Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkRyanair flyruter fra Faro og Porto til Gatwick – low cost flybillet fra England til Portugal

Det irske low cost selskab Ryanair har i august 2010 annonceret to nye Portugal ruter til London-Gatwick lufthavn i England.

Ruterne fra henholdsvis Faro lufthavn i Algarve og Portugals næststørste by Porto i Nordportugal åbner 31. oktober 2010.

Spar penge på flybillet – check om tiderne passer med billige fly til Portugal fra England
For danske turister kan det af og til betale sig at anvende tilbud på eksempelvis Ryanair eller Easyjet billetter til England og derfra tage videre til Portugal.

Med de to nye Ryanair ruter fra London-Gatwick er der yderligere muligheder.

Som regel kræver en sådan ‘ruteplanlægning’ at man har god tid – både til at planlægge og til at rejse. Nogen gange kan der dog være mange penge at spare. Bor man eksempelvis i Århus, kan flyet til Faro via Stansted desuden være mindst lige så let at nå, som flyet til Faro fra København.

Herunder har vi samlet flyruter til Faro i Algarve og til Porto i Nordportugal fra engelske lufthavne.

Ruterne er aktuelle per 30. august 2010. Bemærk at specielt Ryanair åbner og lukker ruter i et tempo, som kan være svært at følge med i.

Check også billige flybilletter til England og Portugal på den danske flysøgemaskine Momondo.

Faro lufthavn i Algarve – flyruter til England
Den nye Ryanair rute mellem Faro og London-Gatwick (åbner per 31. oktober) bringer antallet af ruter fra Portugal til England op på 8.

Ryanair
Udover den nye rute til London-Gatwick fra Faro går de øvrige Faro-Ryanair ruter til London-Stansted, Bournemouth, East Midlands, Bristol, Birmingham, Leeds, Liverpool og Bristol.

Der er desuden to Ryanair ruter fra Faro til Skotland og hele 5 til Irland.

BMI Baby
Low cost selskabet BMI Baby flyver til Faro i Algarve fra East Midlands Airport, Birmingham og fra Cardiff i Wales.

British Airways
Det store engelske selskab flyver fra London-Gatwick til Algarve (Faro).

Easyjet
Den anden store low cost operatør Easyjet har ruter til Faro fra Bristol, Doncaster/Sheffield Airport, Liverpool, London-Gatwick, London-Luton, London-Stansted og Newcastle.

Desuden flyver Easyjet mellem Belfast-International og Faro samt mellem Faro og Glasgow-International Airport i Skotland.

Fly BE
Fly BE er et low cost flyselskab med base i Devon i Sydengland.

Selskabet flyver til Faro fra de mindre lufthavne i Exeter og Southampton.

Jet2
Low cost selskabet Jet2.com flyver til Faro fra Leeds-Bradford lufthavnen ved den lille by Yeadon nord for Leeds og desuden i sommerperioden fra Blackpool, Manchester og Edinburgh.

Senere i foråret 2011 åbner der ruter til Faro fra Blackpool og Newcastle med Jet2.

Monarch Airlines
Ét af de selskaber, som ofte markedsfører billige billetter til Faro, er Monarch Airlines med hovedkvarter i Luton.

Monarch flyver til Faro fra London-Luton, London-Gatwick, Birmingham og Manchester. Desuden står Monarch for mange charflyvninger fra England til Faro lufthavn.

Palmair
Det lille lokale flyselskab Palmair flyver fra Bournemouth i Dorset i Sydengland til Faro.

Porto Lufthavn i Nordportugal – flyruter til England
Porto lufthavn hedder på portugisisk Aeroporto Internacional Dr. Francisco de Sá Carneiro – eller bare Sá Carneiro efter den tidligere portugisiske premierminister af samme navn (3. januar 1980 – 4. december 1980).

Premierminister Sá Caneiro blev i december 1980 sammen med sin danske kæreste Ebbe Merete Seidenfaden dræbt i et flystyrt under mystiske omstændigheder.

Der er betydeligt færre ruter mellem England og Nordportugal i forhold til mellem det engelske og Faro i Sydportugal.

Easyjet
Low cost selskabet Easyjet flyver på ruten Porto-London-Gatwick.

Ryanair
Sammen med det portugisiske flyselskab TAP er Ryanair den største operatør i Porto lufthavn.

Ryanair flyver fra Porto til London-Gatwick (fra 31. oktober) samt Dublin (Irland) og London-Stansted hele året.

Desuden er der i sommerperioden ruter fra Porto med Ryanair til Birmingham, Bristol og Liverpool.

TAP
Det portugisiske flyselskab TAP flyver på ruten London-Gatwick til Porto

Din vurdering:Portugal Halvmaraton i Lissabon 26. september – kryds Europas længste bro Vasco da Gama til fods

Den 26. september 2010 afholdes der igen halvmaraton-løb i Lissabon.

Løberne starter på den anden side af Tejo floden og krydser Vasco da Gama broen inden de ankommer i mål i Nationernes Park efter 21,095 kilometer.

Fakta om Vasco da Gama broen i Lissabon
Europas længste bro har siden 1997 været Vasco da Gama broen i det østlige Lissabon.

Konstuktionen består egentlig af to broer – dels en hængebro og dels en lavere bro på piller i stil med lavbroen over Storebælt.

Vasco da Gama måler i alt 17,2 kilometer og nåede lige så akkurat at blive færdig til Expo-98 verdensudstillingen i Lissabon.

Den imponerende konstruktion er dog kun halvt så lang som den over 35 kilometer lange Hangzhou Bay Bridge i Kina, der tager titlen som verdens længste bro over vand.

Broen når land på Setúbal-halvøen ikke langt fra én af Europas største factory outlets Freeport i Alcochete.

Det koster ca. 2,40 euro at krydse broen i privatbil (kun betaling den ene vej mod Lissabon). Vasco da Gama besøges af og til sent på aftenen af unge bilister med ræs i blodet. Det ved politiet imidlertid godt.  

Vasco da Gama broen kan ses sammen med Oceanariet i Nationernes Park i Lissabon (metro Oriente) i den futuristiske film 'Gattaca’ fra 1997 med Uma Thurman, Ethan Hawke og Jude Law i hovedrollerne.

Halvmaraton på Vasco da Gama i september 2010
Sideløbende med halv-maraton eventet i Lissabon afholdes der også et kortere løb (EDP Mini Maratona).

Se mere om Vodafone Meio Maratona på løbets hjemmeside (også på engelsk).

I år 2009 havde løbet omkring 18.000 deltagere. Det er 11. gang at løbet afholdes.

Fakta om Ponte 25 de Abril i Lissabon 
På billeder fra Portugals hovedstad ser man ofte Lissabons anden bro – den røde 25 April bro, som umiddelbart ligner den endnu mere berømte hængebro Golden Gate i San Francisco.

25 Abril broen er imidlertid en dobbeltdækker-konstruktion med kørebaner øverst og togspor på underdækket. Den anvendes ofte til maraton og halvmaraton-løb i Lissabon.

Konstruktionen af broen i starten af 1960’erne blev varetaget af American Bridge Company, som tidligere havde stået for en anden berømt San Francisco bro: The San Francisco – Oakland Bay Bridge, der i modsætning til Golden Gate ligeledes er en dobbeltdækker-bro og dermed har langt mere til fælles med 25 april broen i Lissabon.

Oprindeligt hed broen Ponte Salazar (Salazar broen) efter Portugals diktator. Den fik dog hurtigt nyt navn efter nellike-revolutionen i 1974.

Broen er 2277 meter lang og spænder 1012 meter på midten. Der er i alt 6 vejbaner på øverste dæk, hvoraf de to er med jerngitter som underlag. 25 de Abril broen er som Vasco da Gama en betalingsbro (ca. 1,40 euro for personbiler, men kun den ene vej). I august måned er kørsel på broen gratis.

25 Abril broen kan i øvrigt ses i James Bond 007 filmen ‘On Her Majesty's Secret Service’ fra 1969 med George Lazenby i hovedrollen. I denne 6. James Bond film indgår desuden optagelser fra Estoril og Cascais på Lissabonkysten i Portugal.

Herunder billeder af Lissabons broer Vasco da Gama og 25 de Abril:

Din vurdering:Vinfestival i Palmela i Portugal – oplev Periquita og Moscatel vin 1-7 september syd for Lissabon

Palmela by syd for Lissabon er rammen for Palmela Vinfestival, som finder sted den første uge i september 2010.

Festvallen fejrer vinhøsten og kaldes på portugisisk for Festa das Vindimas – som på dansk bliver til ‘årgangenes festival’ eller ‘vintage festival’.

I Palmela og på resten af Setúbal halvøen er man meget stolte af områdets vinproduktion. Palmela fik i år 2009 æren af at blive udnævnt til Cidade do Vinho 2009 – Portugals Vinby 2009.

Palmela er berømt for sin velbevarede borg, hvor der er indretet pousada (portugisisk hotel i gamle fredede bygninger).

Se også: Bo på slots-pousada i Palmela.

Stort vin-event på Setúbal halvøen
Palmela ligger syd for Tejo floden omkring 25 kilometer fra Lissabon.

Den store Palmela vinfestival er et af årets absolutte højdepunkter i Palmela. Det er 48. gang at festivallen afholdes.

Udover vinfestival er der gennem hele ugen forskellige arrangementer herunder optog, jazz- og fado-musik og sågar en traditionsrig skønhedskonkurrence, hvor ‘dronningen af Palmela’ vælges. Der er naturligtvis også fyrværkeri (det er jo Portugal) – hele Castelo de Palmela slottet vil blive oplyst.

 

 

I løbet af ugen er der desuden gadetater, forskellige sportsaktiviteter og den specielle portugisiske udgave af tyreløb.

Festivallen er et stort hit blandt de lokale og tiltrækker også mange turister.

Man får rig lejlighed til at prøve områdets specialiteter herunder den berømte Azeitão-ost.

Se også: Billigt sommerhus med pool ved Palmela.

Herunder video fra Palmela med fokus på vin- og osteproduktion:

 


Vin fra Palmela
Området Palmela på Setúbal halvøen er et såkaldt DOC område (egen Denominação de Origem Controlada).

Blandt de finere vine fra Palmela DOC finder man blandt andet Quinta da Mimosa og Leo d’Honor fra det kendte vinhus Casa Ermelinda Freitas - se hjemmeside. De fleste kender dog bedre den billigere Dona Ermelinda fra samme vinhus.

Man kommer ikke uden om vinproducenten Bacalhõa i Palmela. Vinhuset ejes af rigmanden Joe Berardo og producerer blandt andet den regionale vin Cova da Ursa (Bjørnens Hule) og DOC Palmela vinen Private Selection Palmela.

Den anden store producent i området José Maria de Fonseca i byen Azeitão (berømt for ost) producerer som Bacalhõa et meget stort udvalg af hverdagsvine og som hos Bacalhõa er produktionen ikke begrænset til vin fra regionen Palmela.

Vinlink: Den perlende Vinho Verde fra Minho regionen i Portugal.

Periquita vin
Danskere lærte i 1960’erne og de tidlige 1970’ere den berømte Periquita vin fra Portugal at kende.

På et tidspunkt var Periquita i Danmark nærmest synonymt med portugisisk vin.

Periquita vinen fra området syd for Palmela (Terras do Sado) er blevet produceret siden år 1850 og blev inden den øgede konkurrence fra EU lande som Spanien, Frankrig og Italien én af Portugals største eksport-succes'er til Danmark.

Den holder i øvrigt stadig en imponerende markedsandel i mange lande og er ifølge producenten den bedst sælgende portugisiske vin nogensinde.

Periquita produceres af José Maria da Fonseca og sælges stadig i Danmark, eksempelvis i Netto. Se omtale af Periquita på Netto’s hjemmeside.

I Danmark får man ofte den billige udgave Periquita. Ved rejser til Portugal skal man flotte sig lidt og prøve den endnu bedre Periquita Clássico - stadig til små penge mange steder i Portugal.

Moscatel vin
På festivallen vil der naturligvis også findes vine fra det øvrige Setúbal (DOC Setúbal), hvoraf den søde hedvin Moscatel de Setúbal er den mest kendte.

Moscatel siges at være blevet opfundet af José Maria da Fonseca, som er kendt som grundlægger af én af de største virksomheder (i år 1834) inden for vinproduktion i Portugal.

Se mere om José Maria Fonseca vinene.

Terras do Sado
Den sydlige del af Setúbal halvøen grænser op til Sado floden, hvor man kan sejle over til området Troia.

Området omkring Sado består er marksland. Her findes én af Sydeuropas største kolonier af storke. 

I vinmæssig henseende kaldes Sado-området for Terras do Sado (Sado’s land).

For at gøre forvirringen total blev området i 2009 omdøbt fra Vinho Regional (VR) Terras do Sado til VR Península de Setúbal. DOC Palmela og DOC Setúbal er underområder.

Se også: Vin-sider på Portugalnyt.

Serras de Azeitão i Danmark
Vine fra Terras do Sado er klassificeret som regionale vine. I Danmark kan man blandt andet finde vinen Serras de Azeitão fra Terras do Sado hos Portugisisk Vinkælder i Odense. Den er i øvrigt også ‘forfremmet’ til Koldinghus-vin (årgang 2006) og kan købes på Koldinghus i suvenir-butikken.

Serras de Azeitão anses i Portugal for at være en god hverdagsvin. Den koster i forretninger i Portugal typisk 2-5 euro flasken afhængig af årgang. Vinen er fremstillet på de portugisiske Aragones og Touriga Nacional druer blandet med de klassiske Merlot og Syrah.

Balcalhõa vinene omfatter et meget bredt udvalg af forskellige områder, som vil kunne opleves på Palmela vinfestival.

Konkurrencer på Palmela vinfestival
Publikum bliver bedt om at medvirke til at udpege den bedste hvidvin og den bedste rødvin.

Hverdag vil der være specielle promotions – primært mellem kl. 19 og 20.

Festivallen i Palmela har åbent alle dage 1-7 september. Vi opdaterer med et program så snart vi finder et.

Se også Palmela Festa das Vindimas hjemmesiden

Portugisisk vin i Danmark
For nyligt kunne man på den ikke kommercielle TV-kanal Europa TV opleve vin-eksperten Finn Klysner fortælle om vin fra Portugal.

Finn Klysner havde til lejligheden medbragt 4 vine fra Vinport i Espergærde og fortalte blandt andet om Periquita’ens og Mateus vinens succes i Danmark.

Se indslaget med Finn Klysner herunder:

 


 

Din vurdering:Europa League 2010-2011 – deltagere i EL gruppespillet – resultat af lodtrækning

Europa League turneringen 2010-2011 lodtrækning til gruppespillet finder sted i Monaco’s i Grimaldi Forum den 27. august kl. 13.00.

48 hold er med i Europa League gruppespillet.

Se Europa League grupperne nederst på denne side.

Deltagere i Europa League 2010-2011
Fra Danmark deltager Odense Boldklub som det eneste hold.

Fra Portugal deltager Sporting Lissabon (Sporting CP) og FC Porto. Rosenborg fra Norge det eneste skandinaviske hold udover Odense, som er med i EL 2010-2011 gruppespillet.

Lodtrækning til Europa League gruppespillet
De mange deltagere er inddelt i seedningslag som følger:

Øverste seedningslag til Europa League grupper:

- Atlético Madrid
- Liverpool
- Sevilla
- FC Porto
- Villar Real
- CSKA Moskva
- PSV Eindhoven
- Zenit St. Peterborg
- Juventus
- Sporting Lissabon
- Stuttgart
- AZ Alkmaar

Næstbedste seedningslag til Europa League grupper:

- Steaua Bucureşti
- Lille
- Dynamo Kyiv (Dynamo Kiev)
- Anderlecht
- Bayer Leverkusen
- Paris Saint-Germain (PSG)
- Club Brugge
- Città di Palermo
- Getafe
- Beşiktaş (Besiktas)
- Manchester City
- Sampdoria

Tredje seedningslag til europa League grupper:

- Sparta Praha
- Athen FC (AEK)
- Metalist - (Ukraine)
- Levski Sofia
- Rosenborg
- Saltzburg
- CSKA Sofia
- Odense Boldklub
- Napoli
- Borussia Dortmund
- Dinamo Zabreb
- FC BATE Borisov - (Hviderusland)

Fjerde og nederste seedningslag til EL grupper:

- Aris Thessaloniki FC
- Rapid Wien
- PAOK FC - (Grækenland)
- Lech Poznań
- Karpaty Lviv
- Young Boys
- FC Utrecht
- Gent
- FC Lausanne-Sport
- FC Sheriff - (Moldavien)
- Debreceni - (Ungarn)
- Hajduk Split - (Kroatien)

De 48 Europa League hold inddeles ved lodtrækning i 12 grupper. Vi opdaterer på lodtrækning kl. 13.

Se Europa League lodtrækning live.

Europa League 2010-2011 gruppe A

 • Juventus
 • Manchester City
 • Saltzburg
 • Lech Poznan

Europa League 2010-2011 gruppe B

 • Atlético Madrid
 • Bayer Leverkusen
 • Rosenborg
 • Aris Thessaloniki FC

Europa League 2010-2011 gruppe C

 • Sporting Lissabon
 • Lille
 • Levski Sofia
 • Gent

Europa League 2010-2011 gruppe D

 • Villarreal
 • Club Brugge
 • Dinamo Zagreb
 • PAOK

Europa League 2010-2011 gruppe E

 • AZ Alkmaar
 • Dynamo Kiev
 • BATE
 • Sheriff

Europa League 2010-2011 gruppe F

 • CSKA Moskva
 • Palermo
 • Sparta Praha
 • Lausanne

Europa League 2010-2011 gruppe G

 • Zenit Skt. Petersborg
 • Anderlecht
 • AEK Athen
 • Hajduk Split

Europa League 2010-2011 gruppe H

 • Stuttgart
 • Getafe
 • OB
 • Young Boys (Schweiz)

Europa League 2010-2011 gruppe I

 • PSV Eindhoven
 • Sampdoria
 • Metalist
 • Debrecen

Europa League 2010-2011 gruppe J

 • Sevilla
 • PSG Eindhoven
 • Dortmund
 • Karparty Lviv

Europa League 2010-2011 gruppe K

 • Liverpool
 • Steua Bucarest
 • Napoli
 • Utrecht

Europa League 2010-2011 gruppe L

 • FC Porto
 • Besiktas
 • CSKA Sofia
 • Rapid Wien
Din vurdering:Brøndby - Sporting Lissabon kamp om kvalifikation til Europa League gruppespil

Brøndby - Sporting Lissabon spiller i aften (26. august 2010) returopgør på Brøndby stadion. Kampstart er kl. 19 og kampen vises live på TV3 Puls. 

Brøndby vandt overraskende med 2-0 i det første opgør mod Sporting Lissabon om kvalifikationen til UEFA Europa League-gruppespillet.

Brøndbys træner, Henrik Jensen, venter trods det gode resultat i Lissabon, en svær kamp på hjemmebane i Brøndby, og fremhæver samtidigt at Brøndby kan lære meget af kampene mod Sporting Lissabon. Brøndby har to gange tidligere mødt portugisiske klubber.

I 1987 tabte Brøndby samlet til FC Porto, og i 1999 tabte Brøndby samlet til Boavista. Man håber derfor at 3. gang er lykkens gang mod portugisiske hold.

Brøndby-træner Henrik Jensens søn, Mike Jensen, forventes at få en vigtig rolle som midtbane-dirigent i aftenens kamp. Mike Jensen fik debut på det danske landshold mod Tyskland i august.

Til portugisiske medier udtaler Sportings træner, Paulo Sérgio, at der ikke er tale om "mission impossible", men erkender at udgangspunktet for kampen burde have været bedre.

I den første kamp i Lissabon havde Sporting 2 skud på stolpen og et ret tydeligt straffespark blev ikke dømt. Paulo Sérgio roser samtidigt Brøndby for at være et velorganiseret hold. Sportings startopstilling vil i aften være uden João Pereira og Pedro Mendes, der begge har skader.

Sporting Lissabons træner benytter Bragas præstation mod Sevilla i går, som motivation for at alt kan ske i fodhold. Braga vandt i går 4-3 i Sevilla og kvalificerede sig dermed til Champions League gruppespillet.

Tidligere Benfica-træner, Ebbe Skovdal om Sporting Lissabons chancer mod Brøndby
Portugisiske medier har interviewet Ebbe Skovdahl, der var træner i Benfica i 1987. Ebbe Skovdahl trænede dog kun Benfica i et halvt år, trods gode resultater. Ebbe Skovdahl har været træner i Brøndby i flere omgange, og er blevet dansk mester med Brøndby 4 gange.

Ebbe Skovdahl udtaler at en 2-0 sejr på udebane burde være en komfortabel margin for Brøndby. Samtidig advarer han imod at Sporting Lissabon er et højt respekteret hold i Europa, så man skal endnu absolut ikke tage kvalifikationen for givet i Brøndby-truppen.

Se Brøndby - Lissabon live
I Danmark vises optakt på TV3 Plus fra kl. 18 mens kampen i Portugal kan ses på tv-stationen SIC fra kl. 17.55.

Gense målene fra Brøndbys sejr i Lissabon herunder:

Din vurdering:Champions League 2010-2011 – deltagere i CL gruppespillet – resultat af lodtrækning

Se også CL 2011-2012:
Lodtrækning 25 august 2011 til Champions League gruppespil 2011-2012.

......................................................................................................................

Champions League lodtrækning til gruppespillet i efteråret 2010 finder sted torsdag d. 26. august kl. 18.00 i Grimaldi Forum i Monaco.

To portugisiske hold og ét dansk hold er i år med i Champions League.

Se også:
Resultater og stilliing i CL gruppespillet 2010 .

Det drejer sig om SL Benfica og SC Braga samt naturligvis om FC København, som kvalificerede sig med sejren over Rosenborg.

Bedst repræsenterede nation er England med 4 hold. Der er ikke yderligere hold fra Skandinavien udover FCK.

Se resultat af lodtrækning til CL 2010-2011 gruppespillet nederst på denne side.

Seedning til lodtrækning til CL grupper
I første seedningslag fandt man følgende hold:

- Inter Milan (vinder af Champions League i 2009-2010 med José Mourinho som træner)
- FC Barcelona
- Manchester United
- Chelsea
- Arsenal
- Bayern Munchen
- AC Milan 
- Olympique Lyonnais

Andet seedningslag i Champions League bestod af:

- Werder Bremen
- Real Madrid (nu med José Mourinho som træner)
- AS Roma
- Shakhtar Donetsk
- Benfica
- Valencia
- Olympique de Marseille
- Panathinaikos

Tredje seedningslag i Champions League 2010-2011:

- Tottenham Hotspurs
- Glasgow Rangers
- Ajax
- Schalke 04
- Basel
- Braga
- FC København
- Spartak Moskva

Fjerde og sidste Champions League seedningslag bestod af:

- Hapoel Tel Aviv
- Twente
- Rubin Kazan
- Auxerre
- Cluj
- Partizan
- MŠK Žilina
- Bursaspor

De 32 Champions League hold blev opdelt i 8 grupper ved lodtrækning.

Resultatet af lodtrækning til Champions League gruppespillet for sæsonen 2010-2011 blev følgende:

Champions League Gruppe A

 • Inter Milan
 • Werder Bremen
 • Tottenham Hotspurs
 • Twente

Champions League Gruppe B

 • Olympique Lyonnais
 • SL Benfica
 • Schalke 04
 • Hapoel Tel Aviv

Champions League Gruppe C

 • Manchester United
 • Valencia
 • Glasgow Rangers
 • Bursaspor

Champions League Gruppe D

 • FC Barcelona
 • Panathinaikos
 • FC København
 • Rubin Kazan

Champions League Gruppe E

 • Bayern München
 • AS Roma
 • Basel
 • Cluj

Champions League Gruppe F

 • Chelsea
 • Olympique de Marseille
 • Spartak Moskva
 • MŠK Žilina

Champions League Gruppe G

 • AC Milan
 • Real Madrid
 • Ajax
 • Auxerre

Champions League Gruppe H

 • Arsenal
 • Shakhtar Donetsk
 • SC Braga
 • Partizan
Din vurdering:Turistindustrien i Portugal har mistet 30.000 jobs på to år – fremgang at spore i 2010

Færre turister i 2009 og 2010 har kostet arbejdspladser.

I forhold til rekordåret 2008 er der nu ifølge Portugals Statistik INE omkring 287.000 ansatte i Portugal i hotel og restaurationsbranchen mod omkring 316.000 ansatte i år 2008.

Dette skal ses i forhold til at der i perioden 2006-2008 blev skabt omkring 40.000 nye jobs i turistsektoren i Portugal.

Portugisiske turister i Algarve
Juli måned 2010 viste sig at blive en usædvanlig måned, hvor antallet af portugisiske turister på Algarvekysten overgik de udenlandske.

Endnu mere overraskende var det at de 4- og 5-stjernede hoteller var de mest populære.

Priserne på hotelovernatning i Algarve er ofte mærkbart lavere uden for højsæsonen juli og august. I sommeren 2010 var der også gode tilbud at finde i højsæsonen, hvilket kan være en del af forklaringen på de lidt dyrere hotellers popularitet.

Ifølge AHETA hotel og turist-resort organisationen havde hotellerne i Algarve en gennemsnitlig belægningsprocent på 79,2% i juli 2010.

I forhold til 2009 er det en forbedring på 5,8%-point, men juli 2010 betragtes stadig blot som en ‘recovery’ måned.

For de mange restauranter i Algarve er den øgede andel af portugisere ikke nødvendigvis en fordel, idet udlændinge generelt tenderer til at bruge flere penge på ferie. Faldet i omsætningen har allerede betydet lukning af et stort antal virksomheder i turisterhvervet – ikke mindst i Algarve.

Mange turister i Cascais og Estoril
I juli og specielt i august 2010 har antallet af turister været mærkbart højere i kystbyerne Cascais og Estoril i forhold til i sommeren 2009.

Mange hoteller har haft fuldt hus og eksempelvis restauranterne i Cascais bymidte har haft rigtig travlt.

Det er blandt andet turister fra Spanien, Frankrig og Italien, som er kommet til Lissabonkysten i højere antal end sædvanligt.

Se også: Cascais i Top-10 som kystferiedestination.

Bedre tider i 2010
Som regel mærkes øget arbejdsløshed i turisterhvervet først omkring oktober.

På den positive side er de turist-relaterede virksomhedernes gennemsnitlige indtjening ifølge Portugals Nationalbank forbedret kraftigt i forhold til år 2009, hvor mange kørte med underskud.

Antallet af konkurser i turistbranchen i Portugal målt i første kvartal 2010 er også faldet med omkring 22% i forhold til første kvartal 2009.

Din vurdering:Estoril oplevelser for børn – Finale i bygning af sandslotte på Tamariz stranden 29. august

Børn fra hele Portugal deltager søndag den 29. august i finalen i “Construções na Areia 2010”, som afholdes på Tamariz stranden foran casinoet.

Lokale konkurrencer i at lave sandfigurer har fundet sted rundt om i landet over sommeren, og i år lægger Estoril sand til finalen.

Aktiviteter for børn på Tamariz stranden
Programmet er følgende:

10:00 horas – Velkomst på stranden
10.15 horas – Mød ‘Panda’ og ‘Cascalito’
10:30 horas – Konkurrencen starter
11:30 horas – Jogos Populares
15:00 horas – Præmieoverrækkelse i Centro Cultural de Cascais

Det er 53. gang at konkurrencen for børn i bygning af sandslotte og figurer afholdes i Portugal.

Eventet er sponseret af avisen Diário de Notícias, som i 1952 skabte konkurrencen for at styrke børns kreativitet.

Konkurrencen i bygning af sandslotte i Estoril støttes af Cascais-Estoril kommune samt af miljø-organisationen Agência Cascais Atlântico – se også omtale på engelsk.

Herunder video fra finalen i 2008, som blev afholdt på Foz do Arelho stranden på Portugals sølvkyst.

Din vurdering:Braga kvalificeret til Champions League gruppespillet – fest i lufthavnen i Porto

Portugals måske mest forboldglade provinsby Braga har kvalificeret sig til Champions League gruppespillet 2010.

Sporting Braga slog tirsdag aften d. 24. august 2010 spanske Sevilla med 3-4 i Sevilla, hvilket gav en samlet score inklusiv første kamps resultat på 5 mål til Braga og kun 3 mål til favoritterne fra Sevilla.

Dermed er Braga i Champions League. Det er det bedste resultat nogensinde for klubben fra Nordportugal, som også går under navnet ‘Portugals Arsenal’ eller ‘Lille Arsenal’.

Se mere om byen Braga.

Festlig modtagelse i lufthavnen i Porto
Byen Braga ligger i Minho provinsen i det nordligste del af landet.

Sent tirsdag aften blev spillerne fra Braga modtaget i lufthavnen i Porto af mere end 2000 fans, som havde taget turen på omkring 50 kilometer fra Braga til Porto for at tage imod deres helte. 

Selv om Bragas spillere er vant til et enthusiastisk hjemmepublikum var der overraskelse at spore i deres ansigter, da de opdagede den massive velkomst af folkemængden.

Braga har kun omkring 150.000 indbyggere.

Hattrick af brasilianeren Lima
Sporting Clube de Braga stillede med hele 8 brasilianske spillere i Sevilla, og én spiller har en stor del af æren for det gode resultat.

Rodrigo José Lima dos Santos – eller normalt bare Lima blev skiftet ind 10 minutter inde i 2. halvleg. Det må siges at være en klog disposition af træner Domingos Paciência.

Lima kvitterede nemlig for tilliden med 3 på hinanden følgende scoringer og lavede dermed hattrick i Braga's måske vigtigste kamp nogensinde.

Lima er netop blevet udlånt til Braga på en 3-årig kontrakt startende fra juli 2010.

Tidligere i Champions League turneringen har Braga elimineret skotske Celtic.

Stor økonomisk gevinst for Braga
Den relativt lille klub med de stolte traditioner kan se frem til en solid økonomisk gevinst.

Selv om Braga får det svært i Champions League gruppespillet, har klubben så absolut en chance for at gå videre og er allerede sikret en betydelig indtægt fra UEFA – sandsynligvis over 100 millioner danske kroner for blot at deltage i gruppespillet.

Læs kommentarer på Bold.dk.

Din vurdering:Portvinsfestival på Børsen i København 1. november

Børsens portvinsfestival finder i år sted mandag den 1. november.

Se også: Super-tilbud på vintage portvine.

Se også: Udsalg hos Portugisisk Vinkælder.

Portvinsfestival 2010
Der er som sædvanligt to 2-timers prøvesmagninger åben for forbrugerne.

Tidspunkterne er mandag d. 1/11 2010 kl. 16-18 og/eller kl. 19-21.

Se mere om tilmelding på Forlaget Smag.

Entrébillet koster 225 kroner og skal bestilles i god tid i forvejen.

Se også: År 2007 erklæret for vintage.

Herunder en kort video-guide til portvinsområderne i Douro:

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »