Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkCimber fortørnet over konkurs-rygter i Jyllandsposten

Det familie-ejede danske lavprisselskab Cimber-Sterling er igang med en børsnotering.

Aktier tilbydes til favørpris efter at den oprindelige udbuds-pris ikke tiltrak købere nok.

Flyselskaber mangler penge
Cimber-Sterling har brug for penge i form af risiko-villig kapital. Det er der absolut ingen tvivl om, og det er også klart angivet i Cimber børsprospektet.

I øjeblikket befinder langt de fleste luftfartsselskaber sig i en presset situation. Vinterperioden er traditionelt den mest usikre periode for flyselskaber.

Cashflow for luftfartsselskaber er ringere i vinterperioden, og forbrugerne sidder i 2009 på hænderne i forhold til at bestille flyrejser med en økonomisk krise hængende over hovedet.

De fleste, herunder SAS topledelse, vurderer eksempelvis at flyselskabet SAS er i en meget svær situation.

Cimber er presset af det norske flyselskab Norwegian, som er gået kraftigt ind på det danske marked. Samtidig trækker købet af Sterling i 2008 økonomisk hårdt i Cimber, som overnight gik fra at være et lille flyselskab til en middelstor europæisk spiller.

Jyllandsposten ude med riven
Børsnoteringen af Cimber skal afsluttes inden for kort tid ultimo 2009.

Derfor er Jyllandspostens stærkt kritiske artikler om Cimber-Sterlings økonomi meget lidt velkomne.

Blandt andet lod Jyllandsposten spørgsmålet om en mulig Cimber konkurs hænge i luften på baggrund af at Cimber ifølge eget prospekt har udskudt visse betalinger indtil efter børsnoteringen.

Det mener Cimber er særdeles ‘usportsligt’ af landets største seriøse avis, idet selskabet har været åbent omkring de økonomiske problemer. Jyllandsposten fremfører at en sådan fremgangsmåde ikke er ‘normal’ ved børsnoteringer, og derfor ikke er et godt tegn.

Samtidig kom det i slutningen af november frem at et par svensk-ejede rejsebureauer ikke længere solgte Cimber billetter.

Jyllandsposten slog det relativt stort op, men Cimber anførte (med rette må det formodes) at der var tale om nogle få bureauer i Sverige, som tilsyneladende ikke kan forsikre salget af rejser med Cimber.

Cimber lod forstå at de svenske bureauer anslået kun sælger i størrelsesordenen 1,5% af det samlede antal Cimber billetter og ingen betydning har for den samlede økonomi. Desuden skulle de nævnte forsikringsselskaber være igang med at genoverveje situationen.

Hvad gør man som forbruger?
En konkurs hos et flyselskab (og/eller) dansk rejsebureau er ikke usandsynligt i vinteren 2009-2010. Om det bliver Cimber eller et (eller flere) andre flyselskaber/rejsebureauer, kan ingen vide.

Langt de fleste kommentatorer er enige om at der objektivt set ingen umiddelbar speciel konkurs-fare er hos Cimber-Sterling per 25. november 2009 – i forhold til så mange andre flyselskaber og rejsebureauer.

Største trussel for Cimber er sandsynligvis i november 2009 medier som Jyllandsposten, som kan skabe rygtedannelse.

Som forbruger kan man sikre sig ved køb af flybillet ved at anvende internationale kredit-kort (ikke Visa-Dankort). Hvis Cimber et et andet flyselskab går konkurs, dækker kreditkort-selskabet tabet. Det gør Visa-Dankort ikke.

Se mere på: Køb af flyrejser med kreditkort.

Cimber-Sterling åbner i maj 2010 ny rute til Portugal (Cimber København-Lissabon) .

Set ud fra forbrugerens synspunkt er øget konkurrence og tilstedeværelsen af et stort dansk lavprisflyselskab klart at foretrække i forhold til monopol-lignende tilstande på markedet for fly-rejser.

……………..

Update 25. november 2009 kl. 20.50:
Cimber-Sterling har rejst 250 millioner kroner i ny kapital, blandt andet fra Bitten og Mads Clausens Fond (Danfoss)

Jyllandsposten var blandt de første til at skrive om en succesfuld børsintroduktion med indledningen: 'Cimber-Sterlings fremtid er sikret...' – se artikel i Jyllandsposten .

...................

Herunder retro PR-video fra Cimber-Sterling:

 

Din vurdering:Gratis koncert med Nelly Furtado i Lissabon – Optimus Sectret Show event 26. november

Den canadisk-portugisiske sangerinde Nelly Furtado giver den 26. november 2009 koncert på Coliseu dos Recreios scenen i Lissabon.

Koncerten er gratis og er en del af en række af såkaldte ‘Secret Shows’ organiseret af Optimus teleselskabet i samarbejde med den sociale internet-tjeneste MySpace.

Gratis med MySpace
For at få ret til en ‘gratis’ billet til koncerten, skal man være medlem af MySpace, hvor man også kan finde mere information om koncerten.

Secret Shows blev opfundet i USA og videreføres nu i Portugal. Der planlægges flere sponserede ‘Secret Show’ events i Portugals større byer.

Normalt vil offentligheden ikke få at vide, hvor en given koncert afholdes før få dage inden koncerten.

Koncerten med den i Portugal særdeles populære Nelly Furtado (med familie-relationer til Azorerne) begynder kl. 22. Mere information på MySpace .

Coliseu dos Recreios
Coliseu dos Recreios ligger i det centrale Lissabon på adressen Rua das Portas de Santo Antão 96, Lisboa.

Se mere på Coliseu dos Recreios.

Herunder Nelly Furtado med sit nyeste hit Manos Al Aire live på spansk:

Din vurdering:Budgetunderskud i Portugal stiger til 8% – dyrere for Portugal at optage lån

Oprindeligt var den portugisiske regerings forudsigelse at budgetunderskuddet i 2009 ville lande på 5,9% – i sig selv et betragteligt højt niveau, men måske ikke så alarmerende set i sammenhæng med krise-bekæmpelse og andre landes budgetunderskud.

Statens budgetunderskud er populært sagt forskellen mellem statens indtægter og udgifter – dvs. lånefinansieret forbrug i det offentlige.

Det nye estimat fra fra fiansminister Fernando Teixeira dos Santos matcher Europa Kommissionens estimering af budgetunderskud i 2009 på 8% af BNP.

8% er højt og vil trække betydelige ressourcer fra landet i lang tid fremover.

Bekymring over de svageste økonomier i Eurozonen
Portugal er ikke alene om problemerne med stort budgetunderskud. Den græske regering forventer budgetunderskud på 12,7% af BNP i 2009.

I slutningen af november 2009 steg omkostningerne til de såkaldte credit-default swaps mærkbart for Grækenland, Italien, Irland og Portugal.

Credit-Default Swaps (CDS)
Credit-default swaps er en slags forsikring, som professionelle långivere tegner, når de køber obligationer.

I tilfælde af at et land ikke kan betale pengene tilbage, dækker forsikringen.

Credit-default swaps (CDS) prisen er derfor en meget god indikator på, hvor kreditværdig en stat er.

Såfremt obligationer udstedt af en stat som Grækenland skal forsikres, er prisen langt højere end hvis eksempelvis en obligation udstedt af Danmark skal forsikres.

Se også artikel på The Wall Street Journal.

Dårlige erfaringer med CDS skræmmer
CDS anvendes ikke kun i forbindelse med obligationsudstedelser af stater, men også som forsikring mod tab på andre værdipapirer og de såkaldte derivatives (afledte værdipapirer).

Credit Default Swaps spillede en stor rolle under finanskrisen. Markedet for CDS’er er ureguleret og var i stor udstrækning årsag til at finanshusene Bear Sterns, Lehmann Brothers og forsikringsgiganten AIG kom i problemer.

De store finansgiganter havde udstedt store mængder CDS d.v.s. forsikringer på egne komplicerede investeringsbeviser, og da ejendomsmarkedet i USA kollapsede, var det ikke muligt for nogen af verdens største finanshuse at dække tabene.

Det er én af grundene til at prisen på CDS på obligationer udstedt af trængte Euro-økonomier stiger. Man frygter at ‘én forsikringssag ikke kommer alene’.

Kredit-vurderings virksomheden Moody’s har allerede indikeret at Grækenland og Portugal kan risikere at få den såkaldte kredit-rating justeret i nedafgående retning, såfremt landene ikke får bedre styr på balancen mellem udgifter og indtægter.

Se også: Moodys vurdering af portugisiske banker .

12 lande indkaldt til møde i Europa Kommissionen
I starten af november 2009 var højtstående repræsentanter for finansministerierne i 12 EU-lande til møde i Bruxelles.

Kommissionens vurdering var, at de store underskud i landene Østrig, Tjekkiet, Tyskland, Slovakiet, Slovenien, Holland og Portugal var inden for pagtens rammer, hvis disse lande senest i 2013 finder tilbage på ‘dydens smalle sti’ – dvs. med et budgetunderskud på under 3 % af BNP.

De nævnte lande skal senest i 2011 begynde at stramme de offentlige finanser.

Belgien og Italien i overskuelige problemer
I Belgien og Italien er underskuddene mere graverende, men dog overskuelige.

Til gengæld er den ”gamle” offentlige gæld i disse to lande meget høj. Derfor vurderede Europa Kommissionen, at disse lande allerede i år 2012 bør være tilbage under 3- procentsgrænsen.

Grækenland i store problemer
Grækenlands økonomiske problemer er et kapitel for sig.

De græske politikere har ikke evnet at sætte tæring efter næring og derfor, mener Kommissionen, har de nødvendige tiltag i den græske økonomi til at kontrollere et galopperende budgetunderskud ikke fundet sted.

Det er ikke usandsynligt at EU inden for overskuelig tidsramme tager skridt til at 'motivere' Grækenland.

Se også:
Liste over artikler om Portugals Økonomi (opdateres løbende)

Din vurdering:Portugals Turistkontor i København igen vinder i Danish Trawel Awards 2009

Den danske rejsebranche har afholdt Danish Travel Awards 2009 på Hotel Hilton Copenhagen Airport.

De 300 indbudte gæster fik præsenteret vinderne af TV2’s Jes Dorph-Petersen.

Både rejsebranchen selv samt forbrugerne stemte; forbrugerne via meningsmåling blandt 4000 danskere arrangeret af YouGov Zapera.

Som noget nyt blev der afholdt afstemning blandt internetbrugere på TV2 og Momondo om bedste online hotel-booking service og bedste online rejsebureau.

Portugals Turistkontor
Ligesom sidste år vandt Portugals Turistkontor kategorien Bedste udenlandsk turist-repræsentation i Danmark.

Portugals Turistkontor (Turistbureau) ledes af Portugals Turistchef Stig Kaspersen. Adressen er:

PORTUGALS TURISTKONTOR ICEP
Toldbodgade 31
Kontoret kan kontaktes telefonisk alle hverdage mellem kl. 10 og 12.

Se kontaktinfo til Portugals Turistbureau.

Se også: Portugal bedste destination i Europa 2008

Resultaterne af Danish Travel Awards 2009 blev følgende:

Bedste online rejsebureau 2009: (valgt af internetbrugere)
1. Kilroytravels.dk
2. Rejsefeber.dk
3. Travellink.dk

Bedste busrejsearrangør 2009:
1. Gislev Rejser
2. Riis Rejser
3. Skan Rejser

Bedste forretnings-rejsebureau 2009:
1. Vejle Rejser
2. Mangaard Travel
3. Via Travel

Bedste leasure-rejsebureau 2009: (valgt udelukkende af forbrugerne):
1. Profil Rejser
2. Jysk Rejsebureau
3. C&C Travel

Bedste turoperatør 2009 (arrangør af rejser, som sælges via andre rejsebureauer):
1. Billetkontoret
2. Profil Rejser
3. DSB Tours

Bedste lavpris-flyselskab 2009 (valgt udelukkende af forbrugerne) :
1. Air Berlin – vandt også i 2008
2. Cimber Sterling
3. Norwegian

Bedste indenrigs-flyselskab 2009:
1. SAS – vandt også i 2008
2. Cimber Sterling
3. Norwegian

Bedste interkontinentale flyselskab 2009:
1. Singapore Airlines igen i år.
2. Thai Airways.
3. Finair.

Bedste europæiske flyselskab 2009:
1 Sun-Air of Scandinavian
2. Swiss International
3. Air Berlin

Bedste hotel i hovedstadsområdet 2009:
1. Hilton Copenhagen Airport Hotel – vandt også i 2008
2. designhotellet First Hotel Skt. Petri
3. Marriott

Bedste hotel uden for hovedstadsområdet 2009:
1. Radisson BLU i Århus – vandt også i 2008
2. Radisson BLU i Silkeborg
3. First Hotel i Odense

Bedste hotelkæde 2009:
1. First Hotels – vandt også i 2008
2. Radisson BLU
3. Hilton

Bedste online hotel-søgemaskine 2009: (valgt af internetbrugere)
1. hotels.com
2. booking.com
3. sunhotels.com

Bedste krydstogtsrederi - små skibe under 2000 passagerer 2009:
1. Silversea Cruises
2. Azamara Cruises
3. Seaburn

Bedste krydstogtsrederi - store skibe over 2000 passagerer 2009:
1. Royal Caribbean Cruise Line
2. Celebrity Cruises
3. Holland American Line

Bedste passagerrederi 2009: (valgt udelukkende af forbrugerne)
1. DFDS – vandt også i 2008
2. Color Line
3. Bornholmstrafikken

Bedste biludlejningsfirma 2009:
1. Eurocar
2. Avis
3. Hertz

Bedste udenlandske turistkontor 2009:
1. Portugal – vandt også i 2008
2. Tyskland
3. Irland

Bedste turistland i Europa 2009: (Valgt udelukkende af forbrugerne)
1. Skotland
2. Island
3. Italien

Bedste turistland udenfor Europa 2009: (Valgt udelukkende af forbrugerne)
1. Thailand
2. USA
3. Australien

Bedste charterbureau 2009 (Valgt udelukkende af forbrugerne):
1. Århus Charter
2. Falk Lauritsen Rejser
3. Club La Santa

Bedste charterflyselskab 2009 (Valgt udelukkende af forbrugerne):
1. Thomas Cook Airlines
2. SAS
3. Jet Time

Din vurdering:Estoril vært for 2009 Ibero-American Summit for stats- og regeringschefer

Ledere fra Latinamerika vil sammen med de portugisiske og spanske stats- og regeringschefer mødes i Estoril på Lissabonkysten fra 30. november til 1. december 2009.

Mødet, som også går under det mere formelle navn Ibero-American Summits of Heads of State and Governments, har været afholdt hvert år siden 1991.

Der er anden gang Iberian-American Summit finder sted i Portugal – første gang var i Porto i 1998.

Se også: Topmødets hjemmeside (på portugisiske og spansk)

Innovation og viden
De mange statsledere og regeringschefer vil benyttte lejligheden til at tale om mange forskellige emner, og langt fra alt kommer til offentlighedens kendskab.

Hele Sydamerikas politiske elite er samlet, og selv om der kan være problemer landene imellem, udveksles meninger, og der dannes ofte alliancer på kryds og tværs.


 

For Portugal og Spanien er mødet en god lejlighed til at styrke båndene til de gamle kolonier, som efterhånden og specielt for Brasiliens vedkommende har større økonomisk råderum end de kriseramte lande i Europa.

Det officielle tema i år er Inovação e Conhecimento – eller på dansk innovation og viden.

Regeringschefer fra Syd- og Mellemamerika på det iberiske topmøde
Følgende regeringsledere dukker sandsynligvis op i Estoril til Ibero-American Summit:

 • Cristina Elizabet Fernández de Kirchner – præsident Argentina
 • Evo Morales – præsident Bolivia
 • Luiz Inácio Lula da Silva (også kaldet Lula) – præsident Brasilien
 • Michelle Bachelet – præsident Chile
 • Álvaro Uribe Vélez – præsident Columbia
 • Óscar Arias – præsident Costa Rica
 • Raúl Castro – præsident Cuba (Fidél Castro’s bror)
 • Leonel Fernández – præsident Dominikanske Republik
 • Rafael Correa – præsident Ecuador
 • Mauricio Funes – præsident El Salvador
 • Álvaro Colom – præsident Guatemala
 • Roberto Micheletti – præsident Honduras
 • Felipe Calderón – præsident Mexico
 • Daniel Ortega – præsident Nicaraqua
 • Ricardo Martinelli – præsident Panama
 • Fernando Lugo – præsident Praguay
 • Alan García – præsident og Javier Velásquez – premierminister, begge fra Peru
 • Tabaré Vázquez – præsident Uruguay
 • Hugo Chávez – præsidnet Venezuela (menes ikke at ville dukke op, men man ved aldrig)

Fra Europa deltager:

 • Jaume Bartumeu – premierminister Andorra 
  – desuden deltager Christian Frémont og Joan Enric Vives Sicília som fransk og spansk guvernør for Andorra
 • Aníbal Cavaco Silva – præsident og José Sócrates – regeringsleder, begge fra Portugal
 • Juan Carlos – konge og José Luis Rodríguez Zapatero – regeringsleder, begge fra Spanien

Farverige politikere
Den brogede forsamling af statsmænd, diktatorer, gammelkommunister og tidligere koloni-herrer i form af Spanien og Portugal kan være en eksplosiv, men underholdende cocktail.

Til topmødet mellem de iberisk-amerikanske stater i Chile i 2007 blev den respekterede, men aldrende præsident for Spanien Juan Carlos træt af at høre på Venezuelas præsident Hugo Chávez nedgørelse af den tidligere spanske center-højre regeringschef José María Aznar.

Socialisten Hugo Chávez kan være lidt af en gadedreng – selv i fint selskab. Se og hør Kong Juan Carlos bede Chávez holde bøtte under topmødet i 2007 - og derefter den spanske regeringsleder Zapatero's forsøg på at redde alles ansigt.

Ballade i Honduras i Mellemamerika
I år er der mere konkurrence om prisen som ‘klassens frækkeste elev’ i Latinamerika.

Normalt vinder Venezuelas Hugo Chávez stort set uden konkurrence, men siden Honduras militær i juni 2009 smed landets præsident Manuel Zelaya ud af landet (til Costa Rica) ved et relativt fredeligt statskup, er der berettiget tvivl om den ‘afløsende’ præsident i Honduras Roberto Micheletti’s ret til at bestride sit job.

Da Manuel Zelaya igen troppede op i Honduras i september 2009 tog han ind på Brasiliens Ambassade i hovedstaden Tegucigalpa. Der sidder han og hans kone stadigvæk, mens den nye præsident nægter at lade ham genindsætte som præsident af frygt for at Zelaya gennemtrumfer en folkeafstemning om ret til at sidde endnu en præsidentperiode (I Honduras kan man kun sidde én).

Se også opdatering om Honduras på Punditokraterne .

Latinamerika ændrer sig
Meget har dog ændret sig i Latinamerika.

I de større lande Brasilien og Argentina har demokratiet slået rod – ifølge The Economist måske lidt mere i Brasilien end i Argentina. I lande som Chile, Costa Rica og Uruguay er udviklingen om muligt endnu længere fremme og nærmer sig europæiske tilstande.

Mange lande i Mellem- og Sydamerika plages dog af problemer. Specielt Columbia og Mexico kæmper med overvældende narkotika-relateret kriminalitet, Cuba sidder fast i et gammel-kommunistisk levn fra fortiden og i et stort antal Mellem- og Sydamerikanske lande er ekstrem fattigdom og politisk korruption stadig hverdag.

Latinamerika og Europa
Herunder video med Hugo Chávez i sit seneste stunt under The Americas Summit i april 2009, hvor præsident Barack Obama for første gang deltog.

Bogen Cháves overrakte Obama er en særdeles læsværdig gennemgang i essay-form af Latinamerikas historie. The Open Veins of Latin America er skrivet af Eduardo Galeano fra Uruguay og handler om Latinamerikas historie herunder det svære forhold til USA og Europa:

Din vurdering:Lonely Planet giver Portugal plads blandt Top 10 destinationer i 2010 – Portugal rejser nr. 3 i Europa

Lonely Planet lever af at udgive rejse-håndbøger og vil gerne gøre opmærksom herpå, så der er ikke noget usædvanligt i at der sendes et par Lonely Planet pressemeddelelser ud med jævne mellemrum.

Blandt trykte rejse-guides har Lonely Planet dog fortsat på trods af en øget kommercialisering et rigtigt godt navn.

Portugal Rejser i Top 10
Det er derfor glædeligt for Portugal at Lonely Planet har inkluderet landet i Top 10 som rejse-destination i 2010.

Rejser til Portugal får desuden en plads hos Lonely Planet blandt de 3 mest anbefalelsesværdige rejser (til lande) i Europa i år 2010.

Se også: Rejser til Lissabon.

Lonely Planet om Portugal – i 2005 og 2009
I 2005 udgaven af Lonely Planet’s Guide to Portugal var forfatterne Abigail Hole og Charlotte Beech rimeligt uimponerede af de største turistbyer i Algarve, som i forhold til popularitet blandt millioner af turister ikke fik megen omtale og endnu mindre positiv omtale.

Til gengæld var detaljeringsniveauet ofte særdeles højt i kapitler om mindre byer såsom Chaves i Nordportugal eller Guarda i det centrale Portugal, som kun relativt få turister endnu finder frem til.

Den seneste opdaterede udgave er fra marts 2009 og lover mere fokus på øko-venlige aktiviteter, mad og drikke samt flere kort til rejser i Portugal.

Vi har endnu til gode at læse Lonely Planet Guide to Portugal 2009, men vender tilbage med vores indtryk, så snart bogen lander fra Amazon.

Lonely Planet Top 10 Destinations 2010
De 10 Lonely Planet destinationer (lande), som anbefales i år 2010 er:
(i alfabetisk rækkefølge)

 • El Salvador i Sydamerika
 • Grækenland i Europa
 • Malaysia i Asien
 • Marokko i Afrika
 • Nepal i Asien
 • New Zealand i Oceanien
 • Portugal i Europa
 • Surinam i Sydamerika
 • Tyskland i Europa
 • USA i Amerika - (mest på grund af Barack Obama forlyder det)

Lonely Planet rejseguide til Portugal findes ikke på dansk.

Herunder Lonely Planet video med oversættelse af det portugisiske fænomen ‘Saudade’: (med interessant underlægningsmusik…)

Din vurdering:Seedning til fodbold EM 2012

Se også: Seedning til EM 2012 lodtrækning til gruppespil.

...................

VM 2010 i Sydafrika - seedning af hold
FIFA overvejer i slutningen af november 2009, hvorledes grupperne til VM slutrunden 2010 i Sydafrika skal trækkes (seedes).

Se også: Endelig seedning til VM 2010 lodtrækningen.

Den endelige beslutning om seedning-regler til VM slutrunden tages på et møde den 2. december 2009 i Sydafrika.

Seedningen vil foreligge forud for lodtrækningen til VM 2010 grupperne, som finder sted den 4. december 2009 i Sydafrika.

Se også: FIFA ranglisten november 2009

I mellemtiden er der nyt fra UEFA organisationen, som står for afholdelse af EM i fodbold – næste gang i år 2012 i Polen og Ukraine.

Seedningslag til EM 2012 kvalifikation i Polen og Ukraine
Følgende puljer er etableret forud for kvalifikationsturneringen på baggrund af blandt andet FIFA verdensranglisten:

EM kval pulje 1:
Spanien, Tyskland – Holland – Italien – England – Kroatien – Portugal – Frankrig - Rusland

EM kval pulje 2:
Grækenland – Tjekkiet – Sverige – Schweiz – Serbien – Tyrkiet – Danmark – Slovakiet - Rumænien

EM kval pulje 3:
Israel – Bulgarien – Finland – Norge – Irland – Skotland – Nordirland – Østrig - Bosnia-Herzegovina

EM kval pulje 4:
Slovenien-  Letland – Ungarn – Litauen – Hviderusland – Belgien – Wales – Makedonien - Cypern

EM kval pulje 5:
Montenegro – Albanien – Estland – Georgien – Moldavien – Island – Armenien – Kazakhstan - Liechtenstein

EM kval pulje 6:
Aserbajdsjan – Luxembourg – Malta – Færøerne – Andorra - San Marino

Kvalifikations-grupperne til EM 2012 trækkes den 7. februar 2010 i Warszawa.

Din vurdering:FIFA ranglisten for november inden seedning og VM lodtrækning december 2009 - Portugal nummer 5

UPDATE:
Se nyeste FIFA rangliste på:
FIFA verdensrangliste - november 2010 

Resultat af lodtrækning til VM grupper i slutrunden 2010

......................................................................

Se endelig seedning før lodtrækning til VM 2010.

Den nok så vigtige FIFA verdensrangliste i fodbold for november 2009 er offentliggjort.

November 2009 FIFA listen vil blive anvendt til seedning af deltagerne før lodtrækning til VM i Sydafrika 2010.

Portugals bedste placering på FIFA-ranglisten i lang tid
Der er relativt mange ændringer på novembers FIFA rangliste. Portugal er eksempelvis røget 5 pladser op af rangstigen til en fornem 5.-plads foran Tyskland.

For Portugal er det den næsthøjeste placering nogen sinde. Den gode placering kommer på det mest perfekte tidspunkt for Portugal lige før VM i Sydafrika 2010.

Danmark er nummer 26 på verdensranglisten i november 2009.

Seedning til VM 2010
Seedning af hold til VM grupper i slutrunden 2010 i Sydafrika vil blandt andet bygge på FIFA ranglisten.

Desuden menes VM slutrunde-resultaterne i 2002 og 2006 at få indflydelse.

Lodtrækning til VM grupper den 4. december 2009
Lodtrækning til VM grupper 2010 finder sted den 4. december 2009 i Cape Town under overvågelse af den samlede internationale presse.

Inden da vil de 32 deltagende hold blive seeded således at storfavoritter ikke ender i samme gruppe.

FIFA ranglisten november 2009

 1. Spanien – 1622 point
 2. Brasilien – 1592 point
 3. Holland – 1279 point
 4. Italien – 1215 point
 5. Portugal – 1181 point
 6. Tyskland – 1170 point
 7. Frankrig – 1122 point
 8. Argentina – 1085 point
 9. England – 1063 point
 10. Kroatien – 1050 point
 11. Cameroon – 1035 point
 12. Grækenland – 1028 point
 13. Rusland – 1019 point
 14. USA – 980 point
 15. Mexico – 931 point
 16. Elfenbenskysten – 927 point
 17. Chile – 926 point
 18. Schweiz – 924 point
 19. Urugyay – 901 point
 20. Serbien – 900 point
 21. Australien – 863 point
 22. Nigeria – 848 point
 23. Tjekkiet - 843 point
 24. Ukraine – 842 point
 25. Israel – 837 point
 26. Danmark – 835 point
 27. Bulgarien – 827 point
 28. Algeriet – 823 point
 29. Egypten – 820 point
 30. Paraguay – 816 point

Relaterede artikler

Din vurdering:Billund lufthavn får nye Norwegian ruter

Det norske lavprisselskab Norwegian har i november 2009 annonceret åbningen af fire ruter fra Billund lufthavn.

Desuden udvider Norwegian med yderligere seks ruter fra København.

Se også: Find billig flybillet.

Det er første gang at Billund lufthavn får Norwegian flyafgange. Ruterne bliver følgende:

 • Norwegian rute: Billund-Malaga
 • Norwegian rute: Billund-Gran Canaria
 • Norwegian rute: Billund-Oslo
 • Norwegian rute: Billund-København

Der er ingen direkte ruter til Portugal fra Billund – endnu.

Se også: Norwegian bagage-regler.

Nye Norwegian ruter fra København
Samtidig med de nye ruter fra Billund, åbner Norwegian følgende nye ruter fra København:

 • Norwegian rute: København-Tenerife
 • Norwegian rute: København-Athen
 • Norwegian rute: København-Ibiza
 • Norwegian rute: København-Kos
 • Norwegian rute: København-Rønne
 • Norwegian rute: København-Karup

De enkelte ruter vil begynde flyvninger i slutningen af 2009 eller i foråret 2010.

Se mere om de nye Norwegian afgange på Norwegians hjemmeside.

Se også:
Norwegian rute til Algarve-Kysten i Portugal.
Ryanair rute fra Billund til Algarvekysten fra 2. april 2010

Din vurdering:Mikkel Solnado på Super Bock em Stock festival 4-5 december 2009

Danske Mikkel Solnado har i efteråret 2009 haft et monster-hit i Portugal med sangen ‘We Can Do Anything’.

Se Mikkel Solnado hit-video.

Mikkel Solnado har efterhånden et godt stykke tid ligget i den absolutte top på single hitlisten på én af Portugals største radiostationer Radio Commercial.

Den 18. november var Mikkel Solnado eksempelvis nummer 3 efter Green Day og foran Pink.

Mikkel Solnados berømte portugisiske far
I Portugal er Solnado navnet usædvanligt og omgivet af stor respekt.

Mikkel Soldados far var nemlig ingen ringere end den berømte entertainer, humorist og TV-personlighed Raul Augusto de Almeida Solnado (1929-2009).

Raul Solnado fik i 2004 tildelt den fornemme portugisiske orden Grã-Cruz da Ordem do Infante D. Henrique for sit store arbejde gennem mange år på TV og i Portugals kulturliv.

Se også Raul Solnado på IMDB.

Super Bock em Stock 2009
Mikkel har derfor naturligvis ofte været i Portugal, og i starten af december er han aktuel igen i forbindelse med festivallen Super Bock em Stock på forskellige lokationer omkring Hotel Tivoli på Avenida de Liberdade shopping-gaden i Lissabon.

Festivallen Super Bock em Stock præsenterer ny musik fra en bred vifte af kunstenere fra ind- og udland.

Se hele Super Bock em Stock 2009 festival-programmet

Mikkel Solnado og hans gruppe Gabriel Flies spiller den 4. december i São Jorge sal-2 i São Jorge biografen på adressen Avenida da Liberdade 175.

De mange koncerter koster samlet 40 euro for de to dage.

Se også: Køb af billet til Super Bock em Stock 2009.

Lige i nærheden af ‘festivalområdet’ i Lissabons midtby ligger Den Danske Ambassade.

Super Bock em Stock har i øvrigt med lidt god vilje Carlsberg som medarrangør, idet Carlsberg ejer 44% af holding-selskabet Unicer, der brygger Portugals nationaløl Super Bock.

Herunder festival-video fra Super Bock em Stock 2008:

 

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »