Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkScirocco R – hurtig sportsvogn til familiebrug bygget i Portugal

Har man 600.000 kroner til rådighed og ønsker sig en sportsvogn, som også kan rumme et par mindre børn, er der flere muligheder.

Sætter man skrappe krav til bilens acceleration – eksempelvis max. tid fra 0 til 100 km/t på 6 sekunder snævrer feltet af konkurenter sig voldsomt ind.

Faktisk er der kun 2 biler på markedet til en basispris under 600.000 kroner i Danmark, som klarer kravet.

For blot 10 år siden krævede en sådan acceleration mindst en Porsche Boxster S (den dyre udgave) til henved en million kroner.

De lynhurtige moderne sprintere, som med lidt god vilje kan kaldes familiebiler, er Ford Focus RS og den nye VW Scirocco R, som produceres i Portugal.

Priser på Scirocco R
I Danmark koster VW Scirocco R i standardudgave med 6 manuelle gear 580.599 kroner.

Bestiller man Scirocco R med den fortrinlige DSG halvautomatiske sportsgearkasse bliver prisen 609.396 kroner.

Ford Focus RS koster til sammenligning 572.764 kroner.

(priser per august 2010 ekskl. levering)

VW Scirocco R fra Portugal
VW Scirocco R bliver ligesom de øvrige Scirocco modeller produceret på VW Autoeuropa-fabrikken ved byen Palmela syd for Lissabon. Her laves også den nye VW Sharan/Seat Alhambra og foldetagscabrioleten VW Eos.

Scirocco R er let genkendelig på sine dobbelte seperate afgangsrør (ét i hver side), sideskørter, 18 tommer Talladega letmetalfælge, LED-kørelys, højglans sorte bremsekalibre, akustisk parkeringssensor bag (på den danske udgave), 10 mm sænket undervogn, automatisk air condition, xenon-lys, større luftindtag foran, hækspoiler, sort diffuser bag (styrer slipstrøm) og mange andre små Scirocco R specifikke dele.

I kabinen er der kælet for detaljerne eksempelvis med grå syninger i læderrattet, der matches med syningerne i sæderne og måtterne. Desuden er der blåt baggrundslys i instrumentbrædtet og R-logo’er på mange interiør-detaljer.

Den 6. august forlod VW Scirocco nummer 100.000 fabrikken i Palmela. Det var selvfølgelig en Scirocco R i den populære farve 'Rising Blue Metallic'. Se omtale på Expresso i Portugal (portugisisk).

Priser på Scirocco R i Portugal
Den lækre lille Scirocco R, som udover at se godt ud også er fyldt med teknisk avacerede hjælpemidler til at fremme køreegenskaberne, koster i Portugal fra 43.989 euro – svarende til små 330.000 danske kroner. Nærmeste konkurrent på det portugisiske marked er Mini Cooper S – eventuelt med John Cooper Works motor og 211 hestekræfter.

Scirocco R har hele 265 hestekræfter, men de hurtige udgiver af Mini’en er voldsomt populære i Portugal. Årsagen er at Mini bilernes små 1,6 liter motorer med høj effekt passer perfekt til Portugals afgiftssystem. Selv om Mini Cooper S og Mini JCW er lidt langsommere end Scirocco R gør priserne fra 28.000 euro dem til oplagte valg til en sjov weekendbil, der også kan bruges til daglig kørsel. Ydermere fås Mini’erne i cabriolet-udgaver, hvilket Scirocco’en ikke gør (endnu).

Man kan både i Portugal og i Danmark få den selvsamme VW 265 hestes motor i en lidt ‘dårligere’ indpakning som Seat Leon TSi Cupra R. I Portugal koster denne bil 36.840 euro og er en anelse langsommere (og tungere) end Scirocco R. Ford Focus RS importeres pt. ikke til Portugal, men hjemtages dog på særlig bestilling.

Herunder sammenlignende test af Ford Focus RS med 305 hestekræfter over for Scirocco R med 265:


Herunder banetest af de samme biler samt Renault Megane 250 Cup optaget af britiske Fifth Gear:

Din vurdering:Lodtrækning Europa League kvalifikation – Sporting møder Brøndby 19. og 26. august

Gå direkte til Europa League 2010-2011 lodtrækning til gruppespil.

Sporting CP eller på dansk Sporting Lissabon har igen trukket en dansk modstander efter den 5. august at have slået FC Nordsjælland ud af Europa League.

Det blev besluttet ved Europa League lodtrækning i Nyon i Schweiz den 6. august.

Se oversigt over Europa League kampene på UEFA's hjemmeside.

Brøndby - Sporting
Denne gang er det Brøndby, som d. 19. og d. 26. august skal prøve kræfter med Lissabon-klubben.

Første kamp spilles i Portugal på Alvalade stadion.

Kampene mellem Sporting og Brøndby er såkaldte playoff kampe inden den rigtige Europa League turnering 2010/2011 går igang.

Se mere på eksempelvis Avisen.dk.

Brøndby træner Henrik Jensen's kommentar til lodtrækningen kan ses i artiklen 'Vi har da en chance' på Sporten.dk.

Din vurdering:Monte Festival på Madeira – største religiøse Madeira festival i Monte området 14-15 august

Monte Festivallen er den største religiøst orienterede festival på den overvejende katolske ferieø Madeira.

Her fejres Nossa Senhora do Monte, som på dansk kan oversættes med Vor Frue af Monte.

Vor Frue af Monte
I Portugal har ‘Nossa Senhora’ ligesom ‘Vor Frue’ i Danmark som oftest at gøre med Jomfru Maria, som i Portugal blandt katolikkerne tilbedes i mindst lige så stor grad som Jesus.

Det fortælles at kirken i Monte fik sit nuværende navn efter at en datter af en hyrde i 1500-tallet så Jomfru Maria åbenbare sig som et billede på en sten.

Kejser begravet i Monte i Funchal
Med en beliggenhed 600-800 meter over havet er bydelen Monte få kilometer øst for Funchal’s centrum blandt de højst-liggende punkter i området.

Kirken (igreja på portugisisk) Nossa Senhora do Monte blev bygget i år 1741 med tilføjelser i 1818.

Den ligger med en formidabel udsigt over Funchal bugten.

Blandt de kendte personer, som har forbindelse til Monte i Funchal finder man den østrig-ungarske kejser Karl I af Østrig (Karl d. IV af Ungarn). Karl blev kejser af Østrig i perioden 1916-1918 efter modet på den østrigske tronfølger Franz Ferdinand i Sarajevo. Mordet udløste 1. verdenskrig, som endte med at opløse det østrig-ungarske kejserdømme.

Østrig-Ungarns sidste kejser ligger begravet i Monte og er forfader til en del af den senere portugisiske kongeslægt. Det danske kongehus har også forbindelse til Harbsburgerne, idet Christian d. 2 i år 1515 blev gift med den 14-årige Isabella (Elisabeth) af Habsburg.

Slædetur ned af bakken fra Monte i Funchal
Måske mest berømt for turister i Monte på Madeira er slædeturen ned af Monte bjerget, som foregår i dertil indrettede vogne med meder.

Se mere om slædetur fra Monte på Madeira og på video herunder, hvordan slædeturen ser ud som passager i den såkaldte toboggan (kurveslæde):


</>


Religiøs Monte Festival på Madeira 14-15 august
Festivallens højdepunkt er paraden, der hvert år afholdes d. 15. august fra Funchal by op til Monte kirken.

15. august er helligdag i Funchal og mange benytter lejligheden til at valfarte til Monte og gå de sidste 74 skridt op af trappen til Igreja de Nossa Senhora do Monte.

Nossa Senhora do Monte siges at hjælpe Maderias befolkning under svære tider

Kirkens fest starter med en messe, og derefter er der fællesspisning for de troende. Også ‘madeirenses’ i udlandet dvs. emmigranter fra Madeira, som er flyttet til udlandet (herunder fastlands-Portugal) fejrer gerne Nossa Senhora do Monte.

Herunder billeder af den højtliggende kirke Nossa Senhora do Monte på Madeira:

Din vurdering:Lissabon turist sommer 2010 - Festival dos Oceanos i fuld sving indtil finalen 13-14 august

August er portugisernes feriemåned nummer ét.

Ét af de største events i Lissabon i sommeren 2010 er Festival dos Oceanos – eller på dansk: oceanernes (havenes) fest.

Den store finale i Nationernes Park 13-14 august
Højdepunktet for Festival dos Oceanos er den sidste weekend 13-14 august, hvor alle sejl sættes til for at skabe den helt store oplevelse til den såkaldt Pi-Leau.

Pi-Leau er gadeteater på højt niveau. Man er som tilskuer selv en del af teatret, som bevæger sig rundt med kunstfærdige vinger og hjul på den store plads foran Vasco da Gama centret i det gamle Expo-98 område.

Som turist i Lissabon findes Nationernes Park lettest ved at tage metroen (rød linje) til Oriente Stationen, som er en del af det store Nationernes Park kompleks.

Pi-Leau kombinerer teater, stylter, musik, ild, dans, store metal konstruktioner og flyvende objekter. Samtidig flyder publikum med rundt som bølger i havet.

Forestillingen Pi-Leau finder sted fredag og lørdag 13-14 august fra kl. 22-23.

Som afslutning er der den 14. august fra kl. 23 (efter forestillingen) stort fyrværkeri-show over Tejo-floden (når fyrværkeri beskrives som stort i Portugal er det normalt RIGTIG stort)

Forestillingen er gratis, og som turist i Lissabon er det en god ide at møde op i god tid.

Se video fra Pi-Leau forstilling i Holland:

 

Teater i Nationernes Park 10-11 august 2010
Allerede tirsdag-onsdag d. 10-11 august er der stor teaterforestilling i Nationernes Park, som på portugisisk hedder Parque das Nacoes.

Der vil blive opsat en ‘mur’ konstrueret på et stillads.

Teatret vil finde sted på ‘muren’ og vil inkludere fyrværkeri, multimedie og andre teknologiske virkemidler.

Der er naturligvis tilsat musik, som sammen med de mange visuelle effekter vil give tilskuerne et sandt overflødighedshorn af indtryk fra det blide og harmoniske til det voldsomme og kaotiske.

Der er teater på muren både den 10. og 11. august fra kl. 22 til 23. Som det er normalt i Lissabon er der gratis adgang ved denne type byfester.

Se også hjemmesiden for Oceanernes Fest i Lissabon 2010 (også på engelsk).

Fest på Lissabons store ‘rådhusplads’ - Praça do Comércio 6-7 august
Fredag og lørdag 6-7 august er Praça do Comércio i det centrale Lissabon (Baixa området) stedet, hvor turister og indbyggere i Lissabon kan opleve performance gruppen ‘Full Circle’.

Der er opbygget en stor kunstfærdig opsat scene på Lissabons største åbne plads. Forestillingen begynder kl. 22 og varer til kl. 23 begge dage.

I forbindelse med forestillingen er der fyrværkeri. 

Andre aktiviteter under Festival dos Oceanos festen
Turister i Lissabon kan i perioden 5-12 august opleve byens kendteste museer om aftenen fra kl. 19 – mange af dem med specialudstillinger.

Et stort udvalg af de kendteste museer i Lissabon deltager (se hvilke på festivallens hjemmeside).

Under hele festivallen fra 31 juli til 14. august er der optrædende på gaderne i Lissabon og byen er udsmykket om aftenen med projekterede billeder af fisk, fabel-havdyr m.v.

Din vurdering:Sporting-Nordsjælland Europa League kvalifikation 5. august på Estádio José Alvalade i Lissabon

Resultatet af returkampen mellem Sporting og FC Nordsjælland blev 2-1. Nordsjælland gjorde væsentlig mere og kvalificeret modstand end forventet.

Se også TV2 artiklen 'FCN faldt med stil i Lissabon'.

...........................................................................

I 2008 slog Danmark Portugal ude 2-3 i en mindeværdig kamp på Alvalade stadion i Lissabon.

Torsdag den 5. august 2010 står FC Nordsjælland over for mindst lige så svær en opgave, når klubben møder Sporting Lissabon på udebane i returkampen i Europa League kvalifikationen.

Stort stadion med plads til 50.000 tilskuere
For de portugisiske fans er José de Alvalade stadion forbundet med ‘nationale festdage’, som da stadion i 2003 blev indviet ved at Sporting slog Manchester United med 3-1 – eller da Portugals landshold vandt med utrolige 7-1 over Rusland på Alvalade stadion i VM 2006 kvalifikationen.

Der er plads til godt 50.000 tilskuere på Alvalade stadion, som ligger tæt på metrostationen Campo Grande i Lissabon. For transport til Sporting stadion se metro kort (åbner som pdf).

Kampen starter kl. 20.30 i Lissabon (kl. 21.30 dansk tid). Sporting CP skriver at der er solgt over 30.000 billetter.

FC Nordsjælland skal score i Lissabon
Med et 0-1 nederlag fra første kamp på Farum Park d. 29. juli mod Sporting er FC Nordsjælland tvunget frem på banen i Lissabon.

Følgende 21 spillere er udtaget til kampen i Portugal:

 • 1.Jesper Hansen – målmand
 • 4. Henrik Kildentoft
 • 5. Andreas Bjelland
 • 6. Kofi Enoch Adu (FC Nordsjællands nyerhvervede 19-årige ghaneser)
 • 7. Nicolai Stokholm
 • 8. Patrice Bernier
 • 9. Tobias Mikkelsen
 • 12. Rawez Lawan
 • 14. Nicki Bille Nielsen
 • 15. Bajram Fetai
 • 17. Søren Christensen
 • 18. Michael Parkhurst
 • 19. Mark Gundelach
 • 20. Matti Lund Nielsen
 • 21. Christian Gytkjær
 • 22. Andreas Laudrup (Michael Laudrups søn)
 • 23. Daniel Jensen
 • 24. Andreas Granskov Hansen
 • 27. Pierre Bengtsson
 • 28. David Jensen
 • 30. Mathias Nielsen.

Sporting CP sælger spillere inden turneringsstart
Den portugisiske ZON Sagres Liga 2010/2011 sæson starter d. 13. august.

Inden da er det allerede besluttet at sælge Miguel Veloso til italienske Genoa for for anslået 9 millioner euro.

Den endnu mere kendte Sporting landsholdsspiller João Moutinho er blevet solgt til FC Porto for 11 millioner euro.

Også den talentfulde Yannick Djalo er på vej væk – sandsynligvis til engelske Tottenham for 6 millioner britiske pund.

Selv målmand Rui Patrício går der rygter om måske skal til Malaga inden transfer-vinduet lukker den 31. august.

Holdopstilling Sporting Lissabon
Til kampen mod FC Nordsjælland stiller Sporting CP med følgende spillere:

Målmænd: Rui Patrício, Tiago e Vítor Golas.

Forsvar: Daniel Carriço, Polga, Evaldo, Tonel, Grimi, Nuno André Coelho, João Pereira, Abel, André Santos e André Martins,

Midtbanespillere: Pedro Mendes, Izmailov, Maniche, Matias Fernandez, Jaime Valdez, Diogo Salomão e Vukcevic.

Angribere: Saleiro, Sinama Pongolle, Yannick Djaló, Hélder Postiga e Liedson

Din vurdering:Algarve oplevelser – middelalder festivaller i byerne Castro Marim og Silves i Sydportugal i august 2010

I august er det tid for midddelalder–festivaller i Algarve i Sydportugal.

Portugiserne går meget op i deres stolte fortid, måske fordi alle dagligt bliver mindet om den.

I Portugal ligger der nemlig for hver 40 kilometer en middelalderborg i stort set hele landet.

Castro Marim i det øtlige Algarve
Byen Castro Marim ligger i det østligste Algarve helt over mod grænsen til Spanien.

Under romerne var Castro Marim kendt som Aesuris.

De største seværdigheder i Castro Marim er den imponerende 1400-tals borg og marksområdet i naturparken Reserva Natural do Sapal do Castro. Her er der gode muligheder for at se vilde flamingoer.

Se mere om flamingoer i Portugal.

Under middelalderfestivallen 26-29 august 2010 er der to parader. Den første dag finder paraden sted fra byen til borgen og den sidste dag den modsatte vej.

I alle de dage, festivallen varer, er der marked, opvisninger i ridderkunst, gøglere, mulighed for at smage lokale retter, gade performance, dans og meget mere.

Byer omkring Castro Marim i det østlige Algarve
Castro Marim er ikke et typisk turist-område og kan derfor være spændende at besøge. Lige i nærheden (få minutters kørsel) finder man byerne Monte Gordo og den lidt større by på grænsen til Spanien ved navn Vila Real de Santo António.

Har man lyst til at køre en tur til Spanien er der ikke langt. Nærmeste større by er Huelva små 60 kilometer væk. Malaga kan nås under 4 timer (omkring 350 kilometer) og det engelske område Gibraltar ligger kun omkring 325 kilometer væk.

Bedste bud på en tur til Spanien er dog byen Sevilla, som ligger kun omkring 140 kilometer fra den portugisiske grænse af motorvej A49 (i Spanien). Beregn mellem 1 time og 1 time og et kvarter for at køre til Sevilla fra Portugal.

Herunder billeder fra det naturskønne område ved Castro Marim. Sidst i video’en er der billeder fra Castro Marim middelalderfestivallen og dens parader:


Middelalderfestival i byen Silves
Silves i det indre Algarve er én af de ældste byer i Sydportugal.

Oprindeligt blev Silves en storby som mauernes hovedstad. Silves ligger bekvemt på en bakketop, som var let at forsvare.

Maurerne måtte dog i år 1249 give op og forlade Silves borgen efter at englændere og portugisere nordfra havde haft dem under belejring i 3 måneder.

Der er stadig spor af den arabisk/nordafrikanske indflydelse i Silves.

Nu til dags er Silves som Castro Marim et af de mindst ‘turistede’ steder i Algarve.

Middelalderfestivallen i Silves finder sted 7-15 august i 2010 og er meget arabisk inspireret med mavedans, akrobater, marked og slangetæmmere.

Herunder video med den usædvanlige fader Roderick, som udforsker Silves borgen:

 

Din vurdering:Manchester United spiller overlever voldsomt biluheld i Audi R8 sportsvogn i Nordportugal

Brasilianeren Anderson Luís de Abreu Oliveira spiller til dagligt i storklubben Manchester United i England, hvor han for nemheds skyld blot hedder Anderson.

Under en ferie i Nordportugal var Anderson søndag d. 1. august 2010 meget tæt på at miste livet.

Audi R8 sportsvogn eksploderet efter uheld
Sammen med en ven var Anderson i Gerês området i Nordportugal på vej hjem fra en natklub tidligt søndag morgen.

Ifølge engelske The Mail var vennen ved rattet, da den lynhurtige Audi R8 sportsvogn skred ud og fortsatte ind i en mur, hvorefter den fløj 30 meter og landede på en mark.

Anderson var tilsyneladende livløs, da han blev løftet ud af den brændende bil, som kort efter eksploderede.

3 personer i en Audi med 2 sæder
Udover Anderson og vennen, befandt der sig også en brasiliansk kvinde i bilen, da den forulykkede. Det er i sig selv lidt af en bedrift, idet en Audi R8 kun har 2 sæder.

Ifølge flere engelske aviser overlevede alle og blev udskrevet fra hospitalet i Braga samme dag.

Anderson har tidligere spillet for den portugisiske fodboldklub FC Porto og har 8 gange optrådt på det brasilianske landshold.

Ifølge de britiske medier forulykkede Anderson i en fransk registreret Audi.

Herunder Anderson med sin britisk registrerede Audi R8:

Din vurdering:Pakkerejser august – billige rejser til Algarve med Star Tour, Expedia, Rejsefeber og Bravo Tours

Der er gode tilbud at finde på rejser til Algarve i august 2010.

Se også: Billige hoteller i Faro.

Rejsebranchen har et såkaldt ‘overskud’ af rejser i sommeren 2010, som tilsyneladende er så stort, at priserne til visse destinationer er endog meget lave.

Se også: Billig flybillet til Portugal.

Rejser til Algarve i august – købers marked
August måned er ellers normalt stadig én af de dyrere feriemåneder omend det er normalt med tilbud.

Sommeren 2010 var imidlertid usædvanlig på mange måder.

Dels var VM i fodbold i juni måned 2010 en bet for rejseselskabernes salg af sommerrejser, og dels var starten af juli så tilpas varm i Danmark at langt færre tænkte på at tage til udlandet på solferie end normalt.

Ydermere har den økonomiske krise gjort sin virkning. Som sædvanligt når spareiveren indtræder er der istedet godt gang i salget af campingvogne og telte.

Vil man gerne til Sydeuropa på en billig pakkerejse i august, er der lige nu masser af gode tilbud.

Herunder et udvalg af, hvad vi har fundet af billige pakkerejser til Portugal i august (til Algarve) set i dagene 31. juli-1. august 2010:

Star Tour Algarve pakkerejser i August

 • Star Tour pakkerejser til Algarve i August – billigste rejse
  Hos Star Tour kan man finde rejser til Algarve fra 2598 kroner per person v/2 personer med afgang 10. august.

  Denne billige Algarve rejse er dog i uspecificeret hotel eller en delt lejlighed med andre på Algarvekysten.

  Der kan ikke engang garanteres eget toilet eller for den sags skyld at det eventuelle værelse i en lejlighed kan aflåses, fremgår det på Star Tour hjemmeside. I betragtning af at der er fly og 7 overnatninger inkluderet er en samlet pris på  5196 kroner for to personer dog stadig lav.

  Samme basale rejse fra København til Algarve fås med afgang d. 17. august 2010 til 2398 per person v/2 personer. Venter man til d. 24. august med at tage til Algarve på billigste manér kan denne rejse fås til 1998 kroner per person v/2 personer.

 • Star Tour pakkerejser til Algarve i August – rejse med specificeret lejlighedshotel
  I den lidt mindre basale del af Star Tour’s pakkerejse-tilbud i august finder man 7 overnatninger i et resort (med pool) ved navn Janelas do Mar (lejlighedshotel) i udkanten af Albufeira.

  Prisen for 7 overnatninger med afgang til Algarve 10. august er 3398 kroner per person v/2 personer (rabat i.f.t. normalpris er 700 kroner).

 • Star Tour pakkerejser til Algarve i August – rejse til specificeret lejlighedshotel i højere klasse
  Den 17. august er der rejsetilbud hos Star Tour til et lidt bedre lejlighedshotel i Albufeira-området Sta Eulália ikke langt (15 minutters gang) fra ‘The Strip’ i Montechoro-Albufeira. Dette lejlighedshotel med pool hedder Hotel Alfagar og får rimelige anmeldelser.

  Prisen hos star Tour for 7 overnatninger på Hotel Alfagar i august 2010 er 3598 kroner per person v/2 personer (rabatpris fratrukket 1300 kroner) 

 • Star Tour rejser til Monte Gordo i Algarve – billig rejse til Algarve med ovnatning på rigtigt hotel
  Med 1500 kroner i rabat og dermed til en pris på 3333 kroner per person v/2 personer er Vasco da Gama hotellet i Monte Gordo på Algarves østkyst et godt bud på en billig solferie i Portugal.

  Hotellet (med pool naturligvis) ligger helt ned til stranden og der er alle moderne installationer inklusiv adgang til at benytte internet.

  Prisen inkluderer i modsætning til de fleste billige pakkerejser til Algarve med Star Tour også morgenmad. Monte Gordo er et yndet resort for såvel turister, som sportsfolk på træningslejr om vinteren. Der er langt roligere i Monte Gordo end i eksempelvis Albufeira.

  Afgang 24. august fra København til Algarve.

Se mere om Star Tour pakkerejse-tilbud i august.

Se også: Billig privat ferielejlighed i Albufeira-Montechoro med plads til op til 4 personer.

Rejsefeber.dk pakkerejser til Algarve i August

 • Pakkerejse sammensat på Rejsefeber.dk til byen Faro i Algarve
  Pakkerejse i august på Rejsefeber til eksempelvis det 3-stjernede Hotel Eva i Faro.

  Prisen for 7 dage set per 1. august var 5168 kroner per person v/2 personer

 • Pakkerejse i august sammensat på Rejsefeber til Hotel da Galé Albufeira
  Hotel da Galé ligger i området Cerro da Piedade meget tæt ved Albufeira Marina.

  Denne pakkerejse med afgang 10. august kostede per 1. august 5440 kroner per person v/2 personer og inkluderede dobbeltværelse og morgenmad.

Se rejser fra Rejsefeber

Supersaver.dk Algarve pakkerejser i august - billigere end Rejsefeber

 • Pakkerejse på Supersaver.dk - Algarve-rejse til Hotel da Galé i Albufeira
  På det selvsamme Albufeira-hotel (Hotel da Galé) kunne man på Supersaver.dk finde en pakkerejse med afgang 7. august til 4832 per person v/2 personer i dobbeltværelse og inklusive morgenmad.

Se rejsetilbud på Supersaver.

Expedia.dk pakkerejser i august - billigere end Rejsefeber og Supersaver

 • Pakkerejser på Expedia.dk - Algarve Hotel da Galé i Albufeira
  Expedia prisen på det selvsamme Albufeira-hotel (Hotel da Galé) kan man med afgang 10. august finde til 4896 kroner per person v/2 personer i dobbeltværelse og inklusive morgenmad.

  Rejser man i stedet den 17. august, er prisen 4713 kroner per person v/ 2 personer. I slutningen af august med afgang d. 28. augst er det endnu billigere (og stadig varmt i Algarve). Prisen er her 3752 kroner per person v/2 personer.

 • Billigste pakkerejse på Expedia til Algarve i starten af august - Hotel Rural Capela das Artes
  Bo billigt på landligt hotel tæt på ZooMarine vandlandet (med mulighed for delfin-oplevelser). Pris per person 4817 kroner /v 2 personer. Morgenmad er inkluderet.

  Rejser man d. 17. august er prisen på Expedia.dk istedet 4754 per person v/ 2 personer.

 • Billigste pakkerejse på Expedia i slutningen af august - Prado do Golf i Vilamoura
  Rejser man til Algarve den 28. august, kan man på Expedia.dk finde en rejse til det eksklusive Vilamoura med overnatning på Hotel Prado do Golf nær lystbådehavnen og Falesia strand.

  Prisen er kun 3552 kroner v/ 2 personer for flybillet og 1-værelses lejlighed på lejlighedshotellet.

 • Praia da Rocha på Expedia.dk sidst i august - billigt hotel i godt område i Algarve
  Club Praia da Rocha Apartments er et større lejligheds-hotel i Praia da Rocha resortet ved Portimão Marina.

  7 overnatninger og fly kan bookes på Expedia til 3589 kroner per person v/ 2 personer ved afgang d. 28. august.  

Se rejsestilbud på Expedia.

Bravo Tours pakkerejser til Algarve

 • Pakkerejser med Bravo Tours i august til Algarve – uspecificeret hotel, 7 dage
  Bravo Tours flyver den 7. august fra Billund til Algarve (Faro).

  På denne tilbudsrejse også kaldet Bravo Chancen er der inkluderet hotel i Albufeira (men ikke transport fra Faro til Albufeira). Prisen er kun 1998 kroner per person v/2 personer.

  Der er afgange fra Billund med Bravo Tours til Algarve 7. august, 14. august, 21. august og 28. august. På de senere afgange i august starter priserne endog ved kun 1898 kroner. Bemærk at man på de billigste rejser med Bravo Tours til Algarve ikke har garanti for eget bad/toilet.

 • Pakkerejse med Bravo Tours 28. august – lejlighedshotel Santa Eulalia Beach Club
  Bravo Tours arrangerer i august pakkerejser til Albufeira med ophold i ferielejlighed. En pakkerejse til Algarve i 1-værelses lejlighed til 2 personer koster fra 2198 kroner per person v/ 2 personer.

  Der er pool på hotellet, som ligger tæt på Albufeira centrum.

Se mere om pakkerejse-tilbud hos Bravo Tours i august 2010.

………………………………………………………………………………………………………………….

Alle ovenstående tilbud på pakkerejser (fly+hotel) fra Danmark til Algarve blev set d. 31. juli og 1. august på de respektive rejseselskabers hjemmesider.

Alle ovennævnte rejser er baseret på én uges ferie i Algarve. Der er ikke indregnet transport til hotel, bagagegebyrer, billeje, forsikring og lign. i priserne.

Vi tager forbehold for fejl og undladelser ved beskrivelse af tilbudene, som må forventes at ændre sig meget hurtigt. Ovenstående oversigt over rejsetilbud kan kun betragtes som et øjebliksbillede.

Din vurdering:Top 10 bilsalg i Danmark og Portugal i første halvår af 2010 – kraftigt ekspanderende bilsalg

Bilsalget buldrer derudaf i Portugal.

Efter et par magre år i 2008 og 2009 er der i første halvdel af 2010 (januar til juni) indregistret 57,7% flere nye personbiler end i samme periode i år 2009.

Top 10 bilsalg i Portugal 2010
Den absolut mest populære bilmodel i Portugal er fransk og hedder Renault Megane III.

I 2010 er den indtil videre solgt i over 8000 eksemplarer, heriblandt mange til flådeejere og biludlejningsselskaber.

De franske bilproducenter Renault, Peugeot og Citroen (og specielt Renault) har altid haft fantastisk godt fat i de portugisiske kunder.

Det er dog sjældent at Renault er så dominerende, som tilfældet er i år 2010.

Den 2. mest solgte bilmodel i Portugal 2010 (3. mest solgte i juni måned) er nemlig Renault Clio III med over 5000 enheder.

Top 10 bilsalg i Portugal 2010 ser således ud:

 1. Renault Megane III – 8029 biler
 2. Renault Clio III – 5163 biler
 3. Ford Fiesta – 4798 biler
 4. Seat Ibiza – 4513 biler
 5. VW Golf – 4303 biler
 6. Opel Corsa – 3954 biler
 7. Peugeot 207 – 3385 biler
 8. VW Polo – 3211 biler
 9. Opel Astra – 3051 biler
 10. Fiat Grande Punto – 2723 biler

I alt er der i årets første 6 måneder solgt 115.258 personbiler i Portugal

Top 10 bilsalg i Danmark 2010
I Danmark er salget af nye biler ligeledes forbedret i 2010. Indtil videre (januar til juni 2010) har 72.711 nye personbiler i Danmark fået nummerplader.

Det er en stigning i forhold til samme periode i 2009 på 32,7%.

Top 10 bilsalg i Danmark 2010 fordeler sig således på modeller:

 1. Fiat 500 – 2044 biler - den nye retro-Fiat produceret i Polen
 2. Opel Corsa – 1956 biler
 3. Ford Fiesta – 1929 biler
 4. Toyota Aygo – 1890 biler
 5. VW Polo – 1857 biler
 6. VW Golf – 1849 biler
 7. Citroen C1 – 1841 biler
 8. Peugeot 207 – 1776 biler
 9. Toyota Avensis – 1711 biler
 10. Hyundai i30 – 1690 biler

Meget usædvanligt er det at den største og dyreste bil på de to lister figurerer på den danske bilsalgs Top 10 - ikke på den portugisiske.

Japanske biler populære i Danmark
Den britisk producerede Toyota Avensis kom i starten af 2009 i et radikalt nyt design, som tilsyneladende falder i danskeres smag.

Toyota står traditionelt meget stærkt i Danmark, hvorimod japanske biler i Portugal ofte omgæres med en vis skepsis (og deraf lavere brugtpriser).

I bilsalg Top-10 i Portugal figurerer således ikke én eneste japansk bil. Først på 12. pladsen finder man den i Portugal ret populære urban lifestyle bil Nissan Qashqai.

Kilder: De portugisiske og danske sammenslutninger af bilimportører.

Renault Megane cabriolet
Portugals i særklasse mest populære bil Renault Megane fås i et utal af versioner.

Den nyeste cabriolet-udgave er populær som udlejningsbil i Sydeuropa.

Se også: Lej en cabriolet i Portugal

Herunder video med Portugals mest populære bil i 2010 i den nye sommerlige cabriolet version:

Din vurdering:Portugal Telecom sælger VIVO andel til Telefonica for 7,5 milliarder € – og køber andel i Oi

Slaget mellem de to store telekommunikationsvirksomheder på den iberiske halvø Telefonica (Spanien) og Portugal Telecom (Portugal) har fundet en afgørelse.

Begge virksomheder ender med en acceptabel løsning – og Portugal Telecom’s aktionærer desuden med en stor portion penge.

Konflikt med den portugisiske regering bilagt
Da den portugisiske regering i juli 2010 blokerede for salget af Portugal Telecoms (PT) andel i brasilianske VIVO til spanske Telefonica, var sagen tæt på at gå i hårdknude.

Se også: Portugisisk veto mod VIVO-salg.

EU overrulede efter få dage den portugisiske regering, som ikke havde lov at anvende sin såkaldte ‘Golden Share’ i PT til at blokere for generalforsamlingens flertalsbeslutning om salg. Med EU rettens afgørelse stod Portugal over for muligheden for eventuelt at trække sagen i langdrag uden dog at have udsigt til at vinde.

Aktionærerne i PT havde allerede med stor majoritet accepteret det generøse bud på 7,5 milliarder euro for PT’s andel i VIVO.

Sagen var nok så alvorlig for Portugal, da det brasilianske tele-eventyr er et af ganske få højteknologiske internationale kasse-succes’er for portugisiske virksomheder i udlandet.

Nu ser det ud til at der er fundet en løsning. 

Oi andel går til Portugal Telecom
PT overtager i stedet en 35% andel i selskabet LF Tel S.A., som er storaktionær i selskabet Telemar Participacoes S.A i Brasilien for 4,8 milliarder USD – svarende ca. halvdelen af, hvad salget af VIVO andelen indbringer.

Dette selskab ejer selskabet Telemar Norte Leste S.A. Samlet er gruppen kendt som ‘Oi Group’ og har aktiviteter indenfor såvel mobiltelefoni som fastnettelefoni.

Når alle aktieposter lægges sammen ejer PT herefter 22,4% af Oi i Brasilien.

Samlet set (når man lægger fastnet og mobilabbonnementer sammen) er Oi den største teleudbyder i Brasilien. Oi var tidligere kendt som Telemar.

Handelen med Oi er kommet i stand efter kontakter på højeste niveau mellem premierminister Sócrates fra Portugal og premierminister Lula fra Brasilien. Det er meningen at Portugal Telecom skal bistå med at videreudvikle og udbrede Oi internet broadband.   

Oi i Brasilien
Oi har blandt andet følgende varemærker i Brasilien:

 • Oi Fixo (landline service, tidligere Telefone Telemar)
 • Oi Móvel (mobil service)
 • Oi Velox (bredbånd)
 • Oi Internet (ISP)
 • 31 (long distance og international calling)
 • Oi Voip
 • Oi Wi-Fi 
 • Oi TV (Betalings-TV)
 • Brasil Telecom (teleselskab opkøbt af Oi)

'Oi' betyder i øvrigt 'hej' på brasiliansk-portugisisk, hvorimod formen 'Olá' er mere brugt i Portugal (og Spanien).

Se mere om teleselskabet Oi på dets brasilianske hjemmeside

Telefonica i Sydamerika
Med købet af PT’s andel i VIVO kontrollerer Telefonica nu Brasiliens største mobil-selskab.

Telefonica planlægger at ekspandere yderligere i Chile, Colombia, Mexico, Peru, Venezuela og Brasilien.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »