Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkBilligt til Azorerne fra Lissabon med TAP - besøg Terceira fra 551 kroner t/r

Kom billigt fra Lissabon til Azorerne med TAP og besøg den skønne ø Terceira.

Øen Terceira står i skyggen af den velbesøgte ø Sao Miguel med hovedstaden Ponte Delgada.

Øen Sao Miguel besøges hvert år af mange danskere, der ønsker at opleve Atlanterhavets dyreliv, svømme i varme kilder og udforske den frodige natur.

Sao Miguel er en smuk ø på Azorerne, men dette gør sig også gældende for Terceira. 

Læs mere: Ponta Delgada, Azorerne

Terceira byder på fantastiske seværdigheder og mindeværdige øjeblikke.

Så går du og overvejer at besøge den charmende ø Terceira, er det med at gribe chancen nu.

Terceira Angra do Heroismo
Terceiras by Angra do Heroisme

Flyselskabet TAP byder på billige rejser til Azorernes Terceira fra Lissabon fra kun 551 kroner.

Den billige rejse til Azorerne med TAP tager dig med til Terceira, der er én af de mest ikoniske øer i Azorernes øgruppe. Det er den største ø næstefter Sao Miguel og Pico.

Øens største by er Angra do Heroismo, hvor byens centrum er på listen over UNESCOs verdensarv. Seværdighederne på Terceira er helt klar et besøg værd.

En rejse til Azorernes Terceira kan begynde med en gåtur gennem Angra do Heroisme, hvilket har bibeholdt det originale 15. århundredes design og arkitektur.

Her kan man med fordel bevæge sig videre gennem Fortaleza de São João Baptista og videre op mod Monte Brazil, der byder på en pragtfuld udsigt over byen.


Seværdighed på Terceira - Forte de São João Baptista

På midten af øen er der næsten tomt for mennesker, få veje og jungleagtige områder. Her ligger vulkangrotten Algar do Carvao, der er en vulkantunnel.

Tæt på Algar do Carvão ligger Serra da Santa Barbara, som med en højde på 1021 m udgør det højeste punkt på øen Terceira. Spis eventuelt frokost ved den charmende sø Lagoa da Falca, der huser gode picnic faciliteter.

Algar do Carvao
Seværdighed på Terceira - vulkangrotten Algar do Carvão

Man kan også besøge de mange små, hyggelige landsbyer på øen. Herunder kan nævnes Porto Judeu, Biscoitos, Terra Cha, Ribeirinha og São Mateus.

Tag flyveren med TAP til Terceira på Azorerne og oplev øen med dine egne øjne.

Din vurdering:Portugals center-højre regering fortsætter – men sandsynligvis kun i kort tid

Præsidenten i Portugal fungerer som statsoverhoved og desuden efter et valg som dén, der udpeger den næste regeringsleder baseret på, hvilken politik, som kan mønstre et flertal.

Efter valget den 4. oktober 2015 blev koalisionen af de to regeringspartier valgets vinder – uden dog at opnå absolut flertal.

Se valgresultat

Da oppositionen stillede op til valget som enkelt-partier og uden på nogen måde at have fælles valgprogram, var det stort set givet at Portugals præsident Anibal Cavaco-Silva ville udpege den siddende premierminister som ny regeringsleder.

Manglende flertal for regeringens politik
Denne gang stod præsidenten imidlertid overfor dét problem at regeringskoalisionen fra før valget overfor den nyvalgte samlede venstrefløj ville være i mindretal.

Derfor opfordrede Cavaco-Silva da også de to største partier PS og PSD (og evt. hele regeringskoalisionen) til at lave et samarbejde over midten, men dertil er forskellene i gemyt blandt de politiske ledere fra center-venstre og center-højre i Portugal nok for store.

Desuden havde den nye PS-leder og tidligere Lissabon-borgmester António Costa malet sig selv op i et hjørne ved i valgkampen at love at rulle mange af de upopulære besparelser og (tiltrængte) reformer tilbage. Denne politik ville være totalt uspiselig for den tidligere regering og sandsynligvis også for EU-långiverne, hvilket António Costa dog ikke syntes at bekymre sig om op til valget.

Onsdag den 22. oktober måtte den portugisiske præsident melde ud at den siddende ‘caretaker’ regering efter valget har fået i opdrag at danne ny regering med Pedro Passos-Coelho i spidsen.

Venstrefløjen glæder sig allerede til at vælte den nye regering – og for nogen af de ‘rigtig røde’ socialister i PS-partiet, kan det ikke gå for hurtigt. Hos kommunisterne/grønne og i partiet venstreblokken BE ser man heller ingen grund til at beholde den nye center-højre regering længere end højst nødvendig.

Der er med andre ord lagt op til en omskiftelig periode i det portugisiske parlament – og sandsynligvis snart en center-venstre regering baseret på den yderste venstrefløjs støtte.

Meget står og falder med PS-leder António Costa’s evner til at navigere i det politiske landskab.

Mens politikerne i Portugal henholdsvis klør sig håret af afmagt eller glæder sig over udsigt til ‘rødt flertal’, står EU-kommissionen og tripper for at få Portugal til at fremsende et budget for 2016 til overholdelse af låneaftalen fra 2011 – som Portugal er forpligtiget til.

Din vurdering:Trident Juncture 15 militærøvelse med deltagelse af Jyske Dragonregiment

Den største NATO-militærøvelse i 13 år er gået igang på den Iberiske Halvø og i Italien.

NATO-øvelse Trident Juncture 15
Trident Juncture har deltagelse fra 30 lande; herunder Danmark.

Det danske forsvar stiller med i alt 930 mand primært fra II. Panserinfanteribataljon fra Jydske Dragonregiment i Holstebro.

De danske soldater medbringer blandt andet et antal Leopard 2 kampvogne, og desuden bidrager luftvåbenet med et Hercules transportfly og søværnet med en fregat.

I alt omkring 35.000 soldater deltager i øvelsen, som løber fra oktober til november.

Dansk infanteri-enhed under forberedelse af Trident Juncture 15


US Marines er landet i Portugal
Soldater fra den amerikanske flåde gik tirsdag den 20. oktober i land på Pinheiro da Cruz stranden ved Comporta syd for Lissabon.

De to US Navy amfibie-landgangsfartøjer fra USS Arlington medbragte blandt andet Humvee køretøjer, som viste sig at få problemer med at komme frem i det ekstremt fine sand, der findes i netop dette område af Portugal.

Se reportage af Barry Hatton.

Øvelsen i Portugal, Spanien og Italien skal blandt andet teste effektiviteten af NATO Response Force, som blev dannet i 2014.

Faldskærmstropper fra Portugal
Fra Portugal deltager en række forskellige enheder; herunder en tank-enhed med Leopard 2 kampvogne (som de danske), faldskærmstropper, en ingeniørenhed, en luftforsvarsenhed og en artilleri-enhed.

Størstedelen af øvelsen for danske og portugisiske landbaserede enheder finder sted i den sydøstlige del af Spanien ved Albacete.

Danske og portugisiske styrker har ofte trænet sammen i NATO-regi. Der er relativt stort sammenfald mellem de to landes lettere bedagede militære materiel (eksempelvis F-16 kampfly og Leopard-2 kampvogne).

Se mere på Forsvarets hjemmeside.

Din vurdering:Bacalhau à Bras - mad fra Portugal

Portugal er hjemsted for nogle af verdens bedste fiskeretter.

Går rejsen til Portugal, må du ikke gå glip af én af de mest populære fiskeretter i Portugal, nemlig Bacalhau à Bras.

Mange betegner Bacalhau som nationalret, idet retten spises overalt i Portugal.   

Retten fås på størstedelen af alle restauranter i Portugal. Men er man ikke så heldig at kunne smage den i Portugal, kan man forsøge at tilberede bacalhau a bras selv. Den traditionelle opskrift er simpel og kan tilberedes af stort set alle.

Ingredienserne til den portugisiske specialitet Bacalhau à Bras består primært af saltet klipfisk, kartofler og æg.

Bacalhau à bras Portugal

Opskrifter på Bacalhau à Bras
Der findes et hav af opskrifter på Bacalhau à Bras. Et populært udtryk siger, at der findes flere Bacalhau opskrifter end der er dage på et år. 

Der er to tricky ting ved at tilberede retten bacalhau a bras. Lige som med alle andre retter, der indeholder tørret klipfisk, bliver man nødt til at lade den stå i blød og skifte vandet flere gange for at få saltet ud. Det tager lang tid og kan lugte en smule.

De friturestegte kartofler være noget af et arbejde, hvis man vil have dem hjemmelavet. Dog kan man snyde og købe kartoflerne færdige - disse hedder batata palha. 

For at spare jer for at skulle læse mere end 365 opskrifter, nøjes vi med blot at tage udgangspunkt i et par opskrifter på Bacalhou à Bras.

Bacalhau à Bras - opskrift fra finedinninglovers.com
Forberedelsestiden lyder på 20 min og tilberedningstid er ca. 20 min for nedenstående opskrift, der er beregnet til fire personer.

Ingredienser:

· 400 g klipfisk

· 500 g kartofler

· 1 løg

· 6 æg

· 1 hvidløg

· Persille efter smag

· Olie efter smag

· Oliven efter smag

· Salt

· Peber

For at tilberede den portugisiske ret Bacalhau à bras skal den saltet klipfisk ligge i blød, så man herefter kan fjerne skind og ben med sine bare næver og rive klipfisken i små stykker.

Skær kartoflerne i tynde skiver og løgene i fine tyndskårne ringe.

Steg kartoflerne på en pande, sæt dem til side og tør dem med køkkenrulle.

På samme tid steges løgene og hvidløget indtil de er gyldne, herefter tilsættes den saltet klipfisk og tilberedes i fem minutter, indtil det er blevet gennemvædet af olie.

Put kartoflerne i og lad det være under omrøring, mens æggene med salt og peber tilsættes.

Rør rundt i fem minutter og sørg for at slukke for varmen, før æggene størkner og bliver til en omelet.

Nu er Bacalhau à bras klar til at blive serveret. Pynt retten med persille og sorte oliven.

Bacalhau à bras - opskrift fra Kulturrejser.dk
Et andet alternativ er at følge opskriften fra Kulturrejser.dk. Denne bacalhau à bras er baseret på 4 personer.

Ingredienser

· 500 g klipfisk

· 600 g kartofler

· 2 store løg

· 3 fed hvidløg

· 4 æg

· 2 dl. ekstra jomfru olivenolie

· Persille

· Hvid peber

· Salt

· Sorte oliven

· Olivenolie

· Tilbehør: Grøn salat med tomater

Læg klipfisken i en skål med koldt vand og lad den ligge i 24 timer, men husk at skifte vandet et par gange i løbet af døgnet.

Hæld vandet fra klipfisken, og kom den i en gryde med kogende vand og skold fisken i ca. tre minutter. Herefter fjerner du skind og ben fra fisken og river den i små stykker med hænderne.

Kartoflerne skrælles og skæres i tynde strimler og steges i en frituregryde. Herefter hældes pommes fritterne ud på et fad med køkkenrulle, der skal tage det overskyede fedt.

Løgene skæres i tynde ringe og hvidløgene skæres i tern. Herefter steges de på en pande med ekstra jomfru olivenolie. Når de er blevet brunet, tilsættes klipfisken og vendes og brunes nænsomt.

Æggene piskes i en skål og krydres med salt og peber. Pommes fritterne og æggene hældes i panden med klipfisken og det hele steges ved svag varme under konstant omrøring.

Hak persillen og drys den over retten og pynt ed sorte oliven.

Din vurdering:Pastéis de Nata

I Portugal er kager meget populære - det er alt fra chokoladekager til wienerbrød.

Men den mest populære af Portugals mange kager må siges at være Pastel de Nata.

De små, velsmagende kager er en slags æggetærter.

Kagerne er i øvrigt blandt Daniela Ruahs (kendt fra TV-Serien NCIS: LA) favoritter i Lissabon, hvor hun er vokset op.

Læs mere om de kendtes favoritter i Lissabon

Historien bag Pastéis de Belém
Pastéis de Nata er kager, der er lavet i forsøget på at producere de traditionelle Pastéis de Belém.

På Azorerne er de kendt som Quejiadas de Nata.

Kagerne blev opfundet før 1800 tallet af katolske munke fra Jerónimos Kloster (Mosteiro dos Jerónimos) i Santa Maria de Belém.

Dengang var det meget almindeligt at klostrene brugte overskydende æggeblommer til at lave kager og wienerbrød med. Det har resulteret i udbredelsen af søde butterdejskager landet over.  

Pasteis de nata 

Ikke langt fra klosteret lå der et sukkerraffinaderi. Som følge af den liberale revolution i Portugal i 1820, blev klosteret nødsaget til at sælge de velsmagende Pastéis de Belém gennem raffinaderiet, for at sikre dem selv en slags indkomst.

Klosteret endte dog med at lukke i 1834, hvorefter opskriften blev solgt til sukkerraffinaderiet. Ejerne af raffinaderiet åbnede tre år efter Fábrica de Pastéis de Belém, som i dag stadig eksisterer, og det er efterkommerne af de første ejere, der i dag driver forretningen.

Den lille portugisiske delikatesse findes landet over, men de er alle sammen (ret gode) efterligninger af den oprindelige kage. Opskriften på Pastéis de Belém er nemlig hemmelig, og er ikke blevet ændret siden den dag munkene gav den fra sig i 1834.

Fábrica de Pastéis de Belém
Bageriet fra 1837 findes endnu, og forretningen klarer sig bedre end nogensinde før. Der er både mulighed for at komme ind og sidde i bageriet, få en kop kaffe og en Pastel de Belém.

Hvis man er på farten, men stadig gerne kunne tænke sig at smage den lille tærte, er der også mulighed for at få den med.

Ofte er der meget lang kø ved bageriet - både i køen til take-away og til at få en plads i caféen. Hvis man er et større selskab (12+), kan man reservere bord på Fábrica de Pastéis de Beléms hjemmeside. Her skal man også vælge, om man kunne tænke sig Menu1 eller Menu2.

Den første menu er med en Pastel de Belém og noget at drikke. Vælger man menu nummer to, får man to Pastéis de Belém og noget at drikke til. Kagerne hedder Pastel de Belém, når man skal omtale dem i ental. Ellers hedder de Pastéis de Belém. Traditionelt set serveres kagerne friske fra ovnen, drysset med flormelis og kanel.

Dagligt bliver der produceret intet mindre end 20.000 Pastéis de Belém - og de bliver alle solgt.

Stedet ligger på Beléms hovedgade; Rua de Belém, sammen med flere gamle og smukke bygninger, som sammen med bageriet, har overlevet flere års modernisering og ændringer i byen. Bygningen står som den gjorde tilbage i 1837, og selvom klosteret lukkede, står bygningen der endnu. Så man kan meget vel, efter at have besøgt bageriet, gå en tur over til Jerónimos Kloster og se hvor idéen til Pastéis de Belém opstod.

Fábrica de Pastéis de Belém er, med sine blå og hvide farver, holdt i typisk portugisisk stil. Væggene er dækket af traditionelle blå og hvide kakler i omkring en meters højde. Ellers er væggene hvide, og enkelte steder hænger der en illustration eller to.

Når man kommer ind, er der fire forskellige rum, man kan sidde i. De er mere eller mindre ens indrettet. Derudover er der også en stor sal, man også kan sidde i. Herinde er der stort, og højt til loftet. I de fire andre rum, er der lidt lavere til loftet, og her føles det mere privat at sidde.

Hele fabrikken er meget charmerende indrettet, og stedet har virkelig sjæl, selvom der som oftest er meget travlt og fyldt med mange mennesker.

Pastéis de Nata i resten af verden
Æggetærterne fås ikke blot i Portugal. De er til gengæld meget udbredt - dog hovedsageligt i portugisisk talende regioner som Brasilien, Angola, Mozambique, Kap Verde, São Tomé og Príncipe, Guinea-Bissau, Timor-Leste, Goa, Malacca og Macau.

Kagerne er i løbet af de seneste par år også blevet introduceret til det kinesiske fastland. Kagerne er også at finde i nogle lande, der har en betydelig portugisisk befolkning som de har det i Canada, Australien, Luxembourg, USA og Frankrig.

Den engelske avis The Guadian, har kåret de søde butterdejskager til at være de 15. mest velsmagende delikatesser i verden.

Af og til bliver Pastéis de Nata konkurrencer afholdt. Så hvis man selv vil lege dommer over de små cremetærter, ligger der et bageri i Lissabon, som et par gange har vundet Pastéis de Nata konkurrencer. Bageriet hedder Pastelaria Aloma og ligger på Rua Francisco Metrass 67.

Læs mere om konkurrencen i 2012, hvor Pastelaria vandt 

Din vurdering:Caldo verde - traditionel portugisisk ret

Caldo Verde er den mest traditionelle portugisiske suppe.

Den portugisiske suppe caldo verde kan oversættes til grøntsagssuppe.

Caldo verde stammer Minho regionen i Nordportugal.

Det er ikke en ret, portugiserne spiser på daglig basis, men den er nærmest obligatorisk at spise ved festlige lejligheder.

Ofte bliver caldo verde serveret i anledning af jul og nytår eller som forret til konfirmationer og bryllupper.

Ingredienserne til caldo verde lyder på: Kål, hvidløg, chorizo, kartofler, løg, olivenolie, salt og peber med tilhørende brød.

Caldo verde

Kål som hovedingrediens i caldo verde
Det helt særlige ved retten er, at den bliver lavet på specielle kål - enten couve portuguesa eller couve galega.

Den specielle kål vokser sig utrolig høj og ikke som almindelige runde kål - desuden er det muligt at tage bladene af stiklen.

Cabbage couveCabbage

Ovenstående billeder viser forskellen på den couve portuguesa og almindelige kål, som vi kender dem.

Opskrifter på caldo verde - portugisisk specialitet
Caldo verde er en portugisisk specialitet, der er enkel og nem at tilberede.

Som så mange andre retter, er der et hav af muligheder at lave den på.

Nedenstående video fortæller og forklarer, hvordan man laver caldo verde og tager dig gennem de nødvendige trin for at tilberede caldo verde

I videoen er der blot undladt løg og olivenolie.

Traditionel opskrift på caldo verde
Nedenstående opskrift er et mix af forskellige opskrifter på caldo verde, og en anden måde at tilberede caldo verde på end videoen illustrerer.

Opskrift til 4 personer - caldo verde.

Ingredienser:
250 gr. friske kål
120 gr. chorizo-pølse
3 kartofler (ca. ½ kg)
1 løg
1,5 liter vand
1 ¼ dl. olivenolie
Salt
Peber

Skær kartoflerne i tern, så de er nemmere at have med at gøre. Herefter skæres chorizo pølsen ud i skiver, og kålbladene rulles som en cigar og skæres herefter ud i tynde strimler.

Du koger løg i en smule olivenolie og hvidlæg i fem minutter indtil det bliver blødt. Hæld herefter vand og kartofler i en gryde - lad kartoflerne være under konstant omrøring i tre minutter. Lad gryden være i kog i 20 minutter indtil kartoflerne er grødagtige.

I mellemtiden tager du en pande og steger chorizopølsen, indtil den har givet afkald på det meste af sit fedt, hvilket ca. tager 10 minutter.

Blend kartoflerne og put pølsen, salt og peber i suppen og lad det simre i fem minutter.

Kort tid inden serveringen putter du kålen i suppen og lader den simre i fem minutter, eventuelt med lidt olivenolie.

Nu er retten færdig og klar til servering.

Du kan følge Jamie Olivers opskrift på caldo verde. Et andet alternativ er Nigel Staters opskrift på caldo verde. 

Andre portugisiske specialiteter
Du kan også prøve andre portugisiske specialiteter som lulas og francesinha.

Lulas er en traditionel portugisisk ret, hvor hovedingrediensen er en tiarmet blæksprutte. Retten kommer i flere forskellige udgaver - læs mere om lulas - portugisiske specialitet.

Francesinhas er endnu en portugisisk specialitet, der minder om en udbygget sandwich med masser af ost. Læs mere om francesinhas - traditionel portugisisk ret.

Din vurdering:Le Mans Series racerløb på Estoril 17-18 oktober med dansk deltagelse

Den 17-18 oktober 2015 afholdes Le Mans Series løb på Estoril-banen vest for Lissabon.

Danskere i Le Mans Series i Portugal
Hele to danske teams stiller op.

Den danske Ferrari-importør med team-ejer Johnny Laursen deltager som Team Formula Racing i LM GTE klassen sammen med Mikkel Mac og italienske Andrea Rizzoli.

Bilen er en Ferrari F458 Italia. Formula Racing har en god chance for at vinde LM GTE klassen i Le Mans Series (Europa) i 2015, da Estoril er årets sidste løb.

Johnny Laursens team fører inden starten går søndag d. 18. oktober med 19 point foran nummer to i LM GTE klassen. Vinder Team Formula Racing sin klasse, er vejen banet for deltagelse i det Le Mans 24-timers løbet i 2016 i Frankrig.

Hertil kommer det rent danske team Massive Motorsport med de erfarne racerkørere Casper Elgaard, Kristian Paulsen og Simon Møller. Massive Motorsport deltager i GTC klassen med en Aston Martin Vantage GT3 - i standard-udgaven med V12 motor.

Herunder interview med Casper Elgaard fra Massive Motorsport teamet: 

Det 4 timer lange racerløb køres søndag d. 18. oktober fra kl. 13 til 17. Se program.

I alt 30 biler deltager på Estoril; heraf 14 i de væsentligt hurtigere LM P2 og LM P3 klasser.

Billetter til racer-eventet nord for Cascais koster fra GRATIS (men man skal registrere sig på forhånd). Se mere på Le Mans Series hjemmesiden.   

Le Mans bilklasser - European Le Mans Series bilklasser
I det rigtige 24 timers Le Mans løb, som afholdes i juni måned hvert år i Frankrig, er bilklasserne følgende:

- LM P1
- LM P2
- LM GTE PRO
- LM GTE AM 

LM P3 klasen er  en 'lavpris' klasse af Le Mans prototype-racere, som køres som klasse i den europæiske Le Mans Series. Alle teams anvender en Nissan V8 motor på 5 liter. 

LM GTE (e for Endurance) racerne er delt op i to klasser i 24-timers Le Mans: den professionelle LM GTE PRO klasse og LM GTE AM (med mindst én amatør-kører).

GTC klassen blev oprettet til Le Mans Series i 2011. Klassen består af biler, der ifølge reglementet skal ligge tæt på gadebiler (GT3 udgaver af sportsvogne) - eksempelvis Porsche 911 GT3, Ferrari F458 GT3 og Aston Martin Vantage GT3. 

Le Mans Series klassen GTC er den billigste indgang til sporten, og her kan der kun anvendes én professionel kører i hvert team.

Estoril løbet vil indeholde en nyhed i form en LM P3 Ligier JS P3 fra det franske Graff team.  

Din vurdering:Golf i Portugal - 8 danske golfspillere deltager i Portugal Masters 2015

D. 15.-18. oktober står i golfens tegn hos Oceanico Victoria Golf Course.

Læs mere om Portugal Masters 2015 

Her spilles den niende udgave af Portugal Masters.

Det bliver en spændende scene, hvor fire Major Champions, seks spillere fra top 60 verdensrangslisten og intet mindre end 8 danskere deltager.

På nuværende tidspunkt ligger Anders Hansen på en delt tredjeplads. Følg med live Portugal Masters 2015.

Vi har taget et kig på de forskellige danske golfspillere og lavet en lille biografi af hver enkelt.

Lasse Jensen
Den danske golfspiller Lasse Jensen er én af deltagerne ved dette års Portugal Masters.

Lasse Jensen golf

Den danske golfspiller Lasse Jensen er fra d. 6. september 1984. Han er oprindeligt fra Hillerød, men er på nuværende tidspunkt bosat i København.

Her er han tilknyttet Asserbo Golf Club. I 2003 blev han professionel, men golf er langt fra hans eneste interesse. Både biler, finanas, fitness og sport er på listen over interesser.

På nuværende tidspunkt ligger Lasse Jensen nummer 535 på Official World Golf Ranking (OWGR)

Hans mål er at bide sig fast på Europa Turen og vinde en turnering i 2015. Foruden at forberede og bibeholde sit vinderinstinkt og skabe en langsigtede karriere på European Tour og blive en top spiller.

Søren Hansen
Den venstrehåndet Søren Hansen spiller også med i Portugal Masters 2015 - med højre hånd.

Søren Hansen golf 

D. 21. marts 1974 kom Søren Hansen til verden i København. I dag er han bosat i Monaco og har børnene Casper og Peter.

Søren Hansen blev professionel i 2003, men interesserer sig også for andre sportsgrene, særligt fodbold og basketball. Han har selv spillet både fodbold og basketball og er Liverpool FC og Los Angeles Lakers fan.

I 2011 til Portugal Masters fik Thomas Bjørn en delt 8. plads, og i dag ligger han på 786 på OWGR.

Søren Hansen er faktisk venstrehåndet, men spiller golf med sin højre hånd.

Thomas Bjørn
Den fodbold interesserede Thomas Bjørn stiller også op ved Portugal Masters 2015.

Thomas Bjørn golf

Den glødende Liverpool FC fan Thomas Bjørn viede sit hjerte til golfen for alvor i 1993, hvor han blev professionel. Han er rangeret som nr. 163 på OWGR. Foruden hans interesse for fodbold, er han vild med film og ja.. fodbold.

Golfspilleren Thomas Bjørn er født d. 18. februar 1971 i Silkeborg, men bor nu i Göteborg. Han har børnene Filippa og tvillingerne Oliver og Julia.

Lucas Bjerregaard
Den unge golfspiller Lucas Bjerregaard er én af deltagerne ved Portugal Masters 2015.

Lucas Bjerregaard golf

Den unge danske golfspiller er født d. 14. august 1991. Lucas Bjerregaard er oprindeligt fra Frederikshavn, men er nu bosat i Aalborg, hvor han er tilknyttet Himmeland Golf & Spa Resort.

Han blev professionel golfspiller tilbage i 2011 og ligger nu på nummer 303 på den Official World Golf Ranking (OWGR), men interesserer sig også for vægtløftning.

Søren Kjeldsen
Portugal Masters 2015 får også fornøjelsen af deltageren Søren Kjeldsen.

Søren Kjeldsen 2015

Aalborggenseren, der blev født d. 17. maj 1975 bor i Fredensborg er tilknyttet Scandinavian GC. Søren Kjeldsens bror og søster spillede golf og tog ham med på golfbanen fra han var fire år gammel.

Han blev professionel golfspiller i 1995 og ligger på plads nummer 45 på OWGR.

Han har stiftet familie med sin kone Charlotte, hvor de sammen har børnene Emil, Mads og Karla, men har også tid til at dyrke sine interesser for film og tennis.

Thorbjørn Olesen
FCK-fanen Thorbjørn Olesen dyster i Portugal Masters 2015.

Thorbjørn Olesen golf

Thorbjørn Olesen blev født i Furesø d. 21. december 1989, men er i dag bosat i Værløse. Han interesserer sig for sport, særligt fodbold.

Den dedikerede Manchester United og FCK fan Thorbjørn Olesen blev professionel golfspiller i 2008 og ligger nu nummer 74 på OWGR listen.

Anders Hansen
Én af de danske golfspillere ved Portugal Masters 2015 er Anders Hansen.

Anders Hansen golf

D. 16. september 1970 i Sønderborg kom Anders Hansen til verdenen. I dag er golfspilleren Anders Hansen bosat i Holte og har børnene Marcus, Filuca og Smila.

Anders Hansen blev professionel golfspiller i 1995 og ligger nu nummer 377 på OWGR.

Læs mere: Anders Hansens karrierestop

Morten Ørum Madsen
Morten Ørum Madsen deltager i den store golf tunering i Portugal, nærmere betegnet Portugal Masters 2015.

Morten Ørum golf

Den danske golfspiller Morten Ørum Madsen er født og opvokset i Silkeborg og bor stadig i barndomsbyen.

Han blev født d. 9. april 1988, og begyndte at spille golf i en alder af 12 år, men blev først professionel i 2011 - i dag ligger han nummer 247 på OWGR. Foruden golf interesserer han sig for fodbold, håndbold og fitness

I 2014 fik danske Morten Ørum Madsen en delt fjerdeplads til Portugal Masters.

Din vurdering:Flyv med SAS til Faro på Portugals Algarvekyst i sommeren 2016

Fra sommeren 2016 flyver SAS fra Copenhagen Airport til Faro på Portugals Algarvekyst.

SAS åbner en ugentlig sæsonrute fra CPH Airport til Faro Lufthavn på Algarvekysten.

Denne rute sker som led i SAS’ lancering af hele 12 nye ruter fra skandinaviske lufthavne.

Billige flybilletter til Portogal

København Lufthavn - KBH til Keflavik, Wien, Krakow og Algarvekysten
I København kommer der tre helårsruter til henholdsvis Keflavik, Wien og Krakow, foruden en sæsonrute til Faro på Algarvekysten.

Algarve 

Dette består af en daglig afgang fra CPH til Islands Keflavik fra d. 27. marts 2016.

Ruten mellem KBH og Wien går i lufthavnen d. 24. marts 2016 med fire ugentlige afgange, der ligger om mandagen, tirsdagen, fredagen og søndagen - i sommerperioden er der afgange om mandagen og torsdagen.

Tre gange om ugen flyver SAS fra CPH Airport til Krakow i det sydlige Polen fra d. 25 marts 2016. Afgangen mellem KBH og Krakow vil ligge om onsdagen, fredagen og søndagen.

Endvidere åbnes der en ny ugentlig sæsonrute fra Københavns Lufthavn til Faro på Portugals Algarvekyst d. 2. april 2016, hvor afgangen vil ligge om lørdagen.

Læs mere: Algarvekysten

På nuværende tidspunkt flyver SAS otte gange dagligt mellem København og Aarhus.

Aarhus Lufthavn - Aarhus til Stockholm og Mallorca
Aarhus Lufthavn åbner ruter til Stockholm og Mallorca.

Mallorca

D. 25. oktober 2015 slår Aarhus lufthavn dørene op til to daglige afgange fra Aarhus til Stockholm.

En ugentlig sæsonrute åbnes d. 27. juni 2016  fra Aarhus til Mallorca, hvilket bliver SAS’ første ruteflyvning til Sydeuropa fra Aarhus.

Billund Lufthavn - Billund til Oslo og Stockholm
I Billund Lufthavn udvider SAS med en ekstra daglig afgang mellem Billund og Oslo og et større fly på ruten mellem Billund og Stockholm.

Dermed øges antallet af sæder fra Billund med 50 procent.

Læs også: Ryanair åbner rute fra KBH til Porto sommer 2016

SAS’ koncernchef Rickard Gustafson har udtalt, at hyppigt rejsende ofte foretrækker SAS - også når de flyver på ferie. Derfor åbner flyselskabet hver sommer nye ruter til feriedestinationer.

SAS åbner helårsruter til USA i 2016
Men det stopper ikke her. SAS lancerer nye direkte helårsruter til USA i 2016.

Miami 

Disse SAS ruter lyder på Stockholm til Los Angeles, Oslo til Miami og København til Miami og Boston.

Udvidelsen fra SAS betyder, at SAS fra sommersæsonen 2016 tilbyder ca. 600.000 sæder mere end i år.

Din vurdering:Tivoli Hotel Lissabon opkøbt af Minor Hotel Group

Minor Hotel Group opkøber Hotel Tivoli Oriente i Portugal.

Den thailandske Minor Hotel Group (MHG) er ejer af hoteller og resorts i 22 lande.

Hotellerne er beliggende i henholdsvis Mellemøsten, Asien, Europa, Sydamerika, Afrika og Det Indiskke Ocean.

MHG har netop købt Hotel Tivoli Oriente i Lissabon for 38,5 millioner euros, hvilket er svarende til 287 millioner danske kroner. Dette afslørede Minor Hotel Group i en statement til Bangkok.

Købet gør Minor Hotel Group til ejer af fem hoteller i Tivoli kæden.

Se videoen af Hotel Tivoli Oriente Lisbon nedenfor.

På nuværende tidspunkt er Hotel Tivoli Oriente i Portugal udlejet til en tredjepart, og under leasingperioden vil Hotel Tivoli fortsætte med at fungere som hidtil under Tivoli Hotels & Resorts.

Når leasingperioden ophører i midten af 2016 vil Minor Hotel Group beslutte, om hotellet fortsat skal leases til tredjeparten eller om MHG vil have hotellet under sine vinger og drive Tivoli Hotel Oriente.

Hotel Tivoli Oriente ligger på Parque das Nacoes langs Tejo floden. Det huser 279 værelser, udendørs swimmingpool, 799 kvadratmeter konferencesal, parkering og en restaurant og bar. Endvidere er det let at komme rundt i byen ved hjælp af den nærliggende metrostation.

Dillip Rajakarier, der er CEO for Minor Hotel Group og direktør for Minor International Operations har udtalt, at investeringen blot er et led i koncernens strategi om at satse mere på Europa - særligt Portugal.

Opkøbene repræsenterer blot MHGs indtræden i restaurantionsbranchen.

Hotel Tivoli Lissabon - ferie i Lissabon
Bo luksuriøst og centralt på din ferie i Lissabon.

Lisbon Hotel Tivoli

Det elegante 5-stjernede Hotel Tivoli ligger i hjertet af Lissabon på den berømte shoppinggade Avenida da Liberdade.

Bygningen har rødder tilbage til 1930’erne, hvilket gør atmosfæren autentisk og særdeles unik. Fra restauranten på den øverste etage har man den smukkeste panoramausigt over Lissabons gader. Restauranten byder på internationale retter og intet mindre end 300 forskellige vine.

Brasserie Flo Restaurant Lisbon i stueetagen kredser om det franske køkken og serverer ligeledes fantastisk mad.

Book dit ophold på Hotel Tivoli Lissabon

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »