Vinci udført på lærred fra den gamle mesters tid.

I alt har politiets særlige afdeling for falsknerier i Portugal ifølge inspektør João Oliveira fundet 300 forfalskede malerier i Portugal i år 2010.

Herunder indslag fra portugisisk SIC-TV:

Din vurdering:Korruption i Portugal – marginalt mindre portugisisk korruption i 2010 ifølge Transparency International

Transparency International udgiver hvert år en rapport over verdens landes korruption.

Samtidig udarbejder organisationen et index, der måler de enkelte landes niveau for korruption.

Mere korruption i Danmark og i Europa
Danmark har i flere år været i den absolutte front på området med et korruptionsindex tæt på det maksimale 10 (for ingen korruption).

I 2010 udgaven af Transperancy Internationals korruptionsindex er Danmark fortsat førende, men udviser dog betydelig mere korruption med index 9,3 i 2010 i forhold til for 10 år siden, hvor Danmark ifølge Tranperancy International havde et korruptionsindex på 9,8 (i år 2000 undersøgelsen).

At Danmark ikke er faldet ned i rækken skyldes at udviklingen har været mere eller mindre den samme i mange sammenlignelige lande.

Mere korruption i Portugal
I Portugal er korruptionsindekset 6,0 i 2010, hvilket er marginalt bedre end i 2009, hvor det lå på 5,8. Den lille forbedring giver Portugal en 32. plads blandt verdens lande. Danmark er i 2010 undersøgelsen nummer 1.

Portugal har dog tabt terræn i bekæmpelse af korruption, idet landet i eksempelvis år 2000 lå på et korruptionsindeks på 6,4 – i øvrigt på linje med Japan på en delt 23. plads i verden i år 2000.

Japan har i øvrigt på trods af økonomisk krise forbedret sin position betragteligt over 10 år til korruptions-index 7,8 i 2010 og en samlet 17. plads.

I Portugal har der især været fokus på byggetilladelser, hvor rige portugisiske familier og store virksomheder er blevet afsløret i at have sikret sig betydelige fordele ved hjælp af korruption.

Grækenland korrupt
Grækenland, Rumænien, Bulgarien og Italien er iblandt de mest korrupte lande i Europa.

Landet Grækenland anses af Transparency International for så korrupt at både Columbia og Kina rangerer på linje med Grækenlands bekymrende korruptionsindex 3,5.

4-4-2 systemet i Grækenland
I Grækenland spiller den rigeste del af befolkningen populært sagt efter 4-4-2 systemet.

Ud af hver beregnet skatte-euro til betaling går 4 euro i korruption til en embedsmand, 4 euro beholdes (uberettiget) af borgeren og de resterende 2 euro bliver modvilligt betalt i skat. 

Se mere i skræmmende, men ganske underholdende artikel om omfattende korruption i Grækenland i Børsen fra 16. april 2010.

Se mere på Transparency International.

Din vurdering:Estoril MOTO GP 2010 på TV3 Puls – vinder af årets mesterskab fundet inden løb i Portugal 31 oktober

Jorge Lorenzo er MotoGP verdensmester i 2010.

Det står klart inden sæsonens næstsidste løbsweekend på Estoril banen nord for Cascais i Portugal 29-31 oktober 2010.

Spanieren har 333 point og er dermed urørlig foran nummer to Dani Pedrosa med med 228 point (ligeledes fra Spanien) og Casey Stoner med 205 point.

Jorge Lorenzo dobbelt vinder på Estoril
Den kommende MotoGP 2010 mester har særdeles gode erfaringer i Portugal. I de seneste to år har han vundet Estoril løbet.

I 2009 måtte Jorge Lorenzo dog nøjes med en samlet 2. plads i MOTO GP mesterskabet efter Valentino Rossi.

Netop Valentino Rossi ligger i 2010 blot som nummer 4 med 197 point før Estoril løbet og kan derfor højst håbe på at sikre sig sølvmedaljen i årets MotoGP mesterskab.

De førende kørere inden Estoril løbet i weekenden 29-31 oktober er følgende:

 1. Jorge Lorenzo - Spanien, Yamaha - 333 point
 2. Dani Pedrosa – Spanien, Honda – 228 point
 3. Casey Stoner – Australien, Ducati – 205 point
 4. Valentino Rossi – Italien, Yamaha – 197 point
 5. Andrea Dovizioso – Italien, Honda – 179 point
 6. Ben Spies – USA, Yamaha – 163 point
 7. Nicky Hayden – USA, Ducati – 152 point
 8. Marco Simoncelli – Italien, Honda – 102 point
 9. Randy de Puniet – Frankrig, Honda – 100 point
 10. Marco Melandri – Italien, Honda – 93 point

Se også: Rejser til Portugal og MotoGP i Estoril

Jorge Lorenzo har været næsten urørlig i 2010 med hele 14 polo positions ud af 16 mulige.

Den spanske MotoGP stjerne har for nyligt udtalt at han føler sig godt tilpas på Estoril og glæder sig specielt til at køre for de mange tilrejsende spanske fans, som hvert år besøger Moto GP i Estoril.

I sin tid som 125 cc og 250 cc kører vandt Jorge Lorenzo aldrig på Estoril. Først som ‘rigtig’ Moto GP kører er Estoril banen på det nærmeste blevet hans favorit, og han vil gøre alt for at tilfredsstille ‘hjemmepublikummet’ den 31. oktober.

TV-program - MotoGP 2010 på Estoril på TV3 Puls
Det portugisiske MotoGP løb vises på Sport TV i Portugal.

I Danmark vil TV kanalen TV3 Puls sende fra løbet den 31. oktober fra kl. 13.

Motorcykel-fest i Cascais
I MotoGP weekenden vil man som sædvanligt i byen Cascais tæt på Estoril banen kunne opleve et sandt festfyrværkeri af verdens mest avancerede gadecykler.

MotoGP enthusiaster strømmer til Lissabonkysten og specielt de spanske fans er kraftigt repræsenterede på to hjul.

Din vurdering:Hugo Chavez i Viana do Castelo – Venezuelas præsident plejer forbindelser til Portugal

Den kontroversielle præsident for olielandet Venezuela har været i Portugal.

Formålet med besøget var underskrivelsen af en lang række samarbejdsaftaler mellem Venezuela og Portugal.

I alt underskrev Hugo Chavez ifølge internet-avisen El Universal (Venezuela) ordrer for omkring 1 milliard euro under besøget i Portugal.

God kontakt til Portugal
Præsident Hugo Chavez er kendt for at sætte pris på lande, som på den ene eller anden måde står i opposition til USA – der i øvrigt stadig er Venezuelas absolut største olie-kunde.

Besøget i Portugal var afslutningen på en rundrejse, som blandt andet bragte ham til Rusland, Hviderusland (Belarus), Ukraine, Iran, Syrien og Libyen. I dette selskab er Portugal (måske til dels sammen med Ukraine) langt den mest USA-venlige stat.

Den portugisiske regering har i modsætning til mange andre europæiske regeringer et venskabeligt forhold til Venezuela. Venskabet er en naturlig konsekvens af at op mod 500.000 portugisere og efterkommere af portugisere stadig bor i Venezuela. Desuden synes Hugo Chavez og Portugals premierminister José Sócrates at komme godt ud af det med hinanden på det personlige plan.

Hugo Chavez har store problemer med fattigdom og kriminalitet i Venezuela, som han styrer med relativ hård hånd. Blandt andet bliver han jævnligt af USA og EU beskyldt for brud på menneskerettighederne. Chaves er dog demokratisk valgt i Venezuela, selv om han nogen gange synes at sætte visse demokratiske spilleregler ud af kraft.

Den driftige tidligere officer kan naturligvis godt se at en venskabelig kontakt inden for EU en dag kan blive særdeles værdifuld.

Hugo Chavez på indkøbstur
Formålet med besøget var, udover at forstærke de venskabelige relationer mellem Venezuela og Portugal, denne gang af mere kommerciel karaktér. De to statsledere mødtes i Viana do Castelo i Nordportugal, hvor Portugals største skibsværft ligger. 

Hugo Chavez har med oliepenge større råderum end mange andre mindre lande fra regionen. Venezuela har tidligere indkøbt blandt andet 850.000 computere i Portugal. Se artikel fra 2007.

Denne gang blev det til indkøb af vindmølle- og solcelle-teknologi, aftale om levering af mere olie til Portugal, køb af 1,5 million flere low cost laptops (primært til børn), indgåelse af aftaler om øget samarbejde på landbrugsområdet,  aftaler (rammeaftaler) om bygning af beboelseshuse i Venezuela samt en sandsynlig ordre på 2 skibe til transport af asfalt og yderligere to mindre færger fra værftet i Nordportugal.

Alt i alt ikke en dårlig dag for den portugisiske premierminister José Sócrates, som mødte Hugo Chavez i Viana do Castelo.

Relateret artikel:
Den spanske Kong Juan Carlos beder Hugo Chavez klappe i

Herunder Hugo Chaves i Porto lufthavn, hvor han priser sin gode ven José Sócrates:

Din vurdering:Ronaldo helt til tops på den spanske topscorerliste i La Liga i Spanien - se Ronaldos mål

Se aktuel topscorer i La Liga (Primera División) hos Soccernet 

Det portugigiske fodbold-fænomen Cristiano Ronaldo scorede ikke mindre end 4 mål i lørdagskampen mellem Real Madrid og Racing Santander. 

Dermed strøg Ronaldo helt til tops på topscorerlisten i La Primera Division i Spanien. Ronaldo er nu noteret for 10 mål i 8 kampe, hvilket er hele 5 mål mere end nummer to på den spanske topscorerliste, Lionel Messi fra Barcelona.

Real Madrid vandt med tennis-cifrene 6-1 over Racing Santander. Real Madrid ligger på førstepladsen i La Liga med 20 point, hvilket er ét point mere end ærkerivalerne fra Barcelona.

Se også: La Liga topscorerliste - Ronaldo målrekord og topscorer i La Liga

Se Ronaldos mål på Youtube (Real Madrid - Santander)

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »