Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkFaro Lufthavn udvides og moderniseres for 33 mio. euro – forventes afsluttet marts 2017

Aeroporto Internacional de Faro – bedre kendt som Faro Lufthavn i Algarve, skal over de næste par år udvides og moderniseres. Samlet pris: 32.8 mio. euro (ca. 245 mio. kroner).

Det er tredje gang lufthavnen skal forbedres siden åbningen i 1966 og Faro Lufthavn vil være under renovering, når 50 års jubilæet afholdes i 2016.

I 2014 ankom mere end 6 millioner passagerer til Faro Lufthavn og målet er at forøge kapaciteten, så det fremover bliver muligt at modtage 3000 passagerer i timen, mod de nuværende 2400.

Læs også: Faro i Portugal (rejser til Algarve starter altid i Faro)

Faro Lufthavn i Algarve
Arbejdet forventes at være afsluttet i marts måned 2017 og til den tid er lufthavnens shoppingområde blevet udvidet og opdateret, terminalens udseende er blevet moderniseret og faciliteter ved sikkerhedstjek og paskontrol tildelt mere plads. Lufthavnens omkringliggende vejnet og parkeringsfaciliteter er også inddraget i moderniseringsplanerne.

Faro Lufthavn er især kendt for at tage imod turister fra Nordeuropa og Storbritannien, og lavprisflyselskaber som Ryanair og Easyjet står for næsten halvdelen af flyruter til Algarves lufthavn.

Lufthavnens ledelse forventer ikke, at det store renoveringsarbejde kommer til at påvirke rejsende.

Kilde: passengerterminaltoday

Din vurdering:Den danske ambassade i Lissabon søger projektleder med fokus på fremme af danske energieffektive løsninger inden for socialt boligbyggeri

Ambassaden i Lissabon har opslået en stilling som ekstern projektleder til et selvstændigt projekt etableret på baggrund af bevilling fra Udenrigsministeriets "Strategic sector corporation within urbanisation".

Projektet har som formål at fremme danske energieffektive løsninger inden for social boligbyggeri og afvikles fra august 2015 til slutningen af 2017 med et samlet budget på 600.000 kroner.

Udveksling af viden mellem København og Lissabon
Projektet vil have særligt fokus på vidensudveksling og samarbejde mellem Københavns kommune og Lissabon kommune, idet begge kommuner planlægger at opføre 3000 - 5000 nye sociale boligbyggerier i de kommende år.

Som projektleder får man bl.a. ansvar for at identificere og facilitere kontakten mellem relevante aktører i kommunerne, sociale boligforeninger, relevante danske virksomheder i energisektoren og andre interessenter, herunder forskere.

Projektleder-ansættelsen sker via den danske ambassade i Lissabon og kontrakt indgås som en servicekontrakt i henhold til portugisisk lov.

Ansøgningsfrist er 3. august 2015.

Læs hele stillingsopslaget på ambassadens hjemmeside.

Din vurdering:Quinta do Lago sat til salg af irsk milliardær – Algarve golfferie-område kan købes for €220 millioner

Den rigeste mand i Irland (som er født i Irland) har sat sit portugisiske luksus-ferieresort til salg.

Denis O’Brien har været ejer af Quinta do Lago siden 1998 og har i en periode været bosiddende i Portugal.

Af skattemæssige årsager bor Denis O’Brien p.t. på Malta, hvorfra han styrer sit særdeles omfattende forretningsimperium, der udover ejendomsbesiddelser i Portugal også omfatter store virksomheder på Haiti og i Irland; primært indenfor mobiltelefoni.

Denis O’Brien er gode venner med Bill Clinton og har været med til at arrangere indbringende foredrags-turné’er for den tidligere amerikanske præsident.

Med sin betragtelige formue og gode forbindelser er Denis O’Brien også medlem af den eksklusive og hemmelighedsfulde Bilderberg-gruppe, som mødes én gang årligt.

Quinta do Lago i Algarve
Golf- og ferieområdet Quinta do Lago var ét af de første af sin art i Portugal, da det blev grundlagt i 1971.

Vale de Lobo var dog igang 3 år tidligere og Vilamoura , som er nabo til Quinta do Lago, var på tegnebrædtet endnu et par år tidligere.

Quinta do Lago ligger umiddelbart vest for Faro Lufthavn og har to 18-huls golfbaner (North Course og South Course). Denis O’Brien har en personlig villa i området, der er en del af den såkaldte 'Gyldne Triangel' på Algarvekysten.

Det forlyder at Quinta do Lago er til salg for €220 millioner, hvilket er en ganske betragtelig sum siden overskuddet på Quinta do Lago driften (for golf-resortet) i 2013 ifølge The Irish Times var på €521.766.

Din vurdering:Lissabons Oceanarium hædret som byens bedste attraktion

Den verdensomspændende rejseportal TripAdvisor har for fjerde år i træk tildelt Lissabons store akvarium et Certificate of Excellence.

Lissabon Oceanarium blev i 2014 anerkendt som det bedste af sin slags i Europa og det næstbedste på verdensplan. I 2015 kan der føjes ”bedste turistattraktion” i Lissabon, blandt 436 forskellige, på listen over hædersbevisninger.

Populær turistattraktion gennem mange år
Siden Lissabon Oceanarium åbnede i 1998 er det vokset til at være en af Portugals mest besøgte attraktioner og har siden åbningen haft mere end 19 millioner besøgende. Alene gennem de sidste 12 måneder anslås det, at turister fra 180 lande har besøgt det meget populære akvarium i Hovedstadens moderne Expo bydel, som i dag hedder Parque das Nações.

Børn elsker Lissabon Oceanarium
Mange danske turister har værdsat et besøg i Lissabon Oceanarium og flere kalder det en større oplevelse end Den Blå Planet, på Amager i København. Men man skal være indstillet på, at det er en aktivitet, som er meget populær blandt børn og at lydniveauet også er derefter.

Oceanariet har i sommerperioden åbent hver dag fra kl. 10-20 (sidste mulighed for indgang er kl. 19). I vintermånederne er åbningstiden fra kl. 10-19.

Der er også mulighed for at opleve midlertidige udstillinger udover selve oplevelsen i det store Akvarium. Se entrepriserOceanário de Lisboas hjemmeside.

Relateret artikel: Lissabon børne-attraktion skal drives af dagligvare-gigant – Jeronimo Martins overtager driften af Oceanarium i 30 år

Din vurdering:Lissabon børne-attraktion skal drives af dagligvare-gigant – Jeronimo Martins overtager driften af Oceanarium i 30 år

Det verdensberømte akvarium i Lissabon er ét af byens bedste attraktioner for børn.

Med en betaling over 30 år på 110 millioner euro (heraf 35 millioner euro med det samme), vil Jeronimo Martins overtage driften af én af Lissabons kendteste seværdigheder.

Jeronimo Martins 
Jeronimo Martins driver Pingo Doce kæden af dagligvareforretninger i Portugal og har desuden med omkring 2500 butikker en betydelig tilstedeværelse i Polen inden for discount-dagligvare segmentet.

Hertil kommer en kæde af private lægekonsultationer i Portugal og andre mindre aktiviteter – eksempelvis  dagligvareforretninger i Venezuela.

Expo-98 området en dårlig forretning
Det er endnu ikke lykkedes at gøre Expo-98 området, hvor Lisbon Oceanarium ligger, til en god forretning.

Expo i Lissabon, der også går under navnet Nationernes Park, fremstår ellers som et moderne og attraktivt område med et stort messe-center, Lissabons bedste koncertsal, ét af Lissabons største shopping-centre og udsigt over Tejo floden – evt. fra tovbanen, som man kan tage en tur i, når man besøger Expo.

Hertil kommer masser af restauranter, café’er og barer samt store åbne pladser og attraktive boligkomplekser i umiddelbar nærhed.

Ifølge Reuters har Expo akkumuleret 230 millioner euro i gæld, og den portugisiske stat har derfor måttet tage skridt til at udlicitere aktiviteter.

Din vurdering:Sol og varmt sommervejr med 30-35 grader i Lissabon og på Algarvekysten i slutningen af juni

Sommer-varmen lægger sig for alvor over Portugal.

I weekenden 26-28 juni 2015 forventes op til 35 grader på Algarvekysten (Faro) og op til 34 grader i Lissabon.

Juli-temperaturer i Lissabon    
Også den kommende uge med start mandag d. 29. juni byder på flot sommervejr.

Ugen starter ud med op til 36 grader mandag i Lissabon, hvorefter Lissabon-temperaturen ifølge Portugals Meteologiske Institut falder til et mere behageligt niveau mellem 27 og 31 grader ugen ud.

Der forventes en frisk brise i Portugals hovedstad i weekenden, og man skal huske solcreme og begrænset ophold i direkte sol, da UV-strålingen når niveau 10.

Masser af sol og varme på Algarvekysten i juli måned
Juli måneds vejr på Algarvekysten indledes med endnu varmere vejr og endnu mere sol end i Lissabon.

I Faro på Algarvekysten forventes temperaturer mellem 28 og 34 grader. For dem, som ferierer i Albufeira-området lyder sommer-vejrudsigten i Portugal i starten af juli måned på mellem 30 og helt op til 38 graders varme.

Portimão/Praia da Rocha og Carvoeiro området vest for Albufeira når de højeste temperaturer i slutningen af juni/starten af juli med op til 40 graders varme.

Hele Portugal vil få masser af sol på hver eneste af de 10 dage, som vejrudsigten dækker.

Din vurdering:Antallet af personer på understøttelse i Portugal er faldet tilbage til 2009-niveau

Selv om hele 279.563 personer per maj 2015 modtog dagpenge er det alligevel godt nyt i Portugal.

Antallet af arbejdsløse er nemlig ifølge myndighederne endelig tilbage under niveau for maj 2009 før krisen for alvor slog igennem.

Hertil kommer naturligvis i Portugal et meget stort antal arbejdsløse, som ikke er berettigede til dagpenge. Tallet er mindst lige så stort og formodentligt større end antallet af modtagere af dagpenge. Samlet set er omkring 554.000 personer registreret som værende uden arbejde, men langt fra alle er registrerede og det betydlige antal halv-illegale indvandrere fra Afrika, Ukraine med mere udgør en stor gruppe mennesker.

Man kan også anføre at en flere hundrede tusinde portugisere i de senere år har forladt Portugal for at finde arbejde I udlandet.

Økonomi rejser sig langsomt trukket af eksport og turisme
Samlet set er økonomien i Portugal dog ved at forbedre sig; omend det er et langt sejt træk og sikkert vil vare mange år endnu før de fattigste i det portugisiske samfund føler sig bedre i stand til at klare dagen og vejen. 

Man skal faktisk helt tilbage til januar 2009, for at finde bedre tal for udbetaling af understøttelse. Dengang modtog omkring 277.000 dagpenge i Portugal.

De lidt bedre tider i Portugal skyldes blandt andet at landets eksport-sektor gør det godt (med lave produktionsomkostninger og stigende effektivitet) og så har turismen i det seneste 2-3 år været stigende og indbringende. Under turisme tæller også øgede internationale konference- og event-aktiviteter.

Udbetalt arbejdsløshedsunderstøttelse i Portugal
Den gennemsnitlige udbetalte månedlige understøttelse var på €448,45 i maj 2015. Dette gennemsnitsbeløb dækker over stor variation og medregner ikke de arbejdsløse personer, som intet får.

Omregnet til danske kroner fik en af de ‘heldige’ arbejdsløse med mulighed for at modtage støtte, således i gennemsnit udbetalt ca. 3340 kroner per måned.

Din vurdering:Daimler-Benz sender 12000 medarbejdere fra 50 lande til Portugal på kursus

Fra juni til august løber Daimler Global Training Experience 2015 af stablen i Portugal.

Det enorme kursus-event med 12000 deltagere spredt over perioden finder sted i Estoril, Cascais og Lissabon.

Mercedes-sælgere på produktkendskabs kursus 
I løbet af juni. juli og august vil medarbejdere fra hele Daimlers europæiske organisation og mange andre lande besøge Portugal, hvor Estoril-banen bliver rammen om træning i de nyeste Mercedes-modellers tekniske landvindinger og egenskaber.

Det vil dog langt fra kun være på banen og rundt omkring på Lissabonkysten at man vil kunne se sprit-nye Mercedes biler og medarbejdere fra Daimler-Benz. En stor del af det internationale kursusevent bliver afholdt i konferencesale og i mødelokaler i Lissabon og Cascais.

Daimler har sat i omegnen af 10 millioner euro af til Global Training Experience 2015, og eventet er ét af de største af sin art, der endnu er afholdt på Lissabonkysten i Portugal.

Mercedes GLE og AMG modeller
Blandt de nye bilmodeller, som de mange Mercedes-sælgere skal stifte bekendtskab med er Mercedes-Benz GLE, Mercedes GLE Coupé og nye udgaver af sportsversionerne AMG.

Bilerne stationeres ved Estoril banen få km nord for Cascais, og de mange deltagere vil overnatte på blandt andet Hotel Marriot Lissabon, Hotel Sheraton Lisboa, Hotel Corinthia  Lisboa, Altis Hotel Lisboa og på Quinta da Marinha i Cascais.

Omkring 1540 deltagere ankommer hver uge i den tid eventet varer.

Daimler stiller med 220 instruktører og hjælpere og omkring 200 biler.

Sidste år blev et lignende Daimler-Benz event afholdt ved Albufeira på Algarvekysten med 15000 deltagere. Se billeder fra 2014 Global Training Experience i Portugal herunder:

 

Din vurdering:Chokstart af Armenien mod Portugal – 1-1 efter første halvleg i EM kvalifikationskamp i gruppe I

Cristiano Ronaldo og company fik en brat opvågning i landskampen i Armenien, da Marcos Pizzelli efter kun 14 minutter bragte hjemmeholdet foran med 1-0.

Efter 29 minutter lykkedes det dog anfører Ronaldo at udligne til 1-1 i en kamp, som I første halvleg var mere åben end portugiserne havde forudset.

Portugal på svær opgave 
På trods af at Armenien er bundprop i EM 2016 gruppe I, er Portugal på en svær opgave. Portugiserne har aldrig vundet landskampe spillet i Armenien. De to sidste gange er det blevet uafgjort.

Portugal spiller den 13. juni med følgende holdopstilling:

Mål: Rui Patrício
Forsvar: Vieirinha, Bruno Alves, Ricardo Carvalho og Eliseu
Midtbane: Tiago, João Moutinho, Nani og Fábio Coentrão
Angreb: Danny og Cristiano Ronaldo

Portugal fører EM 2016 kval Gruppe I foran Danmark – se EM stilling Gruppe I .

Din vurdering:Meningsmåling i Portugal giver PS-socilister svag føring over siddende regering

Den siddende koalitionsregering i Portugal bestående af det højredrejede ‘socialdemokrati’ PSD og de kristelige demokrater CDS-PP har vundet ind på socialisterne.

Efter i et stykke tid at have ligget mærkbart lavere i meningsmålingerne i forhold til det største oppositionsparti PS, er regeringspartierne i starten af juni ved at hente ind på det eneste reelle alternative regeringsparti i Portugal.

PS kæmper med korruptions-sager
PS nye formand Antonio Costa har bragt et tiltrængt frisk pust til socialisterne, som belastes af at partiets tidligere leder José Sócrates i over et halvt år har siddet arresteret for skatteunddragelse, korruption og hvidvask af penge.

De friske meningsmålinger giver følgende fordeling af stemmer, hvis der var valg i Portugal per juni 2015:

- PS (socilister center-venstre) – 36,9%
- PSD (socialdemokrater – center-højre) + CDS-PP (kristelige demokrater – center-højre) – 33,6% samlet for regeringskoalisionen
- CDU (kommunister + grønne også kaldet PCP-PEV) – 10,5%
- BE (venstreorientrede socialister ca. som SF i Danmark) – 4,8%
- PDR (EU-skeptisk centerparti) – 2,5% (dette nye parti fra 2014 står til at komme i parlamentet for første gang)
- Andre+blanke – 10,7%

Portugal afholder parlamentsvalg i efteråret 2015. Den endelige valgdato er ikke fastsat endnu.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »