Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAlgarve 2016 rejser - hvem skal du rejse med?

I manges øjne er Portugal kendt for Algarve - og særligt den sydlige kyststrækning.

Den smukke 155 kilometer strækning går også under navnet Cádiz-bugten - den strækker sig fra Odeceixe via Cabo de São Vicente (Europas vestligste punkt) og over den spanske grænse ved Vila Real de Santo António.

Går turen til den skønne kyst, kan I tage på turen sammen med ét af de mange rejsebureauer, som udbyder rejser til Algarve.

Såfremt I ønsker at bo på hotel i løbet af jeres ferie i Algarve, har I et væld af muligheder.

Én af udbyderne er Spies, som tilbyder en bred vifte af forskellige hoteller i Albufeira, Vilamoura og Praia da Rocha.

Et alternaiv er Apollo og Falklautirtsen, der ligeledes har en række forskellige hoteller i henholdsvis Albufeira, Portimao og Alfagar Village.

Albufeira beach 
Albufeira strand

Hideaways har hoteller i Algarve, som med garanti også har ét, der passer perfekt til jer uanset prisniveauet.

Bravo Tours har ligeledes alverdens hoteller i både Albufeira, Armacao de Pera, Huelva Spanien og Villamoura. Rejsebureauet har heldigvis hoteller i alle standarder og prisklasser, hvilket gør Algarve til et rejsemål for alle.  

I kan også vælge en lidt anderledes ferie til Portugal ved at tage på ferie med Kulturrejser Europa.

Rejsebureauet tilbyder blandt andet en Algarve langtidsferie, hvor den står på afslapning og nydelse i det sydligste Europa. Det skønne program varer 22 dage og giver mulighed for fordybelse, kulturelle oplevelser men også afslapning og nydelse.

Oplevelserne omfatter udflugt til kork-ruten, Loulé marked og Cabo de São Vicente, Sagres og Lagos og mulighed for ekstra udflugt til Monchique, Silves og Alentejo-regionen med Beja og vinsmagning.

Vinkælder
Smuk og fortryllende vinkælder.

En anden mulighed er Kulturrejser Europas Algarve Special - idylliske tavira med et smut til Sevilla. Denne pakkerejse inkluderer 8 dage med sol, kultur og landlig idyl.

Denne tur giver mulighed for at opleve Algarvekysten med en dansk rejseleder, smukke Sevilla og ophold på et 4-stjernet hotel med halvpension.

Seville
Den charmende by Sevilla.

En anden pakkerejse udbyder til Algarvekyten er Risskov Travel Partner, der tilbyder en rundrejse til Portugals hemmeligheder. Denne tur er ikke specificeret på Algarve, men sørger derimod for at give et helhedsindtryk af det kontrastfyldte land.

I kommer lige fra Atlanterhavskystens Cabo da Roba til Europas ældste vinregion langs Douro-floden, hvor I oplever traditionerne og smager specialiteterne. I beundrer de romantiske slotte i Sintra, middelalderbyen Coimbra med den fortryllende Bucao skov fra sejlernes synspunkt på vandet og smager portvine i Porto.

Moors castle Sintra
Middelalder byen Sintra i sin mest romantiske form.

Vitus udbyder også ture til Algarvekysten. Selskabets pakkerejser er en langtidsrejse, som varer i hele 21 dage. 21 dage, hvor der er rig mulighed for at sanse dens smukke perler.

Har I brug for et afbræk på din ferie, kan I tage på udflugter.

I kan tage på sejlture, hvor der er mulighed for at opleve delfiner på helt tæt hold. Dette er en populær og spændende tur for børn såvel som voksne. ZooMarine er også et godt bud på en udflugt i Albufeira. (Læs mere om byen) Her kan man opleve smukke delfiner, spændende sæler og søløver.

Underholdningsstedet ligger i Guia, blot få kilometer fra byen.

Læs mere om Algarvekysten

Din vurdering:Madeira vinder titel som bedste Ø-destination – World Travel Awards 2015

På det stort opsatte event World Travel Awards i Marokko midt i december vandt Madeira kategorien World’s Leading Island Destination 2015

I konkurrencen blev følgende ferieø-destinationer nævnt som runners-up:

 • Bali
 • Barbados
 • Cook Island
 • Kreta
 • Jamaica
 • Maldiverne
 • Mauritius
 • Saint Lucia
 • Sardinien
 • Seychellerne
 • Sicilien
 • Zanzibar

Man kan med rette mene at en sammenligning af Madeira med eksempelvis Jamaica er lidt langt ude, men ikke desto mindre er titlen god for Madeira, som får markeret sig ekstra som god ferieø-destination på globalt plan.


Madeira rejser - de berømte vandreture på levada'er 
I samarbejde med en lokal turistfører formidler Portugalnyt vandreture på Madeira.

Det veletablerede firma på Madeira er teknisk arrangør, og bookinger af vandreture kan ske via Portugalnyt.

Se meget mere om vandreture på Madeira (inklusiv priser).

De forskellige ture varierer i sværhedsgrad, længde og pris. Der er noget for enhver smag og vandre-erfaring (også til dem uden erfaring). 

Herunder video fra nogen af vandre-turene på Madeira: 


World Travel Awards 2015 - øvrige priser til Portugal
Fra Portugal vandt desuden Parque da Sintra – Monte da Lua titlen som World’s Leading Conversation Company 2015 (vandt også i 2013 og 2014).

Conrad Algarve Hotel blev hædret som World’s Leading Luxus Leisure Resort 2015 – også et hat-trick efter at have vundet i 2013 og 2014.

World’s Leading Green Resort blev Vila Vita Parc i Porches, Algarve.

Din vurdering:Fakta om Portugal (2) – vidste du at?

Mens musikbranchen og filmindustrien klager over faldende salg, lavere priser og udbredt piratkopiering er der anderledes gang i spilindustrien.

Portugal har en frodig underskov af spiludviklere
I Portugal er der per 2015 omkring 100 aktive virksomheder inden for produktion af videospil til PC, smartphone, PlayStation, Xbox, Nintendo med flere.

De mere veletablerede spiludviklerfirmaer i Portugal omfatter blandt andet Miniclip, Bica Studios, Battlesheep Lda og Nerd Monkeys.

Miniclip har blandt andet stået for mobilspillene 8-Ball-Pool, Soccer-Stars og Fragger. Lissabonafdelingen blev oprettet i 2010 og tager sig primært af udvikling af spil til mobilplatformene iOS, Android og Windows. 

Miniclip i Lissabon er med fremme angående personalegoder

Hvilke spil (videogames) er Portugal kendt for?
På trods af den økonomiske nedtur siden 2009 er spilbranchen ét af de få områder, hvor der, udover turisme, er konstateret kraftig vækst i Portugal – krise eller ej.

I 2010 var der omkring 20 spilfirmaer I Portugal, og ingen troede, at man i 2015 kunne tælle omkring 100. Men det kan man og efterhånden vender flere og flere ‘nye’ unge portugisiske udviklere inden for ‘the gaming industry’ hjem til Portugal fra London, Paris og Berlin med værdifuld erfaring og gode idéer.

Der er endnu ingen kæmpesucceser som eksempelvis Angry Birds eller lignende på den portugisiske gaming scene, men de portugisiskudviklede spil 8-Ball-Pool (Miniclip), Tom Clancy's The Division (Ubisoft), Under Siege (Seed Studios) og Ugo Volt (Move Interactive) har alle været særdeles profitable.

Gaming-events i Portugal
Hvert år afholdes Microsoft Game Dev Camp Lisboa i Microsoft regi, men ikke blot som et Microsoft event. Der er plads til spiludviklere på alle platforme.

En anden årlig begivenhed i spilbranchen i Portugal er Lisboa Games Week, som i 2015 samlede over 40.000 spilentusiaster.

Din vurdering:Benagil grotterne i Algarve

I Lagoa på Algarvekysten ligger en smuk strand ved navn Praia de Benagil.

Læs mere om Algarvekysten i Portugal 

I Lagoa ligger en række grotter, hvor den mest kendte hedder Benagil grotten - eller på portugisisk Grutas de Benagil.

Det er ikke muligt at komme ned til stranden på traditionel vis - altså at gå derned.

Den nemmeste både at komme ud til Benagil grotten er med båd.

Det er muligt at købe forskellige bådture fra stranden i Benagil, leje en kajak eller at svømme derud.

Sidste mulighed er dog ikke anbefalingsværdigt, med mindre man har erfaring med at svømme i havet.

På grund af den klippede kyst kan det være farligt at svømme - specielt i barskt vejr.  

Man kan også komme ud til grotten ved at leje Paddleboards 

Hvis man er i Algarve i længere tid, kan man med fordel spørge det sted, man overnatter, om hvornår de kan anbefale, at man tager afsted. Nogle dage er vandet nemlig krystalklart, og de dage er oplevelsen den allersmukkeste.

Bådture fra Praia de Benagil
De fleste bådture tager dig ikke kun ind til de forskellige grotter ved Benagilkysten, men også ud til de mange gyldne klipper udfor kysten. Ofte er vandet virkelig klart, og har en helt fantastisk blå-grøn farve.

Mange af bådturene gør dog ikke fuldt stop i grotten, men runder den blot lige. Hvis man vil have mulighed for at stå af og bruge noget tid i grotten, bør man undersøge, om det kan lade sig gøre ved ønskede bådtur.

Benagil grotte 

De fleste bådture - alt efter, hvor længe de varer og hvor de tager dig hen - koster omkring €17 i lavsæsonen. Prisen kan ske at stige, når man nærmer sig højsæsonen. Det skal også nævnes, at der er forskel på, hvilke både, man kommer med - nogle er katamaraner, andre er ældre fiskebåde. Alt efter, hvad man har af præferencer, bør dette også undersøges inden man booker en tour.

Hvornår bør man besøge Algarve?
Algarve tilbyder et af de bedste klimaer i Portugal - mens Nordportugal har sne og kulde om vinteren, byder Algarvekysten på solskin og varme. Vinteren i Algarve starter omkring juleaften og slutter sidst i marts.

Som udgangspunkt er Algarvekysten en helårsdestination, da sommeren er lang og varm mens vinteren er mild - og kort. Sommer er dog stadig højsæson på Algarvekysten og særdeles populær blandt turister.

Algarvekysten er Portugals svar på solkysten Costa del Sol i Spanien, og har et tilsvarende klima. Dog er Algarve ikke ligeså overrendt af turister, som Costa del Sol er. Dog er flere og flere begyndt at få øjnene op for Algarvekysten. 

 

Smukke optagelser fra klipperne i Benagil i Algarve 

Din vurdering:Fakta om Portugal (1) - vidste du dette?

I en årrække har de store bilkoncerner flyttet rundt på fabrikationen af bilmodeller.

Ofte er produktion af biler ved modelskifte blevet henlagt til lande med billig arbejdskraft.

Det er samtidig blevet markant sværere at drive et bilmærke profitabelt med mindre man er kæmpestor på output.

Bilmærkerne Rover og Saab er for længst forsvundet, og Opel er via en stor spare øvelse kun lige sluppet for samme skæbne.

Men hvor produceres de nye biler egentlig i 2015-2016?

Fakta: I Portugal produceres flere nye biler end i Sverige

Mange vil sikkert stadig tro at Tyskland, England, Italien og Sverige er de største bilproducerende lande i Europa. Alle fire lande har også stadig bilproduktion, men billedet har ændret sig.

Vidste du for eksempel at Portugal i 2014 producerede flere nye biler end Sverige?

Med 161.508 enheder i Portugal i 2014 mod Sveriges 154.173 biler (person- og varebiler sammenlagt) er forskellen ikke stor, men den fortsætter sandsynligvis med at vokse i 2015.

Følgende bilmodeller produceres i Portugal per 2015:

· VW Sharan MPV – 7-personers personbil

· Seat Alhambra MPV – 7-personers personbil

· VW Eos cabriolet

· VW Scirocco coupe/sportsvogn

· Peugeot Partner varebil

· Citroen Berlingo varebil

VW Autoeuropa ligger i Palmela 40 km syd for Lissabon og er Portugals største virksomhed målt på eksportværdi og bidrag til bruttonationalprodukt (men ikke på antal medarbejdere).  

I 2015 havde VW Autoeuropa-fabrikken 20-års jubilæum.

PSA fabrikken ligger i Mangualde.

Den samlede bilproduktion i Portugal steg med 4,9 % fra 2013 til 2014 ifølge organisation for bilproducenter OICA.

I EU pålægges der told på biler produceret uden for EU. Derfor har en del amerikanske, sydkoreanske og japanske producenter valgt at producere nogle af deres bilmodeller i Europa. Ingen af disse er dog per 2015 til stede som bilproducenter i Portugal.

I 2012 nåede PSA (Citroen-Peugeot) fabrikken i Mangualde bil nummer 1 million – se liste og billeder over de mange Citroen og Peugeot modeller, som gennem tiden er produceret i Portugal. I 2015-2016 produceres der udelukkende varebiler af typerne Peugeot Partner og Citroen Berlingo på PSA-fabrikken i Mangualde.

Tidligere har Ford, Opel, Austin-Mini (BMC) og Datsun (Nissan) haft samlefabrikker i Portugal. For Fords vedkommende faktisk på samme fabrik (samproduktion), som VW stadig anvender.

Der findes derfor ældre udgaver af blandt andet Ford Galaxy, Opel Corsa, Opel Combo (varebil), Mini IMA (stationcar udgave af 'hundehuset'), Mini Moke (hip strand-bil) og Datsun 1200, som uden at så mange ved det, er skruet sammen i Portugal. 

 Mini Moke fra BMC-fabrikken i Portugal - og en ung Jeremy Clarkson 

Man tillægger bilproduktion i Portugal stor betydning for landets økonomi; ikke mindst fordi en bilfabrik har rigtig mange underleverandører, som, hvis de er dygtige, med fordel kan være lokale.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »