Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk'The Angolan’s Building' i Estoril – udsigt fra millionær-lejligheder på Lissabonkysten

Afronline bragte den 1. august 2012 en artikel om de futuristiske Estoril Sol 'tårne' i Monte Estoril på Lissabonkysten under titlen ‘The Angolan’s Building’.

Bedste udsigter i Cascais-Estoril
Bygningsværket Estoril Sol Residence er tegnet af Professor Gonçalo Byrne og er stærkt omdiskuteret med en arkitektonisk stil, der dominerer Estoril-Cascais kystlinjen i en grad, som få lokale bryder sig om.

Tårnene hedder i øvrigt Torre Baía, Torre Cascais og Torre Estoril og er ret umulige at overse.

Udsigten fra lejlighederne fejler til gengæld ikke noget, og der er swimming pools på tagene med om muligt endnu bedre udsigter over Cascais-bugten.

Se billeder af udsigten på Estoril Sol Residence hjemmesiden.

Populære Estoril Sol lejligheder blandt nyrige angolanere
Lejlighederne i Estoril Sol Residence har ikke været så lette at sælge, som forventet, og mange nye lejligheder er per ultimo 2012 stadig til salg.

Der har imidlertid vist sig at være stor interesse fra angolanske velhaveres side for at købe sig ind i det store kompleks på Lissabonkysten. Mange af ejerne fra Angola har 2, 3 eller flere lejligheder i Estoril Sol Residence.

I Angola er det forbundet med store fordele at være gode venner med præsidentfamilien, og det viser sig da også at mange af de nybagte luksuslejligheds-ejere fra Angola har særdeles gode forbindelser til Dos Santos klanen, der sidder tungt på magten i det olierige afrikanske land.

Se artikel på AFRONLINE - Estoril Sol Residence lejligheder, hvor ejerskabet af en række af Estoril Sol Residence million-lejligheder afdækkes.

I sommeren 2012 er der to-værelses lejligheder (T1) til salg fra godt €600.000. Kan man strække sig til en 6-værelses (T5), starter priserne for en luksuslejlighed i Estoril Sol Residence ved omkring €3 millioner.

Se video med “The Angolan’s Building” herunder:

Din vurdering:Spanien hæver momsen – prisstigninger på hotelovernatning og restaurantbesøg i vente

Spaniens regering slås med underskud på det offentliges budgetter.

Samtidig er arbejdsløsheden i Spanien på omkring 25% per ultimo 2012 den højeste i Europa.

Krisen kradser kraftigt i Spanien, og regeringen i Madrid er presset fra mange sider til at øge skatterne og mindske udgifterne.

Moms i Spanien sættes op for turister
Den generelle momssats i Spanien hæves per september 2012 fra 18 til 21 procent.

På restauranter, barer og for hotelovernatninger hæves momsen i Spanien fra 8 til 10%.

Den laveste momssats i Spanien (visse fødevarer m.m.) bibeholdes på 4%.

Det er kun 2 år siden at momsen i Spanien blev hævet fra 16 til 18%. Dengang blev momsen på hotelovernatning og restaurationsbesøg i Spanien ikke berørt.

På Kanarieøerne er momsen på hotelovernatning og restauranter væsentligt lavere med blot 2%, mens den normale moms er 5%

Omkring 11% af den spanske økonomi er turisme-relateret.

Hør mere om de omfattende besparelser og moms-stigninger i Spanien på P1's Orientering fra 16. juli 2012.

Moms i Portugal i forhold til i Spanien
Portugals prisniveau er generelt lavere end i Spanien.

Se sammenligning af de billigste ferielande i Europa.

Momsen i Portugal er på 23%, mens de reducerede moms-satser er på henholdsvis 13% (eksempelvis vin) og 6% (sunde fødevarer).

I november 2011 besluttede den portugisiske regering at hæve momsen på restaurantbesøg fra 13% til den normale momssats 23%. Se artikel om tiltag i forbindelse med økonomisk hjælpepakke fra EU: Portugal i sparetider.

Momsen på hotelophold i Portugal er fortsat 6%.

Madeira og Azorerne har lavere moms end fastlands-Portugal. Den normale momssats er på 22% og de reducerede satser er på henholdsvis 12% og 5%.

Flere udenlandske turister i Spanien i 2012
Hoteller i Spanien kan glæde sig over et øget antal udenlandske besøgende i første halvår af 2012. Omkring 25 millioner valgte at tage til Spanien i årets første 6 måneder, hvilket er 3% over 2011-niveau.

Dette tal skal dog ses i forhold til den skarpe nedgang i indenlandsk turisme i Spanien. Omkring 30% af spanierne valgte at blive hjemme i forhold til i år 2011.

Den manglende spanske rejselyst forårsaget primært af de forværrede økonomiske forhold har også ramt Portugal, der til gengæld kan glæde sig over flere tyske og hollandske turister i år 2012. 

Din vurdering:Fitch forudsiger fald i ejendomspriser i Portugal på yderligere 15% – forecast per 31. juli 2012

Kreditvurderingsvirksomheden Fitch udsendte den 31. juli en vurdering af Portugals ejendomsmarked.

De såkaldte RMBS rating criteria (Residential Mortgage Backed Securities) udarbejdet af Fitch indeholder:

  • the credit quality of the collateral
  • the financial structure of the security
  • the legal separateness of the issuer

Ejendomsmarkedets prisudvikling er afgørende for den første komponent.

Det er Fitch’ opfattelse at priserne på fast ejendom i Portugal generelt vil falde med yderligere 15%.

Se mere på Fitch hjemmeside.

Fald i ejendomspriserne i Portugal på 8,9% i året 5 første måneder
I årets første 5 måneder er salgspriserne på fast ejendom i Portugal i gennemsnit blevet reduceret med 8,9%, skriver Global-Property-Guide.

Justere for inflation er priserne på fast ejendom faldet med 11,3% fra januar til maj 2012. Beregningerne baserer sig på tal fra Portugals nationale statistik INE

Prisfaldet i Lissabon-området er dog lavere end i resten af Portugal med inflationsjusteret prisfald på gennemsnitligt 6,2%. I stor-Porto er prisfaldet på ejendomsmarkedet 1/1-31/5 opgjort til 7,7% justeret for inflation.

Lejligheder i Portugal er i 2012 generelt faldet mere i pris i forhold til huse.

Din vurdering:Kraftig stigning i beskatning af ejendomme i Portugal fra år 2013

Ejere af huse og lejligheder i Portugal skal indstille sig på skattestigninger.

Fra februar 2013 vil beskatningen for private på ejerskab af fast ejendom i Portugal stige betragteligt.

Portugisiske medier refererer stigninger i IMI ejendomsskatten til at blive i størrelsesordenen 60-400%.

Billigt at have ejendom i Portugal
Stigningen (eller i det mindste noget af den) er en del af Portugals aftale med den såkaldte ‘trojka’ – bestående af Verdensbanken IMF, Den Europæiske Centralbank ECB og Europakommissionen.

Det har i mange år været særdeles billigt at være ejendomsbesidder i Portugal. Mange velpolstrede familier har haft to, tre eller flere ejendomme stående rundt omkring i Portugal; ofte uden at leje dem ud.

Chokstigning i vente på ejendomsbeskatning
De øgede skatter vil, argumenterer foreningen af boligejere (Associação Nacional de Proprietários), kunne tvinge almindelige familier fra hus og hjem.

Stigningen vil ske dels ved at ejendomsskatten (Imposto Municipal sobre Imóveis) stiger som varslet med 60%, men derudover vil nye og mere realistiske ejendomsvurderinger bidrage til ekstra stigninger – de nye vurderinger er i nogen byområder op til 3-5 gange den oprindelige vurdering, og dermed vil ejendomsskatten stige tilsvarende.

IMI ejendomsskatten i Portugal er i år 2012 på mellem 0,3 og 0,5% af ejendomsværdien. Se mere på PriceWaterhouseCoopers guide til beskatning i Portugal.

Ejendomsvurdering 2012 igang
Skattemyndighederne i Portugal er i sidste halvdel af 2012 igang med at vurdere ca. 5,4 milioner ejendomme.

Tal fra Europa Kommissionen fra juli 2012 indikerer at den gennemsnitlige ejendomsskat i Portugal vil stige fra €120 til €240.

Ejere af ejendomme kan anmode om en ny vurdering, såfremt 2012-vurderingen synes for høj. En ny vurdering koster €204 (skal anmodes inden 30 dage fra ejendomsvurderingens modtagelse - se link).

På Financas-hjemmeside kan man få et fingerpeg om, hvad ens ejendom vil blive vurderet til – se link til Financas.

Din vurdering:Portugals deltagere til OL 2012 i London

Portugal stiller med 77 atleter til OL 2012.

Judo-eksperter fra Portugal
Blandt favoritterne til en medalje-placering ved OL 2012 i London er judo-kæmperne Telma Monteiro og João Pina.

Telma Monteiro formodes at have gode chancer for en medalje i judo-vægtklassen op til 57 kilo.

João Pina deltager i mændenes vægtklasse op til 73 kilo – se profil af João Pina.

Andre OL 2012 deltagere fra Portugal
Pistol-skytten João Costa er med sine 47 år den ældste deltager på Portugals OL hold.

I sejlsport er Portugal specielt godt repræsenteret med 16 deltagere. Desuden deltager Portugal med 4 bordtennisspillere, 5 svømmere og 12 roere samt et større antal atletikudøvere. Der deltager også et par ryttere fra Portugal.

Mange afbud fra medaljehåb
Portugals medaljehøst ved OL 2012 i London bliver sandsynligvis mindre end forventet som følge af afbud fra 4 af landets bedste sportsfolk.

Tre-spingeren Nelson Évora (guldmedalje ved OL 2008), triatleten Vanessa Fernandes (sølvmedalje ved OL 2008), længdespringeren Naide Gomes og sprinteren Francis Obikwelu har alle meldt afbud med skader.

Ved OL 2008 i Beijing vandt portugisiske atlet’er én guld- og én sølvmedalje.

Åbningsceremoni med statsoverhoveder
Det officielle Portugal er repræsenteret ved OL 2012 med præsidenten af republikken Anibal Cavaco Silva, der selv sætter en ære i at være i god form.

Fanebærer for Portugal ved åbningsceremonien den 28. juli er Portugals største medaljehåb Telma Monteiro. Omkring 30 portugisiske atleter vil være til stede ved åbningsceremonien.

Herunder Portugals fanebærer Telma Monteiro i OL 2012 intro-video for Portugal:

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »