Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkBillig billet til MotoGP i Portugal – kun €20 for grand-stand pass til 3 dage på Estoril-banen

Estoril motorbanen nord for Cascais på Lissabonkysten er i perioden 4-6 maj vært for det internationale MotoGP – motorcyklernes Grand Prix i Portugal.

Se mere om MotoGP 2012.

Estoril billetpris 20 euro
I lyset af de økonomiske vanskeligheder, der har ramt Spanien såvel som Portugal, har arrangørerne besluttet at sænke billetprisen til kun 20 euro for de 3 dage eventet varer.

De spanske besøgende til Portugals MotoGP vil som altid være talstærkt repræsenterede. 

De fleste spanske motorcykel-fans tager til Portugal for at følge Hector Barbera, Alvaro Bautista, Ivan Silva, Aleix Espargaro, Jorge Lorenzo og Dani Pedrosa. De to sidstnævnte spanske kørere ligger på henholdsvis første- og anden-pladsen efter årets to første MotoGP løb i Qatar og Spanien.

Til tidligere års motorcykel-ræs på Estoril-banen har enthusiaster betalt 90 euro for samme type indgangsbillet til MotoGP.

Tilbudsprisen gør Portugal til det billigste land, hvor man kan opleve MotoGP stjernerne i år 2012.

Billetter kan købes ved indgangen, på Ticketline eller i et af de officielle MotoGP salgs-steder i Portugal

Herunder privat video fra MotoGP 2011 i Estoril:

Din vurdering:Guld-udvinding i Portugal – Colt Resources Inc. starter minedrift i Montemor-O-Novo i 2014

Den canadiske råstof-udvindingsvirksomhed Colt Resources Inc. vil påbegynde udvinding af guld i Portugal i år 2014.

Portugal vigtigste koncessions-land for Colt
Colt Resources investerede allerede i år 2007 i udvinding af tungsten (også kaldet volfram) i Portugal. De første prøve-boringer fandt sted i 2009.

Se Colt Resources historie.

Colt er involveret primært i udvinding af guld og tungsten og anses for at være blandt de mest betydende råstofudvinings-selskaber i Portugal.

Virksomheden er noteret på Toronto Stock Exhange under forkortelsen GTP. Se profil for Colt Resources Inc. på HotStock Market.

Se også: Lundin Mining finder kobber i Portugal.

Montemor-O-Novo koncessionen
Guldminen ligger i Montemor-O-Novo området ved Évora.

Området Montemor-O-Novo i Alentejo regionen er tyndt befolket med godt 11.000 indbyggere på omkring 1200 km3. Afstanden til Lissabon er ca. 100 km af A5 motorvejen i retning mod den spanske Badajoz-grænse.

Udvindingen af guld i Portugal er blevet rentabelt efter at prisen på guld er steget betragteligt i de seneste år. Guldprisen har i foråret 2012 været konstant stigende i 11 år.

Guldet ved Évora findes fra 100 meter under jordoverfladen. Den tidligere operatør har anslået at der er mindst 600,000 ounces. Colt forventer at guld-forekomsterne i Montemor-O-Novo, selvom de er svære at nå, er af såkaldt ‘high-grade’, hvilket gør dem kommercielt attraktive.

Se også artikel om Colt Resources i Portugal på Bloombergs.

Herunder interview med en tysk storaktionær i Colt Resources Inc.:

Din vurdering:Surfing på Tejo-floden – portugisiske vovehalse surfer i katamaran-færges kølvand ved Lissabon

En gruppe surfere i Lissabon har opdaget nogen af de hurtigste bølger på Tejo.

Specielt klokken 08.20 er der ifølge surferne chance for en rigtig god bølge, når katamaran-færgen mellem Lissabon downtown og Barreios på den anden side af Tejo-floden tager afsted med morgen-passagerer.

Katamaran-færgefart Lisbon Downtown – Barreios
Siden 2004 har der været katamaraner indsat på ruten over Tejo til Barreios.

Katamaranen til Barreios afgår fra Terreiro do Paço. I alt er der indsat 20 katamaraner på ruterne til Barreios, Montijo og Seixal.

Se fartplan over Tejo-floden fra Lissabon med Transtejo og Soflusa.

Din vurdering:Sporting Lissabon rider på bølgen – 10-mands sejr før Europa League returkamp mod Bilbao

Lissabons hvid-grønne ‘løver’ rider på en bølge af succes.

Efter den 19. april at have vundet 2-1 hjemme over Athletic Bilbao i første runde af Europa League semifinalen, lykkedes det søndag d. 22. april for Sporting Lissabon at vinde over Nacional fra Madeira med 10 mand i den portugisiske liga.

Sejren på Madeira blev en realitet, da Sportings stjerneangriber; den hollandske landsholdsspiller Ricky van Wolfswinkel efter en sen indskiftning fik æren af at sætte et straffespark ind mod Nacional de Madeira til slutresultatet 2-3 til gæsterne.

Med sejren bevarer Sporting en komfortabel fjerdeplads i den portugisiske Zon Sagres liga.

Herunder Europa Lague semifinale - første runde mod Athletic Bilbao i Lissabon:

 

Sporting Europa League finale ved uafgjort mod Athletic Bilbao
Sporting har en realistisk chance for at nå Europa League finalen, der spilles i Bucarest i Rumænien den 9. maj 2012.

Opgaven er svær, men absolut ikke umulig. Da Athletic fik et enkelt mål i den første semifinale-kamp i Lissabon, vil det være farligt for Sporting at satse på 0-0 i kampen i Nordspanien den 26. april.

Sejr til Athletic Bilbao mest sandsynlig
Bookmakerne giver dog ikke Sporting de store chancer for en sejr i Bilbao. Såfremt Sporting vinder, betales pengene mellem 4 og 5 gange igen, mens en spansk sejr kun giver indsatsen omkring 1,5-1,7 gange igen. Se mere om odds på Athletico-Sporting kampen på Oddschecker.

Lykkes det Sporting at nå finalen, taler sandsynligheden for at Atlético Madrid bliver modstanderen, efter at Madrid-klubben vandt 4-2 hjemme oer Valencia i første semifinale-kamp.

Begge spanske klubber Atlético Madrid og Athletic Bilbao anses af bookmakerne for at have større chance for at hjemføre Europa League trofæ’et end Sporting Lissabon, som dog har bedre odds end Valencia.

Se også: Resultater i Europa League turneringen 2011-2012.

Yderligere hollandsk forstærkning i 2012-2013 sæsonen
19-årge Zakaria Labyad bliver efter alt at dømme den næste hollænder, der signer op med Sporting.

Labyad spiller for PSV i Holland, der længe har forsøgt at sælge den marokkanske ungdoms-landsholdsspiller. Labyad forventes at starte hos Sporting senere i 2012 forudsat at kontraktsforhandlingerne forløber, som de skal.

Herunder sammendrag af Naciaonal de madeira-Sporting Lissabon kampen.

Din vurdering:Pastel de Nata fra Pastelaria Aloma udvalgt til Portugals bedste på Peixe em Lisboa festival

Den lille custard-fyldte cupcake eller tærte, der på dansk nok nærmest ville blive kaldt en cremetærte, er et af de mest populære søde sager i Portugal.

Pastel de Nata i Belém
Pastel de Nata som tilbehør til en bica (espresso kaffe) dyrkes specielt i Lissabon-området, hvor turister i Belém som oftest stifter bekendtskab med den lille dellikatesse i den berømte Pasteis de Nata forrretning på Beléms hovedstrøg.

Populariteten rækker dog langt uden for turistområdet i Belém.

De fleste pastelaria’er (bagere på portugisisk) laver egne pasteis de nata. Det er faktisk heller ikke så svært.

Se opskrift på pastel de nata på video herunder:

Pasteis de natas konkurrence på Peixe em Lisboa 2012
I forbindelse med den kulinariske festival Peixe em Lisboa i april 2012, blev en række pastel de nata kager prøvesmagt af et dommerpanel.

Se også: Lissabon anbefaling 12-22 april – Peixe em Lisboa 2012.

Bedste pastel de nata (i Lissabon) blandt 8 tilmeldte bagerier blev produktet fra Pastelaria Aloma beliggende i Campo de Ourique området i Lissabon (foran den gamle biograf Cinema Europa). Adressen er Rua Francisco Metrass nº 67, Campo de Ourique.

Se Pastelaria Aloma på Facebook.

Andenpladsen i konkurencen gik til pastelaria Cristal i Lapa området. Se hjemmeside om Pasteis de nata konkurrencen.

Herunder interview med den vindende bager på Peixe em Lisboa 2012:

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »