Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkØkonomisk vækst i 3. kvartal 2009 i Portugal på 0,9%

Økonomien er så småt ved at blive bedre i Portugal.

Bruttonationalproduktet i Portugal steg ifølge INE (Portugals Statistik) i 3. kvartal 2009 med 0,9% i forhold til 3. kvartal 2008.

På årsbasis er der stadig tale om negativ økonomisk vækst, men de nyeste tal giver håb om en kraftigere og hurtigere forbedring end ventet.

Også tallene fra 2. kvartal blev i forbindelse med offentliggørelsen af 3. kvartals tallene justeret i positiv retning fra 0,3 til 0,5% vækst.

Den portugisiske finansminister Fernando Teixiera dos Santos mener dog at det er for tidligt at sige noget om udviklingen - udover at det ser ud til at gå den rigtige vej.

Turisterhvervet afhængig af engelske turister
På den negative side tæller blandt andet at ferie- og hotel-bookingerne til sommeren 2010 forventes at ligge under normalen.

Allerede i oktober 2009 var belægningsprocenten på Algarves hoteller langt under normalen, primært på grund af manglende engelske reservationer.

Mange hoteller i Portugal vil i 2010 sæsonen givetvis forsøge at tilpasse priserne for at opretholde omsætningen i skarp konkurrence med feriedestinationer i Spanien.

Dansk økonomi stadig i negativ vækst
På trods af at lande som Tyskland og Frankrig er på vej ud af den økonomiske krise, faldt den økonomiske aktivitet i Danmark i andet kvartal ifølge Danmarks Statistik med 2,6%.

Tal for dansk økonomi i tredje kvartal offentliggøres den 22. december 2009.

Se også: Øget arbejdsløshed i Portugal i tredje kvartal 2009

Din vurdering:Portugal-Bosnien 1-0 – VM i Sydafrika 2010 er tættere på

Med resultatet 1-0 i Lissabon den 14. november mellem Portugal og Bosnien-Herzegovina er Portugals landshold endnu et lille skridt tættere på VM i Sydafrika 2010.

Det portugisiske landshold sad på store dele af kampen.

Se også: Returkampen den 18. november Bosnien-Portugal.

Portugal foran
Portugal kom derfor ikke uventet foran i første halvleg efter 36 minutter efter mål af forsvarsspiller Bruno Alves.

Spillerne fra Bosnien-Herzegovina var dog langt fra slået, og den portugisiske midtbane dirigeret af Chelsea-spilleren Deco havde i 2. halvleg svært ved at holde fast i bolden.

Til gengæld viste midtbanespilleren Pepe gennem hele kampen sin klasse.

Portugal heldig med træværket
Hele tre gange i løbet af kampen måtte Portugal have hjælp af træværket ved bosniske forsøg.

Det lykkedes imidlertid Portugals landshold ved højere magters hjælp at holde målet rent, hvilket kan vise sig at blive afgørende for Portugals VM deltagelse i Sydafrika i 2010.

Resultatet 1-0 i Lissabon betyder at Portugal kan tillade sig at tabe 2-1 i Zenica, Bosnien den 18. november 2009.

Se også: Skal Portugal med til VM 2010 i Sydafrika ?.

Herunder et tysk sammendrag af kampen, hvor specielt de sidste par minutter den 14. november var nervepirrende for Portugal:

Din vurdering:Portugal - Bosnien: Skal Portugal til VM 2010 i Sydafrika?

UPDATE: Portugal-Bosnien resultat 14. november 1-0 - se video fra kampen.

Portugal erobrede i oktober 2009 andenpladsen i VM Kvalifikationsgruppe 1 for næsen af Sverige. Portugal fik tilmed tiltrængt hjælp af Danmark, som slog Sverige på hjemmebane, og dermed cementerede Danmark førstepladsen i gruppe 1, og banede vejen for Portugals andenplads.

Portugals VM-billet er dog endnu ikke i hus. På lørdag den 14. november 2009 spilles den første af to afgørende play off-kampe mod Bosnien Hercegovina. Den samlede vinder kvalificerer sig til VM i Sydafrika i 2010.

Bosnien sluttede på andenpladsen i VM kvalifikationsgruppe 5, der blev vundet af Spanien. De fleste portugisere er lykkelige for lodtrækningens udfald, idet Bosnien regnes som et relativ nem modstander for Portugal. Portugiserne skal dog huske på, at Bosnien aldrig tidligere har deltaget i en VM slutrunde som selvstændig nation, så de bosniske spillere vil helt sikkert gøre alt for at kvalificere sig denne gang.

Bosnien forventes at spille defensivt i den første kamp i Lissabon, men vil uden tvivl satse hårdt på kontraangreb via den stærke angrebsduo Dzeko og Ibisevic.

Returkampen i Zenica spilles den 18 november.

Ronaldo skadet og misser kampene mod Bosnien
Det store samtaleemne i Portugal de senere uger, har naturligvis været hvorvidt Cristiano Ronaldo, der er ramt af en ankelskade, ville blive klar til kampen. På trods af sure miner i Real Madrid, blev Cristiano Ronaldo udtaget til Bosnien-kampene af Portugals landstræner Carlos Queiroz. En lægeundersøgelse i Lissabon slog dog forleden fast at Ronaldo ikke bliver kampklar.

Regler i VM play-off-kampe - Spændingen udløses i Bosnien den 18. november
Reglerne for kvalifikation til VM er de samme som i de europæiske klub-turneringer. Udebanemål tæller således dobbelt i tilfælde af uafgjort, og hvis det ikke giver en afgørelse skal der spilles to gange 15 minutter og eventuelt afvikles straffesparks-konkurrence i den sidste playoff-kamp i Zenica den 18. november i returopgøret Bosnien-Portugal.

Danmark – Sydkorea venskabskamp 14. november
Ligeledes på lørdag spiller Danmark venskabskamp mod Sydkorea i Esbjerg. Det er første gang i 43 år at det danske landhold spiller i Esbjerg - og formodentlig både første og sidste gang at Sydkorea lægger vejen forbi Blue Water Arena. Sjovt nok var det imod Portugal at Danmark sidst spillede landskamp i Esbjerg i 1966. Der var også tale om en venskabskamp mellem Danmark og Portugal. Portugal vandt kampen 3-1. Sydkorea har for 7 gang i træk kvalificeret sig til en VM slutrunde. Bedste placering var på hjemmebane i 2002, hvor Sydkorea sluttede på en fjerdeplads.

Din vurdering:Lissabon storbyferie - museer værd at se i hovedstaden i Portugal

Lissabon byder på et væld af oplevelser for turister på storbyferie.

Byen har et meget rigt kulturliv og rigtig mange hyggelige café'er og og restauranter.

Lissabon seværdigheder - de bedste museer
Vi har herunder samlet links til en række af de bedste museer på storbyferie i Lissabon.

Det er ret billigt at gå på museum i Lissabon - af og til endda helt gratis.

Vores vurdering af hvert museum er subjektiv og bygger på egne oplevelser samt museernes popularitet og omtale i pressen.

Prædikatet 'Værd at se i Lissabon' indikerer at museet nyder stor popularitet blandt de besøgende turister.

Følgende museer kan ses på storbyferie i Portugals hovedstad Lissabon:

 • Museu da Áqua - Værd at se i Lissabon
  Lissabons vand-museum koncentrerer sig om vandforsyningen i Lissabon, som i romer-tiden blev varetaget af den imponerende aquadukt, som stadig kan ses i Lissabons udkant.
  Museu de Áqua har til huse i Lissabons første pumpestation i Lissabon-bydelen Santa Apolonia, og for de teknik-interesserede er der blandt andet fire store dampmaskiner at studere.
  Entré 2,50 euro, gratis under 13 år, åben man-lør. Mere information på Museu da Água hjemmesiden
  .

 • The Berardo Collection - Værd at se i Lissabon
  Portugals største nulevende kunst-mæcen Joe Berardo har doneret sin omfattende samling af primært moderne kunst til den portugisiske stat.
  The Berardo Collection findes på CCB (Centro Cultural de Belém) få kilometer vest for Lissabons centrum.
  Der er åbent hver dag på kunstmuseet, som løbende har special-udstillinger og i øvrigt er af international klasse. De omkring 1000 værker i den faste samling includerer blandt andet værker af Pablo Picasso, Andy Warhol og Henry Moore. Der er i 2010 gratis adgang til The Berardo Collection og tilknyttede special-udstillinger er i øvrigt også ofte gratis.
  Der er åbent 10-19. Om lørdagen er der åbent 10-22. Bemærk at de sidste gæster lukkes ind 1/2 time før lukketid. Mere information på The Berardo Collection hjemmesiden.

 • Museu Calouste Gulbenkian - Værd at se i Lissabon
  Det internationalt set måske mest berømte museum i Lissabon blev oprettet efter at oliemagnaten Calouste Gulbenkian også kendt som 'Mr Five Percent' donerede sin fantastiske kunstsamling til Portugal. Se historien om Gulbenkian-imperiet opbygget via kontakter i Mellemøsten.
  På Lissabons fornemste kunstmuseum findes værker af Rubens, Gainsborough, Manet, Rembrandt osv. osv. Mest kendt er Gulbenkian museet dog for sin samling af islamisk og orientalsk kunst fra det 16-17 århundredes Persien, Tyrkiet, Syrien og Indien.
  Entré 4 euro/gratis søndag, åben tir-søn 10-17.45. Mere information på Museu Calouste Gulbenkian
  .

 • Museu da Electricidade - Værd at se i Lissabon
  Elektricitets-museet er svært at overse på kystvejen Avenida da India i Belém på vej ind mod Lissabons centrum fra vest. Den imponerende museums-bygning er lidt svær at finde frem til i bil, men benyt istedet gangbroen over den tæt befærdede kystvej ved Belém tog-stationen.
  Det er den kæmpestore virksomhed EDP (aktiviteter inden for blandt andet alternativ energi), som driver museet i det gamle kraftværk. Værket forsynede Lissabon med strøm fra 1918 og senere blev det en såkaldt 'back-up' station inden værket i 1990 blev omdannet til museum.
  Entré: Gratis, åben 10-18 tir-søn. Mere information på EDP's side om Museu da Electricidade.

 • Museu do Oriente - Værd at se i Lissabon
  Lissabons nyeste museum indviet i 2008 er finansieret af den afsluttende betaling fra Kina for efter aftale at overtage den tidligere portugisiske koloni Macau.
  Orient museet i Lissabon er kæmpestort og er ligeså meget et kultur-center som et museum. Der er løbende koncerter og foredrag, og Portugal gør meget for at bevare de gode forbindelser til fjernøsten. Den permanenet udstilling fortæller om Portugals tilstedeværelse i Asien og er flot og fantasifult opsat.
  Entré 4 euro, gratis under 6 år, gratis fredag aften 18-22, åben ons-man 10-18, åben fre 10-22. Mere information på Orient-museet i Lissabon.

 • Museu National do Azulejo - Værd at se i Lissabon, men glemmes ofte
  På mange måder er udstillingen i museet for de portugisiske blå-hvide fliser 'ajulejos' noget af det mest typisk portugisiske, man kan forestille sig.
  Flise-museet ligger i et gammelt konvent, og udstillingen omfatter fliser fra 1500-tallet og frem.
  Selv om Museu Nacional do Ajulejo måske er lidt 'ensporet' - det er jo kun keramiske fliser det drejer sig om, giver det et godt indblik i Portugals historie og er fra turist-synspunkt et vidunderligt lille museum med atmosfære, som man bør besøge, hvis man har tid til overs i Lissabon.
  Entré 4 euro, gratis under 15 år, åben tir-søn 10-17.30. Se mere på Lissabons Azulejos museums hjemmeside.

 • Museu Nacional dos Coches - Sjovt at se for børn i Lissabon - værd at se i Belém
  I det kulturelle centrum i Lissabon-forstaden Belém finder man foruden de kendte seværdigheder et lille museum for hestevogne. Her er samlet alt fra guldkareter til mere ydmyge vogne.
  Museet er ikke stort, men er man alligevel i Belém med børn, kan det som regel sætte gang i fantasien at se kareterne, som er som taget ud af et eventyr.
  Entré 4 euro, gratis under 15 år, gratis søndag indtil kl. 14. Åben 10-18 ons-søn og 14-18 tir.
  Se mere på Karet-museet i Lissabons hjemmeside.

 • Museu Nacional de Arte Antiga - Se de mest betydene portugisiske kunstnere og den flotte slotshave med café
  Portugals nationale kunstmuseum i Lissabon er det største statslige museum i hovedstaden. Det har til huse i et prægtigt 17-hundredetals palads.
  Museet koncentrerer sig om portugisiske kunstnere fra det 12. til det 19. århundrede. Desuden er der værdifulde kunstværker fra Japan og Kina. Er man interesseret i Portugisisk kunsthistorie er Museu Nacional de Arte et must. Til museet hører en flot have med café for gæsterne.
  Entré: 4 euro, gratis under 15 år, søndag gratis for alle, åben 10 til 18 ons-søn. Mere information på
  Nationalmuseet i Lissabons hjemmeside.

 • Museu da Marioneta - Sjovt at se for børn i Lissabon
  Majonet-museet i Lissabon indeholder omkring 800 majonet-dukker. Langt fra alle dukker må man pille ved, men der er selvfølgelig plads til at lege og desuden majonet-teater i det tidligere konvent, hvor der ofte arrangeres forestillinger for skoler. Andre besøgende børn kan også se med, når der er skoleforestillinger.
  Entré fra 1 euro til 3 euro afhængig af alder, åben10 til 13 og 14 til 18 (bemærk middagslukket) tir-søn. Se mere på Majonet-museet i Lissabon.
    
 • Museu da Cidade - Byen Lissabon i middelalderen før 1755 jordskælvet
  Lissabon bymuseum fortæller om Lissabon fra stenalderen, gennem romertiden og videre frem til tiden, hvor visigoterne og maurerne havde magten i Lissabon. Desuden er der udstilling om kongemordet i Lissabon i 1910. Museu da Cidade er et relativt lille museum i overordentligt smukke herskabelige omgivelser (Palácio Pimenta) i Campo Grande. Lissabon bystyre har følgende omtale af bymuseet (men kun på portugisisk).
  Entré 3 euro, gratis søndag, åben 10-13 og 14-18 (bemærk middagslukket) tir-søn.

 • MUDE - Museu do Design e da Moda Lisboa - Værd at se i Lissabon
  MUDE design-museet åbnede i 2009 i nye større lokaler i Baixa bydelen i Lissabons centrum (Adresse: Rua Augusta 24).
  Det store museum i Lissabons hjerte fremviser blandt andet design-ikoner af Russel Wright, Hans Wegner, Le Corbusier and Charlotte Perriand, Charles & Ray Eames, Verner Panton og Alessandro Mendini. Desuden findes en omfattende mode-afdeling. Se mere på MUDE design museets hjemmeside.
  Åbent tirsdag-torsdag + søndag 10-20 samt fredag og lørdag 10-22. Mandag er der lukket.


Lissabons mindre museer - og museer med færre besøgende
Der findes et meget stort antal mindre kendte museer i Lissabon, som hver for sig kan være meget interessante.

Her er et udvalg:

Se også Lissabon Guide: Nonnekloster i Lissabon med fantastisk udsmykning.

Din vurdering:I sporvogn med Ekstra Bladet i Lissabon

Ekstra Bladet bringer i dag en længere artikel om Lissabon. Artiklen tager udgangspunkt i Lissabons sporvogne, som jo er et ”must” for alle, der besøger Lissabon for første gang.

Sporvognene repræsenterer det autentiske Lissabon, idet mange af dem fortsat er gammeldags både med hensyn til teknik og indretning. I artiklen fremhæves naturligvis særligt linje 28 i Lissabon.

Vi kan supplere med en anbefaling om også at tage en tur med en af de øvrige linjer som ofte er væsentligt mindre turistprægede, men linje 28 er absolut en oplevelse værd - præcis som de særlige ”elevadores”. Som journalisten fremhæver er linje 15 til fra Lissabon til Belém også en rigtig kultur-rute om end i en moderne sporvogn.

Artiklen omhandler desuden anbefalinger til oplevelser i Alfama, fado sang, de kendte kulturoplevelser i Belém samt en række praktiske tips til storbyferien i Lissabon.

Læs Ekstra Bladets artikel om Lissabon

Relaterede sider:

Lissabon - Portugals hovedstad

Oplevelser for børn i Lissabon

Lissabon tip - besøg Feira de Ladra markedet i Alfama

Lissabon rejser populære i 2009-2010 – Lissabon vinder rejse-priser til World Travel Awards

Din vurdering:Kulturopa besøger Portugal

Det uafhængige filmselskab Kulturopa er i Portugal i november-december 2009.

Ungdomsmesse i Évora
Fra den 10. til den 15. november er Kulturopa deltager på årets EU-ungdomsmesse ved navn Tool Fair IV.

I fokus er arbejdsredskaber i ungdomsprojekter.

Her vil HKB-projektet (Heart Keep Beating) samt guidehæftet, ”Documentary filmmaking in youth projects” blive præsenteret.

Se HKB guidehæftet (åbner som pdf).

Tool Fair IV er støttet af Europa Kommissionen.

Fejring af Børnerettighedserklæringen 18-20 november i Aveiro
Fra den 18.-20. november 2009 fejres jubilæet for FNs Børnerettighedserklæring i Aveiro, Portugal.

Danske Kulturopa præsenterer 19 små film fra ”MyStory”-projektet samt dokumentarfilmen ”Heart, keep beating”.

Programmet er arrangeret af Paula Soares, Associção Oficinas Sem Mestre med støtte fra Amnesty International Aveiro.

Der er offentlig adgang til programmet den 20. nov. kl. 22 i Mercado Negro, Aveiro.

Se mere på Oficinas Sem Mestres bloggen.

Fremvisning af Kulturopa-film i Lissabon
Den 10. december 2009 fra kl. 18.30 præsenterer Kulturopa film-programmet ”Reality Imagined” på Universidade Técnico de Lisboa.

Programmet består af de fire Kulturopa-dokumentarfilm:

 • ”En dag med Kiwi”
 • ”Den første dag”
 • ”A city is a place to call home”
 • ”Heart, keep beating”
 • samt dokumentarfilmen ”A Lontra” af den portugisiske instruktør Eduardo Abrantes.

Instruktørerne vil være til rådighed for at diskutere film og balancen mellem dokumentar og fiktion. 

Bemærk: Gratis adgang.

Se mere om Kulturopa.

Din vurdering:Julegave-idé'er på International Art Bazaar i Lissabon 13-15 november

Den 13-15 november 2009 afholdes international Art Bazaar i den Schweiziske Klub i Lissabon.

På standene finder man blandt andet:

 • Mode fra Sensify by (danske) Laila Sorensen
  - se også http://www.sensify.eu/
 • Sten-smykker fra Maria João Ferraz
 • At My table - catering fra Laina M. Graf
 • Smykke-design fra Ute Freitag
 • Foto og billeder fra Onda-photo
 • Akvareller og billeder fra Alexandra Krakowski
 • Azulejos (portugisiske kakler) fra Ana Vilela
 • Stentøj fra La Poterie ved Catherine Portal
 • Garn og strikvarer fra Feltrissimo ved Alexandra Chilla og Imke Wolff
 • Malerier fra Aurora Ferreira Marques
 • Papirvarer (blandt andet flotte gaveæsker) fra All in Paper ved Ana Vidigal og Helena Vicente
 • Malerier og skulpturer fra Claudia Lima

Åbningstider International Art Bazaar:

Fredag d. 13. november 16-22
Lørdag d. 14. november 12-22
Søndag d. 15. november 12-17

Her ses invitationen til International Art Bazaar.

Den schweiziske klub - The Swiss Club finder man på adressen Rua Silva Carvalho 152, Lisboa.

Herunder kort over Lissabon:


Se Det nordvestlige Lissabon i større format

Din vurdering:Lissabon billigere end Istanbul ifølge UBS banken - højeste lønninger i Schweiz

At sammenligne Istanbul og Lissabon er svært og irrelevant for de fleste.

Lissabon og Istanbul har imidlertid store lighedspunkter, når man ser på prisniveauet.

Det har den schweiziske UBS Bank igen i år gjort i Earnings & Prices 2009 rapporten.

Istanbul og Lissabon på linje
Det viser sig at både Tyrkiets og Portugals hovedstæder nu er omtrent lige dyre at bo i - både når man ser på leveomkostninger og på husleje.

Istanbul lander samlet (både leveomkostninger og husleje) på indeks 58,9, mens Lissabon er lidt billigere med indeks 57,8 ud af i alt 73 storbyer.

New York anvendt som udgangspunkt
Indeks 100 er i UBS pris-undersøgelsen fastsat som New York priser.    

Følgende byer er (for) dyre at bo i mht. leveomkostninger:

 • Oslo - indeks 112,5
 • Zürich- indeks 108,4
 • København - indeks 108,4
 • Geneve - indeks 106,8
 • Tokyo - indeks 102
 • New York - indeks 100

Se også artikel i Jyllandsposten: Fødevarer i Danmark til overpriser.

Billigste byer målt på leveomkostninger
I alle byer blev et udsnit af varer til en typisk familie med børn og 'vestlige' vaner indkøbt.

Følgende byer er i 2009 billigst at bo i målt på leveomkostninger:

 • Mumbai, Indien - indeks 30,9
 • Delhi, Indien - indeks 37,6
 • Manila, Filipinerne - indeks 39,3
 • Kuala Lumpur, Malaysien - indeks 43,2
 • Cairo, Ægypten - indeks 45,3

Inden for Europa er følgende byer billigst med leveomkostninger:

 • Bucarest, Rumænien - indeks 46
 • Kiev, Ukraine - indeks 52,1
 • Sofia, Bulgarien - indeks 52,5
 • Budapest, ungarn - indeks 54,4
 • Moskva, Rusland - indeks 55,6
 • Warszawa, Polen - indeks 55,8
 • Vilnius, Litauen - indeks 56,7
 • Tallin, Estland - indeks 57,4
 • Prag, Tjekkiet - indeks 57,5
 • Bratislava, Slovakiet - indeks 59,4
 • Riga, Letland - indeks 62,7
 • Ljubljana, Slovenien - indeks 64,3
 • Nicosia, Cypern - indeks 72,7
 • Athen, Grækenland - indeks 72,7
 • Lissabon, Portugal - indeks 74

Athen, Nicosia og Lissabon er således de billigste storbyer i Vesteuropa, når der ses udelukkende på leveomkostninger.

Tages huslejen med i sammenligningen ændrer billedet sig marginalt.

Det er værd at bemærke at London i England på grund af pundets fald nu blot er 21. dyreste by i verden målt på leveomkostninger. Prisniveauet i Ruslands hovedstad Moskva er ligeledes faldet drastigst i løbet af 2008-2009.

Lønninger i Europas storbyer
UBS banken har også set på lønninger i 73 storbyer i verden.

Vælger man at koncentrere fokus på løn efter skat er medarbejdere i følgende storbyer de bedst lønnede:

 • Zürich indeks 119
 • Geneve indeks 107,5
 • New York indeks 100
 • Dublin indeks 98,7
 • Luxembourg indeks 96,4
 • København indeks 93,5
 • Los Angeles indeks 92,2
 • Oslo indeks 83,8

Lissabon ligger i midten af feltet med indeks 48,8 målt på gennemsnitlig løn efter skat - i øvrigt tæt på andre storbyer som Athen, Rom, Tel Aviv, Auckland, New Zealand og Hong Kong i Kina.

Se hele UBS Prices & Earnings 2009 rapporten (åbner som pdf)

Din vurdering:Nordportugal i fokus på DR's Panorama - turister flokkes til Dourodalen

Skråningerne langs bredden af Douro floden i Nordportugal hører til de smukkeste områder i Portugal.

Floden Douro udspringer i Soria-regionen i Spanien og er næsten 900 kilometer lang.

Størstedelen af Douro løber i Spanien. Det er imidlertid Portugal, som har gjort Douro-floden berømt med sin produktion af portvin.

Portvin fra Douro-dalen i Nordportugal
Som i gamle dage lagres og udskibes den meste portvin fra byen Porto på Portugals vestkyst ved Douroflodens udløb.

Druerne dyrkes derimod længere inde i landet langs Douro-floden i hvad der også ofte kaldes Alto Douro i Portugal. På dansk kan det oversættes med det øvre Douro.

Området langs Douro-floden i Nordportugal er specielt inde i vinområdet meget spændende, og antallet af turister stigende omend endnu behersket.

Danmarks Radio i Nordportugal
DR's radioprogram Panorama på P1 har haft Bjarne Mouridsen i Nordportugal.

Det er der kommet et spændende og stemningsfuldt program ud af, hvor der fortælles om Douro-området, produktion af portvin og portugisisk kultur. 

Hør programmet om Douro-dalen i Nordportugal på DR's hjemmeside.

Programmet om Dourodalen kan også høres som genudsendelse 09.45 på P1 lørdag den 7. november 2009.

I bil i Nordportugal langs Dourodalen
Man kan nå langt med offentlig transport eller på arrangerede rejser til Nordportugal, men er man interesseret i at opleve det oprindelige Nordportugal kan det anbefales at leje egen bil og besøge de små landsbyer og mindre vingårde (quinta'er).

Stort set alle vingårde har gårdsalg og tilbyder smagsprøver inden man bestemmer sig.

Se også: Godt hotel i Alto Minho området i Nordportugal

Herunder billeder fra køretur i Nordportugal langs Douro ved byen Peso da Régua, som sammen med byen Pinhão er Nordportugals centre for portvinsproduktion:


Nordportugal billeder - november 2009. Fotos: www.portugalnyt.dk

Din vurdering:D-A-D koncert 6. november i Lissabon

Det danske rockorkester D-A-D (som ikke måtte kalde sig Disneyland After Dark) besøger Lissabon i forbindelse med deres Europa-tour med den nye D-A-D CD-udgivelse Monster Philosophy.

Koncerten foregår på Campo Pequeno 6. november 2009 (tyrefægter-arena'en) og begynder kl. 20.30.

Billet-priser svinger fra 29 til 32 euro og kan som sædvanligt købes eksempelvis i FNAC eller på Ticketline.

Opvarmningsband er det skotske band GUN.

D-A-D er 'et af de mest succesfulde danske bands i udlandet.

Herunder D-A-D med nummeret Monster Philosophy:

 

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »