Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkNYHED: - København-Porto rute med Ryanair fra sommer 2016

Ryanair har overraskende annonceret en ny flyrute til Portugal fra Danmark.

Tirsdag formiddag den 1. september 2015 var Mr. Ryanair himself, aka Michael O’Leary, i København, hvor han holdt pressebriefing.

Udover de sædvanlige hug til danske fagforeninger, havde O’Leary minsandten en ny flyrute til Porto i Nordportugal med i godteposen. 

Ryanair Porto ruten starter i foråret 2016 og bliver en sommerrute (sommersæson).

Med Ryanair til Porto fra 28. marts 2016
Ruten fra Købenahavn til Porto indledes d. 28. marts 2016.

Der er afgange til Porto Lufthavn 10 km nord for portvinshovedstaden 3 gange ugentligt mandag, onsdag og fredag.  Det er tale om et relativt sent fly, som letter fra København 21.25 og lander i Porto 23.50 (lokal tid - Portugal er en time bagefter).

Med priser fra 229 kroner for en enkeltbillet til Porto er priserne (før gebyrer af mange slags) som sædvanligt hos Ryanair helt i bund . Dog kræver det at man booker i rigtig god tid for at få de billigste flybilletter til Porto.

Det var primo september 2015 muligt at booke flybillet til Porto (som returbillet til Københavns Lufthavn - CPH) fra kun 458 kroner før diverse Ryanair gebyrer for bagage, kreditkort-betaling osv. osv.

Alle de nye destinationer med Ryanair fra CPH 
Ryanair begyndte i marts 2015 at flyve fra Københavns Lufthavn (CPH) til Dublin, London-Luton og Bergamo.

I løbet af hele 2015 blev følgende Ryanair destinationer åbnet:

- Dublin, Irland
- London-Luton
- Milano-Bergamo i Norditalien
- Kaunas Lufthavn, Litauen
- Rom-Ciampino
- Madrid-Barajas
- Køln-Bonn Lufthavn
- Stockholm-Skavsta (lavpris-lufthavn ved Stockholm)
- Bruxelles-Charleroi (lavpris-lufthavn ved Bruxelles)
- Malaga Lufthavn
- Alicante Lufthavn
- Budapest, Ungarn
- Tenerife-Syd - den største lufthavn på Tenerife
- Edinburgh
- Bologna

2016-ruter med Ryanair
- Porto, Nordeportugal - fra 28. marts

Bemærk at Warszawa-Modlin oprindeligt var en destination, men denne blev indstillet efter nedlæggelsen af Ryanairs faste base i København. I stedet oprettedes Ryanair-ruten til Kaunas. 

Din vurdering:EM 2016 kval optakt – Portugal og Danmark spiller landskampe 4. og 7. september 2015

Endnu et par runder i kvalifikationen til EM i Frankrig 2016 står for døren og Portugal skal i aktion én gang mens Danmark spiller to kampe henover den kommende weekend.

Kampprogram
Fredag den 4. september spilles følgende to kampe i EM kval Gruppe I – 7. runde:

  • Danmark – Albanien (kampstart kl. 20.45)
  • Serbien – Armenien (kampstart kl. 20.45)

Portugal står over i 7. spillerunde og spiller i stedet samme aften testkamp mod Frankrig på Estádio José Alvalade – Sportings hjemmebane i Lissabon.

Mandag den 7. september 2015 spilles følgende to kampe i Gruppe I – 8. runde:

  • Armenien – Danmark (kampstart kl. 18)
  • Albanien – Portugal (kampstart kl. 20.45)

Se den aktuelle stilling i Portugals og Danmarks EM kval Gruppe I.

Det hele afgøres i oktober måned
Efterårets skæbnekamp mellem Portugal og Danmark nærmer sig. Torsdag den 8. oktober 2015 spilles den måske altafgørende kamp for Danmarks videre skæbne i kvalifikationsturneringen, når Portugal og Danmark mødes på Estádio Axa i Braga, med kick-off kl. 20.45 dansk tid.

I den omvendte kamp tilbage i oktober måned 2014 vandt Portugal 1-0 i Parken, på et hovedstødsmål af Cristiano Ronaldo, fem minutter ind i kampens overtid.

Læs også: Ronaldo gjorde det onde mod Danmark i sidste minut

Søndag den 11. oktober 2015 falder alle brikker på plads i Gruppe I, når sidste spillerunde afvikles. Det bliver uden, at det danske landshold kommer i kamp, for Mortens Olsens tropper er oversiddere i 10. spillerunde. Dermed kan Danmarks skæbne måske ligge i andre nationers hænder, hvis ikke der gøres rent bord inden da.

Nummer et og to i puljen går direkte videre til EM 2016 i Frankrig. Den bedste treer i samtlige 9 puljer går direkte videre, mens de resterende 8 treere spiller play-off om fire pladser.

Din vurdering:Festas do Povo i Alentejo

I den portugisiske by, Campo Maior, finder der en yderst farverig festival sted. Festivalen hedder Festas do Povo, som oversat til dansk, betyder Folkets Fest.

Hvad gør festivalen speciel?
Det, der gør festivalen så speciel er, at gaderne i den lille by bliver pyntet med papirsblomster, der op til festivalen laves af 7.500 frivillige.

Ved den seneste festival, som i øvrigt var i 2011, blev der brugt 30 tons materialer til fremstilling af dekorationerne.

Sammen med blomsterne bliver der også hængt lanterner op, som oplyser de farvestrålende dekorationer efter mørkets frembrud.

Campo Maior
Campo Maior er en lille portugisisk by, der ligger ved grænsen til Spanien i Alentejo regionen. Byen er med sine 8.500 indbyggere kun en smule større end Ebeltoft.

Læs mere om Alentejo - det nye Toscana 

Dog stiger antallet af mennesker betydeligt under festivalen. I 2011 besøgte intet mindre end en million mennesker byen under Festas do Povo.

Byen Campo Maior får egentlig deres hovedindtægt fra kafferistning og pakning af kaffe, da Delta Café, som i øvrigt er markedsføreren på markedet for kaffe i Portugal, er en af de største arbejdsgivere i byen.  

Udover kaffe er de vigtigste industrier i byen deres landbrug, hvor særligt olivenolieproduktion og hvede er af stor betydning. Her produceres også skinke fra iberiske svin.

Festas do povo Alentejo 

Festivalens historie
Traditionen om at dekorere gaderne startede i 1909, som også er blevet året, der markerer begyndelsen på Festas do Povo. På de 106 år har festivalen kun vokset sig større, og antallet af dekorerede gader er blevet flere.

Tidligere var det blot 15-20 gader, der blev dekoreret og langt færre besøgende. I dag er der 104 gader og omkring en million besøgende - hvilket er mere end en fordobling siden festivalen i 1984. Dette tegner et tydeligt billede af, hvor stor betydning festivalen også har for byen.

Dog er festens afholdelse sjældent sket regelmæssigt. Dette har skyldtes politiske årsager og uroligheder eller også at der har manglet tid og overskud hos beboerne i byen. Festivalen finder sted, når de lokale ønsker det.

For når de lokale ønsker det, så finder de også tiden og overskuddet til at melde sig som frivillige og få stablet arrangementet på benene.

Og det kræver en masse forberedelse. Der ligger intet mindre end 7 måneders arbejde forud for festivalen i Campo Maior - arbejde som alt sammen bliver hængt op i løbet af en enkelt nat, der medfører at byens indbyggere vågner op til en helt forvandlet by i alverdens smukke farver.

Det er en overraskelse for alle andre end de involverede, hvordan de forskellige gader og stræder kommer til at blive dekoreret, da arbejdet bliver holdt hemmeligt - selv for venner og familie til de frivillige. Dekorationerne bliver først offentliggjort til ”na noite da ’enramação” - natten hvor gaderne bliver dekoreret.

 

Din vurdering:Bedste portugisiske golfspiller er kun 24 år

Den portugisiske golfspiller Ricardo Gouvenia skrev banebrydende historie sidste weekend!

Efter en andenplads til ROLEX Trophy 2015 rykkede han op til nr. 119 på Official World Golf Ranking listen.

Dette gør ham til den højst rangeret portugisiske spiller nogensinde.

”Det føles godt at blive den højest rangeret spiller i Portugals historie, men det har aldrig været mit mål blot at blive den højst rangeret spiller i Portugal." siger Gouvenia og fortsætter

"Det har altid været mit mål at blive rangeret, som den bedste spiller i verden.” udtalte han til European Tour.

Gouvenia

God sæson for Gouvenia
Den kun 24-årige Gouvenia blev professionel i 2014 og har allerede på sin korte tid opnået en sejr og en række top 10 placeringer.

På nuværende tidspunkt ligger han nr. 1 i Road to Oman Ranking, hvilket han aldrig havde turdet håbe på eller drømme om. Hans mål var blot at få en top 15 i Road to Oman Ranking.

Foruden andenpladsen ved ROLEX Trophy, vandt han AEGEAN Airlines Challenge Tour by Hartl Resort tilbage i juli og en række yderligere top 10 placeringer.

Gouvenia håber, at han kan inspirere andre unge, lige som han selv er blevet inspireret af blandt af Ricardo Santos og Pedro Figueiredo.

Gouvenias mål
Gouvenias mål er at ligge blandt top 50 i verden, så han får mulighed for at lege med de store drenge og deltage i de bedste og største turneringer.

”Jeg er stolt af at være portugiser. Jeg elsker det her land, og jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at repræsentere landet på bedste vis. Det vil være en ære at repræsentere Portugal til OL, og i øjeblikket synes jeg, jeg har kvalifikationerne til det.”

Gouvenia har et stærkt og tydeligt budskab til alle. ”Du er bare et menneske og du er nødt til at arbejde hårdt for at nå dine personlige mål. Mit er at blive verdens nummer et en dag."

Se den officielle OWGR ranking.

Bedst rangeret dansker i Official World Golf Ranking
Søren Kjeldsen er med en 66. plads i Official Golf Ranking den bedst rangerede danske, professionelle golfspiller.

Han blev professionel tilbage i 1995, men fik sit gennembrud i 1997 på Challenge Touren, hvor han vandt Finnish Open. Finnish Open og andre gode placeringer gav ham adgang til Europatouren.

I 2003 blev Søren Kjeldsen den femte dansker til at vinde på Europatouren, 2008 blev året hvor han vandt Volvo Masters i Spanien med blot to slag foran Martin Kaymer og Anthony Wall. Tilbage i 2009 vandt Søren Kjeldsen på Open de Andalucia på Europtouren.

Golfspilleren Søren Kjeldsens bedste placering hidtil var tilbage i 2009, hvor han lå nr. 31. på verdensranglisten. Hans mål er nu at komme i top 30. 

Din vurdering:Ny seværdighed i Sintra - Sintra Mitos e Lendas

Sintra er en af Portugals uspolerede perler, der er som taget ud af et eventyr!

Byen er berømt for sin romantiske arkitektur, som sætter det mystiske og det fantastiske i fokus.

Søg hotel i Sintra.

Nu inviterer den nye attraktion Sintra Mitos e Lendas (Sintra Myter og Legender) på en historisk rundrejse ind i mystik, hemmeligheder og romantik ved hjælp af litteratur, historie og musik i det gamle Sintra.

Arkitekter, manuskriptforfatter, historikere, designere og specialister i multimedie, 3D-effekter, hologrammer har sammen skabt denne nye seværdighed, Sintra Mitos e Lendas.

sintra mitos e lendas

17 forskellige stop på Sintra Mitos e Lendas
Rejsen begynder i en elevator, der er dækket med forskellige billeder af byen, og man er omgivet af lyden fra skoven med lav belysning.

Gennem rejsen besøger man 17 forskellige områder, der hver især bliver fortalt med et særligt twist.

Den reelle tur begynder på tredje sal, hvor man får følelsen af, at man er klatret helt op til toppen af Sintra Mountain. En fortæller introducerer legenderne og taler om tidspunktet, hvor Penhas (klipperne) blev skabt.

På anden sal kan man interagere med historiske begivenheder og legender gennem touchscreens og en animeret film på lærred. 

Find lejlighed tæt på Sintra

Livagtigte historier
Man bevæger dig videre til første sal, hvor legenden om Graven af de to brødre bliver fortalt gennem hologrammer.

Her kommer historierne til live, idet man bliver aktør i spillet. Man løber gennem skoven, hvor man skal undgå forhindringer og fange nogle af tingene i sagnene.

I området, der er forbeholdt forfattere, som har været forført af magiske Sintra, er der animerede portrætter, der alle fortæller om deres erfaringer og oplevelser af byen.

I 4D rummet møder man legenden Our Lady igennem multisensorisk oplevelse, supplereret af særlige vind- og duft-effekter.

Nye eventyr venter i kælderen. Her bliver man inviteret om bord på et skib, der bliver nøje overvåget af Adamastor, mens man er omgivet af det svulmende hav!

Besøget afsluttes i det magiske grønne område med lyden af skoven.

En oplevelse for alle
Oplevelsen er designet til alle aldersgrupper. Såfremt man har nedsat hørelse eller syn, tilbyder Sintra Mitos e Lendas en lydguide eller tablet med undertekster, der beskriver handlingen og omgivelser.

Dette giver alle mulighed for at nyde besøget til fulde.

Sintra Mitos e Lendas er ikke Sintras eneste seværdighed, tværtimod. Den pragtfulde by tilbyder et hav af seværdigheder, blandt andet Dronning Amelias slot Palacio da Pena, slotsparken Parque da Pena, naturparken Monserrate Park, det mauriske slot Castelo dos Mouros og klosteret Convento dos Capuchos.

Foruden national paladset Palacio Nacional de Sintra, nationalparken Cascais-Sintra Nature Park, fantastisk arkitektur Quinta da Regaleira og Sintras museum for moderne kunst museu de Arte Moderna. Læs mere om Sintra seværdigheder.

Lokation og åbningstider
Attraktionen er beliggende i hjertet af Sintra på Praça da Republica no 23. Fra den skønne kystby Cascais er rejsetiden små 30 min. i bil eller lidt længere tid, hvis man vælger at tage bus 403 eller 417 fra Cascais busstation til Sintra.

Holder I ferie i Lissabon er afstanden fra Lissabon til Sintra kun ca. 30 minutter i bil og ca. 45 minutter med tog fra Rossio togstation i Lissabon.

I Sintra kan man desuden benytte bus 434, der stopper ved mange af Sintras seværdigheder. 

Lej billig bil til Sintra.

Sintra Mitos e Lendas har åbnet for besøgende hver dag fra 09.30-18.00. Entrébilletterne koster 4,50 euro pr. voksen, hvor pensionister og studerende slipper med 3,50 euro. Børn (fra 6-15 år) har adgang for 2 euro, mens børn op til 5 år har gratis adgang.

Din vurdering:Palmela Vinfestival 2015 – Festa das Vindimas 3-8 september

Byen Palmela syd for Lissabon sætter hvert år alle sejl til for at fejre vinhøsten.

I 2015 løber festlighederne fra 3. til 8. september.

Program for Vindimas de Palmela 2015
Årets program for vinfestival i Palmela er vanen tro omfattende.

Se program (portugisisk).

Palmela vin-høstfesten afholdes i 2015 for 53. gang. 

Skønhedskonkurrence,  optog og koncerter
Man gør ikke noget halvt i Palmela, når festen for vinhøsten skal planlægges.

Inden festival-ugen går igang er der blevet udvalgt kandidater til festival-ugens skønhedskonkurrence.

Hvert år kåres ‘Rainha da Festa’ – årets dronning - i forbindelse med 2015 vinfestivallen i Palmela på festivallens gallaaften d. 2. september.

Hertil kommer underholdning og optrædende hver aften i Palmela by, tyreløb i bymidten (afspærret), optog gennem byen, koncerter og meget andet. I Palmela er høstfesten ikke kun til ære for turister, men udgør årets højdepunkt.

                            Optog – Festa das Vindimas i Palmela 2014

Castelo de Palmela
Et andet vigtigt element under Festa das Vindimas er Palmela middelalder-borgen Castelo de Palmela, som til dagligt fungerer som Pousada.

Der er i 2015 investeret i ny nattebelysning af borgen.

Pousada’et i Palmela har karaktér af luksushotel med fænomenal udsigt over hele Setubal og i godt vejr er der også udsigt til Lissabon.
 

  
Portugal-ferie i Palmela tæt på Lissabon
Man kan på Portugalnyt reservere værelse på Pousada de Palmela. Der er tale om en oplevelse i form af overnatning på intet mindre end et slot med meter-tykke mure.

For dem, der gerne vil opleve Pousada de Palmela uden at bruge en formue, er der en hyggelig café på slottet med, efter danske forhold, rimelige priser - en udmærket udfulgt fra Lissabon, som kan kombineres med Arrabida-stranden.

Prøv i øvrigt at checke priser på slots-overnatning lidt uden for sæsonen – en fyrstelig nat på slottet i Palmela kan af og til fås til samme pris som et værelse på et 3 eller 4-stjernet hotel i Lissabon.

Book overnatning på slottet i Palmela (Pousada Castelo de Palmela)

I festival-perioden skal man være tidligt ude for at reservere overnatning på Pousada de Palmela.

Langt billigere og med egen pool, kan vi tilbyde familievenligt feriehus til leje tæt på Palmela.

Fakta om Palmela på Setúbal
Palmela er en mellemstor by med omkring 60.000 indbyggere.

Med kun 25 km til Lissabon er Palmela et oplagt udflugtsmål for turister, som rejser til Portugal for at bo i Lissabon i ferien.

Byen Palmela ligger på Setúbal-halvøen, som er kendt for sin skønne natur; herunder den pragtfulde strand ved Arrabida

                  Portinho da Arrábida stranden

Tæt på Palmela ligger Portugals største virksomhed Autoeuropa, som er en VW-samlefabrik, der blandt andet producerer VW Sharan, VW Eos og VW Scirocco biler til hele verden.

Palmela-området har en relativ stor udenlandsk (ikke portugisisk) befolkningsandel med både hollændere, englændere, tyskere, franskmænd, danskere, svenskere og ikke mindst ukrainere.

Din vurdering:Sensommer i Algarve - August-September

Algarve er ifølge statistikken et af de mest solrige områder i Europa. Faktisk er der flere solskinstimer her end i Californien.

I sensommeren – august og september er der tale om mellem 9,5 og 11,5 timers sol om dagen.

Lej feriehus i Algarve

I disse to måneder bliver der på intet tidspunkt koldt – ikke hvis man er vant til danske sensommer temperaturer.

Den laveste nattetemperatur ligger på mellem 17 og 18°C, og den højeste dagtemperatur ligger på mellem 27 og 29°C.

Udover de høje temperaturer, falder der heller ikke meget nedbør i området omkring Algarvekysten.

Gennemsnitligt set er der 1-2 regnvejrsdage pr. måned i august og september.

Vantemperaturen ved Algarvekysten er desuden højest i sensommeren og sniger sig op på 20°C. Dette kunne alt sammen danne nogle gode rammer for en sensommerferie i det sydportugisiske.

Læs mere om vejret i Algarve

Nogle af de mest populære områder ved Algarve inkluderer Albufeira, Carvoeiro, Praia da Rocha og Tavira.

  

Albufeira
Byen er en af de mest populære blandt turister grundet dens placering ved kysten. Turistområderne i Albufeira er groft sagt opdelt i to områder; Areias de São João og The Old Town.

Areias de São João er også kendt som ’The Strip’. Areias de São João er meget natkluborienteret. Her ligger en del restauranter, barer og diskoteker, og området er derfor meget populært blandt unge.

The Old Town ligger ned til stranden, hvor den gamle by i Albufeira ligger. Her skal man dog forvente at møde en del turister – dog flest i sommermånederne.

Derudover gør det gode vejr også at der er rig mulighed for at tage i vandland, hvis det er at foretrække fremfor at bade i havet. Der ligger to vandlande i området omkring Albufeira; Aqualand og Slide&Splash.

Udover at tage i vandland ligger der også en Zoomarine i byen, hvor det er muligt at komme ud og svømme med delfiner

Se også: Albufeira på Algarvekysten

Carvoeiro
Hvis man dog tilgengæld nyder at tage en tur på stranden, er der adskillige strande at vælge imellem i Carvoeiro. Hele 12 for at være mere præcis.

Book feriebolig

En af de nævneværdige må være Praia de Marinha, som har en meget ikonisk klippeformation. Ofte bliver billeder af netop denne strand brugt som reklamefremstød for Portugal.

Stranden Praia da Benagil er ligeledes meget scenisk med klippeformationer, hvor stranden ligger i en hule i klippen, men med et naturligt ’ovenlysvindue’.

benagil beach 

Se også: Carvoeiro på Algarvekysten

Praia da Rocha
Praia da Rocha er en Strand et par kilometer syd for Portimão. Dem, der kommer og besøger stranden er alle fra børnefamilier til unge turister til ældre.

Lej feriebolig ved Praia da Rocha

I området er der rigtig meget at opleve; dette inkluderer delfin-spotte-ture, en tur på det gamle fort Santa Catarina de Ribemar eller Forte de São João de Arade, et spil black-jack på Algarve Casino eller et besøg hos den lokale fiskerby, Ferragudo.

Se også: Praia de Rocha

Tavira
Hvis det virkelig er solskinstimerne og strandene, der trækker i én, så er Tavira den perfekte destination.

Som udgangspunkt er solen her længere og temperaturen er altid lige et par grader højere end andre steder i Portugal. Derudover har Ilha de Tavira nogle af Algarvekystens allerbedste strande.

Udover temperaturen og strandene er Tavira ofte billigere end nogle af de andre områder så som Albufeira, Lagos og Portimão.

Læs mere: Tavira – det autentiske Algarve

 

Din vurdering:Nye hoteller i Lissabon

Turismen i Portugal er i massiv stigning.

Efter at turistindtægter i 2014 stod for 10% af Portugals BNP, skønnes det at andelen i 2015 stiger til 15,8%. Og med det stigende antal turister følger åbning af flere nye hoteller i Lissabon.

Se også:
Kraftig stigning i turister, som rejser til Portugal.

H10 Duque de Loule
Dette 4-stjernede, spanskejede hotel tilbyder 89 værelser tæt på Praça Marques de Pombal.

Bygningen har indtil år 1890 fungeret som kloster, men er sidenhen blevet restaureret og skal nu fungere som hotel.

Interiøret er designet af den spanske indretningsarkitekt Lázaro Rosa-Violán. Hotellet er i klassiske blå og hvide farver med et moderne twist.

På hotellet er der også mulighed for at holde møder eller andre events og kan huse op til 80 deltagere.

Derudover har hotellet en fantastisk tagterrasse, Limao Chill-Out Terrace, på 10. etage med fantastisk udsigt ud over Tagus. Hotellet ligger desuden i gåafstand til Avenida de Liberdade.

Avenida de Liberdade er en 1,1 km lang gade, der er modelleret efter boulevarderne i Paris og hvor mange designerbrands har deres butikker. Den bliver anset som værende den 35. dyreste gade i hele verden.

Søg hoteller i Lissabon.

InterContinental Estoril
Vest for Lissabon ligger byen Estoril. Og her, helt ude ved Atlanterhavet, på den ’Portugisiske Riviera’, eller ’Coast of Kings’, som det også bliver kaldt, ligger det 5-stjernede InterContinental Estoril.

Her er 59 værelser, 2 suiter, mødefaciliteter, spa og fitness. Hotellet ligger et stenkast fra den togstation, der forbinder kystbyerne, Lissabon og Lissabons lufthavn.

On-site restauranten giver gæsterne mulighed for at smage traditionel portugisisk mad, hvilket inkluderer deres berømte portugisiske fisk og skaldyr.

InterContinental Estoril

Santiago de Alfama
På den berømte gade, Rua de Santiago, hvor det siges, at Christopher Columbus blev gift og hvor Caminho Português de Santiago starter, ligger dette 5-stjernede hotel, Santiago de Alfama.

Beliggenheden gør hotellet perfekt for den nysgerrige rejsende. Hotellet ligger direkte under Saint Georgs slot og lige over det berømte view point, Miradouro de Santa Luzia.

Gaderne her er meget smalle og nogle bygninger kan dateres et årtusinde tilbage.

Desuden er denne bydel hjem for fado musikken, og her kan ofte høres en fado musiker, der spiller eller synger i gaderne eller i hjemmet med vinduet åbent.

Pousada på Praca do Comércio
Det er dog ikke kun de luksuriøse og moderne hoteller, der opføres i Lissabon.

Pousada er den portugisiske betegnelse for kro, og er typisk et sted, der ikke kun tilbyder overnatning med lækker mad og vin, men ovenikøbet gør det i autentiske og historiske omgivelser.

Dette er ideelt for turister, der gerne bor et mere kulturrigt sted, hvor bygningen har en historie at fortælle. Pousadaerne er typisk omdannet fra at være et gammelt slot, en herregård eller en anden historisk bygning.

Pousada finansieres af den portugisiske stat, og er med til at værne om de ældre og særlige bygninger.

Den nyeste i rækken blandt Pousadaer i Lissabon åbnede i juni 2015 og ligger i Praça de Comércio. Bygningen er en gammel Pombaline bygning og har førhen været brugt af ministeriet for interne affærer og politiet.

Det nye Pousada er en del af Pestana Hotel Group.

Læs mere om Pousada Lissabon

Din vurdering:IKEA PT vs. IKEA DK

Trods IKEAs meget standardiserede sortiment er der alligevel altid foretaget små justeringer, for at tilgodese målgruppen i det pågældende land.

Dette gør sig også gældende i Portugal.

Tæpper… masser af tæpper i Portugal
Tæpper tæpper tæpper… og flere tæpper. Tæpper i lange baner…

Der er et stort udvalg af tæpper i IKEA i Portugal, hvor man finder stribevis af tæpper i alle farver, størrelser, former og udskæringer. Et udvalg, der er væsentligt større og anderledes end i DK.

Portugiserne har en ’thing’ for tæpper. De elsker tæpper! Og kan ikke få nok. Man har typisk et tæppe i entréen, under spisebordet, under sofaarrangementet, i gangarealet, i soveværelset og selvfølgelig et absorberende tæppe i badeværelset.

IKEA restaurant velbesøgt I Portugal
Restauranten i Alfragide IKEA i Portugal adskiller sig fra de danske IKEA’er, forstået på den måde, at mange lokale kommer til IKEA udelukkende for at nyde et måltid mad.

Restaurant arealet er en tand større end i Danmark og der er tilmed en tilstødende kaffe/kage bar, der imødekommer portugisernes elskede lille, stærke og forfriskende espresso!

Food afdeling i Portugal
I Portugal har man differentieret sig fra de danske IKEA’er ved at etablere en food afdeling. Her kan man købe svenske varer, heriblandt småkager, fisk i mange afskygninger (herunder laks og sild), rysterugbrød og rysteboller.

Rystebrød og rysteboller er en karton, hvor alle ingredienser til henholdsvis rugbrød og boller er tilsat, og man blot skal tilsætte vand, herefter ryste og til sidst sætte i ovnen. Selvfølgelig er der også mulighed for at købe IKEAs berømte specialiteter som frikadeller og kanelsnegle, der er elsket af mange verden over!

Pristjek sovesofa
Priserne varierer selvfølgelig. En Friheten, skiftebo hjørnesovesofa koster 2.799 kr. i Danmark, og er en anelse dyrere i Portugal, hvor hjørnesovesofaen koster 3.205 kr. (429€).

En Bestå opbevaring med skuffer, selsviken højglans/hvid koster 2.040 kr. i Danmark, men er til gængæld billigere i Portugal, hvor prisen ligger på 1.645 kr. (220€)

IKEAs fremtidsplaner
I skrivende stund er der tre IKEA varehuse i Portugal i henholdsvis Loures og Alfragide i Lissabon-området samt ‘Mar Shopping’ i shopping centeret i Matosinhos nord for Porto. Der er pt. planer om at udvide med et varehus, der skal ligge i Algarve og gerne skulle slå dørene op næste år. Læs mere.

Der er fem IKEA varehuse i Danmark i henholdsvis Gentofte, Taastrup, Aarhus, Odense og Aalborg. Den næste i rækken er et varehus tæt på Fisketorvet i KBH, og måske bliver det rygtede IKEA varehus i Esbjerg en realitet!

Ny IKEA i Esbjerg
Gennem flere år er rygterne gået på, at IKEA vil udvide til Esbjerg. Der er sågar oprettet en facebook gruppe, der hedder ”IKEA til Esbjerg”, som blot vidner om omfanget af rygterne. Tilbage i april 2015 fik rygterne hurtigt ben at gå på efter en ansøgning fra City Nord Retail Park til Plan & Miljøudvalget.

Der ansøges om placeringen af to store udvalgsvarebutikker, der skal være mellem 5.000-8.000 kvadratmeter og mellem 15.000-40.000 kvadratmeter. Parkeringsarealerne og butikkerne kræver i alt 90.000 kvadrater svarende til 9 hektar.

Dog er rygterne ikke blevet bekræftet. Udvalgsformand John Snedker udtaler til avisen Jyske Vestkysten, at byen er stærkt interesseret i, at IKEA etablerer et varehus i Esbjerg, da dette vil forøge Esbjergs handelsopland og tiltrække dem, der normalt kører til Århus eller Odense.

Din vurdering:Planlægger du rejse til Portugal - så husk at se 'portugisisk aften' på DK4 torsdag d. 27. august

Drømmer du om at tage til sydens sol i Portugal, kan du allerede nu få en sneak peek af, hvad du kan forvente!

Nyd efterårsferien ved Algarvekysten

Aften i Portugals tegn
D. 27. august kommer til at stå i det portugisiske tegn på DK4, hvor du fra kl. 19.35-22.50 bliver taget med på en rejse gennem landet. Læn dig tilbage og nyd turen!

Du starter i landets hovedstad Lissabon, hvorefter du bevæger dig mod middelalderbyen Óbidos, gennem universitetsbyen Coimbra, forsætter mod portvinens hjemby Porto og afslutter rejsen med et besøg i tempelriddernes by Tomar.

Se central feriebolig i Porto.

I løbet af de seneste par år har Portugal entusiasten Frantz Howitz lavet en række fantastiske udsendelser om Portugal! Howtitz er dansk tv-journalist

Programmerne har omhandlet en bred vifte af emner - lige fra natur og historie til emner som musik og kultur.

Torsdag d. 20. august kl. 21.30 på DK4 vil der være endnu en udsendelse om Portugal, denne gang fra den historiske by Tomar ang. portugisiske kulturperler.

Et sneak peek på program om byen Tomar

Planlægger du rejse til Lissabon?
Lissabon tilbyder en masse forskellige seværdigheder og oplevelser. Går rejsen til Lissabon, skal Fonte Luminosa måske på listen over 'ting-vi-skal-se'. Fonte Luminosa er et spektakulært springvand, hvor der er mulighed for at iføre sig en regnjakke og gå ind under vandmasserne. Se video af springvandet.

Find billige flybilletter til Portugal.

I Lissabon kan man også opleve en kæmpe mad-mekka. Den gamle markedsplads Mercado da Riberira i byens Cais do Sondré kvarter er blevet forvandlet til en række kvalitetsrestauranter, der er samlet undet ét tag, hvor familiens medlemmer kan købe mad fra hver sin yndlings restaurant og stadig få mulighed for at sidde sammen og spise. Læs mere  

Man kan også besøge Lissabons svar på Den Blå Planet, nemlig Lissabon Oceanarium, der er blevet kåret til det næstbedste Oceanarium i verden. Læs mere om Ocenarium + entrebilletter 

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »