Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAlgarves turistorganisation utilfreds med Guimarães kampagne for Kulturby 2012

Et uskyldigt billede af en tom strand har i sommervarmen fået Algarves hotel- og turistorganisation op på barrikaderne.

Guimarães Europæisk Kulturby 2012
Staten Portugals første hovedstad var byen Guimarães i Nordportugal.

Guimaraes har i august 2010 lanceret en kampagne for sin ærefulde titel af Europæisk Kulturby 2012 (som i øvrigt deles med byen Maribor i Slovenien).

Man mener på Algarve at det er unfair at bruge billeder fra Algarve af en strand med parasoller uden mennesker med underteksten ‘Guimarães 2012 Capital Europeia da Cultura – É Onde Tudo Acontece’ – som på dansk bliver til ‘Guimaraes Kulturby 2012 – det er her det sker’.

Billedet af stranden anvendes primært på outdoor reklamer, og det indbyggede budskab er at alle i år 2012 er taget til Guimarães.

Se også: Guimarães udnævnt til Europæisk Kulturby 2012.

Algarve ønsker undskyldning
Algarves turistorganisation AHETA har modvilligt måtte acceptere den statsfinansierede kampagne, som strengt taget ikke fornærmer nogen direkte, men udbeder sig en undskyldning. Man mener principielt i Algarve at kampagnen kan virke fornærmende på Algarve og på hele Portugal.

Det kan dog let ende med at en del af de mange forventede turister i Guimarães i år 2012 også tager til Algarve – især hvis der er så god plads på stranden.

Se mere om Kulturby 2012 på Guimaraes Kulturby hjemmesiden .

Din vurdering:Flere rejser til Madeira – effekten af stormen på Madeira overvundet

For første gang siden august 2009 har Madeiras turistmyndigheder registreret flere turister i lufthavnen i Funchal på Madeira.

Oversvømmelsen i Funchal forårsaget af heftige regnskyld på ferieøen fandt sted i februar måned 2010 og satte i nogen uger turismen på Madeira under pres.

De fleste turister valgte dog at gennemføre deres allerede bestilte rejser til Maderia, og nu ser det ud til at effekten af katastrofen er fuldstændig overvundet.

Englændere og portugisere rejser til Madeira
I juli 2010 kunne den turist-ansvarlige på Madeira Conceição Estudante således med tilfredshed meddele at kurven er vendt med flere turister i lufthavnen end i august 2009.

Stigningen i rejser til Madeira, som der i øvrigt ikke blev sat tal på, udgøres primært af englændere og portugisere fra hovedlandet.

Der har i de sidste par måneder været særdeles gode tilbud på ferierejser til Madeira – også fra Danmark.

Se eksempelvis Rejser til Madeira med Portugalbureauet.

Rejser til Madeira med dansk guide
Vil man gerne rundt og se Madeiras mange seværdigheder er en rejse med dansk guide og ture inkluderet i rejsens pris ofte den billigste måde at rejse på.

På denne type rejser er hotellerne også ofte af en bedre standard, end på de billigste pakkerejser til Madeira.

Se eksempelvis rejserne ‘Blomsternes Madeira’ med Best Travel eller ‘Vidunderlige Madeira’ med Portugalbureauet.

Din vurdering:Mozambique og Portugal underskriver samarbejdsaftaler på Maputo messe (FACIM)

Mozambique og Portugal har underskrevet aftaler om øget samarbejde på andendagen af Maputo International Trade Fair (FACIM), som afholdes hvert år i slutningen af august/begyndelsen af september.

Aftalerne omfatter portugisisk hjælp til at bygge logistiske centre for fødevarer i provinserne Maputo, Sofala og Nampula.

Desuden vil Portugals konkurrencemyndigheder bistå det nationale handelsdirektorat i Mozambique, og de portugisiske myndigheder til kontrol af fødevaresikkerhed vil bistå deres kolleger i Mozambique med teknisk viden.

Maputo International Trade Fair
Mozambique kan for specielt de portugisisk talende lande bruges som en indgang til det lukrative sydlige afrikanske marked.

Den store FACIM messe (på portugisisk Feira Agro-Pecuaria, Comercial and Industrial de Moçambique) er et mødested for producenter, investorer, salgsfolk, indkøbere, eksportører og importører fra et bredt udsnit af brancher.

Omkring 220 virksomheder deltager i FACIM 2010, som løber fra 30. august til 5. september.

Portugal optager som sædvanligt det største udstillingsareal blandt de udenlandske gæster med 864 m2. Næststørste repræsentation er fra Sydafrika. Der er desuden messedeltagere fra Spanien, Brasilien, Tanzania, Macau, Zambia, Zimbabwe, Kenya, Malawi, Botswana, Indonesien og Swaziland.

Det er 46. gang at Maputo handels-messen afholdes.

Se også messens hjemmeside.

Din vurdering:Klassiske Biler i Portugal – Caramulo Motor-festival 3-5 september 2010

Landsbyen Caramulo i Nordportugal ligger omkring 800 meter over havets overflade.

Den har omkring 1000 faste indbyggere og er kendt i Portugal som sanatorieby – specielt i tiden før og efter 2. verdenskrig, hvor tuberkulose var et stort problem også i Portugal.

Frisk bjergluft i Serra do Caramulo området og bygningen af et antal senatorier gjorde at den lille bjerglandsby i 1921, som den første landsby i Portugal, fik elektricitet indlagt.

Motorfestival i Caramulo
Luften er stadig frisk i Caramulo, men nu til dags er det sportsvogne, vintage- og klassiske biler byen er mest kendt for.

Hvert år den første weekend i september afholdes der Caramulo Motorfestival med primært portugisiske og spanske deltagere.

Caramulo er på trods af sin lidenhed ‘de klassisske bilers hovedstad’ i Portugal dels på grund af den 3-dages festival og dels som følge af at Portugals på mange måder bedste automobil-museum ligger i Caramulo – i øvrigt i tilknytning til at kunstmuseum, så der er lidt for enhver smag.

Se også: Caramulo festival 2008.

Bilmuseum i Portugal
Bilmuseet er ikke stort, men der er til gengæld kræs for kendere i Caramulo.

Man kan blandt andet finde Portugals statsmandskøretøj fra Salazar-tiden en Rolls Royce Phantom III fra 1937 (kører stadig af og til ved statsbegivenheder), general Franco’s gave til President Craveiro Lopes – en uhyre sjælden Pegaso spanskproducet sportsvogn, en Mercedes CLK GTR ‘ Le Mans’, en meget tidlig Ferrari 195 Inter, diverse Bugatti biler, Salazar’s Mercedes Benz 770 (W-07) Pullman Limousine (117 produceret), en Lamborghini Muira SV (150 produceret) for bare at nævne nogen af de mest værdifulde.

Se mere på Motor-museets hjemmeside – eller en bedre gennemgang af museets biler (fra 2002 – der er diverse tilgange og afgange siden 2002).

Rigmænd har løbende bidraget til samlingen, som er meget unik – det er specielt interessant at finde en sådan flåde af værdifulde og interessante køretøjer i en bjergby i Portugal.

Program for Caramulo Motorfestival
Caramulo festivallen starter fredag, men de største publikumsmagneter finder sted i løbet af lørdagen og søndagen.

I eventet indgår et såkaldt hillclimb (se billede), hvor de gamle og nyere biler starter én efter én og får så hatten passer op af bakken på den dertil lukkede sognevej.

Herunder et af deltagerne (Caramulo 2008) i en Porsche Carrera GT:

 

Det er en god ide at komme tidligt lørdag eller søndag, da der kun er én vej op til Caramulo (og den er ret smal). Parkering er generelt ikke noget problem, hvis man har mod på at gå et lille stykke vej. 

Entre er meget billigt. Regn med 1-3 euro. Vi vil næsten ikke være bekendt at skrive det, men i 2008 og 2010 var det fuldstændigt gratis at opleve nogen af verdens dyreste sportsvogne i Caramulo.

Man finder Caramulo ved at køre mod byen Tondela fra IP3/E801 hovedvejen mellem Coimbra og Viseu.

Se mere om årets Caramulo festival i årets Caramulo 2010 program (loader som pdf). Se mere om klassiske biler i Portugal på Caramulo Motorfestival hjemmesiden.

Din vurdering:Krone Golf Tours solgt til Kuoni / Apollo rejser - Golf Plaisir synergieffekt

Krone Golf Tours, der bl.a. arrangerer golfrejser til Portugal, er blevet solgt til Kuoni/Apollo fremgår det af en pressemeddelelse fra Kuoni Scandinavia.

Med opkøbet ønsker Kuoni/Apollo at skabe synergi mellem Krone Golf Tours og Golf Plaisir. Golf Plaisir er en svensk golfrejsespecialist som Kuoni opkøbte i 2008.

Krone Golf Tours har eksisteret siden 2003 og de 4 nuværende medarbejdere, der arbejder med produktion og salg af golfrejser, fortsætter arbejdet efter overtagelsen af Kuoni/Apollo.

Krone Golf Tours vil blive integreret i i Kuonis skandinaviske rejseselskab, og skal bl.a. udbygge salget af golfrejser via Apollo Rejsers salg af golfrejser til Playitas.

Playitas er Apollo Rejsers sports- og familieresort på den spanske ø, Fuerteventura.

Krone Golf Tours - Golfrejser til Portugal
Portugal er en populær golf-destination, og Krone Golf Tours har i mange år haft ekstra meget fokus på Portugal som golfland. Krone Golfrejser arrangerer således golfrejser til både Lissabon, Algarve og Madeira.

Ligeledes arrangerer Krone Golf Tours også ofte en særlig golfskole i Portugal som afholdes i samarbejde med PGA Pro golfspillere som f.eks. Thomas Dam Nilsson.

Læs mere om Golf i Portugal

Din vurdering:Zara online shop i Portugal fra 2. september 2010

Den spanske modetøjsvirksomhed Zara slår den 2. september dørene op i sin online forretning i Portugal.

I mange lande er der tegn på at forbrugerne holder lidt igen med at bruge lige så mange penge på tøj, som tidligere.

Zara online åbner også i England, Frankrig, Spanien, Tyskland og Italien. Den portugisiske online Zara forretning vil kunne findes på www.zara.pt .

Defensiv online strategi
Af nogen analytikere ses Zara’s kraftige satsning på online-salg som en defensiv strategi for at trimme omkostningerne til en lavere efterspørgsel.

Der er dog ingen tvivl om at alle store spillere inden for billigt modetøj før eller senere må give deres kunder en mulighed for at købe online – eller risikere at miste dén stigende del, der foretrække at shoppe på nettet.

Salg af varer på internettet boomer
Det samlede salg af varer på internettet til forbrugere i Vesteuropa forventes ifølge konsulentvirksomheden Forrester at stige til omkring 850 milliarder euro i år 2014 fra omkring 500 milliarder kroner i 2009.

BBC refererer i forbindelse med Zara online åbningen Office for National Statistics, som siger at omkring 8% af de engelske forbrugeres samlede køb af varer i juli 2010 foregik på nettet.

H&M online – største konkurrent følger efter
Den svenske Hennes & Mauritz følger den 16. september efter Zara i England og åbner online shop.

Modetøjskæderne Gap og Banana Republic, skriver BBC, er allerede til stede online i England.

Se også:
Zara tøj billigst i Portugal og Spanien

Din vurdering:Storbyferie Lissabon – bedste City Break findes i Lisbon ifølge prisportalen Kelkoo

Kelkoo er er en kendt portal på nettet, som sammen med de øvrige to store spillere inden for prisportaler i Danmark EDBpriser og Pricerunner sammenligner forbrugerpriser.

I august 2010 udarbejdede Kelkoo’s engelske moderselskab i samarbejde med YouGov analyseinstituttet og CEBR (Centre for Economics & Busuness Research) en liste over de 20 bedste destinationer for en storbyferie.

Sammenligningen af storbyferie-destinationer blev indledt med at YouGov på grundlag af interviews fastlagde de 10 vigtigste kriterier for en god storbyferie (city break).

CEBR stod for selve undersøgelsen, og da Kelkoo ikke har nogen interesse i én by frem for en anden, kan man ikke mistænke dem for at påvirke resultatet.

Krav til Storbyferie
Alle de interviewede blev spurgt om de 10 vigtiste krav til en storbyferie.

De 10 vigtigste krav til en storbyferie blandt forbrugerne i England:

 1. Prisniveau på destinationen 87% – (87% mente dette var vigtigt)
 2. Pris på overnatning på storbyferie – 86%
 3. Billig flybillet – 82% mente dette var vigtigt
 4. Sikkerhed på holiday destinationen – 81%
 5. Klimaet på destinationen – 78%
 6. God mad på destinationen (Quality of food) – 77%
 7. Tourist attractions – antal seværdigheder – 69%
 8. Holiday exchange rate - vekselkurs – 61%
 9. Flyvetid til destinationen – 41%
 10. Tidszone – 9%

I alt 2.229 personer blev spurgt om deres præferencer.

Se også: Billige hoteller i Lissabon.

Statistik om storbyer anvendt af Kelkoo
For at få et objektivt billede af de enkelte storbyer søgte Kelkoo statistik om følgende områder:

 • Antal dage med god (høj) temperatur
 • Antal solskinstimer
 • Dage med regn – så få som muligt
 • Tidszone (jo tættere på fædrelandet Englands – jo bedre)
 • Sikkerhed på storbyferie – så lav kriminalitet som muligt
 • Gode (antal) seværdigheder på City Break destinationen
 • Størrelsen på storbyerne
 • Gode forbindelser til destinationen
 • Prisniveau på storbyferie – lave priser er et must
 • Priser på overnatning på storbyferie

Kelkoo anvendte blandt andet Eurostat, Big Mac Index, UNESCO, FN sikkerheds-statistik samt vejrdata til at sammenligne byerne.

Se også: Måske billigste City Break i Lissabon.

Bedste storby at holde ferie i
Resultatet af sammenligningen udmøntede sig i et index over de bedste storbyer at holde ferie i.

Herunder Kelkoo storbyferie-index 2010:

 1. Storbyferie Lissabon – index 66,17 – klima, prisniveau, seværdigheder, sikkerhed og for englænderne tidszone(!)
 2. Storbyferie Athen – index 62,96 – klima, prisniveau, seværdigheder
 3. Storbyferie Istanbul – index 59,88 – prisniveau, klima, seværdigheder
 4. Storbyferie Barcelona – index 57,70 – antal seværdigheder, klima, flyforbindelser
 5. Storbyferie Krakow i Polen – index 54,15 – prisniveau, antal seværdigheder og fantastisk klima
 6. Storbyferie Rom – index 50,61 – seværdigheder, varme og gode flyforbindelser
 7. Storbyferie Wien (Vienna) – index 45,73 – Wien scorer meget højt på antal seværdigheder
 8. Storbyferie London – index 45,62
 9. Storbyferie Kuala Lumpur – index 45,55
 10. Storbyferie Dublin – index 45,24
 11. Storbyferie Berlin – index 44,83
 12. Storbyferie Paris – index 42,90
 13. Storbyferie Amsterdam – index 41,99
 14. Storbyferie Moskva – index 41,49
 15. Storbyferie Singapore – index 40,93
 16. Storbyferie Hong Kong – index 39,45
 17. Storbyferie New York – index 38,84
 18. Storbyferie Cape Town – index 30,35
 19. Storbyferie Rio de Janeiro – index 23,03
 20. Storbyferie Sydney – index 21,34

Resultatet understreger byen Lissabons kvaliteter, men også relativt ‘uopdagede’ byer som Istanbul og Krakow står ifølge Kelkoo til at kunne tiltrække langt flere turister.

Derfor vinder Lissabon som destination for storbyferie
Kelkoo kommenterede Lissabon på følgende måde: “Whilst Portugal’s capital may not be recognized for the romance of Paris or the glamour of New York, Lisbon (Lissabon) appears to fit the bill most closely when it comes to delivering against the criteria that matter most to today’s holidaymakers”. 

Kelkoo skrev desuden at: “It offers value for money, affordability, great climate and security – and, as a host candidate for the 2020 Olympics, is certainly looking to put itself on the map as a must-visit city.”

Storbyferie i Lissabon – ferielejlighed i de gamle Alfama og Moraria kvarterer
Portugalnyt tilbyder en bred vifte af ferielejligheder til ‘city breaks’ i det gamle Lissabon.

Foretrækker man at bo centralt på ferie i et af Lissabons nyere bydele, kan det også lade sig gøre.

Se mulighederne på vores oversigt over ferieboliger i Lissabon.

Din vurdering:N*Grandjean koncert i Lissabon - Lisbon Unplugged festival

Det danske band N*Grandjean giver på ny koncert i Portugal - denne gang i Lissabon den 11. september under Lisbon Unplugged festivalen, der afholdes i Tapada da Ajuda.

Så sent som i juli spillede N*Grandjean på Mares Vivas musikfestivalen i Porto, og fik rigtigt gode anmeldelser i de portugisiske medier. Koncerten blev overværet af ca. 25.000 tilskuere.

Det er særligt hittet "Heroes and Saints" som i 2010 for alvor har slået an i Portugal - særligt på de portugisiske radiostationer. "Heroes and Saints" lå på den uofficielle portugisiske single-hitliste i ikke mindre end 21 uger, med en 3. plads som bedste placering på hitlisten. Hør "Heroes and Saints" nedenfor.

Lisbon Unplugged festival
Festivalen varer 2 dage og starter den 10. september. Det er første gang Lissabon Unplugged afholdes. Lisbon Unplugged beskrives i portugisiske medier som en international festival for musik, kunst, kultur og underholdning, der samtidigt har særligt fokus på miljøbeskyttelse samt fremme af kunst.

Koncerter i Lissabon den 10. september ved Lisbon Unplugged

 • Jay Jay Johanson
 • Rita Redshoes
 • Torino
 • Lula Pena
 • Berlam e Banda Larga
 • G-Martin
 • Romullo Azaro

Koncerter i Lissabon den 11. september ved Lisbon Unplugged

 • The Veils
 • David Fonseca
 • Au Revoir Simone
 • Nikolaj Grandjean
 • Betty
 • Sinamantes
 • Enrico Arghentini
 • Tânia Pascoal

Tapada da Ajuda ligger tæt ved Instituto Superior de Agronomia - se kort

Billetter kan købes på portugisiske posthuse (CTT) og koster 40€ for 2 dage eller 25€ for én dag.

Se mere på Lisbon Unplugged hjemmesiden (portugisisk).

YouTube video med Heroes and Saints fra Nikolaj Grandjean

Din vurdering:EM i roning i Portugal i september 2010 – Skjerns Håndboldherrer vandt PT træningsturnering

Den 10-12 september 2010 vil 600 roere fra hele Europa samles i byen Montemor-o-Velho få kilometer øst for Coimbra.

Montemor-o-Velho har den eneste sø i Portugal med en 2 kilometer international konkurrence ro-bane.

Se også: Guldfirer i finalen i Portugal.

De udtagne danskere til Europamesterskabet i Portugal er følgende:

Kvindernes singlesculler 
Fie Udby – Roforeningen KVIK
Træner: Mads Haubro

Kvindernes dobbeltsculler
Lea Jacobsen – Roforeningen KVIK
Lisbet Jakobsen– Bagsværd Roklub
Træner: Mads Haubro

Kvindernes 4-dobbelte sculler
Sarah Christensen – Roforeningen KVIK
Mia Espersen – Bagsværd Roklub
Marie Gottlieb – Danske Studenters Roklub
Christina Pultz – Odder Roklub
Træner: Jacob Amstrup Møller

Mændenes letvægts singlesculler 
Henrik Stephansen – Furesø Roklub
Træner: Thomas Poulsen

Mændenes letvægts dobbeltsculler (under 23 år BLM2x)
Peter Nørlem – Odense Roklub
Andreas Wiig Rambøl – Odense Roklub
Træner: Michael Sørensen

Mændenes dobbeltsculler
Thomas Larsen – Bagsværd Roklub
Mads Rasmussen – Danske Studenters Roklub
Træner: Mads Haubro

Mændenes letvægtsfirer (guldfireren) 
Christian Place Pedersen – Roskilde Roklub
Jens Vilhelmsen – Roskilde Roklub
Kasper Winter Jørgensen – Roskilde Roklub
Morten Jørgensen – Næstved Roklub
Træner: Bent Fransson

Mændenes letvægts-firdobbeltesculler LM4x
Hans Christian Sørensen – Odense Roklub
Christian Noll Nielsen – Hadsund Roklub
Martin Batenburg – Roskilde Roklub
Steffen Bonde – Odder Roklub
Træner: Thomas Poulsen

Mændenes firdobbelte sculler
Jess Struck – Bagsværd Roklub
Mikkel Jacobsen – Danske Studenters Roklub
Michael Ludwigsen – Danske Studenters Roklub
Kristian Østergaard – Københavns Roklub
Træner: Ian Baden

Mændenes letvægtsotter
Anders Bau Hansen – Lyngby Roklub
Thorbjørn Patscheider – Silkeborg Roklub
Jacob Barsøe – Roskilde Roklub
Jacob Søgaard Larsen – Bagsværd Roklub
Lasse Dittmann – Bagsværd Roklub
Daniel Zielinski – Roskilde Roklub
Sophus Johannesen – Roskilde Roklub
Martin Kristensen – Københavns Roklub
Cox Emil Blach – Bagsværd Roklub
Træner: Johnny Bo Andersen

Se også: Program for Europamesterskabet i roning (foreløbigt program) og Europamesterskaberne i Ronings hjemmeside.

Skjerns Håndboldherrer vinder træningsturnering i Portugal
Skjern-spillerne har været både på Azorernen og i Lissabon og vandt samlet træningsturneringen.

I sidste kamp i Lissabon slog Skjern mandskabet Sporting Clube de Portugal (som normalt i fodboldsammenhænge i Danmark omtales som Sporting Lissabon).

Se også Skjern Håndboldklubs hjemmeside.

Din vurdering:Landskamp Portugal-Cypern 3. september – Raúl Meireles solgt til Liverpool

Portugal spiller sin første EM 2012 kvalifikationskamp i byen Guimarães i Nordportugal.

Kampen bliver uden Cristiano Ronaldo, som har pådraget sig en ankelskade i Real Madrid.

Portugals holdopstilling – udtagne spillere
De udtagne spillere til Portugal - Cypern 3. september og Portugal - Norge 7. september omfatter følgende:

Målmænd: Eduardo (Genoa), Beto (FC Porto)
Forsvar:: Rolando (FC Porto), Miguel (Valencia), Ricardo Carvalho (Real Madrid), Bruno Alves (Zenit St. Petersburg), Nuno Coelho (Sporting Lissabon), Sílvio (Braga) og Fábio Coentrão (Benfica)
Midtbane: Raúl Meireles (Liverpool FC), João Moutinho (FC Porto), Manuel Fernandes (Valencia), Miguel Veloso (Genoa), Tiago (Club Atlético de Madrid)
Angreb: Yannick Djaló (Sporting Lissabon), Ricardo Quaresma (Beşiktaş), Danny (Zenit St. Petersburg), Nani (Manchester United), Hugo Almeida (Werder Bremen), Liédson (Sporting Lissabonl)

Kampen mod Cypern spilles fredag d. 3. september 20.45 lokal tid (21.45 i Danmark).

Se også: Oversigt over EM kvalifikations-kampe.

Træner Queiroz får længere karantæne
Den portugisiske landsholdstræner Carlos Quieroz vidste allerede d. 20. august at han ikke kunne være med mod Cypern og Norge - se nylig dicilplinærsag.

Den 30. august måtte landstræneren se straffen blive forlænget idet anti-doping-komité’en i Portugal suspendede ham i 6 måneder, hvilket også udelukker ham fra Portugal-Danmark kampen d. 8. oktober i Porto.

Årsagen er at Queiroz overfaldt FIFA doping-kontrollanter verbalt før en træningskamp i Portugal inden VM i Sydafrika.

Ingen af spillerne testede positive til doping-kontrollen, men den portugisiske dopingkomité er tilsyneladende bange for at fodbolden i Portugal fortsætter i dén retning, som cykelsporten (ikke mindst i Portugal) har taget.

Queiroz kan dog stadig appellere dommen.

Foreløbig har assistent-træner Agostinho Oliveira ansvaret for landsholdet i Portugal.


Raúl Meireles til Liverpool
Den stærke midtbanespiller Raúl Meireles er blevet solgt af FC Porto til Liverpool for 14 millioner euro.

Dermed bliver Raúl Meireles holdkammerat med danskerne Christian Poulsen, Daniel Agger og Martin Hansen.

Midtbanespilleren Raúl Meireles, som er let genkendelig på sine mange tatoveringer, vil måske endda komme til at kæmpe om samme plads i holdopstillingen som Christian Poulsen.

27-årige Meireles har spillet 38 landskampe for Portugal.

Herover video med Raul Meireles.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »