Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkPortugisere udvandrer i store tal til Brasilien

Den tidligere portugisiske koloni Brasilien er mål for tusindvis af portugisere, der primært af økonomiske grunde vælger at forlade Portugal.

Brasilien det nye USA
Brasilien er et land med en årlig økonomisk vækst på omkring 3% målt på de første tre kvartaler af år 2011. I 2010 steg levestandarden for store befolkningsgrupper markant i Brasilien med en økonomisk vækst på 7,5%.

Brasiliens evne til at modstå krisen gjorde at landets økonomi i december 2011 blev den 6. største i verden. Storbritanien er herefter blot den 7. største økonomi.

Den fortsatte vækst og det fælles sprog kombineret med store økonomiske problemer i Portugal fik i første halvdel af 2011 over 50.000 portugisere til at flytte til Brasilien.

Hertil kommer et stort antal illegale tilflyttere, som sandsynligvis udgør et endnu større tal, skriver avisen Publico.

På mange måder er dagens Brasilien at sammenligne med USA i starten af det 20. århundrede. Det store land med henved 190 millioner inbyggere tiltrækker driftige emigranter fra hele verden.

Mere økonomisk vækst i vente i Brasilien
Økonomien i Brasilien nyder godt af en voksende mellemklasse af forbrugere, der skaber en hidtil uset stærk indenlandsk efterspørgsel.

Lønnivauet i mange dele af Brasilien er stigende og mange uddannelser er i høj kurs.

Eksempelvis emigrerer et stort antal portugisiske arkitekter, ingeniører og folk med en økonomisk uddannelse og ledelseserfaring til Brasilien.

Inden for 10 år forventes Brasilien at blive verdens 5. største økonomi og vil dermed overhale Frankrig.

Din vurdering:Harley’er i Cascais – European Harley Owners besøger Portugal 14-17 juni 2012

Cascais i Portugal er i sommeren 2012 mødested for tusindvis af Harley Davidson fans.

Motorcykel-enthusiaster fra hele Europa vil 14-17 juni 2012 køre til Cascais til det 21. European Harley Owners Group Rally. Arrangørerne håber på besøg af 10.000 motorcykler i Cascais.

Se mere på HOG hjemmesiden.

Ride and Have Fun
Den amerikanske motorcykel-producent med hovedkvartér Milwaukee i staten Wisconsin fejrer i 2012 sit jubilæum nummer 109.

Til biker-eventet i Cascais vil der være besøg fra et stort antal europæiske klubber. Også private Harley-enthusiaster uden klub-medlemskab opfordres til at tage en tur til Lissabonkysten.

For byen Cascais er Harley Owners Group Rally 2012 blandt de absolut største events i 2012. Harley Davidson mødet bliver afholdt under motto’et ‘Ride and Have Fun’.

Cascais vært for store events og konferencer
Den populære kystby Cascais var i 2011 vært for en afdeling af Americas Cup Series for de dyreste sejlbåde. Hvert år afholdes desuden en række tilbagevendende events på Lissabonkysten; herunder Moda Lisboa, Lusitano Festival, MotoGP, Audi MedCup, Estoril Airshow og Estoril Open i både golf og tennis.

Harley rally’et i 2012 ventes at skabe en omsætning på omkring 5 millioner euro i Cascais og omliggende byer.

Herunder et par Harley’er på vej til Caramulo Motorfestival i Nordportugal i 2011:

Din vurdering:Vejret på Azorerne giver varmerekord i Danmark 2. juledag 2011

En varmfront fra Azorerne har 2. juledag den 26. december 2011 medført varmerekord i Danmark.

Mens julen i 2010 var præget af store mængder sne i Danmark, er julen 2011 præget af varmt vejr fra området omkring Azorerne.

Mens Sverige og Norge i julen 2011 har oplevet store stormskader grundet stormen Dagmar, oplever Danmark de varmeste juledage i over 130 år.

Den usædvanligt varme luft fra Azorerne resulterede i temperaturer anden juledag på op til 11,3 grader i Nordjylland. 

Det varme julevejr i Danmark med rekordhøje temperaturer fortsætter 6-9 dage endnu.

Læs mere om vejret på Azorerne.

Din vurdering:China Three Gorges køber 21% af EDP

Det kinesiske energiselskab Three Gorges (China Three Gorges) køber 21% af EDP.

Oplysningen om resultatet af budrunden på den portugisiske stats aktier i landets største virksomhed målt på børsværdi blev frigivet af regeringen torsdag den 22. december 2011.

Se også omtale på The Wall Street Journal.

China Three Gorges storaktionær i EDP
De resterende ca. 79% af aktierne i EDP er spredt på mange forskellige investorer verden over. Blandt andet ejer spanske Iberdrola omkring 7% (per december 2011), og Norges oliefond har som regel også en beholdning af EDP aktier svingende fra 2,5 til 5%.

China Three Gorges bliver langt den største aktionær og forventes at indtage én eller flere bestyrelsesposter i EDP hovedkvarteret i Lissabon. Prisen for EDP aktierne var 2,69 milliarder euro svarende til ca. 20 milliarder danske kroner.

Som de fleste andre store kinesiske virksomheder er China Three Gorges kontrolleret af det kinesiske regime i Beijing.

Se mere om China Three Gorges handlen.

China Three Gorges driver blandt andet den berømte og berygtede Three Gorges dæmning over Yangtze floden:

 

Din vurdering:IMF forhandler Poul Thomsen mener ikke Portugal behøver endnu en hjælpepakke

IMF’s udsending Poul Thomsen er en del af den såkaldte ‘trojka’ udsendt af långiverne ECB, EU og IMF, som løbende ser på den økonomiske udvikling i Portugal.

Det græske økonomiske kaos og tildelingen af endnu en pakke med krisehjælp til Grækenland har været medvirkende til at Portugals evne til at klare sig igennem krisen er blevet betvivlet.

Den 21. december 2011 udtalte Poul Thomsen imidlertid at Portugal ikke har brug for yderligere økonomisk hjælp, hvis landet gennemfører de besparelser, der er planlagt.

Se også: Portugal i sparetider.

Portugal når mål for underskud i 2012
Det portugisiske underskud skal holdes inden for 5,9% i 2012 ifølge aftalen med trojka’en.

Dette mål forventes Portugal at nå med en pæn margin. Der er endda mulighed for at underskuddet bliver noget lavere – sandsynligvis mellem 4 og 4,5%.

En stor del af reduktionen skyldes imidlertid en regnskabstekniknisk overførsel af 6 milliarder euro fra bankernes pensionsfond til staten. Dette ‘fix’ er kun muligt at foretage en enkelt gang. Såfremt pensionspengene tages ud af beregningen ville Portugals underskud ende på ca. 7,5% i 2012.

2013 målet for Portugals underskud på de offentlige finanser er 3%. I 2010 var underskuddet i Portugal på 9,8%.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »