Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkLissabon-Portela lufthavn skifter navn til Lissabon Humberto Delgado Lufthavn

Lissabons Lufthavn (IATA code LIS) får nyt navn.

Fra og med den 15. maj 2016 vil det officielle navn for Lisbon Airport blive til Lisbon Humberto Delgado Airport.

Se også: Billig billeje i Lissabon Lufthavn 

Navneskiftet sker for at ære den portugisiske general og politiker Humberto Delgado (1906-1965).

Beslutningen blev annonceret ved en pressekonference den 11. februar 2016; to dage før det 51. årsdag for Humberto Delgado’s likvidering af Salazar-regimets hemmelige politi den 13. februar 1965.

Udforsk historien om Humberto Delgado på BBC

 Herover flot solskin ved indflyvning og morgen-landing i Lisssabon Lufthavn

Forslag fra Lissabons bystyre
Navneforandringen, som formelt vil slette ‘Portela’, blev foreslået allerede i februar 2015 under daværende borgmester i Lisboa Antonio Costa, som siden er blevet Portugals premierminister.

Portela er området i Lissabon, hvor lufthavnen ligger. Ret beset hedder området Portela de Sacavém, men alle taxi-chauffører vil omtale lufthavnen som Portela.

Humberto Delgado er kendt i Portugal som den ‘frygtløse general’, som ikke var bange for at tale diktator Salazar imod. Humberto Delgado stillede op til presidentposten i Portugal i 1958, men måtte senere flygte til udlandet.

Det var på grænsen mellem Spanien og Portugal at det hemmelige portugisiske politi PIDE fandt Delgado og likviderede en mulig modstander til Salazar kun 3 år før Salazar på grund af sygdom tabte magten i Portugal. Der skulle dog gå yderligere 5 år under Marcelo Caetano, før Portugal i 1974 blev demokratisk.

Fly-pionér – og TAP grundlægger
Med til at gøre navnet Humberto Delgado særdeles relevant for Lissabon Lufthavn er det faktum at Delgado var én af de bærende kræfter for Portugals civile luftfart og ikke mindst for at etablere Transportes Aéreos de Portugal – TAP, som er Portugals nationale flyselskab.

Portela navnet vil formodentlig hænge ved blandt lisboetterne mange år endnu. For turister i Lissabon er det i øvrigt kun nødvendigt at sige ‘aeroporto por favor’ til taxichaufføren – der findes nemlig kun én lufthavn i Lissabon.

Lissabon Lufthavn 
Lissabon Lufthavn ligger ca. 6,5 km nord for den centrale del af det gamle Lissabon (Baixa-området).

Fra Lisbon Airport er der særdeles gode flyforbindelser til de fleste hovedstæder i Europa og desuden til en lang række storbyer i Brasilien og Afrika.

Lissabon Lufthavn rundede i år 2015 hele 20 millioner passagerer – ca. 10% flere end i 2014. Dermed overhalede Lissabon Lufthavn den italienske Milano Malpensa Lufthavn i størrelse målt på antal passagerer.

Din vurdering:Nyt Sheraton Hotel i Cascais - tredje Sheraton hotel i Portugal

Starwood Hotels & Resorts Worldwide har netop annonceret deres tredje Sheraton hotel i Portugal. 

Sheraton Cascais Resort vil blive ejet og drevet af United Investments Portugal (UIP) på en franchise-aftale med Starwood med lancering den 24. februar 2016.

Michael Wale, president for Starwood Hotels & Resorts, Europe, Afrika og Mellemøsten udtaler, at virksomheden har været succesfuld partner med United Investments Portugal i over 24 år i Pine Cliff. Pine Cliff er et luksus resort i Algarve, som er én af de fineste resorts i Europa.

Starwood Hotels & Resorts er stolte af at kunne udvide og få et 3. Sheraton hotel til Portugal. Der ligger allerede resorts i Lissabon og Porto, som hedder henholdsvis Sheraton Lisbon Hotel & Spa samt Sheraton Porto Hotel & Spa.

Sheraton Cascais Resort, som tidligere opererede under navnet Vivamarinha Hotel & Suites, ligger på Portugals kyst 30 minutter fra Lissabon og få kilometer fra den berømte surferstrand Guincho.

Sheraton Cascais Resort

Med 138 værelser og suites, vil Sheraton Cascais indbyde med en restaurant og to barer, såvel som en bred vifte af fritidsfaciliteter, som inkluderer et fitness center, udendørs swimming pool og spa med seks massagerum.

Resortet er perfekt til golfelskere - det er nemlig omgivet af 7 af Portugals bedste golfbaner, som blot ligger 5-30 minutters kørsel væk. Endvidere huser resortet multifunktionelle mødelokaler, hvor det største af dem, kan rumme op til 150 mennesker.

Starwood Hotels & Resorts planlægger at lancere hele 150 nye Sheraton hoteller inden 2020. Aktuelt findes der 440 Sheraton hoteller fordelt på 72 lande.

Din vurdering:Video: Ung dansk YouTube-blogger anmelder Portugal og portugisere

Danske Victoria Flamels YouTube video om Portugal blev publiceret i november 2015, men fik pludselig for alvor viral omtale via sociale medier i februar 2016.

Victoria Flamel er fra Danmark. Hun er blogger og youtuber - på nuværende tidspunkt har hun knap 70.000 subscribers på sin youtube-profil, hvor hun lægger videoer ud for at få folk til at grine.

Hun har besøgt og researchet en række forskellige lande og herefter udarbejdet videoer, hvor hun giver facts om det pågældende land, fortæller hvad hun har bidt mærke i og giver en anmeldelse af landet.

Hvordan får man omtale på 'bare' at fortælle om forskellige lande? Hun formår at gøre det sjovt at lytte med og har en stor bunke selvironi!

Victoria Flamel taler på engelsk og opnår dermed et væsentligt større publikum på YouTube. Videoen om Portugal hedder "Portugal and the Portuguese" og er i skrivende stund set knap 250.000 gange efter denne uges massive virale omtale.

Foruden Portugal har hun bedømt landene: Skotland, England, Holland, Finland, Grækenland, Sydkorea, Frankrig, Litauen, Kroatien, Tyrkiet, Slovakiet, Argentina, Ungarn, Mexico, Letland, Serbien, Bulgarien, Slovenien, Romanien, Fillippinerne og Tjekkiet. 

Omtale i portugisiske medier
I denne uge blev Victoria Flamel og hendes Portugal-video omtalt i den store portugisiske netavis Observador, som er stolte af at få rosende ord fra en dansk turist. I artiklen "Video: Hvad en dansk turist bedst kan lide ved Portugal" påpeger Observador bl.a. Victoria Flamels udtalelse om, at portugiserne undervurderer både sit land og dem selv, hvilket de ikke har nogen grund til - for begge dele er fantastiske!

Nedenfor ses Victoria Flamels video om Portugal og portugisere, hvor hun blandt andet nævner jordskælvet i 1755, Vasa da Gama broen, portugisernes surfer paradis, Cristiano Ronaldo, portugiseres forkærlighed for fisk, solen som altid skinner og ikke mindst det venlige folkefærd.

Din vurdering:Bravo Tours holder 48 timers rejseudsalg - bl.a. med billige rejser til Algarve og Azorerne

Bravo Tours holder rejseudsalg i 48 timer med start onsdag den 10. februar kl 10:00.

Se alle Bravo Tours tilbud og specifikke time-udsalgs-tidspunkter her:

Bravo Tours 48 timers rejseudsalg

Det er konceptet "Billig Onsdag" der denne gang er udvidet til et 48-timers rejseudsalg. 

Tilbud på rejser til Portugal
Blandt de mange sol-destinationer i Sydeuropa finder man f.eks. følgende billige rejser til Algarve og Azorerne med Bravo Tours.

Billige rejser til Algarve i påsken (marts):

  • Hotel Belver Boa Vista Hotel & Spa, Algarve fra Billund - 1 uge fra 2.998 (spar 2.000)
  • Lejligheder Marina Plaza, Algarvekysten fra Billund - 1 uge fra 2.798 (spar 2.000)

Tilbud på rejser til Algarvekysten i juni:

  • Hotel Holiday Inn, Algarve fra København - 1 uge fra 3.498 (spar 2.300)
  • Hotel Da Balaia/Balaia Mar, Algarve fra Billund - 1 uge fra 3.498 (spar 2.400)
  • Hotel Pinhal da Marina, Algarve fra Billund - 1 uge fra 2.998 (spar 2.400)
  • Auramar Beach Resort, Algarve fra Kbh - 1 uge fra 3.498 (spar 2.200)

Bravo Tours rejser til Algarve i juli (skoleferien):

  • Hotel Pinhal da Marina, Algarvekysten fra BLL - 1 uge fra 4.698 (spar 2.300)
  • Hotel Vila Recife. Algarve fra Billund - 1 uge fra 3.998 (spar 2.000)
  • Terrace Club fra Billund - 1 uge fra 4.498 (spar 1.900)

Bravo Tours rejser til Azorerne i august:

  • Hotel Ponta Delgada, Azorerne fra BLL eller KBH - 1 uge fra 4.498 (spar 1.800)

Bravo Tours billig onsdag

Din vurdering:AaB sælger Lukas Spalvis til Sporting Lissabon fra sommeren 2016

Rygterne om et Lukas Spalvis salg til Sporting Lissabon er nu blevet bekræftet af AaB i en pressemeddelelse!

Litaueren, der aktuelt er topscorer i Superligaen, blev for nogle uger siden spottet i en Lufthavn i Frankfurt, hvor han ventede på et fly til Lissabon.

Forinden havde Lukas Spalvis’ agent røbet, at Sporting Lissabon havde budt på AaB-spilleren, og derfor blussede rygterne om et skift fra AaB til Sporting Lissabon op!

Nu er rygtet blevet en realitet! Spalvis skal sælges til Sporting Lissabon og tiltræder i sommeren 2016.

Lukas ’Zweimal’ får flotte ord med på vejen af AaBs sportsdirektør Allan Gaarde.   

Lukas Spalvis 

Gaarde udtaler, at klubben er stolte af at sælge Spalvis til en klub, som den portugisiske storklub Sporting Clube de Portugal. 

Han fremhæver også, at Spalvis har gennemgået en stormfuld udvikling, er en notorisk målscorer, klog og arbejdsom fodboldspiller, og det har været imponerende at følge hans tilbagevenden efter korsbåndskagen i august 2014.

Endvidere påpeger Gaarde, at det er bemærkelsesværdigt, hvor forskellige hans mål er - de kan både være med venstre ben, højre ben eller hovedet, hvilket gjorde ham ustoppelig seneste efterår.

Salg af Lukas Spalvis - AaB sælger Spalvis
Lukas Zweimal tiltræder i Sporting Lissabon d. 1. juli 2016, således at AaB får glæde af ham 4 måneder endnu. Klubben glæder sig til at drage fordel af hans færdigheder de næste 4 måneder - og det samme gør fansene!

Mange har kommenteret pressemeddelelsen med lykønskede ord og glæde over, han fortsætter sæsonen ud. Lukas Spalvis er noteret for 50 officielle kampe og 26 mål for AaB.

Lukas Spalvis har udtalt ”Jeg havde andre muligheder, men Sporting Lissabon er umiddelbart drømmeklubben. Mange ved, jeg trives i AaB og derfor skulle der også noget særligt til at lokke mig væk. Jeg glæder mig til at tørne ud for Sporting Clube de Portugal.”

Lukas Zweimal tilføjer, at AaB og klubbens trænere har stor andel i hans udvikling, og han derfor har interesse i at præstere optimalt og slutte ordentligt af.

På nuværende tidspunkt ligger AaB på en anden plads i Alka Superliga og har en kvartfinale i pokalturneringen i vente samt mange andre spændende opgaver, som AaB-spilleren ser frem til.

Mandag d. 15. februar rejser AaB på træningslejr i Tyrkiet, hvor Zweimal ligeledes deltager.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »